Gå til innhold
 • Bli medlem

kåres

Medlemmer
 • Innholdsteller

  77
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

kåres vant dagen sist 11. september 2017

kåres hadde mest likt innhold!

Hjemmeautomasjon

 • System
  Vera

Nylige profilbesøk

864 profilvisninger

kåres's Achievements

Medlem

Medlem (2/3)

8

Nettsamfunnsomdømme

 1. Den jeg har på hytta ble kjøpt brukt, men det kan jo være verdt å ta kontakt med IdLock. Batteribytte hver måned-halvannen er ingen overdrivelse på den.
 2. Kunne ikke vært mer enig. Da skal jeg bestille meg noen oppladbare og prøve de på IdLock'en. Den detaljen (som er veldig vesentlig) om oppgitt mWh kontra mAh har gått meg hus forbi, for jeg har også gjort noen Amazon søk og tenkt "dæven, et oppladbart batteri med 2800mAh!" ... Så er det altså W som er oppgitt. Har vurdert eneloop, men da hopper jeg bukk over de. Synd batterikassa skal være så innmari trang. Men i alle tilfeller er 8 stk oppladbare, nesten uavhengig av type, bedre enn 8 stk bruk-og-kast hver måned.
 3. Nå er jeg ingen ekspert på batterikjemi, men ser at IDlock selv sier at låsen skal benytte alkaliske batterier, ei heller oppladbare. Lithium er vel mer følsomme for raske utladninger, men det burde jo ikke være noe problem med en dørlås? Jeg vurderte å kjøpe et sett med oppladbare Li-ion, men droppet det. Kanskje noen her har litt mer greie på batterikjemi enn meg og kan si noe fornuftig om det..?
 4. Da er det definitivt 150, iom 101 ikke kan oppdateres. Selv har jeg to 101, én her hjemme med Z-save modul som holder 5-6mnd med seks mennesker i hus=mye opp og igjen. På hytta har jeg ikke Z-wave modul, men der bytter jeg "stup i ett". Byttet senest for en måned siden og da jeg var oppe nå i helgen varslet den om lavt batterinivå og var treg igjen. Begge låsene har deaktivert lyd og autolås. I mitt tilfelle er det da ikke Z-wave modulen som lager krøll 🤔
 5. Ramlet over denne tråden mens jeg søkte erfaringer med Q-light 2-pol dimmeren. Er det noen som har gjort seg noen flere erfaringer? Hadde vært veldig greit å slippe impulsbryter eller egen to-pol bryter til utelampene. Når det gjelder Heatit Z-dim har jeg ikke de samme erfaringene, heldigvis! Har hatt de et par år uten trøbbel. Noe svak(!) summing fra de om man legger øret inntil, men ikke noe vi merker i det daglige. Har også byttet til RS servicekit så de står i stil med resten av brytere og rammer. Kona er superhappy for å bli kvitt impulsbryterne vi hadde (med fibaro piller bak) og endelig ha "vanlige" dimmere igjen.
 6. Jeg har ikke satt meg voldsomt inn i det, men ezlo har sluppet et Linux fw som gir tilgang til ezlo VOI som snakker direkte med Alexa. Man legger inn skriftlige "voice-commands" ala de man bruker muntlig selv. Men! Dette høres jo enda mer spennende ut. Jeg har vært på nippet til å legge vera på is selv, men etter Reactor syns jeg den har fungert greit. Fortsatt noe ustabilt og fra tid til annen må jeg resette den, så langt fra knirkefri. Men så er jeg ikke helt der at jeg er klar for steget opp til HS etc, men takk for tipset, dette må jeg sjekke ut!
 7. Heisann! Er det noen av Vera brukerne her som har forsøkt seg på Linux firmware? Anser muligheten for å få Vera til å snakke med Alexa som en etterlengtet måte å knytte ting enda mer sømløst(forhåpentligvis) sammen. Men, jeg leser at Linux firmwaren ikke støtter webUI og da er brått Reactor utilgjengelig, og da ryker Linux til fordel for Reactor som jeg nå bruker til så og si alt av scenes. Er det noen walk around dette eller er det enten eller? Noen som har prøvd Linux firmwaren?
 8. Oppdatering: Tok bare (nesten) et år, men forrige uke fikk jeg ENDELIG! aktivert Spotify igjen🥳
 9. Joda, opptil flere i nærheten her. Trodde kanskje det var utvalgte sjapper, men da er det jo bare å ta turen og forhøre seg litt👍🏻
 10. Det virker jo ganske spennende og bruksområdet vil sannsynligvis bare øke. Men hvor finner man noen som gjør dette? En drøy tusenlapp er jo ikke mer enn at det kunne vært interessant å teste. Om ikke annet så for å låse opp idLock'en enn så lenge😀
 11. Har en førstegen(?) Heatit termostat som til nå har stått i et rom uten gulvføler fra den var ny. Nå har jeg flyttet den til et nytt rom med gulvføler, men i menyen er CAF borte? Noen som har vært borte i det samme?
 12. Da håper jeg det er en bug de finner ut av. Amazon hevder de ikke rår over dette, men at det er Spotify som velger eventuelle begrensninger... Ser i vurderingene av Spotify skill at det de siste dagene har kommet kommenterer fra andre brukere som har hatt Spotify aktivert i lang tid, men nå opplever det samme... Det er når ting ikke virker man virkelig merker hvor mye man bruker stemmekontroll i hverdagen. Jeg tar meg nå i at jeg gjør det nesten på autopilot når jeg kommer hjem, tar klesvask på badet, pusser tenner om morgenen/kveld osv.
 13. 🙌🏼 Jeg har langt fra samme kompetanse og ser for meg at det hadde blitt et evighetsprosjekt, men så med ett for meg å sette opp denne med et knippe gode ingredienser. dispenser1 - vodka dispenser2 - gin dispenser3 - ingefærøl dispenser4 - tonic dispenser5 - limejucie Alexa make a moscow mule 20sek dispenser1 - 5 sek dispenser5 - 80sek dispenser3 Alexa make a gin tonic 20sek dispenser2 - 60sek dispenser4 - 2sek dispenser5 Hadde vært genialt en sen lørdagskveld når man egentlig har lyst på en GT men ikke "orker" å lage 😂
 14. Stemmer det, barna har egne Amazon brukere koblet til sine echoer. Det er bare at den i stua og badet har vært tilkoblet min bruker som byr på litt utfordringer når jeg f.eks hører på musikk i garasjen, bilen etc. Skulle derfor legge til en egen Spotifykonto i stua/badet... Gikk ikke så bra🙄
 15. Hei! Vi har flere echo/alexa enheter i huset og de fungerer upåklagelig. I dag skulle jeg endre konto for Spotify så vi kan ha en dedikert konto for bruk i stua og badet. De øvrige har egne kontoer til hver av barna.. For å legge til en annen konto måtte jeg deaktivere Spotify skillsen, men nå får jeg ikke aktivert igjen. Får beskjed om at jeg ikke får gjort det pga geografiske restriksjoner? Fungerte helt fint frem til deaktivering, og fungerer fortsatt på barnas doter. Jeg har ikke gjort noen endringer for kontoen som er koblet til dot'en... Noen tips?
×
×
 • Opprett ny...