Gå til innhold
 • Bli medlem

Tor Aage

Medlemmer
 • Innholdsteller

  145
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Tor Aage vant dagen sist Oktober 26 2017

Tor Aage hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

19 Good

Om Tor Aage

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Noen som har er godt råd for montering av skjøteledning i taket inni skapet her? Ønsker borrelås, men foreløpig er Biltema sin bare fjas.. har varmet opp limet før jeg monterer, latt det ligge uten belastning i et døgn, men det faller bare ned. Har noen erfaringer med Clas Ohlson sin borrelås som selges i pakker på en meter og koster drøyt 100kr ( https://m.clasohlson.com/no/Gripotec-borrelåsbånd/34-4682 ) eller andre borrelåser med tape som selges over disk ? Den hvite skal egentlig henge oppi taket den også...
 2. Huff, jeg skulle bare... Jeg skulle bare legge en skjøteledning inni et skap (Kallax hylle fra ikea), for å ha kontroll på noen batteriladere, og samle de. Det ene førte til det andre.. Nå har skapet to smartkontakter, én temperatursensor og en magnersensor på døra som styrer lyset av og på. Slik begynte det: For å kunne utnytte plassen ble to ladere for kamerabatteri festet på veggen med borrelås. Skal justeres litt, men slik endte det opp. To stk USB, én stk 12v uttak, 4 x 230v, temperatursensor som varsler om høy temp, magnetkontakt fra Fibaro. Likte ikke helt utseende på den, så den ble aldri montert andre steder i huset. På bilde er det bare én Cleverio-kontakt, som går til lyset, men det ble satt opp en til som styrer laderne. Bare for moro skyld Skapet er relativt dumt, da ingen av kontaktene registrerer forbruk, men slås manuelt på, og står på i maks 6 timer. USB-lader og den hvite laderen fra ikea står på hele tiden da ikea sin slår av lading selv når batteriene når 100%. Er ikke helt i mål med festeanordningen i «taket», da limet på borrelåsene jeg har prøvd de siste dagene har vært sørgelige greier, men ser Clas Ohlson har noe som ser solid ut som skal prøves.
 3. Laget en «ladestasjon» til tre nettbrett bestående av IKEA Lörby, og Cleverio-kontakt fra Kjell.com. Når huset er i «hjemme»-modus kan enheter koblet til USB-saken fra ikea lades. Settes huset i «borte/natt»-modus tar det to timer, så slås ladingen av. (Har en plan om å kjøpe kontakt som rapporterer forbruk, slik at forbruket kan brukes som trigger til å evt slå av lading) For noen dager siden; Latskapen lenge leve: Hvis huset står i «borte/natt»-modus, og det merkes bevegelse i senga på min side, noe som detekteres av Aqara vibrasjon/tilt/rist-sensor, slås kontakten som telefonladere står i, på. Slås av etter to timer. Det vil si at når jeg legger meg, slås laderen på, så slipper jeg å strekke meg alle de 32centimeterne til kontakten selv..
 4. Har en vibrasjonssensor i postkassa som jeg i DeCONZ ser snakker med ei pære på kontoret, som er nærmeste pære i luftlinje. Men alikevell reagerer den ikke på rist, tilt eller noe annet. Sensoren har også tidligere i dag hatt kontakt med en annen pære, men den streken ble rød og ble borte. Men den til pæra på kontoret har vært grønn i hele dag.. tips?
 5. Har ikke prøvd. Tenkte å sette en vibrasjonssensor på postkassa men den står vel 15 meter i luftlinje fra nærmeste lyspære. Det er en Xiaomi jeg har, så kanskje jeg burde legge den i postkassa i natt, og se om den har blitt venner med noen andre nisse iløpet av natten..
 6. Er det slik at når man skal inkludere en sensor så må/bør denne være der den skal være når den inkluderes, for at den skal koble seg til nærmeste annen zigbee-sak, eller kan man inkludere den f.eks nært bridgen, og så sette den der den skal være ? Har en vibrasjonssensor som tilsynelatende ikke er koblet til noen hvis man ser på kartet over enhetene, men den funker fink på stua i samme rom som bridgen, men går jeg ut av huset mister den kontakten selv om jeg har fem lyspærer ute som den da skulle snakket med.
 7. Fire stk fjernstrombrytere med fjernkontroll 40% rabatt https://www.kjell.com/no/produkter/elektro-og-verktoy/smarte-hjem/433mhz/fjernstrombryter/utenpaliggende-bryter/cleverio-mini-fjernstrombryter-3000-w-4-pk--p51044
 8. Jeg har en del eventer som styrer stort sett bare lys, og trigges av alt fra alarm av/på, til dag og tid, og bevegelser - men ofte så faller et lys ut, og er unreachable, eller andre ting som fjernkontroller og sensorer som begynner å gå tom for strøm. Hvordan har dere andre gjort det i forhold til å få meldinger om feil eller svikt i systemet? Jeg vurderte pushovermelding hvis lyspærer ikke er tilgjengelige, men det er jo mange av de..
 9. Er det noen som vet om denne NEXA LEST-701 vil kunne fungere med en slik: https://www.ebay.com/itm/Z-wave-Door-Window-Sensor-Magnet-Compatible-with-Z-wave-300-500-series/253630818396?hash=item3b0d93285c:g:E-0AAOSw7z1aBQMj ?
 10. Har 12 eller 13 GU10 Trådfri-pærer fra IKEA liggende. Alle ligger i emballasjen. Noen som trenger ? Selges evt helst samlet Pærene befinner seg i Vestby.
 11. HS: 3.0.0.423 JowiHue: 2.0.2.5 En pære som ikke kan slås av har versjon 1.1.1.1-5.7.2.0 En pære som kan slås av har versjon 1.2.217, men det har også pærer som ikke reagerer på av-kommando...... Ja, alle pærene er Trådfri fra IKEA. Gir dette noen mening? aug-07 10:23:14 JowiHue Error: (SetDeviceByUserRequest):: Ref: 532 Gang 4, on action :0 aug-07 10:23:14 JowiHue Error: (SetDeviceByUserRequest)::SDBUR light off transition -----Objektreferanse er ikke satt til en objektforekomst. aug-07 10:23:12 JowiHue Error: (SetDeviceByUserRequest):: Ref: 532 Gang 4, on action :0 aug-07 10:23:12 JowiHue Error: (SetDeviceByUserRequest)::SDBUR light off transition -----Objektreferanse er ikke satt til en objektforekomst.
 12. Bruker versjon 2.05.32 Ja, hvis jeg går inn på IP-adressen direkte på Raspberryen, så får jeg slått de av via deCONZ, så det er noe i HS tror jeg, som lager krøllet. Det er forøvrig også kun HS som melder "Unreachable" noen ganger på diverse pærer og ikke får kontakt med dem, men de kan fortsatt styres direkte i deCONZ... men hvorfor det er sånn vet jeg ikke. Jeg har restartet HS, Rasp og tatt strømmen på pærene flere ganger uten at det gjør noen forskjell
 13. Jeg har plutselig mistet muligheten til å slå AV IKEA-pærer. Disse styres via Jovihue og Raspberry pi. Jeg kan dimme dem helt til 1, men ikke slå av. De slås ikke av i eventer heller, men dimmes opp og ned som de skal i de eventene som gjør det. Tips og råd?
 14. 350,- pluss evt frakt. Varen befinner seg i Vestby https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=125478464&fks=125478464 pris kan diskuteres
×
×
 • Opprett ny...