Jump to content

storeulv

Members
 • Posts

  87
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

storeulv last won the day on July 20

storeulv had the most liked content!

Hjemmeautomasjon

 • System
  Homey

Recent Profile Visitors

740 profile views

storeulv's Achievements

Member

Member (2/3)

18

Reputation

 1. Jeg vet ikke hva slags passord det var, men jeg anbefaler å vente på svar fra support på chat. Det tar normalt noen timer før de svarer.
 2. 16A på en 3kW resistiv konsument er trolig greit nok til hverdagsbruk. En VVB med normalt forbruk av varmtvann slår seg typisk inn i flere relativt korte perioder gjennom et driftsdøgn, men om det skulle skje at VVB tømmes helt og du må varme opp alt vannet igjen (300 liter?) vil den måtte stå og trekke 3kW i ca 7,5 timer (oppvarming av 300 liter vann fra 5 til 70 grader). Da kan det være at 20 % sikkerhetsmargin på relèet blir i underkant. Formel for utregning hentet fra Wikipedia:
 3. Bryter Elektrisk radiator - CCTFR6700 (tronika.no) Er ikke 100 % sikker, men denne kan muligens være aktuell?
 4. Homey Pro som "kula" nå heter er utsolgt i hele Europa (og vel så det, sies det), men har stor bredde i integrasjoner og har et enkelt brukergrensesnitt. Angivelig er hovedkortet noe deprecated fra Athoms underleverandør.
 5. Men vil ikke innomhus ombygninger være nokså omfattende for gamle installasjoner, @Byelektrikeren? Jeg tenker der det f.eks. ligger PR langsmed gulvlister som vel ikke kan gjenbrukes i et TN-opplegg? Eller kan man klare seg med to ledere og kobberstreng?
 6. Varmekabler i betonggulv bør senkes slik at de kun trekker strøm i de tradisjonelt billigste X antall timene. Betongen har såpass stor varmekapasitet at den fungerer som et varmemagasin som dermed avgir varme lenge etter at strømmen er avstengt. Om du har smartstyring av gulvvarmen og Tibber eller tilsvarende kan du i tillegg velge spesifikt de billigste timene per døgn basert på spotpriser fra Nordpool eller strømleverandøren din. Jeg har også lest om at det anbefales å la vp stå kontinuerlig på da den trekker en del strøm under oppvarmingsfasen i et rom/hus, og det med nattsenking vil da normalt ikke svare seg om strømprisen er høy nok. Det er i utgangspunktet bare å se på strømtrekket til vp under de forskjellige driftsmodi'ene og se hvor brytningspunktet mellom vedlikeholdsdrift og oppvarmingsdrift ifm nattsenking inntreffer.
 7. Wall Plug - smart outlet with power metering | FIBARO Disse er gode og pålitelige, men pass på at de ovnene det er snakk om ikke trekker for mye strøm. Det er skrevet ett og annet her inne om dette med smartplugger og bruksområder og tilhørende brannfare. Jeg er ingen ekspert på dette feltet, men om dette skal brukes som smartplugg på varmeovner må du sikre at ovnens effekt ikke er for høy.
 8. Kjøpte min fra ElDirekte, og det var heldigvis(?) en EU-versjon. Men; det med 1 vs 2-polet brudd har vel minimal betydning for en fast installasjon som en VVB?
 9. Dette er min flow for slikt 😉
 10. Har kuttet ut IKEA sine. Driftslinjen er helt håpløs, i alle fall til knappebatterier. Jeg bytter batterier i bilnøkler og portåpnere mye oftere med IKEA-batterier enn jeg gjør med f.eks. Energizer eller et av de andre merkene man har på f.eks. Clas Ohlson.
 11. Du har gjerne tenkt på det, men altså; ved å utnytte magasin-effekten av varme i betonggulv kan du ha strøm på i kun de billigste timene og likevel ha varmt gulv (og hus).
 12. Tibber legger på de prisklassene @SveinHa listet som varianter av en attributt som heter 'price_level'. Den finner du i en entity kalt sensor.electricity_price_<DITT-HJEM>. Disse kan du bruke i HomeAssistant for å lage f.eks. automatiseringer eller dashboard-elementer.
 13. Du ser annerledes ut på bilde når du blir fotografert uten at du poserer for fotografen. Mørkere lissom...
 14. Nå vet ikke jeg hvilket system du har, men Homey som jeg bruker har en attributt på Tibber som gjør at man kan velge de X antall billigste eller dyreste timene i som et vilkår i en flow. På den måten har jeg satt min VVB til kun å få strøm under de 8 billigste timene i døgnet uavhengig av når de måtte være. Nå har Homey et grafisk grensesnitt, og det er dermed ikke noe behov for å lage egne scripts eller annen kode til dette formålet. Rent generelt ville jeg nok ha sortert timeprisene i stigende rekkefølge og så plukket de X antall laveste ut fra det. De færreste trenger å ha VVB påslått til bestemte tider med mindre de har et spesielt forbruksmønster. Som sorteringsmetode er "boblesortering" trolig den enkleste metoden, og den funker bra på så små datasett som vi snakker om her.
 15. Interessant. Skal tro hva OSO har å si til dette? Det viser jo eventuelt at de har bommet på strategien sin.
×
×
 • Create New...