Gå til innhold
 • Bli medlem

kåres

Medlemmer
 • Innholdsteller

  102
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

kåres vant dagen sist 11. september 2017

kåres hadde mest likt innhold!

Hjemmeautomasjon

 • System
  Vera

Nylige profilbesøk

1 027 profilvisninger

kåres's Achievements

Medlem

Medlem (2/3)

8

Nettsamfunnsomdømme

 1. Nå som valget landet på pc, er det noen fordeler/ulemper ved ulike oppsett? VM på Windows kontra Debian osv? Jeg hadde landet på debian med HAos i docker, men er det grunner til å velge VM i stedet, eller handler det i hovedsak om personlige preferanser?
 2. Etter å ha lest mange ulike forum, FB grupper etc endte jeg med å kjøpe en eldre Lenovo M72 som jeg oppgraderer med en SSD. Den har "bare" 4gb ram, men den skal kun kjøre HA så det bør holde lenge.
 3. Tja, si det, men er den så mye mer avansert da? Ville jeg ikke møtt på mye av de samme utfordringene med en Pi i forhold til containers/docker etc uansett?
 4. Jeg har nå gått til innkjøp av en noe eldre Lenovo M73 og tenker å bruke denne ene og alene til HomeAssistant. Jeg har forsøkt å lese meg opp, men som ellers når man leser seg opp på et emne, innser man hvor lite man faktisk kan.. Det er minst 20 år siden jeg bygget pc'er og hadde litt kunnskap på den biten, nå er jeg blitt en "out-of-the-box" bruker. I flere år har jeg nå brukt Vera Edge, men skal da emigrere til et nytt kontinent med flere muligheter og forhåpentligvis et mer stabilt system😅. Muligheten for å kunne styre enkle ting som "hjemme/borte" etc via HomeKit er også et pluss, evnt Lovelace på en liten iPad mini. Dette skal opp på hytta, så brukervennlighet er et absolutt must da den tidevis lånes ut til venner og familie også. Mange av spørsmålene er sikkert banale, men utallige forum, YouTube videoer etc forvirrer mer enn å oppklare, så søker litt råd her. Hovedspørsmålet er vel kanskje; hvor starter man? Jeg har forstått at debian og docker er tilnærmet et must for å kunne oppdatere f.eks Z-wavejs og HA individuelt uten å miste Z-wave nettverk osv? Holder det med HassOS eller må man kjøre på med Supervised og core i tillegg? Til Z-Wave tenkte jeg å gå for ZmeUZB sticken, er det et godt valg? Jeg har pr nå kun Z-wave så tenker jeg begynner der og utvider til zigbee etterhvert som jeg får HA litt under huden. Er det andre ting å tenke på, eller andre veier å gå? Ser jo at man kan installere en alternativ versjon direkte i Windows bl.a, men når maskinen likevel kun skal kjøre HA er det ikke like greit å droppe hele Windows og heller gå for Linux/debian, evnt andre typer oppsett som er bedre? Sikkert mange andre ting å tenke på også, men når man står på bar bakke er det ikke så lett å forutse problemene man støter på. De får jeg ta som de kommer.
 5. Mange gode innspill her! Er noen gode argumenter for å kanskje tråle Finn etter en brukt nuc. SSD kontra SD kan jo være å foretrekke, særlig når den står på hytta og skulle kortet krasje når jeg ikke er der forsvinner noe av logikken for styring av varme og muligheten til forvarme (slik Vera'n har gjort nå, det merkes på strømforbruket også!). Mindre kabelføring og alt i en løsning er også et poeng. Tenkte først at Pi ville bli den mest diskret løsningen, men kanskje ikke likevel, mtp evnt ekstern SSD etc..? Men så var det det med hvor mye skriving det vil bli til SD da... Litt å tenke på frem mot påske skjønner jeg😅 Men supert med så mye konstruktive tilbakemeldinger. Om det gjør valget lettere vet jeg ikke, men det gjør det iallfall enklere å gjøre seg noen vurderinger for hva jeg trenger👍🏻
 6. Takker for raske og gode svar, da blir det nok en 4gb, så får jeg ta det derfra. Det er kanskje ikke super pris, men 4gb startkit til 1090,- er en del rimeligere enn hva jeg har sett andre steder...? 4gb sto som tilgjengelig på nettlager i går, men ikke i dag🙄
 7. Jeg er 90% sikker på at jeg nå kommer til å konvertere til HA i nær fremtid, men er litt usikker på behovet for hardware. I første omgang blir det hytta som får HA, mens Vera skal få leve en stund til her hjemme (til den begynner å tulle her også). Det blir derfor ikke alt for mange noder, men mye vil ha mer, så en viss fare for at det utvides er jo til stede. Pr nå er det snakk om 5-6 dimmere, 4 heat-it termostater, et par veggplugger og noen sensorer, alt via Z-wave. Med tiden blir det kanskje noe Zigbee, jeg får se. Uansett har jeg sett på litt diverse hardware og ser at NetOnNet kjører Pi4 til super pris nå. Spørsmålet er da om jeg like greit går for 8gb eller holder 4gb lenge? Differansen i pris er jo en z-wave usb stick, men vil jeg sitte med skjegget i postkassa om et år med 4gb? Eller, går jeg for en mini-pc, NUC etc eller blir det helt overkill til relativt få devicer? Fordelen med Pi kontra NUC / pc er jo størrelsen selvsagt.
 8. Er det noen med erfaring fra Vera som kan dele litt erfaringer med å få assosiasjoner til å fungere? Jeg plundrer med Heatit Z-temp2 som skal styre to Fibaro wall plug2. I tråd med manualen til z-temp har jeg opprettet gruppe3 og lagt til i første omgang en wall plug. Ingenting skjer med pluggen selv om jeg endrer temp på termostaten opp/ned eller via UI. Jeg har prøvd med "automatically configure" til både default og yes, men får "purging" hele tiden. Er det noen bakveier som må til? Jeg tenker å gå fra Vera over til HA om ikke lenge, men skulle veldig gjerne hatt denne termostaten opp og gå i mellomtiden, ellers får jeg benytte meg av angreretten og heller kjøpe en når jeg har byttet system. Lite poeng i å ha en termostat som kun kan vise aktuell temp men ikke styre noe som helst.
 9. Takk for at du tar deg tid til å svare. Så med OpenLuup på debian bruker du fortsatt Vera til å inkludere noder, men OpenLuup tar seg av all logikk, og Vera kun kommunikasjon mellom nodene? Etter litt trøbbel med å assosiere først noen Secure termostater og nå Z-temp kjenner jeg litt på min utålmodighet med Vera. Har i det siste også oftere fått "can't detect device" i UI selvom de fungerer fint. Masse småting som bygger opp frustrasjon. Vurderer nå et annet system, men er blitt veldig glad i Reactor så MSR hadde vært gull å få på og gå. Takk igjen for svar, jeg får snuse litt videre på overgangen til debian/OL.
 10. Blåser litt liv i denne igjen. Jeg blir mer og mer klar for å legge bort Vera om dagen selv, men siden Vera er alt jeg kjenner til er jeg litt usikker på fremgangsmåten. Tenker at MSR hadde vært genialt å ta i bruk. Kjører du da OpenLuup på en pi med debian, som igjen er linket til Vera, eller ligger all inkludering av noder osv i OpenLuup og Vera er kun antenne? Har prøvd å lese litt på smarthome community, men blir ikke helt klok på hvordan dette fungerer i praksis. Docker sier meg heller ikke stort.
 11. Da har jeg like greit kjøpt Z-temp2 i stedet, men jeg er ikke noe nærmere kontroll av fibaro pluggen likevel. Hadde håpet det skulle gå litt smoothere nå, men nei. Jeg må inkludere Z-temp som generic device, så mulig noen funksjoner uteblir? Jeg skal sette termostaten til "heat" og ikke "auto" antar jeg? Endrer jeg set temperatur enten på termostaten eller via Vera endres den umiddelbart (ved heat), men pluggen er konstant på (group3) enten set point er over eller under romtemperatur... Dette er faktisk første gang jeg setter opp assosiasjon, så er temmelig noob på det. Er det noe vesentlig jeg misser her?
 12. Den dagen AI styrer huset skal jeg være enig med deg. Pr nå er de akkurat så smarte som logikken jeg legger inn - så sånn passe midt på treet smart 😅
 13. Det blir dyrere å bytte til vridimmere senere.. Snakker av erfaring ja😅. Impulsbrytere fungerte knirkefritt det, men etter kommentarer som "åååh, møkka dimmer", "hvorfor kan vi ikke bare ha en NORMAL dimmer!?" fra en stk veldig frustrert kone, ble det Heatit dimmere hjemme da de kom på markedet.
 14. Vurderte de først, nå angrer jeg på at jeg ikke bare gikk for de. Men så hadde jeg heller ikke tenkt tanken på at Vera er så sært at man ikke kan inkludere non-secure... Plugger uten Z-wave plus kan bli en hard nøtt ser det ut til så blir nok et par Z-temp likevel
 15. Trenger tre stk shuko plugger, ren on/off, ikke Z-wave plus/kryptering siden Vera nekter å inkludere non-secure🤷‍♂️ Minimum 1300w.
×
×
 • Opprett ny...