Gå til innhold
 • Bli medlem

arneolav

VIP
 • Innholdsteller

  604
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  10

arneolav vant dagen sist 21. juli 2020

arneolav hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

141 Excellent

1 følger

Om arneolav

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Telldus Live!

Nylige profilbesøk

2 316 profilvisninger
 1. Rister litt liv i denne tråden. Fikk pluteselig behov for å måle fuktighet i jorda hos noen plantevekster. Hadde liggende en gammel Esic 433Mhz temp&fukt måler og 5 slike sensorplater: https://www.ebay.com/itm/163572387007 (Fra prosjekt som ikke ble noe av den gang...) (Benytter kun platene, ikke elektronikken i denne omgang). Esci'n har kablet sensor for utetemp med plugg, koblet denne fra, benyttes ikke. Koblet én sensorplate til utgangen på Esic'n med motstand 47kΩ i serie. (Kom fram til 47kΩ etter prøv & feil). ESIC viser -15 i le
 2. Det er din fantasi.. Kontakt/støpsel er ikke rørt og befinner seg i avgrenset, brannsikkert område, montert inne i metall skap sammen med VVB og derfor ikke synlig uten å åpne skap. "Pillen", Heatit ZM, er montert foran stikk, i innstøpt veggboks i brannsikkert rom. 2,5mm² kabel er trukket i panserslange, delvis innstøpt, fra veggboks til VVB skap. Mer brannsikkert går det knapt å få til.
 3. Spurte om det. Dette er i brannsikkert område og ingen varmgang observert. Ansees derfor som ikke nødvendig, men ønskelig, ja.
 4. Fikk nettopp montert en Heatit ZM Single Relay 16A for VVB m/stikkontakt. Den er altså merket 16A, dvs skal kunne belastes med inntil ca 3600watt. VVB trekker max ca 2000watt så det bør være god margin. Hadde tidligere en NEXA også for 16A. Den "tok kvelden" etter noen mnd, så nå får vi se hvordan dette går Det var litt vanskelig å koble til 2,5mm² kabel, men det gikk med et "nødrop". Heatit ZM er 25mm tykk så evt. veggboks må være tilstrekkelig dyp for å få plass. Har, for å opprettholde god WAF, en bryter for "bypass". Var grei å ha da NEXA
 5. Kontaktorene vil være enkle å fjernstyre. Kan evt. benytte eksisterende termostat hvis mulig. Kontaktorer, rett dimensjonert, varer oftest utrolig lenge og kan evt lett byttes ut. Shuntventilen vil fungere som før, men ved lav kjeletmp og behov for fyring vil den kunne "gå i pigg", oftest ikke noe problem . Kan derfor være en fordel med separate termostater. Men uansett, dette er for fagfolk.
 6. Ved å styre varmekolbene via kontaktorer vil det være svært enkelt å styre disse on/off med en eller annen fjernstyrt bryter. Styring via kontaktorer kan skje vha termostat, det vil kunne avhjelpe dette problemet. Kan da evt. styres via fjernstyrt bryter nevnt ovenfor.
 7. Ok, takker for info. Er på jakt etter styring av eksisterende shuntventil m/motorstyring. Kan benytte Heatit, men erfaringen er noe blandet. Er på utkikk etter noe som er mer pålitelig. Men på den annen side så har Heati-termostatene fungert ok i vinter.
 8. Noen som har forsøkt denne: https://www.m.nu/varme-kyla/wall-thermostat-with-lcd-display-gen5?fbclid=IwAR3JzYOSES1BK0yPaQLMxwNHhXl79OpfLaxVw3pggaNII1H7ElOzR5asKls
 9. 1. Dette er for fagfolk innen varmeautomatikk! Hvis man ikke kjenner anlegget, ikke rør noe! Omtrent det eneste man kan gjøre er å etterfylle anlegget ved lavt/ikke trykk. Sirkulasjonspumpene ødelegges raskt ved tørrkjøring. Varmekolbene svis nok av først da de sitter øverst. Ser ingen fyllekran på bildene, men en eller annen form for påfylling finnes og bør være lett å finne, da den må være koblet til kaldtvannskursen. Et bilde fra området nede til høyre ville hjulpet. Vær forsiktig ved påfylling, følg med på trykket. 2. Sirkulasjonspumpen
 10. Da burde den fungere, men muligens ligger problemet der. Anskaffet router rundt den tiden og da var det nesten bare Huawei B593 som ble anbefalt. Har senere byttet til TpLink, har fungert utmerket.
 11. OObs! 5-6 år gammel, antagelig ikke en 4g router. 3g nettet ble hvisst nok nettopp slått av.
 12. Skal ikke se bort i fra at problemet ligger der. Synes å huske noe om at det finnes routere som lager problemer. Kan være en ide å lete i aktuelle forum etter problem med mobilroutere. En test med annen mobilrouter (som fungerer ok) hadde vært kjekt men antagelig ikke så enkelt å få til.
 13. Kan tyde på at det er en feil med mobilruter, siden det fungerer med den ordinære. Hvilken type mobilrouter er det? Det finnes et Tellstick forum på Fjesboka, finnes kanskje bedre hjelp å få der.
×
×
 • Opprett ny...