Gå til innhold
 • Bli medlem

Sleepy81

Medlemmer
 • Innholdsteller

  48
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral

Om Sleepy81

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Sleepy81

  Ingen Fibaro enheter som er Z-wave +?

  Dæven! Så lett! Takk for hjelpa! Den biten hadde jeg helt missa, og tydeligvis missa i alle de forumtråden jeg har lest også.
 2. Sleepy81

  Ingen Fibaro enheter som er Z-wave +?

  Jeg har også litt problemer med mine Dimmer 2. Jeg får ikke instant update til å fungere på Z-Wave Switch Multilevel devicen. Når jeg slår på og av bryteren lokalt, eller dimmer, så oppdaterer ikke HS seg. Z-Wave Power devicen fungerer dog utmerket, og oppdaterer seg innen et sekund eller to. Jeg har forsøkt dette: - Associations har jeg forandret til bare Group 1 til HS, jeg har forsøkt som ZoRaC har det (også default hos meg), og en hel del andre varianter jeg fant på nett. - Jeg har forsøkt å justere parameter 27 fra 15 til 0 for å tvinge unsecure coms. (Sånn jeg har skjønt det.) - Forandret parameter 21 uten forandring (tenkte kanskje at hvis den sendte dimmer level istedenfor 0xFF til HS så ville det hjelpe...) Jeg kjører nyest HS, samt Z-wave 3.0.1.252 på en Aeotec Z-Stick Gen5. Følgende data om Dimmer 2ene jeg har: Noen som har noen ide om hva jeg kan teste?
 3. Sleepy81

  Tibber plugin - Hva ønsker du deg?

  Ah... den har jeg misset skrudd den på nå, så for vi se.
 4. Sleepy81

  Tibber plugin - Hva ønsker du deg?

  Skulle akuratt til å sjekke hvor ofte jeg får data, men akuratt nå har den stoppet, og den går ikke igang med å restarte listener heller. Men får data ca hvert 2. Sekund. Har en Nuri/Kaifa måler. Edit: sjekket nå. Er hvert andre sekund data kommer inn til Homeseer.
 5. Sleepy81

  Tibber plugin - Hva ønsker du deg?

  Har nyeste versjon av plugin. Har litt problemer med at den av og til stopper å hente data fra Tibber Pulse. «Restart listener» sparker den igang igjen, og da funker det fint en stund til. Er ikke ofte det skjer, går ca 3-4 dager mellom hver gang. Kan sikkert lage en event som restarter listener midnatt hver dag, men det beste hadde jo vært om det ikke trengtes.
 6. Sleepy81

  Grohe Sense Guard

  Har bestilt meg en Grohe Sense Guard. https://www.grohe.no/no_no/smarthome/sense-guard/ Noen som har denne og fått den inn i HS på noe vis? Lest litt på det, og den kommuniserer på WIFI, så man kan ta lokal kontroll på den. Det finnes også noen som har fått den inn i openHAB.
 7. Sleepy81

  Tibber plugin - Hva ønsker du deg?

  Er averagepower data rett fra Tibber, eller gjør pluginen beregningen? Hvis det er plugin som gjør beregningen, så foreslår jeg muligheten for å velge hvor lang tid det skal averages over, hvis det ikke er for tidkrevende å implementere. Grunnen er at meg (og sikkert flere) har enheter som er veldig sykliske (f.eks. Varmeelementet vårt i ventilasjonsanlegget varierer power med 1300w ca hvert 5 sekund grunnet at styringen slår det av og på hele tiden når det varmer) Så vært fint å hatt average over f.eks 10 sek. Og andre har kanskje andre tider som passer dems forbruksmønster.
 8. Sleepy81

  teslaSeer

  Fører, passasjer og alle burde holde tenker jeg. Kan man på noe vis ha settingene 1,2,3 på hver device (fører, pass, alle)? F.eks. som controls knapper per device? Eller fungerer ikke APIen slik at man kan sette 1,2,3 direkte? (I iOS appen toggler man jo igjennom settingene, så vet ikke om APIet sender selve settingen (f.eks 3) eller kun +1 (f.eks setting var 2, så blir det 3 ved neste trykk). Hvis det er mulig/enkelt å få til, så trur jeg det er best, da noen sikkert liker 1, andre 2 eller 3.
 9. Sleepy81

  teslaSeer

  Det er jo en kjempeidé! Har samme «problem» selv, og dette er jo en genial løsning jeg ikke har tenkt på selv. Men lurer på om en liten microbryter er bedre? De fleste dørsensorer jeg har brukt er ganske «finicky» på plasseringen av magneten og sensoren.
 10. Sleepy81

  Restore av Z-wave nettverk - Z-stick Gen5

  Hm... Det var da som pokker. Ser på HS forumet at noen får det til å fungere med noen versjoner av Z-wave pluginen, mens andre sliter. For vel bare vente å se (og håpe kontrolleren ikke tar kvelden i mellomtiden... ) EDIT: De på HS forumet gjaldt vel fort US versjonen, som er forskjellig... Er det UZB1 som er problemet her ("ny" versjon som ikke støtter restore), eller er det Z-wave pluginen til HS som bare ikke er oppdatert for å støtte dette?
 11. Sleepy81

  Styre balansert ventilasjon, flexit CI60

  Har du fått CI66ene dine og fått kikket på det? Er interessert i samme løsning selv, så hvis du får det til å virke hadde jeg satt stor pris på en liten "walkthrough" :)
 12. Sleepy81

  Real-time solar data without any hardware sensor

  OK, da fant jeg det ut, etter å ha sett litt på utregningen i .lua koden. Jeg hadde tastet inn østlig long som en negativ verdi, da det er det jeg er vant til fra jobben. (Jobber endel med kart, og de fleste kartprogram, som ofte er lagt av Amerikanere, definerer longs øst av 0 meridianen som negative verdier, sikkert fordi de ikke gidder å skrive minus foran sine egne vestlige longs hver gang ) Så selv om "normen" er at østlige longs skrives med - forran, så skal det ikke gjøres i dette programmet.
 13. Sleepy81

  Real-time solar data without any hardware sensor

  Logget i ca 12 timer nå. Dataene matcher bra med Grafana Sun and Moon databasen, bortsett fra at det er som nevnt tidligere 2 timer feil... Øverst er database "sun and moon" i Grafana, nederst er data fra scriptet.
 14. Sleepy81

  Real-time solar data without any hardware sensor

  Har fått det til nå selv, og det ser ut som det fungerer fint. Men mørkt her nå så for sjekke resten av dataene i morgen. Men jeg lurere på en ting, er det en feil med kalkuleringen av tiden her? Jeg får følgende data nå (10. des kl 20:33 lokaltid, som altså er UTC 19:33) Alt: -25,6 AZ: 268,7 Når jeg kjører SunCalc (https://www.suncalc.org) på nett før jeg følgende: (20:36 UTC +1) Alt: -36,15 Az: 299,55 Hvis jeg derimot velger (18:36 UTC +1) så får jeg: Alt: -25,06 Az: 270,06 Samme skjer hvis jeg kjører (https://www.pveducation.org/pvcdrom/properties-of-sunlight/sun-position-calculator). Jeg må gå 2 timer tilbake i forhold til hva lokaltiden er for at jeg skal få verdier som er tilnærmet like scriptet her... Så jeg tror kanskje det er noe feil i scripte her med konverteringen lokaltid til UTC der det er konvertert "feil vei". Altså der det skulle vært trukket fra en time på lokaltida for å komme til UTC, så er det lagt til en time istedenfor. Noen andre som har eller kan sjekke om de har samme problem?
 15. Sleepy81

  Restore av Z-wave nettverk - Z-stick Gen5

  Liker ikke å stole på proprietære greier, så var innom HS store og så nå at Z-net boksene hadde fått ny farge (blå!) og var rett ved å bestille, da jeg så dette: Så funker det ikke i Homeseer lengere? Eller er det en feature som er tatt bort i den nye blå versjonen?
×