Gå til innhold
 • Bli medlem

arneolav

VIP
 • Innholdsteller

  418
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  7

arneolav vant dagen sist Desember 2 2018

arneolav hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

106 Excellent

1 følger

Om arneolav

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Telldus Live!

Nylige profilbesøk

1 328 profilvisninger
 1. Jeg gikk for samme. Pristilbud varierte mye, fra 15.000,- til over 30... Benyttet "Mitt anbud".
 2. arneolav

  Heatit v1 uten gulvføler gir problemer

  Det går fint, men du må sjekke motstand i den "uoriginale" føleren. I menyen på Heatit kan motstand endres i noen trinn, mellom 10 og 47 kohm . Hvis det blir litt unøyaktig kan det i Heatit legges inn kompensasjon for temperatur, tror det var inntil +- 4 grader. Se tabell i innlegg til JarleF lenger oppe.
 3. arneolav

  Temp-sensor opp til +100c

  Denne: Multisensor MK3 Men ser at den for tiden er "out of stock".
 4. arneolav

  Temp-sensor opp til +100c

  DS18b20 fungerer fint hos meg.
 5. arneolav

  Hagejordtemperatur

  Samme trodde jeg, i hvertfall frost. Men har "alltid hørt" at det er frostfritt under snøen i våre områder. Så da er nok det rett. ... Neste forsøk blir å legge sensorer i innkjørselen ned til en meter og litt fordelt. Der hvor snøen fjernes er det tele (ser det pga telehiv). Vet ikke hvor dypt, så det må undersøkes. Her i distriktet (sørves østland) regnes frostfritt for vannledning under vei til 2 meter. Det må ha vært i ekstremt kalde vintre med barfrost at telen har gått så dypt.
 6. arneolav

  Hagejordtemperatur

  Kan bekrefte det samme. Har én sensor nedgravd, den ligger på ca 20-25 cm. I oktober sank temp til -0,4 før snøen kom. Etter første snøfall steg temperaturen og har variert noe, mest i området +1,5 til +2. Nå (21.3) har temperaturen sunket noe, og er i området +1. Antar at det skyldes snøsmelting som gir vann med temp nær 0. Snødybden har stort sett vært omkring 100cm. Avhengig av lokal forhold, temperatur, snødybde etc, vil et snølag etterhvert kunne gi frostfri grunn.
 7. arneolav

  Varsling fra PIR MD sensor Telldus

  Support koster ikke noe, og svarer oftest ganske raskt.
 8. arneolav

  Varsling fra PIR MD sensor Telldus

  IFTTT finnes, men du må ha Pro-abb. Et proabb koster 25€ pr år. Altså omtrent halvparten av hva f.eks en eller annen zwave enhet koster. Har du ikke råd til det bør du slutte med HA snarest!
 9. arneolav

  Guide: Ekstern antenne på Znet lite v2

  Nei, har en, den er ikke bedre enn original. Denne får mye skryt: https://www.kjell.com/no/produkter/elektro-og-verktoy/elektronikk/fjernkontroll/antenne-for-433-mhz-p50129
 10. arneolav

  Temperatursensor (erfaringstråd)

  Det finnes en lang liste med kompatible enheter under Telldus live, hjelp. Sjekk denne før du kjøper noe. Tror ikke det finnes ikke noe slikt i Telldus, aldri hørt om.
 11. Har ikke hatt anledning til å sjekke dette grundig, problemet kan være tap i kablene, alternativt kan det ha vært dårlige/svake powersupply. Har fungert ok etter bytte til Belkin 5V 2A power. Dette er likestrøm og da skulle det ikke være noe i veien for å koble til power i "begge ender", altså også i enden nær DS18B20 (hvis det er praktisk mulig).
 12. Kan ikke huske å ha sett noe om maks antall. Men det kan bli problemer med strømforsyning i området 5-10 stk DS18B20, avhengig av lengde på kabler. Har bla. en MK3 og 10stk DS18B20, hvorav noen på ca 20m kabel. Fikk problemer med strømforsyning på 1A men 2A Belkin har fungert ok i noen måneder. Det er bare å prøve, og evnt. montere flere MK3.
 13. arneolav

  Re-skanne tempsensorer?

  For å ungå "bomkjøp" er det greitt å sjekke Telldus Live, help, kompatible enheter. Finnes en lang liste der.
 14. arneolav

  Re-skanne tempsensorer?

  Selv om de tilsynelatende er like; Hvis de ikke vises etter en halvtimes tid er det antagelig fordi de sender annen kode. Finnes ingen skanning i Telldus Live.
 15. arneolav

  Heatit Z-TRM2fx

  Skulle egentlig til å anskaffe én TRM2fx men "står over" til vi ser et ok produkt. Dette er for et gjestetoalett, så det er ikke så viktig. Derfor ble det midlertidig en enkel billig termostat.
×