Jump to content

hjemmedude

Members
 • Posts

  243
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

hjemmedude last won the day on September 16

hjemmedude had the most liked content!

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

hjemmedude's Achievements

Member

Member (2/3)

27

Reputation

 1. Noe sånt? Fra pow-u amsleser.no Leser at du har eldre måler, beklager støyen..
 2. Her er VP i 2. etg (tabbe) og varmekabler i hele underetasjen. VP kjører kontinuerlig på 22gr (ingen nattsenk osv). Bad og vaskerom har nattsenking. Jeg ville latt VP kjøre sitt løp (som her), og fokusert på å tune varmen i gulv etter pris og komfort. Når du er borte (over litt lenger tid, 2-3 dager for eks) ville jeg smartstyrt VP eller hatt et tidsur slik at du senker til ønsket temp når borte og komforttemp før du kommer hjem. Det samme gjelder varme i gulv. Men jeg er også interessert i å vite mer om dette og kanskje noen har noe vitenskaplig man kan lese seg opp på 🙂
 3. Kan iallefall si at koden fungerte etter en test kl 13 nå kl 13, la inn diverse laster og ville estimert brukt 5,5kwh denne timen uten at regulatoren justerte ned fra 100 før kl 1315. 🙂 Stigvi svarer deg sikkert på det tekniske
 4. Mange takk! Ja litt lenger oppe har jeg lagt ut terskelverdier, begynner nedjustering fra 85 nå. Så skulle vel bare mangle at det gikk nedover raskt.
 5. pid.output_limits = (last_c, 100) # Only allow increase first 15 mins else: pid.output_limits = (0.0, 100) if round(last_c, 0) != round(c, 0): sensor.regulator_energy_usage = round(c, 0) Endret til 100 og tester det, jeg tror det er 0-100 som brukes da dette er definert på toppen av filen og regulator_energy_usage varierer mellom 100 (fullt) og 0 (minst) pådrag ?
 6. @RVM jeg vil gjerne prøve din løsning i stigvi's script, er dette rett? Ingen feilmeldinger enn så lenge. from datetime import datetime @state_trigger("sensor.forbruk_denne_timen") def new_state(): global pid global last_c global turned_off_all global turned_off_car c = (0.9 * last_c) + (0.1 * pid(float(sensor.estimert_timeforbruk_filtrert))) p, i, d = pid.components state.set("sensor.regulator_p", round(p,1)) state.set("sensor.regulator_i", round(i,1)) state.set("sensor.regulator_d", round(d,1)) now = datetime.now() if now.minute < 15: pid.output_limits = (last_c, 1.0) # Only allow increase first 15 mins else: pid.output_limits = (0.0, 1.0) if round(last_c, 0) != round(c, 0): sensor.regulator_energy_usage = round(c, 0) last_c = c Nei her er det noe feil, tok ikke mange minutter før alt var av her. Kanskje ikke så enkelt likevel ..
 7. I frykt for lite varmtvann la jeg inn vvb manuelt i dag. Etter en halvtimes tid så balanserer det seg, men neste time er ikke like balansert. Her spiller kanskje noe i reguleringen inn, jeg bruker samme pid som stigvi men har selvfølgelig andre forbrukere. Er ikke nye å få gjort med de annet enn ny rekkefølge på hvem som slår seg av hvilket nivå. Jeg maser stadig om 15 min delay, men jeg vet ikke hva det vil medføre i praksis. I teorien går jeg fra hyppige endringer (for eks 2 min) til Max 4 endringer a 15 min. Hva tenker dere? Må også finne et bedre kort å vise dette i… edit: matlaging og diverse forbruk glemte jeg ut. Kan være at det er det som gjør det ustabilt i denne perioden.
 8. @Kim123jeg ønsker 5 min delay på alle termostater, for jeg ser at PID kan endres ganske raskt etter hver hele time. Så for eks bad kan endres fra heat til off og motsatt 4 ganger ila en 10 min periode (kan sjekke nøyaktig men du ser nok poenget). Med en delay på samtlige termostater kan jeg unngå mye heat/off switching.
 9. Har forsøkt en binary_sensor for termostat på bad. Den viser state on eller off (det er binærsensor statuser antakelig, on, off, unknown er de jeg har sett) seconds endres til minutes, bare jeg som ville se om dette ga en delay på state. Noe jeg ikke er sikker på Neste steg er å bruke denne i schedy, men vet ikke helt hvordan det skal la seg gjøre.. - platform: template sensors: baderomstermostat_delay: friendly_name: "Baderomstermostat delay" delay_on: seconds: 5 delay_off: seconds: 5 value_template: >- {{ is_state('climate.bad', 'on') }}
 10. Det skal sjekkes ut @haraldov! Har akkurat oppgradert HA til siste versjon, litt endringer for mqtt (ikke mye) og fått lagt til easee, bmw og noen andre integrasjoner. Endrer usage step fra 5 til 10, så nå ser det ca slik ut. Om noen har innspill så tar jeg i mot. Ang VVB vs elbil-lader så er tankegangen å spare 10øre pr kwt og lade mellom 22-06 og i helgene. VVB trenger ca 10kwt om alle dusjer, den er 3kw så dette tar omtrentlig 3.5t. Rest av tid fra 0130 til 0600 får elbil, tenker lade med 13 eller 16A som skulle bli 2300-2900W frem til 0600. I helgene (primærtid for lading) er lading tilgjengelig frem til 2200, men PID må gjerne regulere denne ned ifbm middag og andre ting. Derfor tror jeg easee må komme langt tidligere på listen, kanskje allerede på nr 9. Med dagens laderegime er det stort sett 1 dag i uka som er behovet så det burde vel gå bra. Kloke tanker tas alltid i mot med takk @RVM beklager så ikke svaret ditt men skal kikke på dette også!
 11. Takk for gode svar! Har ikke hatt tid til følge opp, og det er veldig synd. Bruker schedy og har 5 nivå for å slå av forbrukere. Det har virket fint frem til jeg fikk elbil-lader. Nå ser jeg at ved kontinuerlig last på 16A så hopper det mye mellom nivå 3 og 4. Det kan jeg nok ordne med flere forbrukere over flere nivåer. Har ikke kommet videre med 5 minutters stand-by for ny verdi til termostat heller, men ser i tråden at jeg fikk tips om automasjon med delay. Dersom schedy kan trigge det?
 12. Må bare gi kudos til stigvi som i det hele tatt tenker på dette. Er utrolig mye å lære av gjengen her inne. Takk!
 13. Sparker liv i tråden da jeg kikker etter elbillader. 230V men usikker på type nett. Valget står mellom zaptec go eller easee, Home Assistant skal styre tidspunkt og regulere effekt slik man er under 10kwt/t. Kobles via wifi eller nettverkskabel (men helst wifi).
 14. @haraldov takk for innspill både på schedy og bayesian. Skjønner litt mer etter videoen. Har lyst å prøve dette. Antar bayesian var grunnen til at du droppet schedy. Har noen spørsmål allerede.. 1 Hvorfor brukes input_boolean.ferie bare for varmekabler gang/bad/stue og ikke varmepumpe? 2 Må jeg ha en binary_sensor_noen_er_hjemme? Har ikke noen gode deteksjonmetoder per nå. 3 Hvorfor er sensor.regulator_energy_usage og ferie prob_given_true ("sannsynlighet for sann") satt så lavt, 0.001? Svar fra stigvi under, tok det med om andre skulle lure på det samme.. 4 Du sier vvb er aktiv 22:00 til 06:00 men jeg ser ingen steder i koden din hvor det skjer, er det mer bak automasjonen? Det er vel i automasjonen du drar inn klokkeslett og ikke i bayesian koden? 5 binary_sensor.natt og soltimer finner jeg sikkert om jeg søker på forumet her, er ikke å finne i "varmestyring med bayesian sensor" Tror jeg begynner med en veldig enkel for vvb uten strømpriser ala dette, en template sensor og automasjonene dine 🙂 - platform: bayesian name: 'Varmtvannsbereder' prior: 0.35 probability_threshold: 0.5 observations: - entity_id: 'binary_sensor.natt' prob_given_true: 0.7 platform: 'state' to_state: 'on' - entity_id: 'binary_sensor.soltimer' prob_given_true: 0.7 platform: 'state' to_state: 'on' - platform: 'numeric_state' entity_id: 'sensor.regulator_energy_usage' prob_given_true: 0.001 below: 32
×
×
 • Create New...