Gå til innhold
 • Bli medlem

purfier

Medlemmer
 • Innholdsteller

  15
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

purfier vant dagen sist 12. februar

purfier hadde mest likt innhold!

Hjemmeautomasjon

 • System
  Homey

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

purfier's Achievements

Nybegynner

Nybegynner (1/3)

8

Nettsamfunnsomdømme

 1. Trenger en zigbee enhet for dual impulsbryter, men jeg er litt grønn kjenner jeg. "2 gang zigbee" ser ut til å være hva hva jeg trenger med s1 og s2. Finnes det noe norsk navn som gjør at man får litt mer utvalg på norske sider? Slik som denne: https://www.sunricher.com/zigbee-ac-2-gang-in-wall-switch-sr-zg9101sac-hp-switch-2ch.html
 2. Tenkte på det men da ble kabelen hengende over sofaen og med en 2 åring i hus så hadde den blitt kastet bak sofaen også var man like lagt
 3. Har lenge irritert meg over stikk kontakt bak sofaen og klatre over for strøm eller sitte i sofaen med strømtom mobil, problem løst! 2 USB , 3 vanlige stikk
 4. Hadde du orket tegne dette opp for meg? Det virker som en relativt enkel løsning, forstår jeg det slik at hver switch utgjør hver hastighet så du slår på bryter 1 for hastighet 1, bryter 2 for hastighet 2 osv.
 5. Men bryteren på villaventen har ikke helt av som et valg, den har "svak, normal og max" eller hva nå ordlyden er, fordi den aldri skal være helt av?
 6. Jeg har samme behov som deg, og tenkte det er rimelig overkill med termostat og har jo heler ingen ventil. Sendte butikken en mail og spurte enkelt om den kunne erstatte en 3 tre-trin-bryter og fikk følgende svar: Viktig å merke: 1. Viften som skal styres må bli 230V AC. 2. Termostaten har innbygget temp. sensor (dvs. at termostaten skal bli plasert i rom hvor temp. skal styres). 3. Baksiden av termostaten vil ikke passe i standard veggboks (60mm). 4. Sans. trenger du "2-pipe" versjon av sensor (om du bruker ikke kjøling i tillegg. Rimelig fersk i gamet og litt lite kunnskap på strømsiden, men pris messig er jo inna for og virker litt mer plug en play enn det meste annet gitt at noen med mer kunnskap kan lese litt strøm skjema etc og bekrefte. Oppset messig virker det som du sier at man kan kjøre eks ventilasjonsmodus og slå av temp styring.
 7. purfier

  Koblings skjema.

  Det jeg gjør nå til pakka mi kommer i morgen
 8. Hva med https://www.tronika.no/no/smarthus/zwave-produkter/z-wave-klimastyring/termostat-for-viftekonvektor.html
 9. Si fra om du tester ut, jeg tolker det likt som deg men null erfaring, mitt ønske er å bare bytte ut bryteren med 3 hastigheter med eks denne slik at jeg kan justere opp hastigheten ved høy fuktighet på bad og vaskerom uten å fysisk endre. Ser et minus med denne er at den IKKE passer inn i standard veggboks.
 10. purfier

  Koblings skjema.

  fant ut av det, jeg hadde koblet rett men hadde ikke impulsfjær så jeg trodde jeg hadde koblet feil.
 11. Har plass til Roller shuttern i boxen "utvendig", men ingen sted til fysisk bryter innvendig. Så lurer bare på om jeg trenger noe spesifikk bryter eller om det er nok med en helt vanlig z-wave av/på bryter eller om man må ha noe spesifikk for opp/ned. Grunnen er at jeg ønsker en bryter som ligner mest mulig på standard elko brytere, så ikke huset ser helt random ut.
 12. Beklager mulig dumt spørsmål men jeg ser på RFX eller eks bruke Roller Shutter / eventuelt tilsvarende i zigbee. Har ingen vegg boks til bryteren så må bli en "trådløs" bryter. Er det da nok med en singel bryter, typ av/på slik som med vanliglys og den da kjører opp ved på og ned ved av eventuelt motsatt?
 13. purfier

  Koblings skjema.

  Beklager kommer kanskje ikke tydlig fram, wago'ene sitter i taket og ønsket er jo sette inn zigbee enheten bak bryteren så den fortsatt funker. Den må jo gjerne puttes i taket gitt at bryter fortsatt fungerer.
 14. purfier

  Koblings skjema.

  Hei, Har satt inn et par zigbee brytere bak orginal elko veggbryter og det har stortsett gått greit. Men det ene rommet her bruker har en "kontroll kabel" så det blir da altså en en polet bryter, jeg greier ikke vri hodet mitt rundt dette da strømmen generelt må gå videre da det går til andre punkter og ikke bare lyset i taket. Strømmen kan jo ikke kuttes til wago'ene ved lampen, da det gir strøm til andre ting som stikkontakt. Noen som kunne tegnet dette så jeg forstår det? Så skal man såklart ha en elektriker til å gjøre monteringen, jeg bare irriterer meg grønn av å ikke forstå det. Bilde for beskrivelse av kablingen her, kult om noen kunne beskrevet det for meg. https://ibb.co/k4V0526
×
×
 • Opprett ny...