Gå til innhold
 • Bli medlem

Mastiff

VIP
 • Innholdsteller

  1 128
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  17

Mastiff vant dagen sist 2. februar

Mastiff hadde mest likt innhold!

Hjemmeautomasjon

 • System
  Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Mastiff's Achievements

Avansert medlem

Avansert medlem (3/3)

176

Nettsamfunnsomdømme

 1. Jeg fikk varsel om effekttariffen som kommer fra første juli, og det er ingen tvil om at jeg må prøve å holde meg rett under 10 khw/h, som gir 440 kroner i effektledd i måneden. 10 og opp gir 815 kroner i måneden, mens 5-10 gir 440. 2-5 gir for øvrig 315, og det ville bli så restriktivt at det ikke ville være mulig. Det burde gå bra, bare jeg får temmet bilen, Mercedes EQC på Easee-lader, så den ikke drar over. Så langt i mail var første mai høyeste forbruk. Da må bilen ha blitt ladet samtidig som fruen laget middag (det var vel rimelig midt på dagen på første mai), for varmtvannsberederen kjører bare om natta. Og med ladingen satt til 28 ampere, blir det 6200 watt, så det må ha gått innpå 4000 watt andre greier samtidig. Det er det bare komfyr og kokeplater som klarer, siden vi har varmepumpe. Men så er det bare det å være sikker på at jeg ikke går over ved en feil. For alle kalkulatorene fra kilowatt til ampere vil jo gi forskjellig resultat etter hvor mange volt som går gjennom. Så hva skal jeg regne med? 230V? 220, 240, 250? På 250V er 10 kilowatt nøyaktig 40 ampere, så da må Easee-laderens lastbalansering settes til 39 for å være sikker. Den viser selvagt bare ampere, ikke kilowatt, siden poenget er å unngå å smelle hovedsikringen med ladingen. På 220V er 10 kilowatt 45 ampere, så jeg kan gå opp til 44 på lastbalanseringen, altså 10 % raskere lading hvis andre ting brukes samtidig, så omtrent en times forskjell hvis den lader fra lavt nivå. Men jeg kan ikke se noe i prismodellen som sier hvor mange volt dette beregnes ved. Er det noen som vet det?
 2. Jo, men det er vel bare å "avgang" til 12 hver dag og nåværende ladenivå til 80 (jeg velger EQC, som jeg har selv, det tar rundt en time på 10 % på den, og den må legges inn manuelt fordi Mercedes ikke har åpnet systemet for Tibber). Da har den et døgn på seg.
 3. Jeg tror ikke du leste den godt nok. Jeg vet det der (og har plug-in for Hass), spørsmålet er om jeg kan hente impulsen som starter ladingen av biler når strømprisen er på det laveste. Å se prisen og starte det manuelt er akkurat det jeg sier er for mye pes. Og plugin til Hass gir ikke "nå er det billigst i dette døgnet"-signal, så vidt jeg vet .
 4. Easee-laderen kan jo lade bilen når strømmen er på det billigste. Men jeg skulle gjerne hatt mulighten til å gjøre det samme med varmtvannsberederen. Sånn som det er akkurat nå, er det jo faktisk ikke om natta det er lurest å ha den på de 1-2 timene den må kjøre for å varme opp igjen etter dagens forbruk, men midt på dagen. Og det blir for mye pes å styre det manuelt. Derfor ville det vært greit om det var mulig å hente ut den samme dataimpulsen som går til billaderen og sier "nå er det rimelig, så lad". Har noen en idé til hvordan det kan gjøres?
 5. Jeg er redd jeg er litt avlegs nå, forrige gang jeg satte sammen en HDPC var 3-4 år siden, og da kjøpte jeg det aller råeste som var på markedet, så det skulle holde i en god del år framover. Og til servere bruker jeg stort sett SuperMicro eller Asus hovedkort, setter en god mellomklasseprosessor (som regel rundt 8-9 høvdinger for prosessoren) og 32 gig ram (kanskje 64 neste gang, antallet virtuelle maskiner på pc-en stiger konstant), med høyeste spesifikasjon for prosessoren.
 6. Huff da, irriterende. Sånt vet jeg ikke noe om, jeg er ren Intel-mann fordi jeg stort sett bare bygger servere og kraftige HTPC-er, alt annet jeg bruker, er bærbart.
 7. Nei, den der er i konsumentklassen. Jeg bruker ikke M2/PCI-E, jeg bruker S-ATA, sånn som disse (den øverste er 800 gb, den nederste 2 tb): https://www.ebay.co.uk/itm/293274252592?hash=item444881f530:g:c6MAAOSwEupiENVi https://www.ebay.co.uk/itm/293979446415?hash=item44728a5c8f:g:ioMAAOSwW5hh9vbP
 8. @Join Jeg bruker bare Intels server-SSD-er på servere og viktige maskner. De er noe dyrere, men jeg kjøper dem stort sett nyere brukt på eBay. Jeg har ALDRI opplevd at de har sviktet siden jeg begynte med dem. De tåler det utroligste.
 9. Det ble denne metoden, jeg fikk det til slutt til: https://forum.openwrt.org/t/block-all-website-url-except-some-whitelisted/29099/9 Ulempen er at det ikke kan legges til nye adresser (for oppdageringer og sånt) gjennom GUI, jeg må inn og redigere konfigurasjonen manuelt. Men det fungerer iallfall, det eneste som funker er Mercedes-adressene og VG (for ping-tester). 😁
 10. Å, kommer da resten senere? Eller går man glipp av resten? I så fall er det jo ren svindel.
 11. Aha, skjønner. Men blir ikke nettleia nesten negativ nå, med strømstøtten som går på den?
 12. Fyttihælveteskattasi... Ikke fullt så ille med Tibber, men det var ikke veldig mye forskjell. Hvem bruker du?
 13. @stigvi Det blir nok verken ukrainere, oligarker eller russiske demonstranter som blir Adolf Putins fall. Det blir norske pensjonister som har fått strømregningen for hytta, der det ikke gis strømstøtte, idiotisk nok! Etter min svært lite beskjedne mening (jeg bor nærmest på hytta...) burde de heller satt et makstak for strømstøtten og latt det være opp til folk selv om de skulle bruke den på hytta, i hjemmet eller en kombinasjon! Men EQC-en lader jeg iallfall ikke med "nødladeren" på hytta lenger, nå er det Easee-boksen på husveggen som tar hele den jobben.
×
×
 • Opprett ny...