Gå til innhold
 • Bli medlem

storeulv

Medlemmer
 • Innholdsteller

  23
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

storeulv vant dagen sist September 24 2018

storeulv hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

10 Good

Om storeulv

 • Rang
  Nybegynner

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Vil dette også gjelde Mill WiFI stikkontakter?
 2. Ja, det stemmer Jeg trodde ikke folk drev og kablet slikt, og det er da vitterlig et AP han snakker om?
 3. Ikke fordi jeg har sånn veldig peiling, men jeg har erfart at Sonos faktisk funker mye bedre om man har en Sonos Bridge i nettet. Uten denne opplevde jeg mye tregere initiering av avspilling på mine høyttalere. Så, altså; har du en Sonos Bridge?
 4. Er det noen her som har laget en vær-widget med Darksky? Jeg sliter med å finne korrekte navn på sensorene, og jeg er ikke i stand til å finne noen oversikt over hvilke sensorer som er gyldige og hvilke som ikke er det. Om noen kan peke meg i rett retning eller leke tidlig-julenisse og bare poste en legend over gyldige sensordefinisjoner ville jeg blitt full av....ee...ville jeg blitt glad.
 5. Fant ut av det. widget_type: iframe gjør susen
 6. Lager dere dette som custom widgets i appdaemon dash, eller hva gjør dere?
 7. Da jeg hadde hatt HUE-bridgen et par uker begynte jeg å leke med lokaliserings-automatikk, dvs. lys automatisk av ved ingen hjemme. Problemet var at det kun var min mobil som var meldt inn i løsningen, så da jeg gikk tidlig på jobb mens kona fortsatt stod på badet ble det brått mørkt...
 8. Hvordan? Når jeg poller fra sensoren får jeg samme temperatur hver gang, og tidspunktet for siste oppdatering står på samme tidspunkt. Har jeg valgt noe feil i innstillingene? Jeg kjører HS3 på en RPi3 med Razberry 2 og JowiHUE plugin.
 9. Snakket med GH'en min i går, og ba henne (har damestemme) om å sette en timer. På NORSK! Jeg sa: "OK Google, sett en timer på tredve minutter". Damen svarte på engelsk ja, joa, jøssda, det kan jeg fikse vettu....elns. Så enkelte norske ting går igjennom, men ikke alt. Hun klarer også NESTEN å slå på TV'en med Harmonyen, men bare om jeg ber på engelsk henne om å snakke med Harmony og så si "Slå på TV"... Moro, men kona tror jeg er smårar som sitter og småprater uten folk i nærheten. Hun gruer seg til vi blir gamle...
 10. Har søkt uten hell både her på forumet og på det store nettet. Jeg har flere rom med HUE Motion Sensor (HMS) som jeg bruker til å styre lysene i rommet med. Som dere jo vet har disse sensorene også lysmåler og termometer innebygget, og målt temperatur kan jeg lese av i HomeSeer. Problemet er at det ser ut til å være temperaturen i tilknytningsøyeblikket, dvs. da jeg knyttet HUE bridge opp mot HS'en, for temperaturen har stått på nøyaktig samme nivå i nesten en uke nå. Spørsmålet mitt er da; kan man sette et pollingintervall på disse sensorene? Jeg er ikke i stand til å finne noe i innstillingene til sensoren, så hva gjør jeg evt. feil? Finnes det andre og smartere løsninger for å lese av tempen på en HMS som kan brukes inn mot HS'en?
 11. Ok, da vet man det I mitt hus er alle varmekablene, dvs. 6 sløyfer i like mange rom i underetasjen satt opp med 2-pol-brytere i vanlig høyde og en seriekoblet Norwesco luft-føler i ca 170cm høyde. Badet har gulvføler og selvsagt alle brytere på utsiden av rommet. Nå har da altså 3 av disse rommene fått hver sin skinnende nye Heatit 16A termostat der Norwescoen satt. Jeg har beholdt den fysiske bryteren og kommer til å fortsette med den da jeg (sikkert av helt feile årsaker) føler meg tryggere med en fysisk bryter enn med en z-wave-styring. Dessuten har jeg jo da 2-polet brudd også i termostaten (selv om det ikke er krav om dette ) som jeg kan fjernstyre.
 12. Nå er alt på stell! Jeg endte opp med å trekke 4 nye PN-ledere fra bryter og opp til termostaten. 4 x 2,5mm2 i et K16-rør er TRANGT, men det går. To (hvit og brun) skjøtet jeg til varmekabler med WAGO-klammer nede ved bryteren og koblet til Heating L og Heating N på termostaten. De to siste (blå og svart) koblet jeg fra utgående på 2-polbryteren og til L og N på termostaten. Fargevalget er kun basert på at blå/svart var brukt på feed til bryteren, og da var det naturlig for meg å bruke det videre. Brukte en del tid på feilsøking etterpå da jeg kun fikk lys i den midtre dioden, men det løste seg da jeg kom på at jeg hadde satt Mode til Off på termostatene Sent from my iPhone using Tapatalk
 13. Ja, altså; jeg har jo mye annet rart i hus; bl.a. en RPi3 med Razberry 2 som kjører Homeseer. HS3 var på tilbud til USD 39.95 sist helg, så jeg klinte til Håpet er jo da at jeg skal finne noe som kan styres med Z Wave på et eller annet vis, så det ender nok opp med at jeg bytter, ja. Problemet er å finne en IP44 led-sak med stikk. Jeg har sett litt rundt omkring (les. Google) uten å ha funnet noe. Løsningen nå er å vri ut lysrøret sånn at det blir mørkt nok om natten, men en bryter på armaturet hadde vært mer elegant. Men da er det vel ikke lenger IP44, og det må man vel ha over servanten på badet?
 14. Har i dag HUE taklampe på badet som er koblet til en HUE sensor. Opplegget funker veldig bra med èn begrensning; armaturet over vasken (altså det klassiske baderomsarmaturet med et 15W lysrør og stikk) lar seg jo ikke styre med HUE eller andre type smartløsninger. I alle fall ikke uten noen tillegg. Jeg ser to muligheter: Å bytte armaturet til en HUE-sak som passer over speilet og mellom overskapene, dvs. snaut 60 cm bredde, og så sette opp et separat stikk Å sette inn en Z-wavebryter i tilkoblingen til armaturet Eller finnes det flere muligheter? Hva anbefaler dere?
×
×
 • Opprett ny...