Gå til innhold
 • Bli medlem

Reidar Gjertsen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  28
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Om Reidar Gjertsen

 • Rang
  Nybegynner
 • Bursdag 29. nov. 1992

Hjemmeautomasjon

 • System
  Futurehome

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Er dette muligheter man får med alle huber eller kun med de mer avanserte? F.eks. for meg som per nå har FutureHome. Kan jeg da kun bruke brytere til å slå av og på, eller flere ting?
 2. Ok, så da kan jeg jeg i det minste sette opp dimming på to lysgrupper med dobbelbryter og Fibaro Dimmer og evt legge til funksjoner med ny hub på et senere tidspunkt?
 3. Jeg har ikke satt opp Fibaro i FutureHome appen tidligere. Er det sånn at man kan velge hva som skal skje med S1 og S2 separat i appen når man trykker på bryterne og dimme i tillegg?
 4. Tror kanskje jeg misforstod. Så om jeg vil bruke Fibaro Motor Control må jeg få montert brytere på veggen for styring av solskjermingen? Da var det opprinnelige spørsmålet om dette gjøres av montør etterpå, eller om jeg bør få elektriker til å gjøre dette nå i byggefasen?
 5. Ok, så du hadde valgt dobbel bryter med fjær alle plasser det er aktuelt å dimme lys? Er det andre fordeler med dette utenom at man kan aktivere scener? Ble mye på en gang nå, men prøver å få med de spørsmålene jeg kommer på Kan man ha en dobbelbryter og kun ha koblet Fibaro Dimmer 2 til den ene og at den andre fungerer som vanlig av/på? Dette for å slippe to enkle brytere noen plasser hvor det og er lys som ikke skal dimmes. Og i rom med kun ett lys kan man fint koble Fibaro Dimmer 2 til én enkelt Elko impulsbryter?
 6. Dette må jeg ta opp med elektriker som ikke nevnte dette. ser jo for meg da at en HeatIt Z-Dim kanskje er bedre. Er det noen fordeler med å velge dimmepille eller tenker jeg rett da at Z-Dim vil være best i et nybygg?
 7. Tanken var å bruke Fibaro Motor Control ja, men får man montert slike uten noen mulighet for styring fra montør utenom Fibaro?
 8. Da har jeg også misforstått. Holder på å bygge nytt og har betalt ekstra for å få dimmere der jeg ønsker å installere en Fibaro Dimmer 2 for da å kunne styre fra mobil og på dimmeren. Jeg har til og med betalt ekstra for å få større bokser bak dimmere osv for å få bedre plass til Fibaro Dimmer/Switch osv. Dette anbefalte elektriker. Så jeg kunne altså spart disse pengene og montert en vanlig bryter og brukt en Fibaro Dimmer bak for dimming?
 9. Hei, Jeg holder på å bygge et hus og har gitt beskjed til elektriker at jeg vil ha lagt opp strøm til to store vinduer der jeg har sett for meg å ha screens. Tenkte det var greit å få lagt frem strøm til dette med en gang. Jeg har ikke gitt beskjed at jeg ønsker noe styring lagt opp til dette, da jeg så for meg styring med fjernkontroll i utgangspunktet, ettersom jeg har snakket med folk som har dette. Slik jeg forstår det er det ikke like enkelt å styre den type motorer med smarthus løsninger, og burde kanskje hatt bryter for styring på veggen. Spørsmålet mitt er da om jeg burde få pulsbryter for styring av dette nå i første omgang, eller er dette noe montørene av screens ordner etterpå? Det beste hadde vært om jeg kunne styre motoren som bruker fjernkontroll da! For øyeblikket har jegforøvrig en FutureHome hub.
 10. Jeg kjenner meg egentlig godt igjen i det du sier på slutten her. Når man først begynner og blir bitt av basillen, baller det fort på seg. Jeg ser litt på FH som et prøveprosjekt for å lære litt om det og komme litt inn i det på enklest mulig måte. Når interessen vokser, er det mye mulig at jeg går over til HomeSeer. De støtter vel alt som FH gjør, pluss myye mer, så da kan det vel ikke være noe problem å bytte sentralen senere og sette ting opp på nytt? FH var ikke så alt for dyr heller, så et bytte i senere tid er ikke noen krise
 11. Grunnene for st jeg velger Futurehome er fordi jeg synes systemet deres ser mye mer brukervennlig ut for andre enn meg selv i husstanden og har bekjente som har brukt dette en stund og sier det fungerer knirkefritt. Igjen så kommer det nok litt an på grad av automatisering man ønsker. Futurehome er nok ikke optimalt om man ønsker full kontroll over alle elementer i boligen, men litt mer på et bedagelig nivå.
 12. Har det egentlig noe å si om systemet er norsk når det støtter internajsonale leverandører? At de ikke støtter alle de samme som feks Homeseer nå, betyr ikke at det ikke kommer etter hvert.
 13. "Det at Futurehome nå støtter IFTTT betyr ikke at vi ikke skal ha en sann integrasjon mot produktene som dere så gjerne ønsker skal være en del av deres smarthus. IFTTT er en integrasjon som vil åpne mange dører og gi mange muligheter både nå og for fremtidige produkter på markedet. Vi er likevel overbevist om at den beste integrasjonen kan vi gjøre selv, du som kunde har likevel nå en mulighet til å gjøre det som trengs, slik at vi i mellomtiden kan bruke vår tid på å lage best mulig støtte for de produktene og tjenestene som bør ha en sann integrasjon." Det var dette avsnittet jeg leste som fikk meg til å tolke IFTTT som en midlertidig løsning. Kan være jeg tolker det feil.
×
×
 • Opprett ny...