Gå til innhold
 • Bli medlem

Mastiff

VIP
 • Innholdsteller

  1 048
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  16

Mastiff vant dagen sist 26. august

Mastiff hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

167 Excellent

Om Mastiff

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Det gjøres visst på tatoveringssjapper. Jeg vet ikke om du har noen der du bor, men i større byer fins det iallfall. Til og med i lille Mandal...
 2. Det kommer jo an på om man går med klokke... Det har jeg ikke siden rundt 2000, da mobilen overtok.
 3. Jeg kom på at dette måtte være veldig greit når man har ID Lock, bare å holde hånden bort til låsen! Mastiffen vår, Khaleesi, er jo chippet, og hun har ingen bivirkninger av det, så det må jo være trygt! https://www.tv2.no/underholdning/14241047/
 4. Det ble til sammen 28 varslere i huset og hytta. Varslere i alle rom, pluss alarmsierener sentralt i hver etasje, og så må jeg bare fikle til jeg finner riktig måte å varsle på, så jeg får E-post om hvilket rom den er utløst i. Det burde holde.
 5. Er det noen som har en klar automatsjon som gjør røykvarslersignalet om til en MQTT-beskjed, eller noe sånt? Så jeg slipper å begynne fra grunnen av.
 6. Jeg skal si fra hvis jeg noen gang må bytte ut en enhet igjen.
 7. Jeg fikk det til! Det viste seg at sirenen måtte fjernes og legges til ikke "secure", så kunne jeg assosiere. Men av en eller annen grunn funker det ikke hver gang på Z-Wave JS, men et par forsøk, så funket det. Hvis man holder inne testknappen på røykvarslerne 4-5 sekunder, begynner sirenen å tute. Den reagerer altså ikke på et kort testtrykk. Og jeg orket ikke å prøve "replace node", jeg bare la den til vanlig. Så nå har jeg et hull i Z-Wave-nummereringen min. Lurer på om jeg klarer å sove i natt... Eller i morgen natt... Å nei, da klarer jeg allfall ikke å sove! Lørdag skal jeg
 8. Jeg fikk det til! Det viste seg at sirenen måtte fjernes og legges til ikke "secure", så kunne jeg assosiere. Men av en eller annen grunn funker det ikke hver gang på Z-Wave JS, men et par forsøk, så funket det. Hvis man holder inne testknappen på røykvarslerne 4-5 sekunder, begynner sirenen å tute. Den reagerer altså ikke på et kort testtrykk.
 9. Jepp! OCD is my first name! (Egentlig er det Tor, men OCD klinger så bra..) Og så har jeg noen automasjoner som bruker device ID. Og er du helt sikker på det? Jeg erstattet en "dead device" med en annen av nøyaktig samme typen (Advanced, Failed Nodes, Replace i kontrollpanelet til Z-Wave JS to MQTT) , og jeg er rimelig sikker på at den fikk det samme nummeret. Men jeg vet altså ikke om det funker å bytte ut en som har vært "secure added" med en som ikke er det.
 10. Jo, det er kanskje det enkleste. det kjipe er at jeg hater å ha tomrom i id-ene mine. Men det går vel ikke an å erstatte en secure added greie med en som ikke er secure added? (Herregud for en vase av norsk-engelsk til å være oversetter...)
 11. Jeg ser du slettet det første svaret da du så hva jeg faktisk hadde skrevet... 😁 Men formateringen er vel problemet, ja. Jeg har prøvd å finne ut av det, men har du noen peiling? Eller er det noe som er strengt hemmelig i HS, så det faktisk ikke går an?
 12. Bra, takk! Da skal jeg finne fram den (jeg har den et eller annet sted - det blir vel til at jeg må kjøpe ny...) og se om det funker med sammenkoblingen da.
 13. @Byelektrikeren Jeg tror jeg fikk det inn i en gruppe (selv om jeg er usikker og knoter fordi jeg ikke får HomeSeer til å funke med min network key), med riktig enpoint (7). Men når jeg trykker på testknappen på røykvarsleren, skjer det ingenting med sirenen. Funket det bare med ordentlig røyk da du testet det, eller funket det også med å trykke på testknappen på røykvarsleren? Kan det kanskje være akkurat det som er saken, at man må bruke sånn røykspray for å få testet sammenkoblingen?
 14. Jeg sliter her... Virkelig... Jeg får ikke secure added enheter til å funke. Jeg har lagt til røykvarslerne og sirenen secure, men kanskje det ikke en gang er nødvendig? Uansett, jeg har fulgt instruksjonene i en post jeg fant på HS-forumet og lagt inn min key i z-wave.ini, riktig formatert. Forskjellen mello ZWave JS og HomeSeer i formatet ser ut til å være at ZWJS ikke bruker bindestrek, så det la jeg til. Et annet sted leste jeg at det var mulig HS ikke ville ha "leading zeros", altså 0, så jeg fjernet alle 0-ene. Men jeg kommer absolutt ingen vei! Kan noen HS-eksperter gi meg noen tips her
×
×
 • Opprett ny...