Gå til innhold
 • Bli medlem

larsi70

Medlemmer
 • Innholdsteller

  27
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

larsi70 vant dagen sist 19. juni 2019

larsi70 hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

10 Good

Om larsi70

 • Rang
  Nybegynner

Hjemmeautomasjon

 • System
  Homey

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Fantastisk å lese @Alexus! Dette er akkurat grunnen til at jeg tok meg tiden til å skrive "guiden". Noe av det begynner kanskje å bli utdatert nå, mitt oppsett har kjørt feilfritt over lengre tid nå. Har et par ting på ønskelisten, dog, som jeg kan dele om du føler for å utvikle videre en dag.. - Støtte for Influxdb 2.x (usikker på hva som egentlig er forskjellen i praksis, men tror "noe" må endres) - Tilpasse koden til å kjøre i Python 3.x - Mulighet for å velge IT/TN som inputargument til scriptet (eks. --meter_type IT) - Mulighet for å lese argumenter
 2. https://www.home-assistant.io/integrations/entur_public_transport/#line_whitelist
 3. Hei, såvidt jeg har skjønt skal det ikke ha noe å si, mener også at jeg har prøvd begge veier med samme resultat.. Da kan det hende du får noe ut, kan du dumpe outputen fra test-scriptet? Har du satt opp Influx, og hva sier loggen der? Hos meg logges ihvertfall alt som kommer fra måleren.
 4. Hei, driver å setter opp HomeAssistant, og har sett på dette kortet. Jeg har flere forskjellige busser som går fra nærmeste stopp og vil derfor ha flere linjer på dette stoppet. Det har jeg definert i config, so far so good. Men i kortet ser det ut for meg som at "show_extra_departures: true" hopper over 2. neste avgang hvis jeg samtidig setter "show_next: false", da får jeg feks de 5 neste avgangene listet opp, bortsett fra "neste" avgang, om det gir mening..
 5. Hei. Scriptet er ikke tilpasset 400V anlegg. ref: "Guiden er lagt opp for og kun testet på Aidon/Hafslund med 3-fas 230V IT ved bruk av skagmo sine geniale Python-script. Dette kan sannsynligvis skrives om til å fungere på 1 fas 400V TN om man snakker Python." Men om du vil fikle med scriptet så er det nok ikke all verden som skal til for å tilpasse det ditt bruk..
 6. Scriptet er skrevet for Aidon og vil ikke fungere for andre målere. Derfor er dette spesifisert i guiden.
 7. Jeg ville prøvd å installere de tingene som logges der først, ihvertfall. Deretter kan du jo prøve å kjøre eldre versjon av Python og se om det gjør noe forskjell. Jeg mener jeg har prøvd litt forskjellig uten problem. Jeg tenkte mer på at du har alle scriptene plassert i de mappene de skal, siden de er avhengig av hverandre..
 8. Jeg er som sagt ikke veldig godt kjent med Python. Men øverst i scriptet du kaller ser du andre avhengigheter som hentes inn #!/usr/bin/python import serial, time, sys, argparse from hass_influx import * from aidon_obis import * Antar du ikke har rota med de forskjellige scriptene? Mulig du må installere noen av de modulene som listes opp, sudo pip install (har du gjort den delen av guiden?)
 9. Hei. Når du kjører «python aidon_forward.py» så sier du egentlig at du vil kjøre Python og aidon_forward.py inneholder koden du vil ha utført, når du angir det på denne måten vil shellet ditt anta at filen ligger i samme katalog som du står. Du må med andre ord finne frem til katalogen hvor scriptet ligger for å kjøre det slik. Enten tar du cd inn i katalogen du la scriptet og kjører kommandoen på nytt, eller angir absolutt path til scriptet når du kjører Python. Eks. «Python /opt/meter_reading/aidon_forward.py...» (bare du vet nøyaktig hvor du la filene) nyttige komma
 10. Sist jeg debugget dette leverte ikke min måler strøm på alle faser, jeg har ikke sjekket på nytt, men vet bekjente med Tibber plutselig fikk strøm på alle 3 faser relativt nylig, så jeg antar dette er endret. Scriptet må skrives om for å fungere for dette, og det har jeg ikke gjort noe med enda (det er jo i utgangspunktet ikke mitt).
 11. Glemte å svare på denne. Aidon leverer ikke data om strøm på L3 av en eller annen grunn (mulig dette er endret på?), men om man er god på å skrive sperringer kan man regne det ut..
 12. Hei, se denne, og si fra om du står fast, opplegget mitt har gått i snart et år og fungerer fremdeles knirkefritt.
 13. Vel, for en så liten oppgave (les en strøm og konverter til noe forståelig) ser jeg ikke helt problemet med å gjøre det på en plass fremfor å involvere flere forskjellige komponenter, men.. Opplegget ditt er sikkert smidig, og de som ønsker kan sikkert implementere det sammen med min guide, tanken her var imidlertid å gjøre det så enkelt som mulig slik at terskelen ble litt lavere. At "meter_reading" kun fungerer på aidon 3-fas 230V er definitivt en svakhet, helt enig der, men jeg har ikke funnet noen bedre alternativer som er såpass enkle.. Jeg er ikke spesielt god på
 14. Høres fint ut dette, men personlig skjønner jeg ikke helt hvorfor man skal gjøre dette så komplisert, "meter_reading" gjør jo "alt" i én og samme kode så man kan løsrive seg fra MQTT og Node-Red. Jeg syns ihvertfall dette er en stor fordel..
×
×
 • Opprett ny...