Jump to content

arneolav

VIP
 • Content Count

  581
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

arneolav last won the day on July 21

arneolav had the most liked content!

Community Reputation

138 Excellent

1 Follower

About arneolav

 • Rank
  Advanced Member

Hjemmeautomasjon

 • System
  Telldus Live!

Recent Profile Visitors

2,046 profile views
 1. Ja, men ..... noen liker de ikke. Som nevnt, hjul til å dreie på forstår alle og med z-wave gjør det samme nytte for automatikken. Og ikke minst, men viktigst, "WAF" blir topp.
 2. Er ikke veldig brukervennlig. Har fjernet nesten alle slike og Fibaro2. Erstatter med z-wave dimmer med "dimmehjul". "Alle" forstår hvordan disse brukes. Styres fra z-wave eller manuelt. -HeatIt dimmer har fått bra skussmål. Har i det senere fått montert noen z-wave Namron dimmere (Elektroimportøren). De lover bra og er rimeligere enn HeatIt dimmere.
 3. Har montert et par Namron z-wave dimmere. - Trenger ikke N-leder. - Skruetilkoblinger - Relativt rimelig - Mulig å justere min/max direkte på HW. Tilgjengelig ved å fjerne kun dimmehjulet. - Inkludering med tre trykk på reset knapp. (Tilgjengelig ved å fjerne dimmehjulet). Har lite (ingenting) å utsette på denne: -"Smertefri" inkludering (Som stort sett alltid m/Telldus) -Fungerer greit manuelt og m/ z-wave. -Gir høy "WAF": -Dimmingen via hjulet fungerer slik man forventer. -Relativt lett trykk for on/off, og avgir lite lyd.
 4. Korrekt, i Telldus heter param 3: Timeout of the motion sensor (seconds.)
 5. The system works on a frequency of 2.4 GHz. Other household products which often use the same frequency are wireless networks (WiFi), Den fungerer ikke med 433Mhz eller z-wave.
 6. Siden du kjenne Telldus kan du jo i første omgang fortsette med det. Jeg har styrt lys og varme hjemme og på hytta i mange år nå og det har fungert greitt. Problemer som har vært er stort sett de samme som andre "sliter" med, da særlig Heatit termostater. Etter at z-wave ble innført har mulighetene blitt mange og det finnes en app som etter hvert har blitt bra. Hvis du av en eller annen grunn skulle behøve noe annet senere kan z-wave produktene flyttes over til de fleste andre systemer. Best hjelp får du i facebook gruppen "Vi som anvãnder Telldus Live".
 7. Under Hendelser, Avanserte innstillinger.
 8. 433 er ikke helt pålitelig. Da jeg hadde tilsvarende installasjon la jeg inn 2-3 repet med noen sekunder forsinkning, tror det var 10 og 20. Når det finnes kabler svært nær kan det være problemet. Plassering av motager bak en panelovn er ikke å anbefale. Metall og strømførende kabler skjermer for signalene. AN-179 har fungert fint for meg for lys. Også LCMR1000 har fungert ok. Ingen av disse er å anbefale for panelovner da de ikke tåler større last over tid. Max belastning over tid bør ikke overskride 50% av max last. Jeg har stort sett gått over til z-wave og
 9. Helst ikke, men hvis du har nødvendig kunnskap... ... Jeg har en del slike plugger i veggene, ingen har reagert på det.
 10. Ville nok ikke gjøre det der, jobb for elektriker. Hvis ovnen er med ledning med støpsel og kontakt i veggen ville jeg foretrukket en plugg, noe slikt: https://cdon.no/hus-hage/namron-z-wave-veggplugg-p49357083
 11. Det gjør den garantert ikke!
 12. Den kan benyttes og det behøves ikke noe abonnement for enkel bruk. Men for en slik enkel løsning vil det bli unødig dyrt: Man må anskaffe Telldusen + plugg(er) til varmeovnene. WIFI pluggene koster ikke stort mer enn (f.eks z-wave) pluggene for Telldus og da bør det bli billigere.
 13. Samme her, de benyttes nesten ikke manuelt. Men det MÅ være mulig, iflg. WAF. Har montert Sunricher (z-wave) i ELKO ramme. Ingen har reagert på det.
×
×
 • Create New...