Gå til innhold
 • Bli medlem

arneolav

VIP
 • Innholdsteller

  465
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  9

arneolav vant dagen sist November 9

arneolav hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

115 Excellent

1 følger

Om arneolav

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Telldus Live!

Nylige profilbesøk

1 559 profilvisninger
 1. Rapportering jeg mener er via z-wave. De rapportere 3 temperaturer, gulv, intern luft, ekstern luft. De viser gulvtemp på selve termostaten. Her er selve termostaten montert i tilstøtende rom og trenger å vite temp der. Løser det med separat temperaturgiver.
 2. Har noen slike som gir noe trøbbel og skal skiftes ut når neste generasjon (3) komme og er stabil. Hvis ikke andre alternativ dukker opp. De rapporterer lufttemp som varierer med inn/utslag av guvvarme mye (ca 2 grader). Noen steder er de nesten ubrukelige pga dette. Særlig én "glemmer å koble ut når temp er oppnådd. Et par rapporterer sensorer som ikke finnes. De er noe over ett år gamnle. Mulig de som selges nå er av nyere produksjon og forbedret. Bortsett i fra 13/16A er største forskjellen er at disse rapporterer "luft-temperatur", det gjør ikke de som heter TRM2fx, men de rapporterer strømforbruk. Mulig det også er noe annet, men kommer ikke på det nå. Egentlig ville jeg fraråde Heatit, da de er noe arrogante og har hatt mye feil de knapt vil innrømme, og de skal ha betalt for å teste. Men så langt jeg har funnet finnes ikke alternativ som passer i Elko ramme.
 3. Begynner å bli litt oppgitt over Heatit: Det positive først: Inkludering/ekskludering har fungert ok, selv med avstand fra gateway på 3-7 meter. Særlig én termostat kobler ikke alltid ut/inn ved oppnådd temperatur. Rapporterer flere devicer (sensorer) og typer enn hva som finnes. Funksjoner forsvinner fra meny etter kortere eller lengre tid. Tmp fra luftføler (a) varierer et par grader opp/ned i takt med inn/ut kobling av gulvvarme selv om den sitter på utsiden av rommet. Dokumentasjon foreligger på det meste, men Thermoflor skylder på gateway.....
 4. Har kun føler i bunn, fungerer helt greitt til formålet. Strømmen koster litt mer på morgenen og ettermiddag, kobler derfor ut kun i disse periodene. Hvis temp faller under kritisk punkt kobles inn. (Opprettholde WAF). Dette er enkelt og greitt, kanskje ikke helt optimalt, men tviler på om det er nevenverdig mer å spare, men kan jo være mer spennende....
 5. Har hatt dette i omkring 10 år. Stort sett feilfritt, bortsett fra at ruter streiket én gang. Har montert frostvakt varmeovner på kritiske steder (i kjøkkenbenk, toalett ...), de passer seg selv. Største problemet har vært strømstans. Ankommer ellers alltid til varm hytte. Har en Heatit termostat for badegulvet. (første z-wave, type hvit) Den skal liksom være frostvakt, men kobler av og til ikke ut, eller "glemmer" å koble inn. Ikke noe kritisk, får varsel ved lav/høy temp og overstyrer fra Live. Har anskaffet ny Heatit 2frm, men blir vel ikke montert før på nyåret. Plutselig, unormal temp. stigning kan være feil med sensor. Ser av og til slikt. særlig fra denne Heatit termostaten.
 6. For all del, må du ikke finne på! Automatikken har en tendens til å streike når du trenger den mest! Tenk litt om framtiden, andre personer og evt. fremtidige eiere. Hvis du av en eller annen grunn må selge vil dette kunne bli ett stort minus, vanskelig å selge!
 7. Jeg benytter et tvillingkort fra Telenor. Felles datamengde med telefonen og hytta. Behøver ikke bli noen ekstra utgift, da trafikken til dette formålet vil være ubetydelig. Men du som allerede benytter Telldus, burde jo montere en ruter og tellstic på hytta også så får du få "full kontroll".
 8. Jeg tenker derfor et veksel-relé. Så lenge landstrøm finnes holdes relé lukket. (vil da ikke trekke strøm fra båtens batterier.) Når landstrøm forsvinner vil relé åpne, men i et veksel relé finnes doble kontakter, dvs at en krets kan "lukkes" når rele åpner, eller motsatt. Studer litt på dette bildet så ser du de doble kontaktene. Bildet viser et rele med 4 veksel-kontakter (varianter finnes), men kun én er aktuell å benytte her her. Edit: Bildet viser ved en feil et 4 veksel-relé, skulle vært 2 veksel. Andre typer kretser kan også benyttes, men et relé med synlige kontakte er enklest å forstå.
 9. Ja, det er slik. Du får et ON signal når kretsen "lukkes".
 10. Du kan evt. benytte en slik: https://www.eldirekte.no/fibaro-smart-implant-universal-sensor/cat-p/c/p1500010404?gclid=Cj0KCQiA2vjuBRCqARIsAJL5a-L0Neb2-gifcY-XBeIUIFUq5_LqRK1nlODNirIrnhsbWfACUxz3Mh0aAv4LEALw_wcB Men som Guahtdim skriver, hvis ikke båten er veldig stor så går det bra med Neza 433. z-wave kan også feile. Nexa WBT912. er med 3v batteri, z-wave ovenfor kan få spenning fra båten, 9-30volt.
 11. Klikk på "veksle-rele" i teksten. Du bør nok få en med kunnskap om slikt til å ordne dette. 220volt siden av releet kobles med kabel og støpsel til 220v veggkontakt. Må ikke nødvendigvis være elektriker.
 12. Du kan montere ett veksel-rele (noe slikt) som er "lukket" så lenge landstrøm finnes. og en Nexa WBT912. Benytt rele-kontaktene som lukker/kobler når rele åpner og koble til en av inngangene på WBT915. I Telldus Live, hendelser , legg inn trigger på WBT912 "ON" og i "handlinger" legg inn send mail og/eller SMS evt Push. Dette betinger at du har strømforsynig til alle berørte enheter via båtens batteri . (Litt elektriker arbeide, releet bør/må monteres i en isolert boks.).
 13. Jeg er vel ikke så veldig redd for noe tilsvarende. Det er mer sannsynlig at en leverandør forsvinner, særlig der hvor det kanskje er bare én eller noen ytterst få på utvikling. Og, større bedrifter er raske til å kutte ut produkter som ikke gir inntekter som forventet. Dessuten, alle produkter har en viss "levetid".
 14. Dette blir vel litt for detaljert for en nybegynner. Det beste vil nok være å starte med noe enkelt og rimelig, altså lære seg å krype og gå før man løper. Og satser man på f.eks z-wave enheter vil disse kunne benyttes mot andre kontrollere senere. Man må se det som en del av "lærekurven" å investere en tusenlapp eller noe som man kanskje vil erstatte med noe annet senere.
×
×
 • Opprett ny...