Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

feddiriko

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

feddiriko sine prestasjoner

Kabelfører

Kabelfører (6/16)

  • Reagerer godt
  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig

Nylige merker

11

Nettsamfunnsomdømme

  1. Takk, fungerte bra. Aldri brukt Node-Red før, men her er flowen min. [{"id":"7ce7a7849c9c8b4e","type":"tab","label":"Flow 1","disabled":false,"info":"","env":[]},{"id":"276071b26f3e49a2","type":"inject","z":"7ce7a7849c9c8b4e","name":"","props":[{"p":"payload"},{"p":"topic","vt":"str"}],"repeat":"","crontab":"","once":false,"onceDelay":0.1,"topic":"","payload":"","payloadType":"date","x":160,"y":220,"wires":[["fb25d94b.139e78"]]},{"id":"fb25d94b.139e78","type":"http request","z":"7ce7a7849c9c8b4e","name":"Get Token","method":"GET","ret":"txt","paytoqs":"ignore","url":"https://api.drivstoffappen.no/api/v1/authorization-sessions","tls":"","persist":false,"proxy":"","insecureHTTPParser":false,"authType":"","senderr":false,"headers":[],"x":330,"y":220,"wires":[["9b28d83a.0226d"]]},{"id":"9b28d83a.0226d","type":"function","z":"7ce7a7849c9c8b4e","name":"Process Token","func":"msg.token = JSON.parse(msg.payload).token;\nmsg.tokenBytes = Buffer.from(msg.token);\nmsg.shiftedBytes = Buffer.concat([msg.tokenBytes.slice(1), msg.tokenBytes.slice(0, 1)]);\nmsg.shiftedToken = msg.shiftedBytes.toString();\nreturn msg;","outputs":1,"timeout":"","noerr":0,"initialize":"","finalize":"","libs":[],"x":520,"y":220,"wires":[["bc5b206f4b80b029"]]},{"id":"17f2e29c.f0c2b3","type":"http request","z":"7ce7a7849c9c8b4e","name":"API Request","method":"GET","ret":"txt","paytoqs":"ignore","url":"https://api.drivstoffappen.no/api/v1/stations?stationTypeId=1","tls":"","persist":false,"proxy":"","insecureHTTPParser":false,"authType":"","senderr":false,"headers":[{"keyType":"other","keyValue":"X-API-KEY","valueType":"msg","valueValue":"md5Hash"},{"keyType":"other","keyValue":"X-CLIENT-ID","valueType":"other","valueValue":"com.raskebiler.drivstoff.appen.ios"}],"x":850,"y":220,"wires":[["77f3986f.d5f32c"]]},{"id":"77f3986f.d5f32c","type":"debug","z":"7ce7a7849c9c8b4e","name":"","active":true,"tosidebar":true,"console":false,"tostatus":false,"complete":"true","targetType":"full","statusVal":"","statusType":"auto","x":1030,"y":220,"wires":[]},{"id":"bc5b206f4b80b029","type":"md5","z":"7ce7a7849c9c8b4e","name":"MD5","fieldToHash":"shiftedToken","fieldTypeToHash":"msg","hashField":"md5Hash","hashFieldType":"msg","x":690,"y":220,"wires":[["17f2e29c.f0c2b3"]]}]
  2. Anbefaler kjøre HA OS, det gjør Home Assistant i hver livestream de har også. Det er enklere med tanke på støtte av drivere, vedlikehold av versjoner osv. Kjører HA OS i Proxmox på en Intel NUC uten problemer.
  3. Jeg kan bekrefte at det fremdeles fungerer for meg, Yale L3 med versjon 2023.9.0b4 av HomeAssistant. Har fungert smertefritt, ringeklokken er ikke inplementert, heller ikke info om hvem som faktisk åpner låsen. Batteri, status på lås og lås opp og igjen fungerer fint.
  4. Vet ikke hvor en finner keyen, bluetooth-integrasjonen hentet den som nevnt automatisk fra den andre integrasjonen. Med 2023.1.0 fungerer også batteristatus over Bluetooth ( Har testet )
  5. Det beste og enkleste er å kjøre HomeAssistant OS, dette sier HomeAssistant selv i hver release-stream på YouTube ( månedlig ). Du kan fint kjøre for eksempel Proxmox i bunn med HomeAssistant OS på en VM og for eksempel Linux på en annen, dersom du ønsker det. Det er det jeg gjør, og alt fungerer smertefritt ( Bluetooth, Zigbee, Z-Wave osv ).
  6. Kan bekrefte at den fungerer, har brukt den helt siden oppdateringen til HA kom, og det har fungert stabilt. Du får låsstatus, du kan låse opp/ låse døren, signalstyrke og firmware versjon på låsen, ikke batteristatus enda, men tipper det kommer i en neste versjon av HA. Jeg hadde også August Integration mot Yale Doorman L3 og den fungerte fint, bortsett fra ringeklokkefunksjonen. Usikker på om Raspi 4 sin innebygget bluetooth fungerer mot denne, men ville trodd det.
  7. Bluetooth Proxy du tenker på? Det kommer nok til å fungere i fremtiden, men slik jeg forstod det, fungerer dette foreløpig kun som en reciever, så du kan ikke for eksempel skrive til låsen, kun lytte på meldinger. Men ellers virker Bluetooth Proxy helt genialt, kommer til å bli mye bedre i nær fremtid ( kanskje neste måned fungerer det å skrive og lese )
  8. Gjorde svært lite, bluetooth integrasjonen ble lagt inn automatisk når jeg satte inn bluetoothadapter, jeg hadde August- integrasjonen fra tidligere, så kom bare Yale L3 bluetooth inn automatisk. Yale bluetooth trenger en key, den ligger i August integrasjonen, men det burde skje automatisk. Kanskje du har for lang rekkevidde mellom Yale og bluetooth adapter.
  9. En update. Yale L3 fungerer nå over Bluetooth til HomeAssistant 2022.9, så gateway mellom Yale L3 og internett kan fjernes.
  10. Du kan fint bruke L3 i HA, jeg gjør det selv. Kan bruke både Yale-appen og HA, og du ser hvem som åpner døra i HA. Du kan ikke se status på ringeklokka eller legge til nye personer/ koder i HA ( Kanskje senere ), hørte rykter om at det blir støtte av bluetooth i HA og at du kan koble L3 direkte til HA med bluetooth og slippe å gå gjennom wifi-pluggen og internett. Jeg kjøpte billigste versjon av L3 og "alt" nødvendig fulgte med.
  11. feddiriko

    Bevegelsesensor.

    Okei, gatewayen mottar signal fra PIR detektorene via zigbee om at detektoren har detektert et varmelegeme som er varmere enn omgivelsene som har flyttet på seg...
  12. feddiriko

    Bevegelsesensor.

    Jeg har de også direkte til ConBee II. Er flere ganger jeg ser at lyset plutselig går på mens jeg ser og da sjekker jeg opp at sensoren faktisk sendte bevegelses- signal.
  13. feddiriko

    Bevegelsesensor.

    Jeg hadde gode erfaringer med IKEA sine bevegelsessensorer i starten, men misliker dem mer og mer. De registrerer tilfeldige bevegelser når det ikke er bevegelse/ varmeendringer ( jeg har lagt dem i et mørkt og stabilt rom og de har registrert bevegelse ), da blir de ubrukelige som innbruddsalarm. De går også ganske raskt tom for strøm ( rundt 6 måneder ) og de trenger 2 batterier. Kommer aldri til å kjøpe dem igjen dersom de ikke blir oppgradert.
  14. For meg hadde valget vært enkelt: https://www.home-assistant.io Læringskurven kan være bratt, men etter min mening er HomeAssistant verdt det på alle måter.
  15. Ja, det vil du https://github.com/home-assistant/core/tree/dev/homeassistant/components/verisure . Men leste at den integrasjonen er koblet til API-et til Verisure og default polletid er 1 minutt, så kan være det i praksis er ubrukelig å bruke det til å låse opp døren.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.