Gå til innhold
 • Bli medlem

Måkemannen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  37
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Om Måkemannen

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Telldus Live!

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Gikk for et helt vanlig Telenor kontantkort abonnement. Søndagen er den store teste-ut-dagen. Takk til alle som har svart!
 2. Trenger nok kun SMS muligheten, som nevnt i det forrige innlegget mitt. Men det var jo rimeligt da. Absolutt en mulighet. Skal vurdere dette. Takker.
 3. Fun fact: Det er allerede oppe, både ruter, tellstick og premium abb. Tingen er at jeg ikke stoler 100% på sakene. Systemet har en hovedoppgave: det skal skru på en panelovn så jeg kommer frem til noelunde varm hytte. Problemet er at jeg stoler ikke 100% på systemet. For noen dager siden logget jeg meg på, og der sto fjernstrømbryteren på uten at jeg hadde skrudd den på.. ? Har også en temperaturmåler koblet på tellsticken, den viste ikke noen unormal temperaturstigning, pleier å se at temperaturen stiger jevnt og trutt når jeg har skrudd på fjernstrømbryteren. Så.. something's off. Nå er det andre enn meg som har adgang til den telldus kontoen, så det KAN være denne personen som har skrudd på, jeg vet ikke. Men det var veldig underlig at temperaturen ikke steg. Nå kan det naturligvis være en bug, at fjernstrømbryteren viser status 'på' selv om den ikke er 'på' (alle fjernstrømbryterne er z-wave av merket telldus), men dette gjorde meg bekymret. Så, meningen med denne enkle temperaturmåleren over SMS, er rett og slett gi meg en backup avlesning/varsel om temperaturen overstiger en viss verdi. Jo enklere system, jo bedre.
 4. Tusen takk for grundige og hjelpsomme tilbakemeldinger. Tror jeg heller leter etter kontantkort-abonnement som går via Telenor. Så nedpå 2G som det er mulig å oppdrive. Så nå spekulerer jeg i Talkmore Forhåndsbetalt. De har dekning via Telenor. Men kan det her også være tekniske fallgruver som at f.eks SMS rutes via LTE på ett eller annet vis, og ting ikke egentlig går over 2G lenger? Dette måtte jeg google, maskin-til-maskinkommunikasjon altså. Er dette noe man får tak i fra "vanlige" tilbydere? Er ikke så teknisk av meg, og vil egentlig bare stappe inn et SIM kort og ta dette utstyret i bruk uten for mye dill. Takket være googlingen fant jeg ut at nettopp m2m dingser er noe av grunnen til at tilbyderne her i landet er litt lunkne til å ta ned 2G nettet, så det er jo godt nytt ihvertfall. Nå fins det jo hjelpemidler da.
 5. Hei Har bestilt meg en slik dings for å overvåke temperaturen på hytta. Så da trenger jeg bare et SIM kort i denne. Kikket litt rundt på de diverse prissammenlignings-tjenestene på nett, og der dukket dette abonnementet fra ICE opp. Noe begrenset, og ment for å brukes av barn, men det må da være perfekt for nettopp sending av sporadiske SMSer som dette systemet gjør? Synspunkter? ICE-dekningen i det området jeg skal bruke utstyret ser ut til å være brukbar (Vest-Telemark), og jeg skal uansett bare bruke det til temperaturovervåkning via SMS.
 6. Kjøpte denne på Biltema pga anbefalingen her. Men ikke kul å få til å virke mot TellStick ZNet Lite v2 (satset på at funker det mot RFLink Gateway, funker det på TellStick - Bummer) Er det noe triks man kan gjøre for å få kontakt? Har prøvd å bytte kanal på den (1-3), restartet tellsticken flere ganger, trykket på reset og tx knappene, men det dukker ikke opp under sensorer på telldus live. En annen billig trådløs innedel kjøpt på jula tar inn denne Biltema sensoren uten problemer, men tellstick er kresen. Har en Telldus innetermometer som kommer inn helt fint, og termometrene til to naboer jeg ikke aner hvor holder til. Så dekningen er nok ok, dette går vel på ikke-kompatible protokoller.
 7. Måkemannen

  Røykvarsler

  Måtte du ha huben til D-link for å få det til å fungere? Er det pairing med pinkode på d-link varslerne? Kan man seriekoble røykvarslerne på noe vis? Marerittet er om strømmen går på huben og de da ikke vil varsle uten den.
 8. For de som måtte være interessert, man kan faktisk velge location manuelt (fikk svar fra utvikler etter kort tid, men gmail i sin visdom puttet den i søppelposten). Se under: Konfigurer steder - Endre innstillinger - Posisjon Velg i kartet, eller legg inn GPS koordinater. Jeg valgte kartet selv om grensesnittet var hårreisende (den minste bevegelse får markøren til å sprette til andre siden av jorda). Med litt tolmodighet fikk jeg det til. Adressesøk funket ikke for meg. ..og ja, etterpå sletter du pluginsen og installer den igjen, og tar en restart av tellsticken.
 9. Har sendt mail til utvikler. Får se hva han svarer. (YR plugin)
 10. Har nettopp lagt inn denne appen. Veldig stilig å se yr.no dukke opp som en helt alminnelig sensor! Men location bommer den nok litt på, "hos meg" viser yr -6.3 akkurat nå, mens det i realiteten er bare litt under 1 grad. Tipper den bestemmer location ut ifra hvor internettleverandøren min ligger? Noe som desverre gjør pluginsen ganske ubrukelig. Det er ingen måte å sette location manuelt noe sted? Tok en tur på google etter IP+location. Ser ut som jeg får opp været i Bodø! Ikke særlig nyttig for meg på sørvestlandet.
 11. I found out the hard way! [emoji4] Andre alternativer er å vel bytte til andre typer magnetkontakter eller teknologi (z-wave), men det hadde nok blitt dyrere. Men på dette viset får jeg ihvertfall brukt de bryterene jeg har. Ikke noen stor krise om jeg må vente noen sekunder. Det er i enden av en lang gang i kjelleren der lysbryteren er i "feil" ende. Prøvde 1 og 2 sek, men det var helt dødt. Etter 3 sek er tydeligvis nexaen relativt stille.
 12. Oppdatering; Prøvde nå en av telldus bryterne (z-wave) til å trigge med. Da funket ting som det skulle. Noe som vel må bety at Nexa magnetkontakten "jammer" frekvensen pæra bruker.. ? Det var jo litt dumt, men da skjønner jeg ihvertfall årsaken til mysteriet. Går det an å skifte kanal på disse Nexa kontaktene? Pæra har ingen innstillinger av noe slag. Det er en Nexa LMST-606 Edit: Nå maser jeg men, fikk det til. Bare å legge inn en liten forsinkelse (oppskriften hadde Arne Olav), så var det i boks. 3 sekunders venting er til å leve med.
 13. Kjøpte en slik pakke. Rimelige saker som kan styres på 433Mhz, og er kompatibel med Telldus. Funker fint med android appen til telldus, og via live.telldus.com på pcen. Problemet er om jeg setter opp en hendelse på Telldus live. Har prøvd med en magnetkontakt fra Nexa (som funker 100% og fjellstabilt med samme hendelse mot en Telldus Z-wave-fjernstrømbryter). Men ikke denne 433 pæra. Skjønner ikke hvorfor? Som sagt, funker finfint med appen og pcen, jeg kan skru den av og på derifra uten noen problemer. I desperasjon pakket jeg ut den medfølgende fjernkontrollen og testet med den (tenkte det var noe tull med learning mode eller noe). Men den også funker 100% som den skal. Men en hendelse? Not gonna happen. Må også nevne at under "KONTROLLER ENHETER" (live.telldus.com) viser status at pæra er 'på' når hendelsen er 'på', og status på pæra viser 'av' når hendelsen er 'av'. Det eneste problemer er at pæra ikke lyser i det hele tatt når status er 'på'. (Men dette har vel egentlig ikke så mye å si, siden 433 Mhz er enveis) Nevne en ting til: Prøve å slette hendelser, og sette opp på nytt. Har også prøvd ny pære (merket den første pæra med en strikk rundt så jeg ikke blandet, og slettet den gamle pæra fra enhetslista). Problemene er konsistente. Hendelse = no go.
 14. Slettet alt av gamle regler og handlinger og sånn, før jeg satt opp ny trigger og handling. Så det var ikke det som skrubbet. Mye mulig det bare var hastverk fra min side. Kom hjem fra jobb nettopp, og tempen i stua hadde såvidt går under temperaturen jeg satt. Lampa lyste som ei sol! Så det funker bra når det funker. Sent fra min Moto G (5S) Plus via Tapatalk
 15. Niice! Den var nyttig. Opplever at telldus nettsiden mange ganger "mister" kontakten med måleren. Kan gå mange minutter før den klarer å oppdatere temperaturen igjen. Tviler på det har med dekning å gjøre. Om jeg henger måleren i gangen (for å teste temperaturfall trigger) henger den bare en havmeter fra telldus dingsen. Likevel mister den kontakt med måleren.
×
×
 • Opprett ny...