Jump to content
  • Sign Up
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Sleepy81

Members
  • Posts

    81
  • Joined

  • Last visited

Hjemmeautomasjon

  • System
    HomeSeer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Sleepy81's Achievements

Portåpner

Portåpner (7/16)

  • Reacting Well
  • Collaborator
  • First post
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

9

Reputation

  1. Samme her, selv om jeg bruker Tibber integrasjonen i Home Assistant. Så her er det noe Tibber har gjort som knekker all 3. parts bruk ser det ut som…
  2. Vet at man kan benytte store bokstaver i friendly name. Men det som var rart var at ene Fibaro dimmeren jeg hadde nektet å endre entity ID hvis jeg skrev "Taklys Gang", mens hvis jeg skrev "taklys gang" så fungerte det. På den andre siden så fungerte det fint med store boskatver i friendly name på andre enheter, så det virket helt random. Uansett, jeg fant en løsning. Slettet zwave.js integrasjonen og koblet det på nytt til zwave2mqtt, og da fungerte alt perfekt! Se detaljer her hvis noen andre har samme problem og vil se hvordan jeg fikk fikset det: https://www.hjemmeautomasjon.no/forums/topic/8729-navngivning-spesielt-for-z-wave-js/
  3. Siden jeg nettopp har startet med HA, og ikke har noen automasjoner enda, så tok jeg bare sjangsen på å slette zwave.js integrasjonen (altså den som ligger under integrations, ikke under supervisor). Når jeg da la den til på nytt, så importerte den korrekt navn på alle devices og entity IDs (navnene jeg hadde satt i zwave2mqtt). Så da løste det seg for min del. Antar det var noe bug som skjedde under første oppsett for min del. Tipper man må sørge for at man har korrekt navn i zwave2mqtt på alt før man kobler til zwave.js, og at navneendringer man gjør i zwave2mqtt i ettertid ikke overføres korrekt, samt at man kan få problerm med at kun enkelte entity IDs endres korrekt hvis man forsøker å endre friendly name. Derfor, sørg for å sette alle navn korrekt i zwave2mqtty først, før man kobler til zwave.js integrasjonene. Et lite hint hvis andre sliter med å sette opp dette manuelt. Man må velge WA server under zwave2mqtt konfigureringen. Defaulter til port 3000. Så må man huke bort "use z-wave.js supervisor" når man instalerer zwave.js integrasjonen. Da kommer en boks som forselår å koble til ws://localhost:3000. Det fungerer ikke. For zwave2mqtt må man benytte: ws://a0d7b954-zwavejs2mqtt:3000 for at zwave.js skal kobvle seg til ws serveren man satt opp i zwave2mqtt. Stå i dokumentasjonen, men var litt knotete å finne frem for en nybegynner.
  4. Hvordan gikk dette for deg? Jeg har lignende problem som du hadde, der jeg endrer friendly name, og på noen devices oppdateres alle entity ids korrekt, på andre oppdaters ingen entity ids, og på andre igjen oppdateres noen av entiti ids men ikke alle. Et salig rot. Så jeg vurdere å starte fra scratch hvis det kan hjelpe. Når du sier du slettet integrasjonen, mener du da zwave.js som ligger under integrations? Eller slettet du hele "zwave js to mqtt" og/eller "zwave js" under supervisor også?
  5. Snakket vist for fort der... Forsøkte med en annen device (samme Fibaro Dimmer 2) og der fungerte det ikke med små bokstaver. Selv om jeg klikket update og Rename entities, så forandret ingen entities seg, selv ikke de entities som er sortert under "controls". Forsøkte så med en annen type z-wave enhet (en wall plugg), og der kunne jeg endre navn til hva jeg ønsket som friendly name (også bruke store bokstaver), og når jeg klikket "rename" så oppdaterte alle entitie IDs seg som forventet. Så nå er jeg litt lost, for det virker helt tilfeldig om denne funksjonen fungerer eller ikke, avhengig av hvilken z-wave enhet jeg forsøker å rename... Jeg kan forandre entites ID manuelt. Det ser ut til å funke. Men jeg har 92 Z-wave devices met totalt 1068 entities.... Kommer jo til å ta en uke å rename alt . Noen som vet hva jeg har gjort galt? Eller må jeg slette alt og begynne på nytt?
  6. Små bokstaver fungerte. Med små bokstaver fungerte også å sette friendly name også oppdatere via rename knappen, og jeg kan rename dem manuelt også. Men det ser ut som den kun renamer enkelte entiteter automatisk, kun de som er benevnt under Controls i bildet under. I eksempelet under har entity id til selve dimmeren blitt light.dimmer_taklys_gang_nede slik jeg forventet, mens alle sensorer, disgnostics entities etc. har fortsatt generiske sensor navn som eksempelvis sensor.dimmer_2_electric_comsumption_w_9. Hadde forventet at også disse ble renamet automatisk til eksempelvis sensor.dimmer_taklys_gang_nede_electric_consumption, men det ser ikke ut til å skje. Er det ingen måte å oppdatere navnet på entity IDs for andre entities en de som er listet under Controls i bildet over? Gleder meg ikke til å rename hundrevis av sensorer manuelt...
  7. De har jeg gjort, men entity ID endres ikke. Ah, kanskje det er så enkelt! 😂 Skal teste når jeg kommer meg forran PCen igjen.
  8. Jeg har akuratt migrert fra Homeseer til Home Assistant, og benytter Z-wave2MQTT for å komunisere med mine Z-wave enheter (var enklest siden jeg har Z-stick på separat Raspberry Pi, og hadde problemer med å koble til med den offisielle Zwave.js integrasjonen). Det har fungert fint, men har et problem med entity IDs. Jeg har flere Fibaro Dimmer 2 enheter, og selv om jeg oppdaterer navnet (friendly name) og klikker på update entity IDs når jeg renamer, så forblir entity IDs det samme som før. Manuell rename av entity ID via UI gir meg bare feilkode "Invalid entity ID". Problemet er når jeg skal bruke Node-Red, som refererer til entity IDs og ikke firendly name. Når jeg skal finne en dimmer så må jeg velge mellom en liste over entiteter som alle har navn som light.dimmer_2_4, light.dimmer_2_5 osv osv. Ikke veldig praktisk... Se første bilde under. Jeg har forsøkt å endre entity ID manuelt, men da får jeg bare opp "invalid entity ID" som feilmelding: (Originalt oppsett) Feilmelding når jeg forsøker å endre entity ID: Her er opsettet mitt i Zwave.js: Og her er hvordan Devicen ser ut etter at jeg har renamet til en Friendly name: Så spørsmålet er enkelt og greit, hvordan får jeg renamet entity IDs til noe mer beksrivende en default? HAr googlet meg grønn, men enten så er det noe galt hos meg, eller så er det noe fundamentalt jeg ikke har skjønt med HA. (Som er meget mulig siden jeg her helt nybegynner på Home Assistant) Kjører Supervised HA (tror det heter det, jeg har den som en VM i et EXCi setup), og har oppdatert til nyeste verjosn av alle intergrasjoner, HA core, Server etc.
  9. Testet HA i dag. La inn på VMen min, og alt fungerte fint. Men jeg sliter litt nå med HS integreringa som @Steinis foreslo. Har lagt in HACS, og fått installert HS integrasjonen. Under installeringa finner den HS Z-wave devicene (viser riktige device IDs i vinduet der man skal velge enheter som skal vises som «cover» istedenfor av/på eller dimmere), og når jeg klikker videre sier den at den er connected til HS IP adressa, men jeg finner ingen Z-wave devicer i Home Assistant. Er helt sikkert en veldig banal og enkel ting jeg ikke har skjønt, men finner ingenting under entities eller andre steder. Heller ikke hvis jeg lager et nytt «card» med en av/på bryter vises noen av HS devicene i pull-down menyen, kun alle devicene fra andre integrasjoner (sonos, hue, etc.) Må man gjøre noe mer for å få de til å vises?
  10. Nei ikke hatt tid enda. Men står på planen en gang…
  11. Jeg har vært Homeseer bruker i litt over 10 år, og har vært fornøyd med det. Ventet spent på HS4, men ser at utviklingen går ganske tregt, og utvalget i plugins tilgjengelig er nå dårligere enn for eksempel Home Assistant. Har derfor testet Home Assistant litt, mest for å se på plugins foreløpig. Veldig fornøyd, selv om det er mer oppsett. Har dog lest at Home Assistant sin Z-wave styring har vært ganske dårlig, så spent på hvordan det fungere i mitt oppsett med nesten 100 Z-wave enheter. Så kommer spørsmålet mitt: Kan man plugge Z-sticken jeg har i HS3 maskinen rett i en Home assistent installasjonen, importere alle Z-wave devicene, og teste ut hvordan det fungerer? Og vil det gjøre noe med Z-wave devicene som ligger på Z-sticken slik at jeg får problemer hvis jeg ikke liker Home Assistant og vil plugge den tilbake i HS3 maskinen? Jeg antar svaret er at det går fint sånn jeg har skjønt Z-wave systemet, men aldri testet dette selv (de gangene jeg har byttet system før har jeg alltid startet fra scratch med Z-wave), så ville bare dobbeltsjekke før jeg kjører igang.
  12. Stoppet 02.03 her også. NO4 Windows 10 HS3 Pro med siste oppdateringer.
  13. Utrolig kjapt og bra jobba av @Guahtdim ! To dager tok det fra jeg spurte om en funksjon til den var impementert! 👍 Oppfordrer alle brukere av denne pluginen til donere en øl til @Guahtdimvia lenken som ligger under General Settings i pluginen hans. 😉
  14. Kult hvis du får tid til å implementere dette. Angående kjøling så har jeg nettopp fått varmepumpa, så har testet en haug med settings og funksjoner. Var tett opp mot 30 grader i heimen her for to dager siden. 😂
  15. Kult! 👍 Jeg kan tilby meg å være betatester hvis det er til hjelp. Stuck på hjemmekontor så er tilgjengelig nesten 24/7. 😂 For min del er det informasjonen man får fra kallet http://DAIKIN IP ADRESSE/aircon/get_day_power_ex? som er mest interessant, så hvis det kommer inn i pluginen en gang i fremtiden så hadde det vært helt supert!
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.