Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

kama82

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

kama82 sine prestasjoner

Smartplugger

Smartplugger (4/16)

  • Første innlegg
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Da fikk jeg det til. Måtte rote litt med untagged og tagged VLAN-trafikk på portene. Mange takk for hjelp alle sammen!
  2. Har koblet port 1 fra FMG til port 7 i Unifi-switch og tagget denne med vlan 101: Deretter har jeg kabel fra Unifi switch port 4 (denne er ikke tagget med noe port - det skal jeg vel ikke?) til Netgear GS105PE. Fra denne går det kabel fra port 2 til dekoder. I oppsettet til Netgear har jeg to valg: Port-based VLAN eller 802.1q-VLAN. Utifra det jeg kan se er det kun i 802.1q-modus jeg kan sette VLAN til 101, i den andre modusen er det kun 1-5. Spørsmål 1: Skal port 2 fjernes fra vlan id 1 i oversikten ovenfor? Spørsmål 2: Det er en innstilling som heter "PVID". Skal jeg gjøre noe her? En ting som er verdt å merke: dette fungerer på Huawei Q22 (den "nye" tv-løsningen)? Det er den dekoderen jeg har.
  3. Ok, takker! Fungerer det på tvers av merker? Den jeg har bak tv er ikke Unifi. Hvis jeg har forstått deg riktig: Jeg kjører kabel fra FMG => inn i Unifi-port 8 som jeg tagger med vlan101. Deretter kjører jeg kabel fra Unifi port 7 (må jeg tagge denne med vlan101?) feks mot switch bak tv, hvor jeg tagger port til dekoder med vlan101 igjen.
  4. Forstår jeg deg rett at det skal må gå to kabler fra FMG; én for tv og en for internett - eller er det tilstrekkelig med én? Jeg har i tillegg en (managed) switch bak tv som gir nett til dekoder og tv. Gjør det ting mer komplisert?
  5. Hehe. Takk for god input, @aleks . Basert på det så modererer jeg meg; dropper plan om å fjerne FMG i første omgang. Men kan du dele ditt oppsett/konfigurasjon på unifi switch/USG for å få alt i en kabel? Har du enablet IGMP Proxy?
  6. Takk for raskt svar @anders.ovreseth I første omgang tenker jeg å slippe å kjøre tv rett fra FMG. Men på sikt hadde det vært greit kvitte seg med FMG (men selvsagt ha den på lur dersom det skulle skje noe uforutsett). Vil helst slippe mediaconverter og enda en ting som trenger strøm. Er ikke det å bruke SPF-inngang i switch en farbar vei? Utover det, er det andre på forumet som har tips til oppsett på USG 3P for dette? Har du link til IGMP Proxy-oppsettet, evt kan du sende meg nyeste oppsett? Infoen jeg fant på side 6 og 8 virket ikke komplett. Steg 1 (fra side 8, "Legg inn konfigurasjon på USG direkte via SSH") - hvilken fil redigerer man?
  7. Har lest igjennom denne tråden og de andre trådene inne på freak.no - får inntrykk av at det er mange løsninger og oppsett, i tillegg forskjeller basert på tidsperiode. Det mest relevante for meg ser dog ut til å være @anders.ovreseth sitt oppsett. Mitt utstyr: Altibox FMG (Viken Fiber), Q22 IPTV, USG 3P, UniFi 8p PoE switch med SPF. Jeg har for øyeblikket FMG satt opp i bro-modus (LAN3) mot USG. TV kjører pt direkte mot FMG (LAN 1), men optimalt kunne jeg som andre i denne tråden kvitte meg med FMG. Under ser dere bilde av fiber og UniFi-switch. 1. Hvordan hardware/omformer trenger jeg får å sette fiber direkte inn i SPF på router? Se bilde under. 2. Når nødvendig omformer er på plass, er det tilstrekkelig med (fiber => Unifi switch SPF) (Unifi switch => USG WAN) (USG LAN => Unifi switch)? Eller kan det gjøres enklere? 2. Det er tidligere lenket opp til noen json(?)-configer o.l., samt at IGMP proxy må aktiveres. Kan noen vise meg hvilken som er mest riktig for mitt oppsett, og hvordan jeg appelerer denne? Setter pris på hjelp eller dytt i riktig retning
  8. Glem det - løste seg med ny HA-versjon.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.