Gå til innhold
 • Bli medlem

arneolav

VIP
 • Innholdsteller

  445
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  7

arneolav vant dagen sist Desember 2 2018

arneolav hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

108 Excellent

1 følger

Om arneolav

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Telldus Live!

Nylige profilbesøk

1 490 profilvisninger
 1. Du kan benytte hvilken som helst bryter som er for innbygging, de heter oftest et eller annet med "relé".. Sjekk hvor mange watt varmekabelen trekker. F. eks denne kanskje best(?): FIBARO Relay Switch 1x2,5kW eller denne Fibaro - Relay Switch 1X3kW Denne er ok; Nexa Z-Wave Mottager av/på AN-179 Som regel rimeligere her: https://www.eldirekte.no/nexa-mottaker-av-paz-wave/cat-p/c1000618/p10635603 Se flere under Telldus kompatible enheter. Hvis varmekabelen trekker mye kan du la en slik bryter/rele styre en kontaktor.
 2. Fordi det ikke er etterspurt. Den tempstyring som finnes løser det aller meste. Først bør du sette deg inn i hva Telldus kan.
 3. Ikke legg dette i gruppe, har ingen hensikt. For å få fire forskjellige temp: Velg "Enheter": Opprett 4 dummy brytere, gi de navn (f.eks 5 grader, 10 grader, 15 grader, 20 grader) slik at de er lette å kjenne igjen i app. Velg "Hendelser"; Opprett 4 nye, en for hver bryter. Gi de navn: F.eks for bryter 1: "Bryter 1 ON Brytere 2,3,4, OFF" For hver av hendelsene (4 linjer): 1) Trigger på bryter "ON" 2) Handling: Slå av de andre bryterene. (Slik at bare valgt bryter er på, spiller ingen rolle om de allerede er av) Opprett 4 nye, en for hver bryter. Gi de navn: F.eks for bryter 1: "Temp < n, Varme ON" 1) "Triggere", temp < n 2) "Regler" test på bryter at bryter er "on" 3) "Handlinger; Slå på varme. Opprett 4 nye, en for hver bryter: Gi de navn: F.eks for bryter 1: "Temp > n, Varme OFF" 1) "Triggere", temp > n 2) "Regler" test på at bryter er "on" 3) "Handlinger: Slå av varme. Dette kan se ut til å være litt komplisert, men er egentlig veldig enkelt, og gjøres kun én gang. Det blir 12 linjer i hendelser. Mulig det kan gjøres enklere... Testet, det tok 10-15 minutter å legge inn. Tips: legg musepeker over symbolene for kontroll av at de er korrekt. (Lett å gjøre "små" feil...) Så er det bare å velge temp fra app. Ikke vær for rask, ting tar litt tid. For å slå av alt, velger du "av" på den bryteren som er på. Det finnes greie forklaringer på dummy brytere og temperaturkontroll under Hjelp, Veiledinger. Men hvorfor 4 forskjellige tmp???
 4. Med en Heatit må du det. Heatit har to "faste" temperaturer, ECO og CO. ECO kan du benytte som frostvakt og CO for romtemperatur. Temperaturene stiller du inn fra Live eller direkte på enheten. Du kan så velge ECO eller CO fra App. (Av/På). Enkleste og kanskje billigste løsning vil være å sette en plugg i kontakten i veggen og støpslet til varmeovnen i denne i pluggen. F.eks en slik: https://www.jula.no/catalog/el-artikler-og-belysning/el-installasjon/plug-in-produkter/fjernstrombrytere/fjernstrombrytere-001443/ I tillegg trenger du en temp giver: f.Eks en slik: https://www.jula.no/catalog/el-artikler-og-belysning/el-installasjon/plug-in-produkter/fjernstrombrytere/fjernstyrt-termometer-hygrometer-408091/ Pluggen i veggen kan så styres av temp-giver, det setter du opp i hendelser. Eksempel for frostvakt: "Når temp < 5 grader, bryter på". "Når temp > 5 grader, bryter av". Du trenger i tillegg en virtuell bryter for å velge frostvakt eller romtemp. Denne styrer du fra app m av/på. For frostvakt er det greit med bryter "av", og for romtemperatur "på". Trenger du flere temperaturer kan du sette opp flere slike "brytere". Før Heatit hadde jeg flere slike oppsett. Styrte varme på hytta og hjemme. Det fungerte greitt nok. Håper dette hjelper.
 5. Forløpig kan det ikke settes/endres temp i app, kun live. Men du kan sette opp en virtuell (dummy) bryter (eller flere) og sette opp et event (en hendelse) slik at bryter gir et temperturintervall. Det burde gjøre nytten og svært enkel i bruk fra app.
 6. Det hjelper lite sålenge han ønsker en fysisk zwave sak for å erstatte en bryter og en sensor....
 7. Kan ikke huske å ha sett noe slikt. Termostater er nesten alltid for fastmontering. Du kunne jo montere en inne i en boks med lednig+støpsel og kontakt for uttak.
 8. Er etterhvert blitt godt fornøyd med den. I begynnelsen "mistet" den et par ganger assosieringen til TellsticV2, men har fungert ok en tid nå. Hvis den synes å være "død", kan manglende assosiering være årsaken.
 9. Kan kanskje være nødvendig hos noen. Her er 2 stk oppdater til 1.2.0 uten at jeg har merket noe.
 10. Ja, FIBARO Universal binærsensor + DS18B20 (max 4 stk). DS18B20 finner du på Ebay til svært lav pris, oftest er de ok. Og denne sender temp +++ : https://www.eldirekte.no/aeotec-multisensor-6-z-wave/cat-p/c/p10636528 Og det finnes flere, bla HeatIt termostat. Se under Telldus Live, hjelp, KOMPATIBLE ENHETER. Der finnes mange enheter som inneholder en eller annen sensor. .... Tellstick V2 (eller andre) tar aldri imot 433 sensorer (eller andre sensorer) direkte. Det er alltid via en eller annen "boks" som bla. inneholder en sender som er tilkoblet selve sensoren (en eller flere). "Fibarodingsen" gjør at du kan ta imot sensorer via zwave. .... Det gjorde det stort sett her også, men med zwave er det helt "knirkefritt". Har fortsatt noe 433 igjen, bla de fleste sensorer og div julelys, men det er greitt nok.
 11. Det er ikke integrert, men har bryter ( ZWave) for hvert kamera som slår de av/på etter div regler: Klokkeslett+sol (lux), borte/hjemme. (Borte/hjemme, se nedenfor) Har totalt 10 stk D-link kamera av diverse typer. De sender mail ved bevegelse i definert område. (D-link er "godt nok" til formålet) Kan bli litt mange mail pga fugler, innsekter og alt som rører seg. Ser ingen grunn til å ha dette integrert i noe system utover av/på. Finnes App for tlf og PC. Borte/hjemme: Har egne brytere ( Nexa WTE-2) ved utg. hjemme og på hytta for å aktivere "dummy device". Dummy device defineres som en eller annen 433 enhet, kun med navn og finnes ikke fysisk. Bryterene aktiverer kamera og diverse. (Se nedenfor) Måtte bytte til dobbel bryter for å få både kort og lang tid. Kort tid aktiverer lys, avhengig av klokke/sol(lux)/borte/hjemme.. Lang tid aktiverer kort tid og i tillegg stenger/åpner den vann og varme. Det var lite populært å stenge vannet når vaskemaskinen etc var igang.... TV settes på når vi er borte, avhengig av ukedag, klokkeslett. (Senere "på" i helgene). Vanskelig, eller nær umulig å få til dette helt automatisk... Dette fungerer såpass bra at naboene stadig er i tvil om vi er borte eller hjemme. Har "dummy devices" for å slå av/på diverse, f.eks varme, slik at det er varmt ved ankomst. Dette for å slå på flere enheter med "ett klikk" . Etter at Telldus innførte grupper kan det gjøre samme nytten men har ikke fått endret så mye enda. (TTT) Vann stenges med zwave-bryter som aktiverer denne: FSAV-2500IG Aktuatorventil, FlowStopIG 1" fra Watercontrol as https://www.watercontrol.no/shop/product/aktutatorventil-flowstop-5 Den stenger også ved strømbrudd men kan åpnes manuelt ved å dreie på et hjul. Har i tillegg monter kuleventil for bypass. (For å gjøre det mest mulig enkelt og "idiotsikkert"); For lys/lux, benyttes denne Aeon Labs Multisensor 6 Og denne: Multisensor PST02-B Temperaturer måles med diverse givere, har bla mange DS18B20 sensorer. Dissse går forløpig over 433, men skal nå legge om til zwave via FIBARO Universal binærsensor https://www.eldirekte.no/fibaro-universal-binaersensor-z-wave/cat-p/c/p10636524 Som du ser, her er nesten "alt avhengig av alt", og det finnes enda mer... Sendt deg en PM.
 12. I prinsippet bør de det: FIBARO Dimmer 2 is a fully compatible Z-Wave PLUS device.
 13. Med zwave "hjul-dimmer" bør "alle" problemer med dimming forhåpentlig være løst og vil kanskje også gi forbedret WAF. (Noen liker å dreie på et lite hjul!) Du bør melde deg inn i Facegruppen "Vi som använder Telldus Live", der finnes "Experter" på det meste, også LUA. ..... Nå som snart alt kan løses via zwave tror jeg du bør klare deg med den Tellstick du har. Pga 433Mhz kunne det med fordel vært en V2, men det blir stadig mindre aktuellt. Forøvrig begynner tlf.app å bli ganske komplett, med bla. historikk, install, remove av zwave enheter etc. ... Jeg styrer lys, varme, vv, motorvarmer og kameraer for overvåkning. Alt hjemme og på hytta. Har over et halvt hundre brytere og dimmere samt noen ti-talls diverse givere. Etter overgang til zwave og lokal styring har dette fungert helt problemfritt det siste året. Og 433 er snart helt ute, men stadig "henger noe igjen". .... Men uansett, lykke til!
 14. TellStick ZNet Lite v1 & v2, TellStick Net v2 Changes in version 1.2.0 New features: New sensor types: CO, CO2, PM2.5, Loudness, Volume, Weight and Moisture New power types Ampere and Volt URL-actions (in events) now support https Firmware is ready for Rooms! (more information will follow) Firmware is ready for Modes! (more information will follow) Hostname and vendorid added to dhcp request Add support for Z-Wave rain sensors Add support for sending Z-Wave meter reset commands Se: http://developer.telldus.com/blog
 15. Som Moskus nevner, dette beror på hvilken dimmer du har. Men: Dette løser du bedre via en "bevegelses melder": Har en lignende løsning som styres av bevegelse, klokkeslett og natyrlig lys: Ved bevegelse på natt (mellom to klokkeslett) dimmes lyset til f.eks 20%, noe sterkere, eller helt av på dagtid, avhengig av "naturlig lys". Dette kan du sette opp i TelldusLive/Hendelser, men det øvrige avhenger av hvilket utstyr du har.
×
×
 • Opprett ny...