Gå til innhold
 • Bli medlem

Sleepy81

Medlemmer
 • Innholdsteller

  23
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Sleepy81

 • Rang
  Nybegynner

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Sleepy81

  teslaSeer

  Beklager sent svar. Vært borte fra PCen en stund. Win Defender rapporterer: WIN32/Spursint.F!cl Litt googling viser at det er flere som har problem generelt med at win defender gir falske positive resultater på denne trojanen.
 2. Sleepy81

  teslaSeer

  Skulle laste ned nyeste versjon av denne, men får nå opp at nedlastingen misslyktes siden "et virus ble funnet". Antar dette er en falsk positiv fra Windows Defender, men tenkte bare å høre om dette er et kjent problem med TesalSeer pluginen nå, eller om Salvesen har fått noe ugreier på NASen sin Kan ikke huske jeg fikk dette på forrige versjon av pluginen...
 3. Sleepy81

  Hva er beste batteribryter på markedet nå?

  Tror jeg forklarte meg dårlig. Ønsker ikke å lagre statusen på en bryter, men at bryteren rapporterer om den er på eller av direkte i HS3. Altså at bryterstatusen lagres der. Man trenger ikke bruke bryteren manuelt for å forandre tilbake, da man ville kunne overstyre statusen fra HS3, på samme måte som man setter on-off-dim på en dimmer i HS3. De andre batteribryterene jeg har hatt, som har klart å kommunisere med HS i det hele tatt (gamle merten brytere, selv om de bare fungerte på 2 av de 4 knappene), har kun sendt et signal om at en knapp er blitt trykket på, og da må man lage en virituel device og en event som toggler den devices hvis man vil se om bryteren har status av eller på. Da kan man f.eks. bruke den som en condition for andre events, som kan være kjekt å ha. (F.eks. når en morgenevent skal kjøres, så kan det være forskjellige events basert på om det var min, konas, eller begges «natt-modus» som er på, på min eller hennes bryter.) Alt dette kan løses ved virituelle devices og events, men bare «enklere» om det hadde fungert som en vanlig av-på bryter i HS3. Så bottom line er at det hadde vært mer oversiktelig om jeg kunne sett direkte i device manageren om bryteren er aktivert eller ikke, men det er ikke noe must.
 4. Sleepy81

  Hva er beste batteribryter på markedet nå?

  HAdde en RFXtrx433E i gamle huset, som jeg brukte på somfy motorer. Det fungerte forsåvidt greit, men var litt hit and miss. Mulig jeg må se på det om det viser seg å ikke være noen gode z-wave løsninger. 10 m fri sikt blir nok litt tight for enkelte av mine brytere.
 5. Sleepy81

  Hva er beste batteribryter på markedet nå?

  Ja, det gir mening det du skriver, så er nok godt mulig at det er grunnen. Selv om jeg synes tankegangen er noe «gammeldags». Jeg mener, hvor stor prosentandel av Z-wave salg i verden går til «dumme» systemer, der det ikke brukes en eller annen form for sentral styringsenhet? Jeg ville tro at prosentandelen er ganske liten, men når det er sagt, så lever vel vi som tråler rundt på forum som dette i vår eget «smarthus-ekkokammer» der vi går rundt og tror at store deler av verden tenker likt som oss når det kommer til automasjon i heimen! Sannheten er vel at de fleste «vanlige folk» egentlig er strålende fornøyd hvis de kan sitte å på ferie å vise kompisen sin at de kan skru av lyset hjemme med mobilen... Men en z-wave produsent kunne vel lagd en batteribryter som i bunn og grunn rapporterte videre at den var en vanlig fysisk av-på bryter, som en vanlig z-wave apparatmodul, og det hadde vel fungert aldeles strålende? Men det kan hende Z-wave Alliance hadde rynket på nesen ved å «jukse» sånn... Men ser for meg nå at beste fremgangsmåte er å få en bryter som rapporterer knappetrykk til HS3, så for jeg lage virituelle enheter som holder statusen, hvis det trengs. Noen brytere som har 4 knapper, som kan oppdatere 4 virituelle devices, og som folk har god erfaring med HS3?
 6. Sleepy81

  Hva er beste batteribryter på markedet nå?

  Ja, det har vært et problem før, og er kanskje det fortsatt... Har egentlig aldri skjønt hvorfor det skal være så vanskelig å lage en batteribryter som lager et enkelt «på/av» signal som sendes til HS3 og holder status direkte der. Noen få av de jeg har forsøkt mottar signalet, men er kun et «knapp 1 ble trykket på», og man må toggle virtuelle devices for å «holde på status». Går jo greit det også, men ikke ideelt. Andre viser ingenting i HS3, og kan kun brukes med direkte assosiering, noe som ikke er brukbart til mitt bruk. Har sett litt på Gira sine. Har du prøvd dem? Hvis ikke, hva bruker du som fungerer best?
 7. Sleepy81

  Hva er beste batteribryter på markedet nå?

  Nei, MÅ jo ikke, men mest lyst til å holde det så simpelt som mulig. Slippe flere kontrollere osv. Skal tenke litt over det. Fungere ZigBee bra? Aldri brukt den protokollen direkte i HS3. Er det issues med rekkevidde isåfall? Blir noen meter og vegger (tre og betong) som signalet må igjennom for å nå kontrolleren, og selv om ZigBee «relyer» signalet (gjør det?), så blir det ikke mange enheter å fordele på...
 8. Jeg trenger en del batteribrytere i nye huset. Jeg har hatt diverse av dem før, men felles for de fleste er at de enten er kronglete å sette opp med HS3, er ustabile i bruk, eller begge deler. Jeg skal bruke dem til styring av husmoduser (hjemme, borte, ferie, gjester) samt døgnstatuser (morgen, natt etc.) primært som en backup hvis automatikken slutter å fungere. (WAF er pri 1 har jeg funnet ut gjennom mange år med kreative smarthusideer ). Jeg trenger også en del brytere for å heve og senke rullegardiner, da Fibaro motor boksene blir montert på uhensiktsmessige steder, og det er dessverre ingen gode plasser montere en bryter på fast-strøm. Så krav er: - Må fungere stabilt, dvs. ikke slik at man må trykke 2-3-4 ganger før det registreres i HS3. - Må kunne vise status i HS3. Altså er bryteren på eller av. Enten direkte, eller ved hjelp av virtuelle devices. - Batteritiden bør være så lang som mulig. - Må kun inkluderes lett i HS3. (Ikke som noen gamle enheter jeg hadde fra Merten, som krevde at man trykket febrilsk på knappene under inclusion, i et lønnlig håp om at den var våken lenge nok til å inkluderes...) - Bør helst ha 4 knapper, men minimum 2, som hver kan registrere av/på i HS3 direkte eller med en virtuell device per knapp. - Trenger ingen dimmefunksjoner, trykk-og-hold eller dobbelt/trippelklikk funksjoner. Gjør ikke noe om det har det, men ikke noe jeg vil bruke. Så, hva finnes på markedet nå som dere har erfaringer med? Kikket litt på forskjellige enheter, men funnet lite info om hva som funker bra og ikke på de forskjellige, så veldig bra hvis noen har gode/dårlige erfaringer å dele.
 9. Installerte en haug av disse i går kveld, etter det var blitt mørk, så begynte å lure på om jeg måtte kjøpe meg Fibaro sine igjen. Men nå viser mine følgende over 2000 lux i et vindu, så mine viser over 1000 hvertfall. Og HS setter opp statusgrafikk by default helt opp til over 25k hos meg. Jeg har FW1.8 på dem mener jeg å huske.
 10. Er det maks 1000lux på den? i følge denne siden: https://aeotec.freshdesk.com/support/solutions/articles/6000166772-multisensor-6-technical-specifications- så påstår de max 30000lux... Er det en HS3 issue, eller feilinformerer Aeotec her?
 11. Da har jeg fått satt det opp. Fungerer utmerket med Z-stick Gen 5. Fulgte guiden her, brukte ttyACM, og satt opp Persistant som iblis foreslo, så alt ser ut til å fungere utmerket! Jeg har dog et spørmål. Jeg lagde den symbolske linken ttyACM-ZSTICK. Skal denne verdien også ligge i ser2net.conf fila? Altså: 10003:raw:0:/dev/ttyACM-ZSTICK:38400 8DATABITS NONE 1STOPBIT Eller skal den fortsatt stå slik: 10003:raw:0:/dev/ttyACM0:38400 8DATABITS NONE 1STOPBIT Grunnen til at jeg spør er at jeg fikk det ikke til å fungere når jeg skrev inn ttyACM-ZSTICK, men fungerte når jeg brukte ttyACM0... Som indikerer for meg at kanskje jeg ikke har fått til dette med USB persistent likevel...?
 12. Sleepy81

  Hs3 på ESXI, Z-stick2

  Ja det skal jeg gjøre. Blir nok et par uker til jeg er oppe å kjøre. Det beste er jo å unngå transkoding hvis man kan. Fant en som har en litt vassere xeon på et forum og han skrev: «E5-2665 workstation can perform 4-6 1080 transcodes concurrently or just one 4K/HEVC at best.» Jeg har kun et 4K display i huset og transkoder «aldri» mer en en strøm om gangen uansett, så håper min holder. Hvis ikke blir det vel enda en dedikert maskin i racket.
 13. Sleepy81

  Hs3 på ESXI, Z-stick2

  Har ikke testet enda. Litt spent på hvordan transkoding går, men vi for se. Mer en Xeon E5-2620 V4 som står i den nå.
 14. Aha, takker! Jeg har aldri brukt Rpi før, men jeg for forske litt på det så finner jeg vel ut av det. Men bra info, så da skal jeg prøve å sette den opp persistent fra start av.
 15. Sleepy81

  Hs3 på ESXI, Z-stick2

  Jeg har en Poweredge R210 II som jeg dedikerer til PFSense. Ville ikke ha den virtualisert, da jeg ønsket HW skille mellom brannmur og resten av maskineriet, samt for stabiliteten sin del. Valgte den billigste serveren jeg fant brukt med HW kryptering på CPU for å kunne kjøre PFSense også i fremtiden. (De har varslet at man må ha CPU med AES i fremtiden) NAS har jeg Synology RS815+ og en RX415. For HS3, Plex server, og diverse andre ting jeg planlegger, har jeg en selvbygde server i et 4U kabinett Xeon E5 v4 og 32 GB ECC ram. Har kjørt ESXI 6.5 stabilt i et halvt år i en testbenk, så virker som den fungerer bra.
×