Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

larsi70

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

larsi70 vant dagen sist 19. juni 2019

larsi70 hadde mest likt innhold!

Hjemmeautomasjon

  • System
    Homey

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

larsi70 sine prestasjoner

Kabelfører

Kabelfører (6/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig

Nylige merker

11

Nettsamfunnsomdømme

  1. Såvidt jeg vet, funker det ikke med Python 3.x uten en liten omskriving.. Jeg har ikke giddi å gjøre det enda selv.. Har du prøvd å kjøre 2.7.x?
  2. Fantastisk å lese @Alexus! Dette er akkurat grunnen til at jeg tok meg tiden til å skrive "guiden". Noe av det begynner kanskje å bli utdatert nå, mitt oppsett har kjørt feilfritt over lengre tid nå. Har et par ting på ønskelisten, dog, som jeg kan dele om du føler for å utvikle videre en dag.. - Støtte for Influxdb 2.x (usikker på hva som egentlig er forskjellen i praksis, men tror "noe" må endres) - Tilpasse koden til å kjøre i Python 3.x - Mulighet for å velge IT/TN som inputargument til scriptet (eks. --meter_type IT) - Mulighet for å lese argumenter fra configfil istede
  3. https://www.home-assistant.io/integrations/entur_public_transport/#line_whitelist
  4. Hei, såvidt jeg har skjønt skal det ikke ha noe å si, mener også at jeg har prøvd begge veier med samme resultat.. Da kan det hende du får noe ut, kan du dumpe outputen fra test-scriptet? Har du satt opp Influx, og hva sier loggen der? Hos meg logges ihvertfall alt som kommer fra måleren.
  5. Hei, driver å setter opp HomeAssistant, og har sett på dette kortet. Jeg har flere forskjellige busser som går fra nærmeste stopp og vil derfor ha flere linjer på dette stoppet. Det har jeg definert i config, so far so good. Men i kortet ser det ut for meg som at "show_extra_departures: true" hopper over 2. neste avgang hvis jeg samtidig setter "show_next: false", da får jeg feks de 5 neste avgangene listet opp, bortsett fra "neste" avgang, om det gir mening..
  6. Hei. Scriptet er ikke tilpasset 400V anlegg. ref: "Guiden er lagt opp for og kun testet på Aidon/Hafslund med 3-fas 230V IT ved bruk av skagmo sine geniale Python-script. Dette kan sannsynligvis skrives om til å fungere på 1 fas 400V TN om man snakker Python." Men om du vil fikle med scriptet så er det nok ikke all verden som skal til for å tilpasse det ditt bruk..
  7. Scriptet er skrevet for Aidon og vil ikke fungere for andre målere. Derfor er dette spesifisert i guiden.
  8. Jeg ville prøvd å installere de tingene som logges der først, ihvertfall. Deretter kan du jo prøve å kjøre eldre versjon av Python og se om det gjør noe forskjell. Jeg mener jeg har prøvd litt forskjellig uten problem. Jeg tenkte mer på at du har alle scriptene plassert i de mappene de skal, siden de er avhengig av hverandre..
  9. Jeg er som sagt ikke veldig godt kjent med Python. Men øverst i scriptet du kaller ser du andre avhengigheter som hentes inn #!/usr/bin/python import serial, time, sys, argparse from hass_influx import * from aidon_obis import * Antar du ikke har rota med de forskjellige scriptene? Mulig du må installere noen av de modulene som listes opp, sudo pip install (har du gjort den delen av guiden?)
  10. Hei. Når du kjører «python aidon_forward.py» så sier du egentlig at du vil kjøre Python og aidon_forward.py inneholder koden du vil ha utført, når du angir det på denne måten vil shellet ditt anta at filen ligger i samme katalog som du står. Du må med andre ord finne frem til katalogen hvor scriptet ligger for å kjøre det slik. Enten tar du cd inn i katalogen du la scriptet og kjører kommandoen på nytt, eller angir absolutt path til scriptet når du kjører Python. Eks. «Python /opt/meter_reading/aidon_forward.py...» (bare du vet nøyaktig hvor du la filene) nyttige kommandoer: ls - lister filer og mapper cd /path/til/mappe - går inn i mappe cd .. - går ned et nivå i mappestruktur Dette er ganske basic kommandolinje greier. Man må drive litt med det så går det litt lettere.
  11. Sist jeg debugget dette leverte ikke min måler strøm på alle faser, jeg har ikke sjekket på nytt, men vet bekjente med Tibber plutselig fikk strøm på alle 3 faser relativt nylig, så jeg antar dette er endret. Scriptet må skrives om for å fungere for dette, og det har jeg ikke gjort noe med enda (det er jo i utgangspunktet ikke mitt).
  12. Glemte å svare på denne. Aidon leverer ikke data om strøm på L3 av en eller annen grunn (mulig dette er endret på?), men om man er god på å skrive sperringer kan man regne det ut..
  13. Hei, se denne, og si fra om du står fast, opplegget mitt har gått i snart et år og fungerer fremdeles knirkefritt.
  14. Vel, for en så liten oppgave (les en strøm og konverter til noe forståelig) ser jeg ikke helt problemet med å gjøre det på en plass fremfor å involvere flere forskjellige komponenter, men.. Opplegget ditt er sikkert smidig, og de som ønsker kan sikkert implementere det sammen med min guide, tanken her var imidlertid å gjøre det så enkelt som mulig slik at terskelen ble litt lavere. At "meter_reading" kun fungerer på aidon 3-fas 230V er definitivt en svakhet, helt enig der, men jeg har ikke funnet noen bedre alternativer som er såpass enkle.. Jeg er ikke spesielt god på å kode selv så jeg gidder ikke å prøve å skrive det om heller, det funker for meg, og sannsynligvis alle andre med Aidon og 3-fas 230v nett..
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.