Gå til innhold

ZoRaC

Crew
 • Innholdsteller

  1 776
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  40

ZoRaC vant dagen sist Januar 13

ZoRaC hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

416 Excellent

1 følger

Om ZoRaC

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

838 profilvisninger
 1. IKEA Trådfri produkter som kommer 1/4

  De kommer ikke med RGB-pærer uten fjernkontroll engang? Det skal jo også komme... jeg trenger 4 RGB-pærer til, men ikke flere fjernkontroller.
 2. Ønskes kjøpt: Greenwave powernode 6

  Ja, det kommer ikke flere...: Det var nok jeg som kjøpte den i fjor sommer...
 3. Ja, det er en bug i HomeSeer, så den viser en random device tilhørende noden. Jeg tipper HomeSeer i de fleste tilfeller ikke kan vite hvilken node som styres av en assosiasjon, for det er jeg ikke sikker på at noden forteller controlleren. Så det riktige ville vært om den viste root-noden. Så det må nok være noe annet feil. Ville først dobbelsjekket at begge er lagt til non-secure.
 4. Har du en slik til overs? Kommenter her eller send meg en PM.
 5. Tips til lydplanke?

  Jeg har bestilt en «Samsung HW-MS661 (SAMHWMS661)».
 6. Hvilken device som vises skal ikke ha noe å si. Du assosierer med hele noden, ikke enkeltdevicer på noden. Om en node støtter at man assosiere med flere «deler» av noden så gjør man det med endpoints.
 7. Styring av slider

  Eneste måte jeg kommer på: Lag 2 nye devicer - lysstyrer og slider. Lysstyrer får verdiene 1-3 som hhv stue, gang og bad. Og slider 0-100. Så trigger du en event bed trykk på «stue» som kloner verdien for lyset på «stue» til «slider»-devicen. Så må du ha en event som sier at ved endring av slider og lysstyrer=stue, klon slider til stue. Og tilsvarende for gang og bad da.
 8. Kontrollere Fibaro dimmer

  Hvilken versjon har z-wave-plugin (plugins-manage)? Hvordan slettet du dem? Via z-wave-controlleren og exclude? Ville forsøkt en exclude og include, ja. Det er nok fordi noe har gått galt når den ble lagt til. Fikk du noen feilmeldinger når du inkluderte den?
 9. Kontrollere Fibaro dimmer

  Jeg tenkte mer på hvilket versjonsnummer (se under Tools-About for HomeSeer og Plugins-Manage for Z-wave plugin). Da må noe ha gått feil under inkludering - mener Fibaro Dimmer 2 lager 5 eller 6 devicer. Rart det har blitt feil på begge to... Oppdateres det noen status i HS når du slår dimmerne av/på eller dimmer med dem? Høres bra ut, da kan du bruke dem til å trigge events. Direkte assosiasjon er et z-wave-begrep. Det betyr at en z-wave-node styrer en annen z-wake-node direkte. Dvs at om HomeSeer går ned, så vil bryteren fortsatt fungere som før, siden den styrer mottaker-noden direkte. Ulempen er om du vil at samme knapp skal ha forskjellig funksjon avhengig av f.eks tid (knapp 1 gir 100% lys på dagtid, men bare 10% på natt f.eks - da må kontrolleren (HomeSeer) styre den logikken). Det er mye å sette seg inn i og man lærer noe nytt hele tiden!
 10. Kontrollere Fibaro dimmer

  Ser at Sunricher’en er en ganske avansert bryter. Intin har eksempel på oppsett i HomeSeer:
 11. Kontrollere Fibaro dimmer

  Har du skjult noen av devicene til dimmeren? Det skal jo være mange flere. Hvilken versjon av HomeSeer og Z-wave-plugin? Når du trykker på knappene på Sunricher’en, oppdateres da devicene i HomeSeer? Ønsker du at HomeSeer skal ta i mot signalet fra Sunricher’en og så styre dimmerne, eller vil du bruke direkte assosiasjon?
 12. script til garasjeportåpner

  Sannsynligvis halv pris i mai.
 13. Fibaro Double Relay Switch vs Switch 2

  Skal styre et par LED-lys. Kan begge kobles for topolt brudd mot en 2+1 bryter, som beskrevet i en annen tråd her?
 14. Bad, 2-pol og soner

  Nek sier: Betyr det at på et vaskerom med vvb, vaskemaskin, vask og sluk i gulv (men ikke dusj/badekar), så er det ikke krav om topolt brudd? Og hva om man installerer LED-lys som ikke har utskiftbare pærer, da vil jo evt «service» måtte gjøres av elektriker og for en elektriker er vel kanskje å slå av sikringen godkjent som topolt brudd? Eller er det likevel krav om topolt brudd med bryter for lyset? Jeg har felles kurs for vaskerom, entre, utvendig bod og utelys. Hvis det er krav om topolt brudd på vaskerommet, kan jeg da få satt den i sikringsskapet? Det er 16A kurs og en topolt bryter er vel også godkjent for 16A? At den da bryter hele kursen har vel ikke noe å si?
 15. Fibaro Double Relay Switch vs Switch 2

  Hvis man skal styre 230v, spiller det da noen rolle om man velger den ene eller andre?
×