Gå til innhold
 • Bli medlem

kåres

Medlemmer
 • Innholdsteller

  66
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

kåres vant dagen sist September 11 2017

kåres hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

7 Neutral

Om kåres

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Vera

Nylige profilbesøk

668 profilvisninger
 1. Da håper jeg det er en bug de finner ut av. Amazon hevder de ikke rår over dette, men at det er Spotify som velger eventuelle begrensninger... Ser i vurderingene av Spotify skill at det de siste dagene har kommet kommenterer fra andre brukere som har hatt Spotify aktivert i lang tid, men nå opplever det samme... Det er når ting ikke virker man virkelig merker hvor mye man bruker stemmekontroll i hverdagen. Jeg tar meg nå i at jeg gjør det nesten på autopilot når jeg kommer hjem, tar klesvask på badet, pusser tenner om morgenen/kveld osv.
 2. 🙌🏼 Jeg har langt fra samme kompetanse og ser for meg at det hadde blitt et evighetsprosjekt, men så med ett for meg å sette opp denne med et knippe gode ingredienser. dispenser1 - vodka dispenser2 - gin dispenser3 - ingefærøl dispenser4 - tonic dispenser5 - limejucie Alexa make a moscow mule 20sek dispenser1 - 5 sek dispenser5 - 80sek dispenser3 Alexa make a gin tonic 20sek dispenser2 - 60sek dispenser4 - 2sek dispenser5 Hadde vært genialt en sen lørdagskveld når man egentlig har lyst på en GT men ikke "orker" å lage 😂
 3. Stemmer det, barna har egne Amazon brukere koblet til sine echoer. Det er bare at den i stua og badet har vært tilkoblet min bruker som byr på litt utfordringer når jeg f.eks hører på musikk i garasjen, bilen etc. Skulle derfor legge til en egen Spotifykonto i stua/badet... Gikk ikke så bra🙄
 4. Hei! Vi har flere echo/alexa enheter i huset og de fungerer upåklagelig. I dag skulle jeg endre konto for Spotify så vi kan ha en dedikert konto for bruk i stua og badet. De øvrige har egne kontoer til hver av barna.. For å legge til en annen konto måtte jeg deaktivere Spotify skillsen, men nå får jeg ikke aktivert igjen. Får beskjed om at jeg ikke får gjort det pga geografiske restriksjoner? Fungerte helt fint frem til deaktivering, og fungerer fortsatt på barnas doter. Jeg har ikke gjort noen endringer for kontoen som er koblet til dot'en... Noen tips?
 5. Nei, det har ikke testet ecodim, ble fornøyd med Heatit så jeg bestilte flere av de. Litt avhengig av lyskilde dimmer de jevnt og fint og er stabile. Det eneste minuset er at jeg kun får lagt de til som Generic Device i Vera og får ikke noen verdier på forbruk, men det mistenker jeg fort ville vært tilfelle med ecodim og sunricher også.
 6. Helt riktig som PerH sier, jeg ønsker at dette skal skje automatisk, men fortsatt ha mulighet til mer lys om nødvendig. Lærer stadig noe nytt her, så takk for alle tilbakemeldinger ??
 7. Ser dere noen åpenbar måte å kunne overstyre dette manuelt? Det fungerer delvis som tenkt, ved at lysene dimmes ved solnedgang, men de forblir konstant på satt verdi. Om jeg øker lysstyrken både taktilt og virtuelt via app, senkes nivået tilbake til verdiene satt nedenfor. Jeg ser jo hvorfor akkurat det skjer, men ser ikke helt løsningen på en override funksjon.
 8. Takk, da prøver jeg det! Jeg hadde lagt sunset som variabel i hovedgruppa med enhetene i en felles subgroup. Ikke rart det ble tull.
 9. Vet ikke om den er å få tak på lenger, men jeg bruker selv en Aeotec gen5 sensor ute på hytta. Funker helt greit den, men "må" være tilkoblet DC, ikke batteri. Kulda dreper batteriet på et par uker. Hjemme har jeg gen 6 sensorer innendørs på batteri og de lever godt og vel 1-1.5år. (ser nå at det var Zigbee sensorer du var på jakt etter..)
 10. Jeg ønsker å dimme alt av lys i stuen (som lar seg dimme) etter solnedgang, det er jo greit nok og har fått det til å fungere, men jeg ønsker også en variabel som gjør at lys som allerede er av, eller under et gitt nivå, ikke slås på/endrer dimmenivå. Altså, hvis sunset=true skal: lampe1, hvis over 25% dimmes til 25% lampe 2, hvis over 20% dimmes til 20% lampe 3, hvis over 15% dimmes til 15% Organiserer jeg hver enhet i sin egen subgroup? Anser meg selv som relativt logisk anlagt, men nå er det helt mørkt.
 11. Det er gledelige nyheter! (Særlig med tanke på waf )
 12. Takk for tilbakemelding, det er faktisk til mye hjelp å høre at noen her "på berget" har en Plus og at den fungerer godt med Zigbee. Da er jeg nok enig i at det vil være en bedre løsning å bytte ut Edge'ene med Plus! Jeg er i grunn fornøyd med Vera selv, den dekker mitt behov og nå som jeg begynner å få litt taket på Reactor, er det få ting jeg føler jeg savner. Med siste oppgradering føler jeg den er blitt veldig stabil også. Har du fått testet om geofence er forbedret igjen?
 13. Ser at det ikke er voldsom aktivitet i denne delen av forumet, men er det noen med litt erfaring med Vera og Zigbee og hvorvidt f.eks ConBee II stick vil fungere? Det er utallige tråder om dette på Veraforumet, men de aller fleste trådene er relatert til VeraPlus og dårlig integrasjon direkte via den, ikke Edge og usb/plugin løsninger..
 14. Til et lite hjemmekontor er det kanskje ikke så mange kvadratmeterne du trenger? Jeg bestilte lydabsorbenter inkl montering til jobben via Trigonor(.no). Det var en del kvm å montere, men til et lite kontor fikser du det lett selv med monteringslim. Prisen var ikke avskrekkende og resultatet var enorm forbedring!
 15. Denne løsningen virker jo genialt enkel. Trenger hverken kommunikasjon med Roomba'n eller gateway.
×
×
 • Opprett ny...