Jump to content

hjemmedude

Members
 • Content Count

  43
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About hjemmedude

 • Rank
  Member

Hjemmeautomasjon

 • System
  SmartThings
  Z-Way

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Skal kikke! Lurer litt på å kjøpe nvr da jeg ikke har noe særlig plass til en server, og den lille saken jeg har er ganske utdatert/svak. En pakkedeal hadde fungert bra. Og litt interessant å justere lysstyrke om kveld/natt dersom mennesker er detektert og full oppløsning når mennesker er detektert. Litt vanskelig å bygge dette samme med nvr muligens..
 2. Hei igjen, før kræsjet hadde vi en tråd ang diverse PoE kamera for utendørs bruk mot blueiris. Bla. Dahua var nevnt. Noen andre gode anbefalinger - tenker kjøpe noe nå i BF-tider.. Tenker egentlig handle fra Norge, liker i utgangspunktet det best 🙂
 3. Hei igjen, nattsenking fungerer fint. Bortemodus også 🙂 Veldig fornøyd med HA. Vil gjerne utnytte strømprisen for litt ekstra oppvarming før strømtoppen slår til. Har Tibber så da burde kanskje det være enkel sak? Noen som har en god taktikk for å få til dette? Forresten, det blir mye kode totaltsett. Kan man bruke for-løkker for å iterere grupper av termostater og så sette temp?
 4. Finnes det nettside som viser prisen fremover og som kan tilpasses x antal timer? Jeg trenger ikke faktiske data inn (enda), men et bilde ala noe likt busstider ville hjulpet.
 5. Ok, noe som kanskje kommer med tiden?
 6. Kan man vise tibber-strømpriser med history card, også for eks 12t fremover i tid?
 7. Gikk for en god gammeldags trioving lås og vrider.. 🙂 Ser nye easy access-låsen som har vært på tilbud hos obs bygg en periode er klargjort for easy zigbee/bluetooth, men det betyr nok enda en dings (easy box) som må tas i bruk.
 8. Hører at termostat på min mill 2. gen ovn fungerer men set temperatur i HA hopper tilbake til 21 gr. Tok en restart av HA og da gikk set temp fra 17 til 21. Tror mill appen har et program for ovnen, men ikke brukt siden vinter. Bruker termostat-entiteten og stiller temperatur med den. Noen tips?
 9. For å starte vmware-maskinen som kjører Home Assistant fant jeg et kort script som kjøres. Det starter vmware workstation og vm-en. Forsøkte også med task scheduler men endte opp med å ha det som en service. Fungerer veldig bra - skal prøve finne en link til guide om det trengs
 10. Danalock med z wave koster nå 1700kr, 2200kr på elektroimp. Denne kan være et godt alternativ for min del, men trenger man fortsatt låssylinder på utsiden? Min dør er levert kun med det som monteres i dørbladet.. Skal den integreres mot alarmsystem må jeg velge zigbee versjonen, skal den mot HA vil jeg helst ha z-wave. Uff Dørvrider i tillegg, 500kr. Utvendig lås sikkert et parhundre. ID lock 150 er ganske rå, men den koster også 3900kr i skrivende stund. Yale doorman må man ha mot alarm/hub og det er fort 2800 + 1000kr for integrasjon, altså en id lock 150.
 11. Ok avventer litt. Får følgende beskjed på alle z wave enheter minus dongle: Denne entiteten er ikke tilgjengelig for øyeblikket og er foreldreløs til en fjernet, endret eller ikke-fungerende integrasjon eller enhet. Hvis entiteten ikke lenger er i bruk, kan du rense den opp ved å fjerne den. FJERN ENTITET edit: la til en node for test på nytt. Gikk såpass raskt at alle er lagt til på nytt nå.
 12. Ups, flytta serveren fysisk til et annet rom, og nå kommuniserer ikke z wave sticken noe særlig med termostater. Mye feilmeldinger i ozw. Kan være jeg har kobla den i en annen USB inngang, men systemet detekterer den likt som før. Noen råd? etter en restart er alle termostater utilgjengelige.. er det grei skuring og legge til heatit på nytt eller må de ekskluderes først?
 13. Takk for tips, skal prøve det. 🙂
 14. For å sette comfort-temp når man er tilbake fra ferie (gjerne noen timer før) så tenkte jeg enkelt og hardkoda inn temperatur som sendes til samtlige termostater (6 stk). Men etter at jeg tester dette så er det ikke alle termostater som blir oppdatert. Jeg forsøkte delay 2 seconds mellom hver service, men til liten nytte (jeg tenkte det ble storm på z-wave nettet ) Har dere en god forklaring og mulig løsning? #Hjemme - alias: hjemme trigger: - platform: state entity_id: input_boolean.bortemodus to: 'off' action: #Aktiver automasjon for nattsenking/d
 15. Har hatt Yale doorman mot sector alarm og nå mot Homely (alarm/vektertjeneste) og er strålende fornøyd. Du kan kjøpe yale sin hub og bruke doorman mot denne, uten noe abonnement, men integrering derfra til smarthus vet jeg ingenting om. Nå trenger jeg en dørlås mellom garasje og hus (går fra huset og rett i garasje). En yale til 2800kr og homely integrasjonsbrikke til 1000kr ekstra er det dessverre ikke verdt.. Plukka med en EasyAccess EasyCode V2 fra obs bygg, men kjedelig om denne ikke lar seg integrere mot smarthus. Det var 200kr i forskjell på EasyCode V2 og dørlås-se
×
×
 • Create New...