Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

1v4r

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 1v4r

  1. 38 minutter siden, Thomas skrev:

    Neon som har fått noe mere håndfast fra Eidsiva ?

     

    Det siste jeg fikk fra dem var dette

     
    11 Feb 2019, 15:55
    Sitat
    Hei.

    Takk for din henvendelse!

     
    Hvert enkelt nettselskap vurderer selv når de er klare til å åpne HAN-porten for sine kunder, og dessverre er ikke dette klart hos Eidsiva Nett pr i dag. Etter gjeldende plan tar vi sikte på å gjøre åpning av HAN porten tilgjengelig for våre kunder ila første kvartal 2019. Løsningen må først testes sammen med vår leverandør Aidon og påse at vi følger NEKs anbefalinger om felles løsning for HAN-teknologi og personvern; det er derfor dette har blitt noe forsinket, dessverre.
    Så snart datoen er klar, legges informasjonen ut på våre nettsider.
     
    Ønsker deg en fortsatt fin dag!
     

    Med vennlig hilsen

    Marianne
    Eidsiva Nett Kundeservice

    Tlf.61 28 66 50


     

  2. På 23.1.2019 den 6.58, gullfrode skrev:

    Får du den til å fungere nå, og i spfall på hvilken app/plattform?

     

    Min Ring 1gen har alltid funkert font(bestilte og fikk tidlig pga at jeg var backer på Doorbot) helt til knappen sluttet å virke før jul. 

    Byttet til ny 1gen(som var annerledes, bla andre sikkerhetsskruer) pga tilbud på Komplett til under 1000lappen. Fungerer fint den og. 

    Alltid hatt Airport/Unify Ac lite i bod bare en meter fra ringeklokka. 

    Kjører på Unifi AC Pro ca 5m unna i et annet rom. Jeg har bra med wifi-dekning der Doorboten er montert. Jeg kan nullstille den, koble den opp på nettet og da forblir den på nett en stund fram til den plutselig ikke lenger er tilgjengelig. Jeg har den koblet på 12v strøm til vanlig, men får det samme problemet med batteri. Responstid fra noen ringer på til jeg får varsel på telefon er fremdeles ubrukelig lang. Jeg liker idéen bak produktet, men har mistet tilliten til produsenten.

  3. Jeg har hatt litt mailkorespondanse med med Eidsiva Nett om å få åpnet HAN-porten på min AMS-måler. Nå er det tydeligvis bare å smøre seg med tålmodighet.
     

    Sitat

     

    Fra: 1v4r
    Sendt: 22.11.2018 19:53
    Til: [email protected]
    Emne: [KO] Generell henvendelse

    Hei. Jeg ønsker at dere åpner HAN-porten på min strømmåler nr 1010101010101010

     

     

    Sitat

     

    Fra: [email protected]
    Sendt: 26.11.2018 10:01
    Til: 1v4r
    Emne: [KO] Generell henvendelse

    Hei!
    Takk for din henvendelse.

    Inntil videre er HAN-porten deaktivert/stengt, dermed vil det ikke kunne kobles på 3.parts utstyr for å hente ut info via HAN-porten enda.
    Hvert enkelt nettselskapene vurderer selv når de er klare til å åpne HAN-porten for sine kunder, og dessverre er ikke dette klart hos Eidsiva Nett pr i dag. Etter gjeldende plan tar vi sikte på å gjøre åpning av HAN porten tilgjengelig for kunder ila januar 2019, men vi kan dessverre ikke garantere dette. Løsningen må først testes sammen med vår leverandør Aidon og påse at vi følger NEKs anbefalinger om felles løsning for HAN-teknologi og personvern.
    NEK (Norsk Elektroteknisk Komite) har laget en informasjonsside som gir litt mere info om HAN:
    o Denne for brukere: https://www.nek.no/info-ams-han-brukere/
    o Denne for utviklere: https://www.nek.no/info-ams-han-utviklere/
    Vi beklager at vi ikke kan etterkomme ditt ønske pr. dd.

    Ha en fin dag!
    Med vennlig hilsen

    Marianne
    Eidsiva Nett Kundeservice
    Tlf.61 28 66 50

     


     

    Sitat

     

    Fra: 1v4r
    Sendt: 26.11.2018 13:19
    Til: Eidsiva Kundeservice Nett <[email protected]>
    Emne: Re: [KO] Generell henvendelse

    Hei igjen. Henviser til NVE sine sider der det informeres om at "Etter 1. januar må nettselskapene åpne HAN-porten på forespørsel." https://www.nve.no/stromkunde/smarte-strommalere-ams/
    Er det slik at dere ikke kommer til å følge dette?

     

     

    Sitat

     

    Fra: [email protected]
    Sendt: 27.11.2018 10:26
    Til: 1v4r
    Emne: [KO] Generell henvendelse

    Hei!

    Takk for din henvendelse!
    Vi bestreber å etterkomme kravet om å åpne HAN-porten etter 01.01.2019.
    Løsningen må som sagt først testes sammen med vår leverandør Aidon og vi må sørge for at vi følger NEKs anbefalinger om felles løsning for HAN-teknologi og personvern.
    Vi hjelper deg gjerne dersom du har ytterligere spørsmål. For raskt svar, ta kontakt med oss på telefon 612 86 650. Våre åpningstider er 09:00 - 16:00 mandag til fredag.

    Ha en fin dag!
    Med vennlig hilsen

    Marianne
    Eidsiva Nett Kundeservice
    Tlf.61 28 66 50

     


     

    Sitat

     

    Fra: 1v4r
    Sendt: 27.11.2018 11:23
    Til: Eidsiva Kundeservice Nett <[email protected]>
    Emne: Re: [KO] Generell henvendelse

    Skjønner. Åpner dere porten så fort dere har mulighet samt gir meg informasjon om dette eller får jeg informasjon når jeg kan be om å få porten åpnet, eller må jeg følge opp dette selv med gjevene mellomrom over nyttår?

     


     

    Sitat

     

    Fra: [email protected]
    Sendt: 04.12.2018 11:48
    Til: 1v4r
    Emne: [KO] Generell henvendelse

    Hei!
    Takk for din henvendelse!

    Beklageligvis må du ta kontakt med oss etter nyttår, men jeg vil gå ut ifra at det vil bli lagt ut noe på vår nettside. Søker du på HAN port på vår nettside etter nyttår, håper jeg vi har fått oppdatert informasjonen der. Dessverre er det ingen informasjon på vår nettside pr i dag, men jeg vil ta opp dette med de ansvarlige.
    Beklager umaket dette fører til for deg!

    Ha en fin dag!
    Med vennlig hilsen

    Hanne
    Eidsiva Nett Kundeservice
    Tlf. 61 28 66 50

     

     

  4. Litt av problemet med å gå vekk fra skru-dimmere eller at man ikke får tak i z-wave-dimmere som har dedikerte opp/ned- og av/på-brytere som passer i eksisterende elko-rammer gjør at det skjelden blir særlig høy WAF på løsningen. Når det blir visuelle og praktiske endringer fra et tradisjonelt anlegg blir det ofte til mye irritasjon blandt brukerene. Den beste hjemmeautomasjonen er, etter min mening, en løsning som forenkler hverdagen uten at det krever opplæring eller endring i vaner hos brukere. Mangel på fjernstyrte skrudimmere er et problem i så hen seende.

    Jeg er ikke veldig fan av propreitære løsninger som TRÅDFRI, men kom over denne så det burde jo ikke være umulig å få til noe tilsvarende med Z-wave.
    https://www.ikea.com/no/no/catalog/products/80349888/

    I værste fall får man prøve å bygge en :P

  5. 7 minutter siden, frodegill skrev:

     

    NVE sier "Etter 1. januar må nettselskapene åpne HAN-porten på forespørsel.", men jeg kan ikke se sanksjoner nevnt. De har et snasent kontakt-oss-skjema i Altinn(!). Har rapportert saken, og venter spent på svar. Det kommer vel som offisielt brev i postkassen min til sommeren, tenker jeg.

     

    Har sendt en forespørsel til Eidsiva Nett om å åpne så får vi se hvordan de stiller seg til slike henvendelser.

  6. Kjøpte en av de første Doorbot-modellene deres tilbake i 2013. Fikk den aldri til å fungere noe særlig. Fra noen ringte på til jeg fikk opp videofeeden på telefonen var vedkommende stort sett forlatt tomta og intercom-løsningen var bare å gi opp da forsinkelse mellom lyden lett kunne ligge på rundt 5 sekunder og det var hakkete og umulig å høre hva folk sa i noen ende. Kundeservicen har stort sett gått utpå å legge skylden på "dårlig wifi" og be meg kjøpe siste modell i steden.

     

    Det ble noe bedre etter at de la inn automatiske opptak i appen så jeg i hvertfall kunne se hvem det var som hadde ringt på. 

     

    Er de nyere generasjonene med ring-produkter og kundeservicen blitt noe bedre i den senere tid?

  7. Hei. Fantastisk jobb dere gjør her, folkens. Har begynt å lese igjennom i håp om å få noe info fra min Aidon fra Eidsiva Nett til Hass.io.
    Jeg har ikke mye erfaring med å populere PCBer så har sett litt etter eksisterende brett som ikke krever mer en lodding av noen få ledere. Tror dere at det kan fungere å kun koble TX->RX og  RX<-TX mellom disse to samt sette USB-strøm på D1-mini?
     

    https://www.amazon.com/Makerfocus-NodeMcu-Development-ESP8266-Compatible/dp/B01N3P763C/
    https://www.aliexpress.com/item/TSS721-Module-Board-M-BUS-To-TTL-with-RX-TX-Indicator-STM32-Development-Board-Free-Shipping/32751482255.html

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.