Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Smith11

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Smith11

  1. Smith11

    Yale Linus

    For 2 år siden så kjøpte jeg Danalock V3 m/ homekit, det skulle jo være bra tenkte jeg. Men hver gang jeg brukte nøkkel så mistet den synkroniseringen. (jeg trodde det var en feil på min lås, og var for skuffet til å reklamere på den) For 1 mnd. siden så kjøpte jeg Yale Linus og det er nøyaktig same dritten. Hver gang jeg bruker nøkkelen på utsiden, så blir låsen helt "ko-ko". Min første tanke er jo at dette er veldig dårlige produkter. Du kjøper elektronisk lås for å bruke den ja, men at det ikke skal være mulig å bruke nøkkel synes jeg er for dårlig. Det andre som irritere meg er at jeg må ta mobilen ut av lommen, låse opp, åpne app også trykke på "låse opp døren." Men her er det muligens en lettere måte som jeg ikke har lært meg enda. Her synes jeg jo det skulle vært mulig å bare holde mobilen inntil døren også låste den opp. Tar gjerne imot tips og hjelp.
  2. Hei, Vi har nytt hus fra 2020, og litt av samme utfordringene som deg. Vi har Flexit Go for styring av ventilasjon og Uponor for styring av gulvvarme. Begge appene fungere veldig fint, men ingen har planer for integrering med Apple homekit som er vårt økosystem.
  3. Fikk installert min danalock v3 i mars 2021. Det var kjempe lett å installere og så veldig lett ut i app. Men noe dritt i praksis. Den må kalibreres nesten hver uke, så det holdt en mnd. Det er veldig synd, for jeg har lest at alle versjonene utenom apple home kit, er veldig bra. Styr unna denne, om du skal bruke Apple homekit versjonen.
  4. Bare en liten oppdatering for andre som lurer. Ikke noe support for Apple Home hos Uponor enda. Men Uponor Smatrix Wave er en sentral som er kompatibel med Amazon Kit og Google. Nå når Matter 1.0 ble lansert i Oktober 2022, så støtter den kun lys og leker. (phillis hue etc....) Planen er at det skal komme oppdateringer på Matter annen hvert kvartal og neste oppdatering er Mars 2023. Siden Uponor ikke snakker om Matter enda, er det tvilsomt at det vil være støtte allerede fra mars av. Men siden Matter ikke enda støtter "hus utstyr" så er det heller ikke å forvente. Vi får bare håpe at Matter får på plass støtte for Uponor og andre utstyrs leverandører iløpet av 2023.
  5. Fikk det til. Det er ny app, men config gjøres nå direkte på låsen, ikke vi app lenger.
  6. Hei, Jeg har nettopp montert min første DanaLock V3, og gikk så fint å installere at jeg måtte slå meg selv på brystet et par ganger. Men så gikk det bare nedover. Som sagt installasjonen gikk fint, og alt passer perfekt til min dør. Men, den klarer ikke å låse opp eller å låse. Dersom jeg montere den i låst dør, så klarer den å låse opp, men ikke låse, og motsatt om jeg montere den i ulåst dør. Jeg kan lett vri videre med hånden selv. Det er også mange rotasjonen å gå på, til den stopper. Det virker som jeg trenger en form for kalibrering, og når jeg sjekker alle hjelpe videoer så vides det til kalibrerings muligheter i App. Men dagens versjon av DanaLock appen har ingenting av dette, den har bare lås/ lås opp. Har DanaLock V3 Homekit BT versjonen (iphone / iOS) Noen ideer?
  7. pr idag, så støtter ikke uponor Apple. De støtter google og amazon. Nå har apple, google, amazon og mange andre selskap gått i sammen om å lage en standard protokoll for smart løsninger. Så jeg antar at uponor blir tvunget til å støtte den, når den tid kommer. Men dette er ikke noe som kommer før i 2022 tror jeg. Enn så lenge, må jeg bruke uponor app på iphone, og kan ikke bruke det sammen med apple homekit og siri.
  8. Det er kanskje dårlig å se på bildet mitt, men blå/hvit fra spottene, er koblet til ~~ ikke L. Den andre som kommer fra spottene er helt blå, (du ser den i bakgrunnen på bilde). Du kan kanskje bekrefte en elektro regel for meg. Når du trenger 2stk N i et trekke rør, trekker du da en Sort og en Brun ? Sammen med blå og jord. Ref. Sort + Hvit var de tidligere fargene som ble brukt på ledninger. Disse er nå byttet til brun + blå og vil som oftest være fast strøm i boligen.Sort = Faseleder istedenfor for brun.Sort + brun, her vil sannsynligvis brun være fast strøm og sort være en bryterledning til en lampe f.eks.Hvit = L2Rød = I min erfaring har dette oftest vært brukt som bryterledning til lampe.
  9. Leser meg litt mer opp her, på Type 14001 bryter. Skal det bare være for meg å flytte den blå/hvite, som kommer fra spotten til hvor "1" fra dimmer kobles til bryteren?
  10. Der fant du det fort. Merkelig jeg ikke fikk opp noe på mine google søk, men men... mange takk. Jeg forstår ikke helt, hvorfor jeg har en sort ledning, som også går inn på min doble bryter, kan den gå helt ned i sikringsskapet?
  11. Ja, det var jo dimmeren som gjorde at bryteren ikke fungere lenger. Det eneste jeg stusser litt på her, er hva den sorte ledern er. Noen som har koblingsskjema på MdimLed ?
  12. Hei Vi hadde SG Junistar Lux Hvit 7W LED 2700K hjemme i stuen, men jeg ønsket å bruke GU10 pærer. Installerte derfor SG Jupiter Tek Matt-Hvit 6,5W LED. Men nå sluttet lysbryteren å fungere, pærene svarer på trykk. Er det så enkelt at SG Junistar spotter bruker puls for å bli slått av og på, men SG Jupiter trenger at strømmen kuttes på en kurs?
  13. Men, nå har det dukket opp et nytt problem. Det å sette inn Phillips Hue pærer på soverom fungerte ikke så bra. Vanen med å slå av/på lyset når du går inn/ut av soverommet tuller det til. Vent noen her om Phillips Hue har en slik bryter? Eve Light Switch Smart Home veggbryter Har ikke lyst å blande to systemer, Eve og Hue.
  14. Liten update. Prøvde Hue spott idag. Det fungerte dårlig, den ble for høy for boksen i taket. Så da blir neste å prøve jupiter tek, som planlagt. Skal aldri mer høre på Tverfyll...
  15. Hei, Takk for svar og ideer. Da har jeg gått til innkjøp av en stk phillips hue spott, av typen som Tverfyll foreslo. Men ikke hvitt, tok med farge pære. Så scorer jeg kanskje noen pappa poeng på det. Så får vi se om den passer, men tror det.
  16. Jeg ønsker å styre hver enkelt pære. Og selv om jeg har vært i eldre hus der de hadde 17 dimmere i stuen så går ikke jeg for den løsningen. Jeg er ikke låst på Hue, men det er det systemet jeg vet lar meg styre hver enkelt pære. Spotter og koblinger gjør jeg selv.
  17. Hei, Jeg prøver å få smarte lys i huset, phillips hue (gu10) er planen. (med mindre jeg blir overbevist om noe annet). Vi har i dag Junistar lux 2700k, hvor du har en spott med innebygget pære og en driver. Cob holder. Det jeg ikke vet, er om hver spott har egen driver eller hvert rom har felles driver. Jeg kunne tenkt med å brukt Jupiter Tek, men forstår ikke helt om de kommer med egen driver, eller bare kobles rett på 230V. Noen som kan dette?
  18. Hei, Vi er et sameie som har fått installert porttelefon, BPT porttelefon. Vi har fått konfigurasjons filen for bygningen vår, og jeg har lastet ned programvaren det programmeres i, PCS/XIP (http://www.camebpt.co.za/software/) Lurte om om noen her kjenner systemet, og kanskje har jobbet med det selv. Jeg har ikke manual, men å bytte koder og slikt er ganske greit, men håpte det kunne være mulig å legge inn tidsbestemte koder, etc.
  19. Hei, Vi har et relativt dumt rekkehus. Vi har vannbåren varme i 1. etasje, og på 2 bad. (3stk) Også har vi radiator i stua. Vi lever allerede i Apple Universe, så da tenker jeg vi fortsetter med det. Radiatoren tror jeg det skal gå fint å få over på tado° Smart Radiator termostat (horisontal montering). Men vannbåren varme blir litt mer utfordrende tror jeg. Er det noen som kjenne Uponor systemer så godt at de har erfaringer med Apple homekit? Legger ved noen bilde så viser hva vi har.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.