Gå til innhold
 • Bli medlem

Reidar Gjertsen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  36
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Om Reidar Gjertsen

 • Rang
  Medlem
 • Bursdag 29. nov. 1992

Hjemmeautomasjon

 • System
  Futurehome

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Åja! Får sjekke denne opp mot modellen som skal monteres hos oss😊
 2. Har ikke sett denne før! Hvordan bruker jeg denne med garasjeåpneren?
 3. Aha! Skjønner. Hos oss får stort sett hver lyskilde egen bryter eller dimmer, så slipper litt sånne situasjoner. Men noen tips til styring av garasjeport eller Screens?
 4. Ok! Så begge disse lyskildene er i samme boksen? Så istedenfor å bruke Dimmer 2 her, bør man gå for en Switch/Double Switch? Vet ikke om det har noe å si eller gir deg mulighet til å styre de separat.
 5. Er jo kanskje greit å ha en Dimmer 2 i tilfelle man ombestemmer seg senere. Men hva vil det si å koble blandet last? Det kan være et poeng! I så fall så var det greit tilbud jeg kjøpte dem på, så får evt selge dem på Finn Du aner ikke hvor mye jeg prøver å få innført det hos oss Har en i huset som ikke er så fan av farget lys.. Men skal jobbe videre med det! Får evt bare koble ut astrouret og bytte pærene. Er ikke alt for mange utelys
 6. Glemte å nevne det, men montøren jeg bruker på elektro i huset hadde samme dimmer og brukte selv FH hjemme Og ser i tillegg nå at Z-Dim står helst nederst på FH sin liste over støttede produkter. Den kom vel nettopp på markedet? Ja, jeg kan vel egentlig like greit bruke en Dimmer 2 som en Switch. Det var lys som på vaskerom, bod, teknisk rom osv jeg tenkte ikke skulle dimmes uansett. Har også egen bryter på lys i speil på badet osv som ikke er tenkt og dimmes i utgangspunktet. Men man kan vel forsåvidt dimme de uansett med Dimmer 2? Jeg har allerede kjøpt noen Switch da de var på tilbud, men forstod det slik at disse kunne puttes inn i stikk også får å kunne styre disse? Vi snakket om å endre på styring av utelys da jeg var på siste møtet med montøren, men fikk beskjed om at jeg bare fikk 1500 kr eller noe for å trekke ut astrour fra prisen. Da tenkte jeg det var greit å begynne med det som en start, så kan jeg vente med utelys osv. Han sa også at man evt kunne putte en dimme- eller switchpille inn i sikringsskapet for å styre dette senere? Har også en hovedbryter for alt utelys som jeg evt kunne brukt senere om jeg ønsker å kutte ut astrouret
 7. Hei og gledelig jul! Jeg har vært medlem her en liten stund, men ikke vært så aktiv ennå. Jeg holder på å bygge et hus med min samboer og tenker å starte en ny "hobby" når det er ferdig med å automatisere hverdagen litt. Har sånn omtrent klart å få min samboer til å si ja til at jeg får gjøre det jeg vil, så lenge hun klarer å bruke det Jeg har kjøpt inn en FutureHome hub som skal brukes Jeg har fått bestilt HeatIt dimmere alle plasser lys skal dimmes i huset. Det er slik det starter! Etter dette tenker jeg å få lagt inn Fibaro Switch i alle brytere på lys som ikke skal dimmes. Da skal vell første milepæl være nådd med at jeg skal kunne slå av alt lys med én knapp Ved unntak av utelys som går på astrour. Får evt se om jeg vil endre på dette etter hvert, men stresser ikke med det i starten. Jeg har også tenkt å montere opp Screens på et par store vinduer og lurer litt på styring av de. Vet man kan få egen app til det, men hvem ønsker vel det.. Har også et håp om å styre en garasjeport åpner etter hvert. Har fått avtalt en impulsbryter på veggen i garasjen får å åpne og lukke garasjeporten, så håper det kan løses med en Fibaro Roller Shutter 3? Som noen skjønner, er jeg veldig ny i dette gamet og tar i mot alle tips og råd jeg kan få til evt ting jeg burde se på eller prøve. Endringer i allerede valgte elektroløsninger blir nok ikke aktuelt på dette tidspunktet da vi er kommet et stykke i prosessen. Håper på litt hjelp fra dere eksperter Reidar
 8. Vekker litt liv igjen og nevner at jeg gikk faktisk for HeatIt Dimmer denne gangen. Jeg forstod det slik at montøren i nybygget mitt hadde en selv og var fornøyd. Denne kunne visst også brukes til å styre scener. Vet ikke om du får samme mulighetene som med bryter dere nevnte, men det får gå :) Det ble ca samme pris og nå kan mor/svigermor også enkelt bruke systemet :P
 9. Er dette muligheter man får med alle huber eller kun med de mer avanserte? F.eks. for meg som per nå har FutureHome. Kan jeg da kun bruke brytere til å slå av og på, eller flere ting?
 10. Ok, så da kan jeg jeg i det minste sette opp dimming på to lysgrupper med dobbelbryter og Fibaro Dimmer og evt legge til funksjoner med ny hub på et senere tidspunkt?
 11. Jeg har ikke satt opp Fibaro i FutureHome appen tidligere. Er det sånn at man kan velge hva som skal skje med S1 og S2 separat i appen når man trykker på bryterne og dimme i tillegg?
 12. Tror kanskje jeg misforstod. Så om jeg vil bruke Fibaro Motor Control må jeg få montert brytere på veggen for styring av solskjermingen? Da var det opprinnelige spørsmålet om dette gjøres av montør etterpå, eller om jeg bør få elektriker til å gjøre dette nå i byggefasen?
 13. Ok, så du hadde valgt dobbel bryter med fjær alle plasser det er aktuelt å dimme lys? Er det andre fordeler med dette utenom at man kan aktivere scener? Ble mye på en gang nå, men prøver å få med de spørsmålene jeg kommer på Kan man ha en dobbelbryter og kun ha koblet Fibaro Dimmer 2 til den ene og at den andre fungerer som vanlig av/på? Dette for å slippe to enkle brytere noen plasser hvor det og er lys som ikke skal dimmes. Og i rom med kun ett lys kan man fint koble Fibaro Dimmer 2 til én enkelt Elko impulsbryter?
 14. Dette må jeg ta opp med elektriker som ikke nevnte dette. ser jo for meg da at en HeatIt Z-Dim kanskje er bedre. Er det noen fordeler med å velge dimmepille eller tenker jeg rett da at Z-Dim vil være best i et nybygg?
 15. Tanken var å bruke Fibaro Motor Control ja, men får man montert slike uten noen mulighet for styring fra montør utenom Fibaro?
×
×
 • Opprett ny...