Gå til innhold
 • Bli medlem

arneolav

VIP
 • Innholdsteller

  408
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  7

arneolav vant dagen sist Desember 2 2018

arneolav hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

103 Excellent

1 følger

Om arneolav

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Telldus Live!

Nylige profilbesøk

1 173 profilvisninger
 1. Har ikke hatt anledning til å sjekke dette grundig, problemet kan være tap i kablene, alternativt kan det ha vært dårlige/svake powersupply. Har fungert ok etter bytte til Belkin 5V 2A power. Dette er likestrøm og da skulle det ikke være noe i veien for å koble til power i "begge ender", altså også i enden nær DS18B20 (hvis det er praktisk mulig).
 2. Kan ikke huske å ha sett noe om maks antall. Men det kan bli problemer med strømforsyning i området 5-10 stk DS18B20, avhengig av lengde på kabler. Har bla. en MK3 og 10stk DS18B20, hvorav noen på ca 20m kabel. Fikk problemer med strømforsyning på 1A men 2A Belkin har fungert ok i noen måneder. Det er bare å prøve, og evnt. montere flere MK3.
 3. arneolav

  Re-skanne tempsensorer?

  For å ungå "bomkjøp" er det greitt å sjekke Telldus Live, help, kompatible enheter. Finnes en lang liste der.
 4. arneolav

  Re-skanne tempsensorer?

  Selv om de tilsynelatende er like; Hvis de ikke vises etter en halvtimes tid er det antagelig fordi de sender annen kode. Finnes ingen skanning i Telldus Live.
 5. arneolav

  Heatit Z-TRM2fx

  Skulle egentlig til å anskaffe én TRM2fx men "står over" til vi ser et ok produkt. Dette er for et gjestetoalett, så det er ikke så viktig. Derfor ble det midlertidig en enkel billig termostat.
 6. Bare begynne å bruke. Slett enheter (brytere) fra den gamle, legg til på den nye. Greitt å ta én enhet av gangen.
 7. Det er laaangt dit, men du kan ta en titt på loftet og se om det er plass for å legge på ekstra isolasjon. Det er arbeide du fint kan gjøre selv og koster lite, særlig i forhold til nytte. Det er et sted å begynne.
 8. arneolav

  Telldus Plugins

  Ser slik ut, ja... Ingen praktisk nytte. Slettet her!
 9. Det er ikke umulig, men neppe lønnsomt. .... Hvis du har tilstrekkelig takhøyde, da kan du legge et lag isolasjon oppå eksisterende gulv, så mye du synes redusert takhøyde tillater. Ja, det drar en rekke problemer med seg, men er mulig. (Du MÅ ikke ha 2,40 i kjeller/underetasje). Du kan isolere kjellermur innvendig og utvendig. Alt hjelper. Isoleringen vil normalt fungere så lenge huset eksisterer (og trekker ikke strøm). .... For noen år siden isolerte jeg kjellermuren utvendig med 5 cm, fra topp mur og ned 120cm. Dette faller sammen med isolering av loft, vegger, skifting av vinduer etc. Strømforbruk er mer enn halvert.
 10. arneolav

  Heatit Z-TRM2fx

  Har du assosiert rele og sensorer til kontroller?
 11. arneolav

  Telldus Plugins

  Kan jeg ikke tro! Ellers er det jo bare å prøve.
 12. arneolav

  Trigge badevifte

  Har forsøkt det samme her, ser ut til å fungere greitt.
 13. arneolav

  Heatit Z-TRM2 - tilbakekalling

  Kommer an på hvor nøyaktig du vil ha det. Har en montert på utsiden av baderommet. Har observert at internføleren registrer økning på ca 1,5 til 2 grader når relé slår inn for gulvvarme på badet. Den utvikler noe "egenvarme" det ikke er kompensert for.
 14. arneolav

  Trigge badevifte

  Kjempesmart og så enkelt! Og viften kan stoppes når vannet i stokken er passe kaldt. Eneste problemet jeg ser er at naborørene stokken blir noe varme når det tappes i andre armaturer på samme kurs. Må testes! Har hatt fuktstyring noen år, men vifte har en lei tendens til å starte ved høy fuktig utvendig. Ikke ofte men irritabelt. Har sett på diverse muligheter til å forbedre, men dette likte jeg virkelig., (Litt ergelig å ikke ha kommet på det selv).
 15. arneolav

  HeatIt Z-TRM2 oppdatering desember 2018

  Litt sent, men: Du må assosierer til kontroller, antagelig mangler du assosiasjon i gruppe5
×