Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

mjh

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Z-Way

mjh sine prestasjoner

Fjernstyrer

Fjernstyrer (3/16)

  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hele etasjen er åpen, så tror ikke det er stort problem med mesh, tenker en enhet i hver ende av rommet, hvor den ene hovedsakelig blir rele for den i underetasjen. Kabling nedover skjer nok dessverre ikke, da det allerede er ganske nylig pusset opp. Det blir ikke helt revolusjonerende, men rommet er ett stort rom egentlig, så nøyaktig plassering av lys er ikke 100% sikker ennå pga plassering av kjøkken. Vi tenker ha brytere for alle lys, som sagt så skal det ikke styres over app. Mye av grunnen til dette er at vi feks ønsker en dimmer til kjøkkenbelysningen ved kjøkkenet, men også for alle lysene i rommet ved inngangen til rommet ala sånne. Z-wave og fibaro er notert Kan Alexa og Google Home begge koble seg mot Z-Wave?
  2. Hei, ny på forumet, og ganske ny på det rent tekniske her. Jobber innen IT og har en del med sånt å gjøre, så forventningene er ikke så høye Vi skal pusse opp en etasje med kjøkken, stue og spisestue. Samtidig blir så godt som alt det elektriske gått over eller byttet. Så da kommer vi inn på motiv nr 1: enklere å legge enkel strømkabel i taket med trådløse trafoer enn å kable masse lyspunkter med div brytere og dimmere. Siden vi starter på scratch håper jeg å ta de riktige valgene med tanke på skalerbarhet, hvor utbredt det er og enkelhet. Formålet er å forenkle kabling, og gi oss mulighet til å være fleksible med hvor og hvordan vi styrer lys pluss evt gulv varme (bonus). Vi ønsker IKKE å hovedsakelig styre alt med pc/mobil/nettbrett, så det skal være smart uten smarttelefon. Oppsett burde være enkelt og stabilt, da jeg driver nok "support" på jobb. Kun enkle events som å sette en bryter til å slå av/på flere lys samtidig. 1. Trafoer og dimmere: er det zwave som er det mest utbredte systemet/protokollen i dag? Eller ville dere valgt noe annet? Noen spesifikke 230v/12v skjulte dimmere/trafoer dere vil anbefale til spot skinne feks? Usikkert hvilket system lyset i kjøkkeninnredningen kjører, så kommer nok til å bytte noe der. 2. Brytere: fritt å velge så lenge de snakker samme språk? 3. Nettverk: bytter alt av rutere i samme slengen, da vi kun har noe basic i dag. Ønsker bedre dekning i huset og evt garasjen, samt båndbredde til å se tv over wifi. Get boks blir nok erstattet med Apple TV eller lignende, så TV vil kun ha strømtilgang over kabel. Er det noen mesh rutere som er bedre egnet til smarthus integrasjon enn andre? Når jeg først starter på nytt, hva ville dere valgt? Vil helst slippe ekstra sett med gateways hvis mulig. Snakket litt med elektrikere og leverandører, men de aller fleste har kun kjennskap til eget system, og veldig lite å komme med i forhold til skalerbarhet og hvordan det snakker med andre.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.