Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

peskareta

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Homey

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

peskareta sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Enig ? men mangler både støvsuger og magnet - men gulvet legges akkurat nå ? Er i en fase hvor ting må planlegges før det er for sent. Den synlige magneten vil ikke bli godkjent i familien ?
  2. Er det noen som har erfaringer med å skjule den magnetiske begrensertapen for støvsugeren i/under gulvplankene? Jeg legger nytt gulv og tenker å få inn en stripe øverst i trappa - men usynlig... Vil det magnetiske feltet bli sterkt nok, eller MÅ den ligge oppå gulvet, slik at støvsugeren fysisk treffer den?
  3. Er det noen som har en Kobo Aura H2O - for å teste dashboard som nå støttes av Homey? e-ink ser jo meget lovende ut... Den finnes på Dustin.no Skulle gjerne sett litt erfaringer før jeg kjøper ?
  4. Det ser ut som denne delen er enkel ja. Som du sier: 10 devices. Device 1 har i tillegg 4 temp-sensorinnganger, men de skal jeg ikke bruke. Jeg kommer til å legge en "heater"/device i z-water i et rom, der ligger en Vthermo virtuell termostat og din temperatursensor som VThermo skal lese (Qubino dimmer m temp sensor). Jeg må i tillegg ha en "groups" app som leser riktig temp fra Qubino til VThermo. Hvis det ligger flere temperatursensorer i samme "rom" vil VThermo midle temperaturen fra alle. Dette er testet med lamper av/på - kobles opp hos meg om en uke eller to. Har nå bestilt en ekstra Z-water for opptil 20 soner. MEN: Hvordan løser jeg de funksjonene som f.eks Danfoss HC10 osv har? Den styrer sirkulasjonspumpa ut i fra åpne ventiler, hvordan skal dette løses. Jeg kan kanskje ikke slå av pumpa med en gang siste aktuator slår seg av - da er jo aktuatoren fortsatt litt åpen til den stenges helt? Eller gjør det ingen ting? Jeg ser også at pumpa bør kjøres automatisk selv på sommer av og til - i tillegg bør vel alle aktuatorer beveges litt de også - selv om anlegget ikke varmer (sommer)? Er det noen som har tanker omkring dette? 1)En kunne hatt forsinkelse på sirkulasjonspumpe-stopp etter hvor lang tid det tar å stenge en aktuator? Er det kanskje en shunt som lar pumpa jobbe selv om alle aktuatorer er av? 2) Det er greit å lage en "flow" som åpner alle aktuatorer en gang hver måned i noen minutter - eller kanskje etter 30 dager uten at de er blitt aktiverte?
  5. Jeg har nå testet VThermo mot Z-Water. Det funker! Det kommer opp 10 releer i homey. Alle "klikker" når de aktiveres - har ikke koblet noe mer til ennå.
  6. Da er dette testet og jeg har funnet en løsning - så langt: Qubino flush dimmer med temp-sensor. Den rapporterer temperatur i Homey/qubino appen - men VThermo klarer ikke å lese den. Dimmeren er ikke en "sensor" - derfor ? En kan omgå dette ved å installere appen Group - lage en ny "sensorgruppe" som legges i sone til "varmeovn". Den skal da lese sensor group. Dermed vil VThermo få inn temperatur - og kan gjøre sin magi med hysterese osv. Det funker. Jeg venter nå bare på min Z-Water som er hos posten... Jeg tenker jeg kan styre dette med Hysterese-innstilling i første omgang. Setter jeg den liten, vil den ofte pulsere av/på. Jeg har også en PWM termostat fra qubino liggende - men den trenger (?) sin egne kablede sensor tilkoblet. Eller kanskje den kan motta temp fra sensor trådløst og likevel fungere. Jeg skal teste.
  7. Kan jeg komme med et tips etter å he lest utallige poster? I en sone: VThermo app med en Qubino Flush Dimmer med temperatursensor. VThermo kan ikke lese Qubino pga Device er LIGHT. Men ved å installere appen Group kan en installere en virtuell "sensor" som henter temperaturen fra Qubino. Da kan VThermo lese temperaturen og styre en varmeovn eller aktuator. Problemet mitt ble løst ? Bare et tips.
  8. OK. Kjøpt og testet. Fungerer fint med assosiasjoner. Støtter av/på, hold for dimming og faktisk dobbelttrykk for full lysnivå - men det avhenger vel av dimmeren. Har Qubino Flush Dimmer.
  9. Vel - ikke kommet i mål... Men jeg har koblet opp en Qubino flush dimmer med en selvlaget temperatursensor. Den rapporterer flott temp i "dimmer" appen, men jeg får ikke VThermo appen til å lese denne temperaturen. Kanskje denne "dimmer" appen ikke gjenkjennes som en temperaturgiver? Har noen et tips? Jeg har lagt "varmeovn", sensor og VThermo i samme testsone. Vil kanskje dette ikke fungere?
  10. Er det noen som har erfaring med bruk av Z-Push (Heat-it) bryteren mot Homey for å styre f.eks Qubino Flush Dimmer eller Fibaro Dimmer? Jeg har planlagt å bruke Z-Push til å styre av/på og dimming av soner i huset. Men er litt usikker på hvordan oppsettet er i Homey? Kan jeg sette en knapp til å slå på en dimmer og holde knappen inne for å dimme? Vil den slås på til en satt dimmeverdi? Vet noen om Z-Push / Homey støtter dobbelt eller trippelklikk? ?Takk!
  11. God ide med egne sensorer. Ser jeg nok må forlenge de som følger med Qubino. Takk for gode innspill!
  12. Hei! Jeg ser vi har nesten likt oppsett på antall soner og en miks av betong/tregulv. Hvordan ble det til slutt? Er du fornøyd med 2 stk Z-water. Hvilke aktuatorer ble det? Jeg tenker z-wave temperatursensorer på noen qubino dimmere hvor det er nødvendig. Tenkte å la bad / vaskerom /gang sine aktuatorer stå åpne hele tiden og la pumpa regulere dette ut i fra utetemperatur? Meget usikker... Skal kobles opp om noen mnd.
  13. Jeg fikk en ide - må høre om det kan brukes: Hvis jeg i stedet for mine Fibaro dimmer 2 i veggboks v gulv (for lysstyring/dimming) kunne jeg installert en Qubino flush dimmer, den har en mulighet for ekstern påkoblet temperatursensor (1m) en kunne puttet i gulvet? Da har jeg vel både en z-wave dimmer OG en temperatursensor som gir temp til min Homey - som igjen styrer en z-water... Er det noe med at ikke alle 10 utgangene på en Z-Water kan brukes til aktuatorer?
  14. Følger emnet! Jeg legger nå varmerør for vannbåren NIBEpumpe. Nede: I betong Oppe: Under meget følsomt heltregulv. Min tanke: Ingen andre enn meg skal kunne stille temp - derfor samler jeg alle gulvfølere til tekniskrom? Har Athom Homey. Tenker z-water, men er meget usikker. Jeg har mulighet til å legge alle gulvfølere rett inn i tekniskrom (som ligger under 10m fra alle gulvsensorer)- hvilke termostater/temp-følere burde jeg da koble opp for gulvsensorer (i tekniskrom)? Har z-water egne innganger for temperaturfølere jeg kunne bruke i stedet for egne sensorer? Har kanskje 8 soner som trenger regulering - resten kan stå åpne (bad/yttergang) Det viktigste er at jeg har en maksgrense på tregulv som ikke skal ha >27graderC... Kan forresten gulvfølere være ca 10 meter? (Bruker alt for mye tid på googling for tida) ?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.