Gå til innhold
 • Bli medlem

Snerminus

Medlemmer
 • Innholdsteller

  18
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

 • System
  Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Snerminus's Achievements

Nybegynner

Nybegynner (1/3)

0

Nettsamfunnsomdømme

 1. @Moskus Takk for tips om UZB1 og Z-stick. Jeg har lest litt om begge, men har fått inntrykk av at ingen støtter Restore. Jeg har forstått at noen har nedgradert tidligere, men usikker på om det går om jeg kjøper ny stick og HS4 nå. Finnes det en restore løsning pr idag for noen av disse med HS4?
 2. Skal skaffe min første hub nå (til z-wave enheter + evt. noe Zigbee) og etter å ha lest mye positivt om HS her, tenkte jeg å klinke til med en HS4 Pro. HS-nettsiden er utsolgt for Z-wave og Zigbee adaptere og eksterne interfacer (for EU), så lurte på om noen har en anbefaling på gode alternativer?
 3. Har installasjon av Somfy Tahoma nå og jeg skulle helst sluppet å måtte skifte batteri hvert år i sensorene. Jeg har lagt opp til 230V for disse og tenker beste løsning er lodde på ledninger til 3V trafo. Spørsmålet er om noen kan anbefale trafo som tåler å stå ute i regn og vind. Største forbruk er 25mW.
 4. God idé! Om jeg ikke finner noe bedre, så skal jeg helt klart lodde! Hvilken 3V omformer bruker du @borg1n?
 5. Hei, jeg er på vei inn i nytt hus og har planlagt z-wave styring av mange funksjoner. Utfordringen min nå er valg av kontroller/betjeningspanel. Jeg hadde først tenkt å bruke Z-scene fra Heatit, men de har nå sluttet å produsere den (se vedlagt mail fra Thermofloor) og erstatter den med Logic Matrix 55. Denne har riktig nok 4 kanaler, men kun 4 knapper, så jeg tenker Z-push fra Heatit og K8 fra Namron er mer brukervennlige. Imidlertid har jeg hørt rykter om at batteriene på disse må skiftes flere ganger i året, noe som frister lite. Jeg håper altså jeg kan få forslag om gode alternativer med følgende funksjoner: 3 kanaler eller mer (minst 6 knapper) Fast strømtilkobling (batterifritt) Passer i Elko-ramme
 6. Hei, Jeg har fått installert en gasspeis, og har fått oversendt en skisse som viser at jeg må skaffe en bryter og et relé (vedlagt). Jeg trenger et z-wave relé tilsvarende Xcomfort CSAU-01/01-10, samt et bryter-relé tilsvarende Xcomfort CSAU-01/02. Er det noen som kan hjelpe meg?
 7. Jeg hadde planlagt å bestille Z-dim, men så leste jeg i denne tråden at @Muriasandrus har opplevd at den lager summelyd...og da ble jeg litt betenkt. @Truls , opplever du det samme?
 8. @Moskus Takk for innspill. Bare lurte på hvorfor du mener at veggmontering oppfatter bevegelse bedre? Er det fordi det er kortere avstand, eller er det noe annet?
 9. Hei, jeg skal installere Aeotec multisensor 6 i endel rom i huset jeg bygger. Jeg er usikker på hva som er best plassering, vegg eller himling? Jeg tenker at plassering i himling gir best dekning for bevegelse (færre ting som vil komme i veien), men tenker at temperatur og fuktighet blir høyere her enn i oppholdshøyde, og at verdiene blir mindre brukbare. Hva mener dere er fordeler og ulemper ved plassering i himling og vegg?
 10. Takk for hjelp, alle sammen! Har med bl.a. deres argumenter nå fått med elektrikeren på at vi legger opp et 12V stjernesystem med lokale dc/dc konvertere til komponenter med lavere spenning. Jeg deler opp systemet, slik at jeg vil ha 4 systemer som går på hver sin trafo. Om jeg kan ønske noe mer fra forumet, er det evt. forslag til strømforsyning, der max. last vil være 20W.
 11. @borg1n, jeg tror nok at ditt oppsett er det som frister meg mest. Kunne du delt hvilke produkter du har i systemet ditt? Liker fleksibiliteten med å kunne ha 12V-komponenter, samt at det høres ut som man har en god grad av beskyttelse på systemet med dc/dc-konvertere rundt om.
 12. Takk for innspill. Har diskutert med elektrikeren min, som faktisk jobber hele pinsehelgen. Han mener lavspent nett ikke er en god løsning for meg, fordi det huset er stort, med lange strekk (opptil 25m), pluss et stort antall punkter (ca. 30). Han mener det er store muligheter for spenningstopper som kan ta knekken på alle komponenter tilkoblet anlegget, med mindre jeg investerer i en virkelig high-end strømforsyning, noe som blir veldig kostbart. Jeg ønsker derfor å fortsette å søke en løsning basert på 230V transformator til USB, men det må ha strekkavlaster. Strømadapteret jeg har funnet mangler strekkavlaster, derfor kan det ikke brukes i spottkasser, så det er akkurat dette jeg håper noen kan hjelpe meg med.
 13. Jeg bygger nytt hus og skal felle inn sensorer mm. i bigbox i vegger, og jeg ønsker å unngå både batterier og synlige kabler. Sensorene kan få strøm via USB, men kan ikke bruke vanlig USB-strømadapter, da det ikke er stikk inni veggen. Beste løsning jeg har funnet til nå er 230V til 5V strømadaper koblet til en terminal til USB adapter. Er det noen som kjenner et enkelt produkt som gjør dette?
 14. Problemstilling: Min elektriker har erfart at endel «smarte» dimmere (f.eks. Fibaro) ryker etter bare 1-2 år. Han mener dimmerne blir overopphetet fordi de fyller helt til rammen av en big box, slik at det ikke blir luftsirkulasjon. Dette gjør at dimmeren ikke får kvittet seg med varme på en effektiv måte, og det går hardt utover levetiden. Dette gjelder muligens også andre «smarte» komponenter Hva mener dere er gode løsninger på dette problemet?
 15. Kan noen anbefale en z-wave termostat. Tenkte først på termostat fra Heatit, men har hørt endel blandede erfaringer. Noen som har en formening om et produkt som er robust?
×
×
 • Opprett ny...