Gå til innhold
 • Bli medlem

Mastiff

VIP
 • Innholdsteller

  647
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  10

Mastiff vant dagen sist Juli 12

Mastiff hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

95 Excellent

Om Mastiff

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Mastiff

  ID-Lock V2

  Det ER en kjent feil i disse. Noen av dem vil ikke "sove" mellom gangene de blir aktivert. Derfor fikk jeg byttet en utedel. Men det irriterende er at det ser ut til at samme problem nå har dukket opp i den nye (fra mars, eller noe sånt), siden jeg har brukt opp fire sett batterier på en måned.
 2. Mastiff

  ID-Lock V2

  Jeg syns det fettet har en tendens til å størkne etter noen måneder og gjøre sensorfallen treg, så jeg liker det ikke veldig godt.
 3. Mastiff

  ID-Lock V2

  ZoRaC, jeg prøvde... Jeg slet en hel helg for å få den til å funke stabilt med Z-Wave-nettverket uten å lykkes. Og så da fruen, da hun kom hjem fra jobb: "Få vekk den stygge klumpen fra døra vår!" Og dett ver dettt, som Fleksnes sier.
 4. Mastiff

  ID-Lock V2

  Hvis man har to dører, så. Sjappa i byen har bare én. Og fruen likte ikke den Z-Wave-løsningen som fins for å åpne og lukke vinduer. Så der er alternativet å grave tunnel inn fra nabohuset, og jeg vet ikke om naboen vil like det...
 5. Mastiff

  ID-Lock V2

  Da håper man at man har verktøyskjul på eiendommen med en annen dør og borer hull i låsen 5 cm under displayet, så man kan vri låsereilen manuelt. Det kan selvsagt skape visse problemer for funksjonen senere. Men etter min mening burde det vært en låsesylinder der til bruk i akkurat sånne tilfeller. Lurer på om det er mulig å modde låsen. Men da må man finne en form for sylinder som kan settes inn i et boret hull i låsen så når man åpner den, tar man ut sylinderen og bruker så en spisstang eller lignende til å åpne låsen. Eller kanskje til og med montere en slags luke med låssylinder, så man får tilgang til en større del av den. Jeg husker ikke hvor langt ned kretskortet på utedelen går.
 6. Mastiff

  ID-Lock V2

  Jeg så nettopp på Z-Wave-loggen på min Home Assistant. På en time kom det rundt 38 000 linjer på det ene nettet, med 15 noder, hvorav fem Heat It-termostater, som sender annethvert minutt, eller så. Det kom rundt 6000 linjer på det andre nettet, der det er fem noder og én Heat It-stermostat. Det ser ut til at termostatene står for 99 % av trafikken. Tre warnings som handlet om at signalet ikke kom fram til en node, og ingen steder var dørlåsen nevnt i løpet av den timen. Likevel forsvinner batteriene. Men den loggen tyder vel på at det ikke er noe action på Z-Wave-nettverket som spiser batteriene?
 7. Mastiff

  ID-Lock V2

  @yruneJeg har ikke byttet firmware siden i vinter, og da varte batteriene i minst fire måneder. For en måned siden begynte noe å skje, og nå ryker IKEA-batteriene på en uke her også. Jeg skal prøve full reset og se hva som skjer. Men uten Z-Wave-reset, for jeg har fremdeles ingen som helst tro på at det funker før jeg ser det motsatte bevist av noen som ikke er ansatt i firmaet. Det blir interessant å se hva du kommer fram til på akkurat det.
 8. Mastiff

  ID Lock og batterier (igjen...)

  Og nå har den fått helt hikke. Den slukte tre sett batterier på tre uker, og nå viser den konstant 95 % batteri i Z-Wave! Snakker om morsomme greier... jeg skal bort i helga, men gjør et forsøk på å nullstille den når jeg kommer tilbake. Minus Z-Wave-ekskludering og inkludering, det seg jeg ingen som helst grunn til å tro at fungerer.
 9. Mastiff

  ID-Lock V2

  Ja, jeg har ingen problemer med noe sånt på noen av mine to låser nå. Det kommer stadig nye problemer, men det er en annen sak...
 10. Mastiff

  ID-Lock V2

  Men alle Z-Wave-systemer kan visst få hikke, virker det som.
 11. Mastiff

  ID-Lock V2

  Jeg tror min lås har dårlig samvitighet fordi den slukte batteriene da SSD-en på Pi-en som kjører Home Assistant var full. For nå har batteriene gått opp fra 50 % til 95 %. Så den har tydeligvis ladet dem litt.Kanskje ID Lock har lagt inn en dynamofunksjon, så man lader batteriene når man trykker ned dørhåndtaket. 😂
 12. Mastiff

  ID-Lock V2

  Jeg har ingen som helst tro på det med å fjerne låsen fra Z-Wave-nettet. De gangene jeg har hatt sånne problemer, har jeg løst det enten ved å bytte lås (det var en der utedelen nektet å sove ordentlig) eller ved å oppdatere eller ved å sette låsen til fabrikkinnstillinger uten å gjøre noe med Z-Wave-nettverket. Hvis det er Z-Wave som er problemet, har jeg til nå ikke hørt at det ligger i Z-Wave-brikken i låsen, det har vært polling fra Home Assistant og lignende systemer som går amok. Som min gjorde, da SSD-en på Pi-en var gått stappfull pga. loggfila til Home Assistant.
 13. Mastiff

  ID-Lock V2

  Oi... Jeg lurer på om jeg fant ut hva som hadde hikke hos meg. SSD-en på Pi-en var gått stapp full pga. 8 gig database for Home Assistant! Jeg har klar et oppsett for å slette den fila automatisk ved den nattlige omstarten, men det er ikke tatt i bruk ennå fordi jeg ikke har vært hjemme siden før jul, og jeg vil ikke ta i bruk noe nytt så lenge jeg ikke er der de første dagene og kan følge med på at ikke noe galt skjer. Det har sine fordeler å bo på hytta det meste av tiden, men enkelte ting blir vriene. Jeg slettet databasefila i går, og underlig nok skvatt da batteriene opp fra 25 % til 50 %. Jeg lurer på om det som har skjedd, er at Home Assistant har spurt låsen konstant om status fordi den ikke klarte å lagre statusen på en full SSD, og dermed har det vært "pollefest" som har tappet batteriene. Krysser fingrene for at det var så enkelt...
 14. Mastiff

  ID-Lock V2

  Nå skjønner jeg ingenting... Jeg har hatt et sett Varta-batterier siden i januar, eller noe sånt, på den ene låsen. Det gikk tomt for en uke siden, og jeg satte inn noen Duracell av vanlig alkalin, ikke Ultra Power (som etter min erfaring ikke varer lenger enn andre batterier). Og de gikk tomme på tre dager! Jeg tenkte det måtte være dårlige batterier og satte inn IKEAs batterier, som gir meg klart mest for pengene. De er nå nede på 25 % etter fire dager. Og jeg har ingen andre batteridrevne ting på nettverket enn dørlåsen. Grrr... Edit: Og jeg har ikke oppdatert firmware på denne i mellomtiden, det ble sist gjort før batteriene i januar ble satt inn.
 15. Mastiff

  Off Topic-tråden

  Jeg tror vel dette har mye større verdi for ALS-rammede og handikappede enn hjemmeautomasjonsfolket.
×