Gå til innhold
 • Bli medlem

Mastiff

VIP
 • Innholdsteller

  886
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  15

Mastiff vant dagen sist 24. mai

Mastiff hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

139 Excellent

Om Mastiff

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. @aarpi3 På mine, som er oppdatert til nyeste versjon, står det "application version unknown", i Hass. Så det er nok bare en annen måte for å si det samme.
 2. Jeg har aldri brukt det sånn, så det må noen andre svare på. Jeg bruker stort sett bare MQTT fra Home Assistant til EventGhost, som står for all prosessering. Hass bruker jeg bare som en ren bro mellom Event Ghost og Z-Wave-nettverket.
 3. @danielk Du må se i loggen til Z-Wave, under Konfigurasjon og Z-Wave, nederst. Lås døra manuelt, klikk Load og se hva du får inn der. Jeg bladde igjennom min nå, og jeg er usikker på om den faktisk sier at døra er låst manuelt. Jeg så i forbifarten bare at den ble låst: 2020-05-27 13:18:32.027 Info, Node009, Received DoorLock report: DoorLock is Secured 2020-05-27 13:18:32.027 Detail, Node009, Refreshed Value: old value=false, new value=true, type=bool 2020-05-27 13:18:32.027 Detail, Node009, Changes to this value are not verified 2020-05-27 13:18:32.027 Detail, Node009, Notification: ValueChanged
 4. Sender den ikke et eget signal når man låser manuelt, da? Jeg mener å huske at jeg har sett det en gang.
 5. @Moskus Jeg vet ikke om det funker med HS, men jeg ville brukt NodeRed til det. Jeg mounter riktignok til serveren, men det går like greit til NASse Nøff. Først åpner du fstab: sudo leafpad /etc/fstab Så legger du til denne linjen, og endrer brukernavn, passord og IP så det passer ditt oppsett: //192.168.1.100/Pi-sikkerhetskopier /home/pi/Sikkerhetskopier cifs username=****,password=****,iocharset=utf8,file_mode=0777,dir_mode=0777,x-systemd.automount 0 0 Pass på mengden av mellomrom og sånt, fila er kilen for sånt. Så lager jeg en node som blir utløst med jevne mellom, som kjører: sudo mount -a sudo dd if=/dev/mmcblk0 of=/home/pi/Sikkerhetskopier/sikkerhetskopi.img bs=512 status=progress Jeg gjør som sagt dette manuelt, det er så sjeldent jeg oppdaterer når ting funker. Det jeg derimot gjør hver dag, er å kopiere konfigurasjonsfilene for Hass og Node-RED, for de tar minimalt med plass. Dette gjøres 03.59 hver natt, rett før en omstart klokka 04 (alltid greit å tømme minnet for skrot).
 6. Det funker veldig greit så lenge man bruker SD-kort. Selv bruker jeg USB SSD-er på alle mine Pi-er, så da kjører jeg også et image til en share før og etter hver gang jeg endrer eller oppdater noe, dermed kan jeg bruke Balena og legge det over på en reserve-SSD på under fem minutter. Men jeg har et SD-kort teipet til hver Pi også, for jeg bruker bare 15 gig av SSD-en for å kunne gjøre akkurat det.
 7. @EirikO, resetting av Z-stick gjør man bare hvis alt annet har sviktet, og det var du langt unna nå. Men neste gang kobler du deg til en share på en pc og mounter den som /home/pi/Sikkerhetskopier eller noe sånt. Så kjører du: sudo dd if=/dev/mmcblk0 of=/home/pi/Sikkerhetskopier/sikkerhetskopi.img bs=512 status=progress Da får du et image du kan brenne tilbake til SD-kortet med Balena Etcher på noen få minutter. Du kan også lage et reservekort i samme slengen og ha det teipet fast på Pi-en, så tar det ett minutt å være oppe og kjøre igjen. Eventuelt kan du bruke det innebygde programmet SD Card Copier (under tilbehør), og ta kopien til reservekortet i en USB-kortleser i Pi-en.
 8. Det høres greit ut. Men den dumpen viser vel ikke kodenøkkelen for sikker paring?
 9. @stigvi Jeg sender fruen på dressurkurs til din frue i noen uker, greit? 😂😂
 10. Kult! Fruen skal være borte i tre uker fra mandag, så da kan jeg leke meg litt. Når hun er til stede, skal ting bare fungere første gang, eller er det "trøbbel med det dillet ditt som vanlig". 🤣
 11. Mastiff

  Easycode v2

  Jeg har ingen anelse om det, jeg spurte ikke. Jeg regner heller ikke med at de vil ha full oversikt over det nå. Jeg har dessuten null erfaring med Zigbee, jeg må kjøpe meg en enhet til en av Pi-ene for å få det inn i systemet. Men ut fra det jeg et, så er det vel ikke så avansert som Z-Wave, sånn at man kan legge inn og slette koder og så videre? Batterirapport burde jo være med, syns jeg.
 12. Mastiff

  ID-Lock V2

  Zigbee-modulen var først tilgjengelig lenge, og etterpå har den vært utilgjengelig lenge. Den gamle modulen gikk ut og ble solgt ut. Det kommer en ny i Zigbee versjon 3. Denne tråden minnet meg på å maile dem, og jeg fikk et hyggelig svar om at den nye kommer i juli en gang.
 13. Mastiff

  ID-Lock V2

  Så har jeg da også ikke hatt noen problemer siden begynnelsen av desember, så da sluttet den å være bleeding edge. Jeg må si at det eneste jeg savner ved ID Lock er å kunne bruke den på den ene leiligheten i huset som vi selv bruker, der det ikke er noen andre innganger. Men der ble det altså Easycode V2, for den har en låssylinder i håndtaket, så det er mulig å åpne uansett om resten av maskineriet går til h...
 14. Mastiff

  ID-Lock V2

  @Moskus Jeg har vel vært gjennom fem stykker totalt for å få de to som nå funker (nesten) uten problemer. nesten fordi den ene utedelen av og til ikke vil ta imot kode på første forsøk. Jeg fører det opp som kostnadene ved å være bleeding edge...
 15. @Salvesen, har du prøvd å oppdatere firmwaren på Z-Wave-brikka? Det hjalp på den ene låsen min. Den andre låsen hadde jeg en utedel som ikke gikk ordentlig i dvale, selv om lyset forsvant fra tastene. Det er et kjent problem og kan bare rettes opp ved å bytte utedel, ikke ved å oppgradere noe.
×
×
 • Opprett ny...