Gå til innhold
 • Bli medlem

arneolav

VIP
 • Innholdsteller

  556
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  9

arneolav vant dagen sist 9. november 2019

arneolav hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

130 Excellent

1 følger

Om arneolav

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Telldus Live!

Nylige profilbesøk

1 859 profilvisninger
 1. Elektroimportøren jeg sist besøkte hadde hylla full av disse. Hylla med Fibaro var nesten tom. ...........
 2. Det er ok, men siden du ikke har ekstern luftsensor, ikke huk av gruppe 2. Se under konfigurasjon, parameter 19. 19: Temperature report interval Jeg har 60, dvs rapport hvert minutt. Fungerer greitt. Den er Ikke rørt siden installasjon. Sensorverdier lagres hvert 5. minutt så det er kanskje ok med 300, jeg forsøker det heretter. Blir mye trafikk når alle sensorer rapportere hvert minutt. Jeg har ikke hatt problemer med det til tross for mange 10 talls sensorer, z--wave og 433. Av og til mangler en og annen oppdatering men det er et marginalt problem . Ikke huk av andre enheter. Det betyr at du skal styre de, og det skal du sikkert ikke.... ikke enda.
 3. Ja! Den skal normalt alltid være på. Det er on/off av selve termostaten. Har aldri forsøkt, ikke aktuelt. Når du blir kjent med dette er det helt ok. I hendelser/events kan du legge inn temperaturer og/eller velge co/eco, f.eks for nattsenking. Når vi forlater heimen for lengre fravær settes alle termostater til Eco via hendelser. Og i passe tid før ankomst til Co. Tlf app har en fin implementering av Heatit termostatene.
 4. Det finnes betydlige rimligere utgaver av Pir: https://www.kjell.com/no/produkter/hjem-kontor-fritid/belysning/bevegelsesdetektor?gclid=Cj0KCQjw4dr0BRCxARIsAKUNjWSmH7r8Bxw7Pidj5UeXlhyUA0Hcv2Ddiav8Suc4B489Tx5yMwF9vCwaAkQTEALw_wcB&gclsrc=aw.ds Evt. kan man benytte en magnetbryter. Enkel oppskrift: Kabel m/støplsel kobles til pir eller magnetbryter. Pir/bryter kobles til en eller annen 240v lyskilde. (240v Lyskilde må han en eller annen form for holder) Enklere/billigere blir det neppe. -------------------- De fleste 220v pir tåler noe belastning, magnetbrytere kan være litt svake. Dette må man undersøke nøye ( Brannfare!!!! ). En god "tommelfingerregel" er å ikke belaste særlig mer enn ca 50% av hva bryter (og annet utstyr) er merket/ tåler. Hvis belastningen blir for stor, kan det kobles via relé. (Gjelder særlig for magnetbryter). Alternativer: -Dimmer kan kobles mellom pir/bryter og 220v lyskilde. -Pir/bryter kan kobles til leddriver (evt dimbar leddriver) og en eller annen 12/24v led, ledstripe. Dette kan være "helt offline" men gjør nytten for lys av/på. Bryter/pir kan være z-wave, zigbee, eller WiFi, men for av/på lys i "kott" har det ikke særlig hensikt. Hvis lyskilde m/holder behøver kobling til jord må det være støpsel og kabel m/jord :https://www.biltema.no/bygg/elektro/nettkabel/jordet-ledning-2000017385 Kabel m/jord : kabel med gul/grønn leder. Eller, kabel kan være lampett ledning m/støpsel uten jord, f.eks en slik: https://www.biltema.no/bygg/elinstallasjoner/uttak/ledningssett-med-strombryter-ujordet-transparent-2000020840 Så lenge dette er koblet via kontakt/støpsel kan man gjøre dette selv, i hvertfall for en enkelt lyskilde. (Noen kan alltids protestere på dette) Rom med dør (ikke skap) bør/skal ha montert fast opplegg for belysning. (Noen inspektører kan være strenge!) Noen formaninger: Ikke bygg dette ut til et større opplegg. Ikke trekk kabler igjennom dører/vinduer hvor de kan komme i klem. Ikke for hel kjeller/bolig. Gjør det skikkelig, fest kabler. Av-isolert tråd må være innelukket. Synlig kobber må ikke forekomme. (Fare for strømstøt). Alt arbeide med 220volt kan være farlig og man bør/må ha noe kunnskap før man begynner med noe slikt. Er man i tvil, kontakt elektrikker!
 5. For noen er det "Religion", for andre er det praktisk løsning.
 6. Skikkelig materiell montert av elektriker, ja. Hjemmesnekra tja.. Takstmenn setter ikke særlig pris på slikt. Og den dagen kan komme.
 7. Men så blir det solid og skikkelig! Integrere lys i skuffer og skap blir vel litt i overkant. Mindre rom som walk-in blir nok også litt .... Og med en pir er det automatisert tilstrekkelig, men en liten temperatusensor går å "lure" inn.
 8. Det er det heller ikke snakk om........ Det var nevnt ovenfor, og nevner dette av hensyn til evt. andre lesere.
 9. I rom som "Walkin closet" behøves gjerne mer lys. Jeg vet ikke hvor mye belastning disse magnetbryterene tåler, men tviler på at det er tilstrekkelig for belysning av annet en skap og skuffer. I et rom som skissert av trådstarter på ca 3kvm, må det monteres utstyr som gir skikkelig lys. Lys via batterilykter kan ikke sies å være akseptabelt.
 10. Hehe. Ikea sine er definitivt ikke komplisert og etter mitt syn enklere enn det du skisserer. Det jeg forsøker å gi en idé om er at det har knapt noen hensikt å styre lys i skap og skuffer (og enkelte andre rom) fra et eller annet system. Slike steder dreier det seg om lys av/på. En magnetbryter, evt en bevegelsesmelder av god kvalitet gjør denne jobben perfekt. Tips: Under hyller, (og i klesskap) der hvor man henger klær, blir det veldig fint og nyttig med en ledstripe (eller tilsvarende) i forkant av hyllen og evt i taket over. Monter en liten list for å hindre blending.
 11. Hvorfor gjøre dette såå komplisert. Monter en bevegelsemelder/pir i taket, eks denne: https://megaflis.no/micromatic-bevegelsesmelder-pir-360gr.html La den styre strøm til bryter (eller der det er aktuellt, dimmer) på veggen. Monter et par spotter i taket. Monter led-lister under hyller der det passer, la de få strøm fra kontakter tilkoblet samme pir. Elektriker fikser dette og gir garantert topp WAF!
 12. Absolutt, derfor avventer jeg TRM3 til det finnes noe erfaring. Hvis du ikke har behov for innebygget romtermostat er TRM2 et greitt valg.
 13. Så langt jeg kan se i det som finnes av dok er det først og fremst intern romtemperaturføler. (Den fantes i de eldste versjonene, men var fjernet i TRM2, antagelig fordi den registrerte temp i takt med inn/utkobling av gulvvarme/rele ) Det står også noe om forenklet installasjon; Antar at det er som for div andre z-wave enheter: Installasjonsmodus velges automatisk første gang det settes spenning på. 1) Sett gateway klar til installasjon. 2) Koble spenning på termostaten. På de eldre modellene måtte man velge installasjon i menyen på termostaten. Antar at det er mulig også på TRM3. Ellers "ryktes det" at valg for Heating/EcoHeating/Cooling er tatt bort og det står ingenting i tilgjenglig dok om disse funksjonene. I hendelser/event i TelldusLive kan det uansett velges temperatur og/eller mode/funksjon :
 14. Her har det etterhvert blitt ganske mange dimmere av diverse typer men har ikke hatt slike problemer som ikke kan løses. Problemene oppstår gjerne ved lavt lysnivå, men fleste dimmere har mulighet for justering av dette og det har løst problemet for meg. Men, flere lyspunkt på samme dimmer kan være en utfordring: Hvis én pære må byttes kan problemer oppstå og da vil løsningen være å bytte samtlige.
×
×
 • Opprett ny...