Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

storeulv

Medlemmer
  • Innlegg

    193
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    6

storeulv vant dagen sist 14. mars

storeulv hadde mest likt innhold!

Hjemmeautomasjon

  • System
    Homey

Nylige profilbesøk

2 566 profilvisninger

storeulv sine prestasjoner

Bitfikler

Bitfikler (9/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter
  • Dedikert Sjeldent

Nylige merker

40

Nettsamfunnsomdømme

  1. Dette er en kombinasjon av spørsmål og tips til andre brukere av Yale Doorman. Jeg har altså da en Yale Doorman V2 som jeg opprinnelig hadde knyttet opp mot en Verisure hub, dog uten andre tjenester fra Verisure. Da Verisure kastet ut alle slike gratispassasjerer i fjor høst kjøpte jeg like godt en Yale hub og knyttet dørlåsen opp mot denne i stedet. Yale har et stykke vei å gå på brukervennlighet, men det funker...på et vis. Dvs det kan gå uker og måneder uten problemer, men så slutter plutselig dørlåsen å auto-låse døren når den lukkes. Den responderer naturlig nok også dårlig på kodetrykking utenfra når den står sånn ulåst. Restart av Yale-hub løser ikke opp i problemet, og første gang det skjedde endte det med full rekonfigurasjon av låsen. det finnes ingen valg i Yale-appen for å restarte noe som helst av hverken lås eller hub. Hub restarter man ved å ta den ut av kontakten og så sette den inn igjen. Men nå har jeg funnet en løsning. Når dørlåsen går i metning på denne måten så kan jeg bare ta ut batteriene av låsen, og så venter jeg ett minutt før jeg setter de inn igjen. Da er alt på plass med alle de konfigurasjonsvalgene jeg har lagret fra tidligere. Det kan virke som om det er en form for minnelekkasje eller lignende i Yale-modulen i dørlåsen som gjør at den skrur seg til over tid, og da må den rett og slett tømmes for strøm og cache'ede data for at den skal komme seg ut av det igjen. Har noen andre her inne på forumet lignende erfaringer og evt tips til alternative løsningsmetoder?
  2. Har ikke vannbåren varme selv så dette blir muligens et innspill på n00b-nivå, men jeg mener bestemt at Heatit har ymse utstyr for dette. Dvs. aktuator/regulator og termostater. Heatit har også egen Homey-app med offisiell støtte fra Heatit, altså ikke community-drevet utvikling og forvaltning.
  3. Bare for å sjekke; du har installert Heatit-appen på Homey Pro? Jeg kan ikke noe mer om det enn akkurat det, så jeg kan ikke følge opp med ytterligere tips med mindre det da blir snakk om å opprette en flow på generell basis 😉
  4. Forsøker med en pantomime her. Følg bildene i den rekkefølgen de står, altså "Innstillinger" - "Tilbehør" - "Sensor X"
  5. Da er det vel enklere å legge opp et mesh wifi med kablet backhaul, og så legger du opp separate nett fra det? Jeg gjetter på at det er snakk om hoveddel og utleieleilighet ettersom du snakker om to forskjellige IP-adresser, men da kan du la leieboer bruke gjestenettet. Om jeg mistolker deg får du bare ha meg unnskyldt 😉
  6. Home Assistant har kommet til Apple Carplay, noe som kan være nyttig ift åpning/lukking av garasjeport, slå av/på varme osv. Er det noen her inne på forumet som har fått til noen slike automasjoner? Jeg spør for en venn...
  7. Fikk tips om å velge "Reparer" på Homey community forum, og det gjorde susen. Hadde rett og slett oversett denne muligheten frem til da.
  8. Har en Høiax Connected 200 som har vært i drift i ca ett år, og jeg har styrt den vekselvis med Høiax Spotpris og med egen flow i Homey. Nå får ikke Homey kontakt med den pga den ikke får gyldig access token. Er det noen som har noen tips om hva man kan gjøre her?
  9. Det endte med at jeg kjøpte et beskyttelsesdeksel til utedelen: Deretter flyttet jeg hele utedelen til oppunder altangulvet (jeg har tett gulv) og et stykke fra husveggen. Der den henger nå kommer det aldri regn, men den gir en grei indikasjon på temperatur og luftfuktighet. Men jeg er ikke veldig imponert over at en såkalt utedel ikke tåler vær...
  10. Det er vel om man skal bruke den som en ruter, antar jeg 🙂
  11. Et kjøleskap eller en fryseboks står vel i et mer beskyttet miljø enn en vp, og dermed er ytre miljøpåvirkning et større usikkerhetsmoment. Når det er sagt; svigerfar byttet inn sin vp etter 23 år. Den var still going strong da han byttet, men forskjellen i virkningsgrad var såpass stor at det lønte seg å bytte med de strømprisene vi har nå.
  12. Rpi 4 med "nok" RAM og SSD som nevnes over her. Tror ikke du finner noe mer strømgjerrig enn det, men kanskje jeg tar feil 🙂
  13. Vet ikke om dette er et tankeeksperiment eller om det er seriøst ment, men det er nesten så man lurer på om det snart kommer CO2-avgift på utpust også...
  14. Jeg skal ikke påta meg noen ekspertrolle her, men om Altibox slår av IPv4 i ditt området vil det bli nokså kaotisk for en del kunder og virksomheter, vil jeg tro. Det jeg gjetter på er at de legger opp støtte for IPv6, men at IPv4 vil fortsette å fungere. Jeg mener bestemt at Telenor har hatt IPv6 som et kundestyrt valg hos flere av sine kunder i lengre tid, men at IPv4 fortsatt er standard.
  15. Vet ikke om jeg kanskje misforstår helt spørsmålet ditt, men det er Altibox som skal legge om til IPv6? Det betyr jo bare at du får en IPv6- adresse på WAN-siden av ruteren (jeg antar du har bare én, selv om du sier "rutere" i flertall) din, mens du vel kan beholde IPv4 på LAN-siden? Da er det kun din såkalte "public" IP-adresse som går over fra IPv4 til IPv6.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.