Gå til innhold
 • Bli medlem

Mastiff

VIP
 • Innholdsteller

  776
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  12

Mastiff vant dagen sist September 6

Mastiff hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

111 Excellent

Om Mastiff

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. @kanutten Det er veldig enkelt, egentlig. Jeg kjøpte en halvgammel APC Smart-UPS med ødelagt batteri. Så koblet jeg to bilbatterier i serie for å få 24V, som de UPS-ene skal ha (pluss ut fra batteri 1til pluss på UPS, minus ut fra batteri 1 til pluss på batteri 2, og så minus fra batteri 2 til minus på UPS). Det er total overkill, men jeg brukte noen feite startkabler siden det er rundt to meter fra der jeg har batteriene til der UPS-en står. Startkabel er faktisk også billigere enn mye annen, tjukk kabel. Jeg har så en sikring rett ved plusspolen på batteri 1 i tilfelle kortslutning. UPS-en vedlikeholdslader batteriene, og jeg har målt det til å kunne kjøre serveren, pfSense-boksen (en Mini ITX) og alt av Pi-er, switcher og rutere i åtte timer.
 2. @Guahtdim, greit, jeg mister nok E-postvarslene om feil på systemet hvis nettet forsvinner, men det har jeg ennå ikke opplevd så vidt jeg kan huske, bortsett fra en gang det var varslet på forhånd. Og systemet kjører som det skal i huset uansett, men nettradio funker selvsagt dårlig. Strømmen kan også gå, iallfall i åtte timer, før serveren og det meste annet kneler. Jeg har UPS med to 110 amperetimers bilbatterier tilkoblet! 😂 @NilsOF Jeg har med vilje kjøpt ovner uten noe wifi eller annet ræl, og så satt termostaten på 26 grader. Så styrer jeg av og på med Z-Wave (i huset) eller Nexa 433 mHz-strømplugger (på hytta). Det har slått feil en eneste gang, da jeg hadde glemt å slå på reserveløsningen som starter om igjen den Pi-en som styrer greiene hvis den låser seg (også det med Z-Wave-strømplugger, styrt av en egen Pi som bare er til driftskontroll).Siden da har det oppført seg hundre prosent og taklet eventuelle utfall av nettverket helt automatisk. Jeg har også byttet ut SD-kortene i alle Pi-ene med USB-SSD-er, siden SD-kort kan være litt ustødige.
 3. Alt mitt fungerer uansett om internett svikter. Og uansett om serverne til leverandørene svikter... 😂 Mill driter på draget
 4. Mastiff

  ID-Lock V2

  Hm... Er det dårlig samsvar i teksten eller endring? Her er en av endringene i den nye: Opp mot:
 5. Mastiff

  ID-Lock V2

  Er det noen endringer fra betaen? Jeg kan ikke se noen, men jeg ser sikkert feil...
 6. Takk, da ble det pluselig nye ner logisk!
 7. Jeg skjønner det, takk. Jeg syns bare det ser veldig feil ut i forhold til tegningen. For da er det jo veldig rart at det er ført en strek fra LS til N, selv om den er brutt av ringen med kryss i. Men altså, greit. N får strøm fra N fra vegg, L og IN får strøm fra L fra vegg, og så går N videre utbrutt, mens L videreføres ved at IN switches av releet til LS. Ikke sant? Så på min endrede tegning er L1 videreføringen av L, som er brutt av releet før det går til det som skal ha strøm, mens N bare går rett fra vegg til det som skal ha strøm og har en avlegger til N på Nexaen for å drive releet:
 8. Nå er det visst litt for legne siden jeg koblet noe... Jeg har gått meg helt bort her og orker ikke å skru ned veggpaneler for å se hvordan jeg koblet greiene sist. Her er bruksanvisningen: Men hva skal hvor der? Har jeg rett hvis jeg skal ha inn N fra nettet til N på Nexaen, og så ut igjen på LS, som vil blir switchet? LS står vel for last, mener jeg å huske. Sånn at egentlig skulle bildet vært uten den biten av N-kabelen som er mellom de to punktene på den nederste, rette linjen? Mens L til L og IN bare er parallellkoblet?
 9. @olka Hvis man ikke legger til network key manuelt, skal Hass lage en automatisk, så det virker ikke som om det er det. Og hvis han kan endre autolock-innstillingene, skulle man jo tro at den faktisk er lagt til secure, ellers burde det ikke gått.
 10. Det blir alltid det første spørsmålet, så jeg kan spare de andre for litt tid og spørre om det eneste jeg kan tenke meg: Har du brukt sikker paring?
 11. Mastiff

  ID-Lock V2

  Nei, som sagt funker oppladbare (jeg prøvde tre forskjellige typer) elendig til låsen, sikkert fordi utgangsspenningen er så lav. Men litium virker absolutt verd å prøve, jeg har lest litt om teknologien, og de har jo høyere energitetthet, dobbelt så høy nominell cellespenning og blir ikke påvirket av temperaturer. Så spesielt på kalde steder må det jo være et kinderegg!
 12. Mastiff

  ID-Lock V2

  Interessant! Aldri vært borti sånne batterier, det må jo prøves! Jeg ser også at Elkjøp har Duracell/Energizer av litium til rundt 80 kroner.
 13. Mastiff

  ID-Lock V2

  Jeg testet ikke Clas-batteriene, men jeg har testet Varta-batteriene, som Clas selger i store pakker. De er klart dårligere enn IKEAs. Jeg har kjørt minst to sykluser på alle sammen (det var i den tiden låsene slukte batteriene på et par ukeralvor, så det var lett å se forskjellen). 9 måneder er jeg ikke i nærheten av i huset, men på hytta er jeg nok det. Der låses den stort sett hver kveld og låses opp hver morgen (vi bor stort sett på hytta, jeg hadde i natt min første overnatting i huset siden august for å gå gjennom en del teknisk før neste leietaker overtar etter han som flyttet ut for en uke siden...). I husets utleiedel har de bare vart 4-5 uker de siste månedene, så jeg skal oppdatere firmware på Z-Wave-brikka i dag og nullstille den fullstendig.
 14. Mastiff

  ID-Lock V2

  Alkaliske, oppladbare er bare skrammel til dette. De har en utgangsspenning på 1,2V, ikke 1,5V, og da kommer de altfor fort under den spenningen ID Lock krever for å funke. Etter å ha eksperimentert med masse forskjellige batterityper på mine første låser, har jeg funnet ut at IKEAs batterier gir klart mest for pengene, mens de dyreste Duracell Ultra gir minst for pengene.
×
×
 • Opprett ny...