Gå til innhold
 • Bli medlem

Sleepy81

Medlemmer
 • Innholdsteller

  63
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

4 Neutral

Om Sleepy81

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Sleepy81

  RobonectSeer

  Sweet! Men når jeg ser ut av vinduet så har jeg mere behov for en automatisk snøfreser nå! ? Men gleder meg til å teste den når våren kommer til slutt.
 2. Min Pulse koblet fra for et par dager siden ser jeg nå, og skjedde det samme med pluginen min som med Raptor. Så ser ut som hvis pulse ikke gir data, så kræsjer tibberseer.
 3. Dette skulle jeg likt å vist også. Har 7 stk v1 med 1.92 FW, men ikke funnet noen mulighet for å justere raportintervallet. Så den rapporterer hvert 60. sekund. Når den da rapporterer på 3 temp sensorer uavhengig av hva man har koblet til av sensorer eller valgt som sensor, så blir det unødvendig mye trafikk. Kjørte en logging over 3 timer i natt, og disse 7 enhetene står for til sammen 75% av raporteringstrafikken i nettverket mitt. (Som består av 89 noder). Så håper det finnes en mulighet for å få ned rapporteringen på disse...
 4. Jeg har samme problemer som PSV021. Eller dvs. har hatt. Jeg hadde problemer med at hele pluginen kræsjet, og jeg måtte restarte hele pluginen. Ved en tilfeldighet oppdaget jeg at jeg hadde en event som restartet listener hver time. Det var fordi det var noe problemer hos meg med at listener stoppet og ikke ville restarte, selv med keep listener alive på, for mange versjoner siden. Og jeg hadde rett og slett glemt å fjerne denne eventen etter at det problemet ble løst. Etter at jeg fjerne eventen som kjørte hver time, har jeg helt blitt kvitt problemet med at hele pluginene kræsjer ser det ut som (plugin har gått stabilt en ukes tid nå, før kræsjet den often en gang om dagen). Så hvis man har en event som restarter listener "relativt hyppig" så kan man jo prøve å disable den eventen å se om det hjelper. Men jeg har forsatt problem med at pluginen stopper når websocket er nede (sånn jeg har forstått det på Moskus), og at jeg mister data i flere timer av gangen.
 5. Min kræsjet også ved midnatt. Det rare er at denne gangen så kræsjet ikke selve pluginen. Før når den kræsjet så stod det i HS ->Plugins -> Manage ved TibberSeer plugin at pluginen ikke var igang, og HS loggen var full av "WarningPlugin TibberSeer is not responding but it is still running, not restarting yet." Dette skjedde ikke i natt, og pluginen var tilsynelatende igang, men det ble ikke rapportert noe strømdata før HS PCen restartet av av en event jeg har satt opp kl 0400 hver natt. Her er hele Tibberseer plugin log fra midnatt til PC restartet kl 0400 der strømforbruk begynner å rapportere igjen.
 6. Her er loggen : Ser i loggen nå at jeg har en event som restarter Listener hver time. Den hadde jeg helt glemt jeg hadde, og var der fordi jeg for flere versjoner siden slet med at den ikke restartet listeneren selv. Den er sikker ikke påkrevd lengere antar jeg, så har disablet den nå for å se om det hjelper. Kanskje det er problemet? På den andre siden så kjører den eventen hver time, og tibberseer feiler ikke hvert time... Har ikke på debug loggen, men skrudd den på nå, så skal poste den neste gang den feiler.
 7. Trur det bare er en midlertidig snag som skjer under shutdown. Alt fungerer fint etter restart (helt til pluginene krasjer da ) Men skal teste det hvis jeg får problemer
 8. Fornøyd med deg selv skal du være, for uten deg så hadde jeg aldri hatt strømdata i HS! ja, har Pulse. Feilet i natt kl 05.02 hvis det har noen betydning. ser også følgende i loggen kl 04.01, men tror kanskje det er pga at jeg restarter HS kl 4 hver natt, og at det bare er shutdown prosessen som tar litt tid. WIN 10 på en ESXI VM.
 9. Noe nytt på neste versjon? Jeg sliter enda med 0.0.1.10. Virker en kort stund, så før jeg følgende i loggen: jan-03 23:35:43 Warning Plugin TibberSeer is not responding but it is still running, not restarting yet.
 10. Sleepy81

  RobonectSeer

  Da har jeg fått Robonect-kortet til min lille Sileno 250, og det fungerer helt utmerket så langt, men som nevnt av @mk1 black limited, så tvinger siste firmware (V1.0 Beta 8a) deg til å sette brukernavn og passord, så dessverre fungerer ikke pluginen per nå... Så håper @Moskus får tid til å pakke ut klipperen snart (det må da bli helt overgrodd der hvis han ikke har pakket den ut enda? ?) Jeg kan nok ikke hjelpe når det kommer til selve programmeringen, men stiller villig som beta-tester.
 11. Synes 800 NOK er alt for mye jeg også. Men disse støvsugerene kan styres fra Alexa, så man kan si, "Alexa, Vacume" så begynner den. Så jeg tenkte først på en hack der jeg fikk min HS pc til å si den setningen med TTS, slik at Alexa plukket det opp, men trur det fort blir ganske ustabilt og lite praktisk. Men finnes det noen plugin i HS som kan kjøre Alexa kommandoer? Vet man kan integrere Alexa i HS, men så vidt jeg kan se så er det kun for å snakke til HS, og ikke for å få HS til å starte aktiviteter på en Alexa...
 12. Sleepy81

  RobonectSeer

  Vil denne pluginen fungere med dette kortet? https://www.robonect-shop.de/shop/robonect-hx/#cc-m-product-11922899360 Robonect HX - City. Vurderer å anskaffe en liten Sileno City 250, men ser at det finnes en haug Robonect kort, og jeg har ikke helt skjønt om alle følger en åpen standard (roboconect?), eller om det er noen andre catches her.
 13. Du har nok rett i det. Som vanlig. Men hvis man har en enhet som «ingen andre har» så kan det være et lite puslespill å sette det opp riktig, og få det til å fungere. Så jeg vil uansett gått for enheter som folk har gode erfaringer med, så slipper man mye knoting.
 14. Et tips: når du har funnet hvilke Z-wave produkter du tenker å kjøpe, sjekk litt på forumet til Homeseer, eller her på hjemmeautomasjon.no for å se erfaringer fra andre brukere. En av de få bakdelen med Z-wave er at ikke alle enheter nødvendigvis automatisk er støttet fullt ut av styresystemet. Basisfunksjoner fungerer stort sett utmerket, men «tilleggsfunksjoner» kan det hende ikke fungerer. F.eks. man kjøper en lysbryter med strømmåler, som ikke er «støttet» av Homeseer. Da vil mest sannsynlig lysbryteren fungere, men kanskje ikke strømmålingen fungerer. Homeseer støtter «det meste» fult ut, men ville uansett googlet litt for å være sikker på at det du kjøper gir deg det du vil ha.
 15. Z-wave mesher, så der er ikke rekkevidde noe problem. Delta Dore har jeg aldri hørt om i de 10+ årene jeg har syslet med hjemmeautomasjon, men basert på det jeg leser på forum ville jeg holdt meg unna. Virker proprietært og tungvint med lite grad av automasjon. Jeg hadde gått for Z-wave gen5 enheter. Også er det bare å velge «fritt» hva slags styringsenhet man vil ha. Har du mulighet til å ha en PC (eller RPi) gående 24/7 ville jeg valg Homeseer 3. (Eller kanskje OpenHAB hvis du er datakyndig og har tida... ) Har du Mac: Indigo. Vil du ha en egen hub uten å «styre» med PCer ol. så kan du kikke på Fibaro eller Vera. Har hatt alle disse systemene selv, og alle har sine fordeler og bakdeler, men jeg faller tilbake på Homeseer for mitt bruk som det beste. Til sist: definer hva du vil ha. Skal du ha et «smarthus» som du bare skal styre fra mobilen, eller skal du ha et hjem som er automatisert? Det første er «enkelt» å få til. Det siste er noe vanskeligere og tidkrevende, men også mye artigere og praktisk.
×
×
 • Opprett ny...