Gå til innhold
 • Bli medlem

hjemmedude

Medlemmer
 • Innholdsteller

  173
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

hjemmedude vant dagen sist 26. oktober

hjemmedude hadde mest likt innhold!

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

hjemmedude's Achievements

Medlem

Medlem (2/3)

14

Nettsamfunnsomdømme

 1. Ok takk - skal sjekke ut schedy. Har ikke satt meg inn i appdaemon vs pyscript, så kikker på det også. Vil den/de minst prioriterte varmekablene ha flest av/på ergo størst slitasje på bryter? Om det skal ha noe å si for levetid. En slags round-robin av termostater der man fordeler av/på belastningen hadde vært pent?
 2. Jeg har ikke bayesian sensor for varmekabler. Disse putrer og går på normaltemperatur hele døgnet minus to som er på nattsenking.. Trenger jeg bayesian eller et oppsett for prioritering av varmekilder for at pid-regulatoren/alt skal fungere?
 3. Har du et totaltsett høyere kwh forbruk per dag eller ser det bare sånn ut?
 4. Takk for en fin gjennomgang, uten spesiell kunnskap om dette så tror jeg 60% er forstått og det er ikke gale. Leser at LEDE og BKK nå vil innføre nye modeller, publisert her; https://www.europower-energi.no/forbruker/de-forste-tallene-er-klare-slik-blir-den-nye-nettleien/2-1-1098798 Nå har jeg ikke begynt å installere pluginene du linker til, men jeg antar at tibber pulse er et must? Og da også Tibber abo.? Trengs det noe mer kode i bakgrunn som du ikke har lagt ut? Det er ingen unnskyldning for å være lat, men jeg setter stor pris på alt som kan legges inn raskt da timene her ikke strekker til. Selv om det er mye å be om, setter alltid stor pris på arbeid og hjelp som utføres her på forumet. 🙂 Litt om mitt oppsett; VVB (3000w). Vurderer en Heavy Duty switch på denne. https://www.hoiax.no/produkter/titanium-express-eco Jeg har 7 varmekabler og 1 panelovn styrt med HA nå. Luft-luft-varmpepumpe kjører på 23 gr hele døgnet. Flexit balansert ventilasjon kjører 21 gr hele døgnet.
 5. Jeg klarer ikke varme soverom i underetasje med varmepumpe i 2. etg, men med balansert ventilasjon og varmebatteriet aktivt er rommene varme uten spesielt mye varmekabler. Ikke kaldt nok til å sjekke i minusgrader enda. Om tilluft er for lav kjenner jeg den som en kald trekk, er ikke aktuelt med temperatur under 19-20gr på tilluft av den grunn.
 6. Hvor i elhub fant du graf? Eller tok du csv fil og laget grafen?
 7. Fuktsensor på våtrom og ventilator kan jeg forstå- men i mitt tilfelle kjøres viftene på 65% kontinuerlig og da har jeg ikke problem med dugg eller matlukt. Har du sterke behov for regulering utover standard - egentlig?
 8. https://github.com/sindrebroch/ha-flexit
 9. https://ipcamtalk.com/threads/review-oem-4mp-ai-cam-ipc-t5442tm-as-starlight.39203/
 10. Reolink har åpnet API i siste firmware, så man kan nå få en binærsensor i HA med AI-deteksjon direkte fra kamera. Da håper jeg det nærmer seg at HA lagrer videoclips på disk, pusher notifikasjon til telefon, og viser klipp eller direktestrøm fra kamera. 🙂 https://community.home-assistant.io/t/reolink-poe-ip-camera-setup/122890/467 Om det er en stor forskjell på den gamle integrasjonen vet jeg ikke, men vil tro dette gir mindre hacking og bedre stabilitet?
 11. Det kan nok ha en logisk forklaring - satser på noen her på forumet vil lære oss litt om inneklima 🙂
 12. Det har jeg ikke hørt før. Du har sikkert noen gode grunner til det? Flexit kundeservice sa man fint kan stille temperatur til 22 grader, om det er ønskelig temperatur. Er det for lavt kan man stille til 23 og elbatteriet vil bidra mer.. Edit: elbatteri er på - når temperatur kryper mot 0 grader er forskjellen 2-3 grader på tilluft med og uten elbatteriet.
 13. Varmeelement som varmer tilluft. https://www.flexit.no/produkter/ventilasjonsaggregat_bolig/tilbehor/elbatteri_boligaggregat/elbatteri_komplett_uni_4/
 14. Det høres spennede ut, er det noe eller noen som skjemmes av en ir lyskaster? Antar en helt enkel ir lampe vil gjøre nytten?
×
×
 • Opprett ny...