Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

axels

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Homey

axels sine prestasjoner

Kabelfører

Kabelfører (6/16)

  • Samarbeidspartner
  • Dedikert Sjeldent
  • Ett år inn
  • Første innlegg
  • Samtalestarter

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg har hatt Fibaro Roller Shutter 3 på Homey et års tid og det har funket fint. Har tre stk som styrer hver sin utvendige screen (er vel 4-leder kabel og hirschmannplugg til screensen). Eneste som ikke er mulig som jeg trodde skulle være mulig er å stoppe screensen halvveis, her er det bare helt opp og helt ned. Men har ikke gjort noe innsats for å finne ut om det skulle gått og hva jeg eventuelt må gjøre for å fikse det.
  2. Hei! Jeg har i dag en del Shelly Plus i4 (wifi) i huset, koblet til de lysbryterne der jeg ønsker å styre scenarier eller flere lys samtidig. Det funker greit, men er litt sårbart når Homey eller Wifi går ned, og jeg har ikke fått til dimming. Så tenkte å bytte til nye Shelly Wave i4 (z-wave 800) for å løse det problemet. Men da blir spørsmålet, hvor gode dimmerne mine (Fibaro Dimmer 2) til å respondere? Vil jeg fint kunne assosiere tre ulike fibaro-dimmere til en knapp på bryteren, og så kan jeg dimme alle tre samtidig uten noen rare forsinkelser? Grunnen til at jeg spør er jo at fibarodimmerne begynner å bli ganske gamle, Z-wave 500 chip. Dersom det blir merkbart bedre kan jeg jo bytte endel dimmere til f.eks. Heatit ZM Dimmer som har 700-chip, når elektrikeren uansett skal inn bak bryterpanelene...
  3. Hei! Jeg skal få på litt smartere styring av en gammel varmekabel i vannledning. Det jeg ønsker meg er en regulator i pilleform som jeg kan putte inn i bigbox, og deretter styre med Homey. Aller helst Z-wave. Noen som har tips til et aktuelt produkt? Jeg vet at Heatit Z-TRM6 har regulatorfunksjon, men den kommer jo ikke som pille. Både Shelly Wave 1PM og Heatit Single Relay har en parameter for antall sekunder på/av, men litt usikker på hvor praktisk og robust det vil være å bruke denne, og ikke er det så lett å justere i flows heller. Det ville vært mye bedre å sette prosent. På forhånd takk for tips 🙂
  4. Takk for mye nyttig input! Hagejord-temperaturen til @berland var underholdende lesing 😄 Da prøver jeg meg på å grave ned til noen ulike dybder, så får vi se hvor det bærer. Jeg har aldri brukt DS18B20 før, men tanken er å lese inn temp med Shelly Plus i4 med Shelly Addon, mens jeg bruker et Shelly 1PM til å kunne styre varmekabelen i vannledningen. Jeg bruker Homey. Det virker forøvrig som varmekabelen i ikke er selvregulerende, den er av typen 140F0010 DEVIflex DTIV-9 40m 360W fra byggeår sent 90-tall. Så da blir det enda viktigere å få noe styring på dette som er bedre enn å ha den konstant påskrudd hele vinteren. Siste 2-3 meterene av vannrøret ligger åpent i dagen under hytta som står på påler. Gitt lengden på varmekabelen så kan vi vel anta at den ligger ganske grunt på resten av strekket også.
  5. Hei! Ønsker mer data på temperatur i grunnen for å lage noe smartere styring på varmekabelen i vannledningen på hytta. Noen her som har prøvd å grave ned DS18B20 sensorer? F.eks. Shelly sine skal jo være vanntette, men er litt redd de bare vil slutte å funke etter en stund pga påkjenningen. Kunne jo f.eks. gravd ned et par k-rør til ulike dybder og hatt en sensor i endedn av hver. Blindplugg i enden av røret, evt. et tenke motsatt og lage et lite hull for å drenere ut evt fukt som skulle finne veien ned i røret.
  6. Svigers skal ha varmepumpe på hytta (tre innedeler, en utedel). Alle de "vanlige" produsentene på markedet er aktuelle. Noen som er bedre enn andre på Homey? Noen som bør unngås? Har Mitsubishi hjemme. Offisiell iphone-app er ganske elendig, men Homey-appen Melcloud er god og gjør alt man trenger. Den er riktignok ikke offisiell, så vet jo ikke om den varer evig.
  7. Det høres jo lovende ut 🙂 - Hvilken modell er loftsviften? (Om du husker) - Hvordan fungerer egentlig "intervallene" - dvs hvor finmasket kan du styre luftmengden? Systemair sin veggmonterte regulator har bare fem nivåer, ser for meg at en dimmer har flere?
  8. Har en radonvifte (KVK Silent 125 EC) som det ønskes hastighetsregulator til, og jeg prøver å finne ut om jeg kan finne noe smartere enn Systemair sitt eget veggmonterte 0-10V potensiometer. Finnes det noe lurt vi kan gjøre for å få det inn i Homey, f.eks. vil en 0-10V dimmer som Qubino Flush Dimmer 0-10V 12-24V eller Shelly Plus 0-10V Dimmer fungere?
  9. Da må du vente lenge, jeg sendte en mail til Elektroimportøren og spurte om når de får den inn, og fikk til svar: Gir ingen mening at de ikke har "mulighet" til å ta den inn?
  10. Hva med denne i bigboxen? https://www.elektroimportoren.no/namron-zigbee-dimmer-2-pol-400w/4512733/Product.html
  11. Noen av utelysene har ikke fysisk bryter, det går bare rør ned til nærmeste stikkontakt der styringen kan ligge (bigbox). Jeg har heller ikke egen kurs på utelysene. Så tror ikke jeg har noen steder å plassere en fysisk bryter for det topolede bruddet.
  12. Hei! Finnes det en topolet z-wave dimmerpille som kan fungere i et oppsett med Homey? Jeg har Fibaro Dimmer 2 + Elkobrytere med impulsfjær overalt ellers i huset. Jeg trenger topolet brudd på utelysene da disse har ekstern lyskilde. Utelysene er ikke på egen kurs. Alternativt - en topolet z-wave-bryter jeg kan sette etter dimmeren, som alltid står på unntatt når jeg skal skifte lyspære? Alternativt - en topolet dimmer som ikke er Z-wave men som funker som resten av oppsettet mitt, f.eks. ser jeg Namron har en topolet Zigbee dimmer som vel bør fungere. Elektriker foreslår Plejd sin topolede dimmer, men jeg er skeptisk da det er proprietært, og Homey ikke støtter Plejd per i dag.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.