Gå til innhold

MbenzNo

Medlemmer
 • Innholdsteller

  21
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

12 Good

Om MbenzNo

 • Rang
  Nybegynner

Hjemmeautomasjon

 • System
  Vera
 1. Hva har du kjøpt idag

  Gikk på en aldri så liten Google smell og kom hjem med 2 stk Google Home mini. Har fra før en vanlig Google Home. Har også 3 stk Alexa dot's som er min primære stemmeassistent, siden denne foreløpig er Google overlegen for styring av huset via min Athom Homey. Håper at Google etterhvert vil ta igjen Alexa på dette området, da jeg i utgangspunktet liker Google sin stemme gjenkjenning bedre, og jeg vil anta at de kommer først på Norsk.
 2. Anbefaling robotgressklipper

  Pluggen min rapporterer 0 i strømtrekk når batteriet er fullt eller når den er ute å klipper. Det virker som om den ikke er spesielt nøyaktig på lave strømtrekk. For ikke å få alarm for at den sitter fast så blir jeg nødt til i scenene å ta høyde for periodene den ikke arbeider.
 3. Anbefaling robotgressklipper

  Hva bruker du til å måle strømmen med? Jeg monterte en magnetbryter på gressklipperen for å vite om den var i ladestasjonen eller ikke. Denne var ikke å stole på grunnet rekkeviddeproblemer, og jeg bruker nå en Neo CoolCam Wallplug for å måle strømtrekk når den lader. Problemet er at når batteriet er fulladet, så rapporteres det 0A/0W i strømtrekk noe som da i utgangspunktet skulle bety at roboten klipper. Dette blir da selvfølgelig feil dersom en ikke lager en scene som tar hensyn til periodene det ikke skal klippes i.
 4. Robotfinger!

  Tror dette er et produkt for spesielt interesserte. Jeg ser ikke helt for meg at jeg vil ha en dings montert oppå bryter for manuell operasjon. Automatisering skal ikke være synlig.
 5. Robotfinger!

  Her er løsningen for å automatisere "dumme" enheter hvor en må trykke på en knapp for å aktivere: Microbot push a robotic finger for Your buttins: Diskusjon på Homey forum: St1-R.
 6. Robotklipper, bryter til kantledning

  Husqvarna sine roboter kan definitivt dette. Tolket trådstarte slik at han hadde en Robomow gressklipper.
 7. Robotklipper, bryter til kantledning

  Jeg kjenner ikke til hvordan robomower settes opp, men har litt erfaring fra Gardena og Husquarna sine gressklippere. På disse så kan en spesifisere hvor langt og hvor ofte gressklipperen skal følge guide (1-3 stk alt etter hvor dyr modell) eller begrensingskabel høyre eller venstre. Selv med bare en guidekabel lagt opp litt smart så kan en lede klipperen til å starte i like ofte i de forskjellige sonene, alternativt oftere der det vokser mest eller der den av forskjellige årsaker klipper minst.
 8. Anbefaling robotgressklipper

  Vil tro at enhver forhandler slik som f.eks Eik Senteret kan skaffe deler. Har ladestasjonen stått ute i vinter? Kan være dårlig kontakt i tilkoblingene til antenneledningen som er i bunnplata. disse/denne er koblet til noe elektronikk (sender) i ladestasjonen. Dersom ladestasjonen har stått under snø med strøm tilkoblet så har nok elektronikken tatt kvelden. Lett å sjekke da det som regel er tydelige spor etter hvilken komponent som har brent opp. St1-R
 9. Anbefaling robotgressklipper

  Robotgressklipperen klarer seg som regel fint selv. Det som er interessant er å vite om den sitter fast en eller annen plass. De klipperne som gjør dette er uforholdsmessig mye dyrere. En billig måte å fixe dette på er å montere en bryter eller magnetbryter på ladestasjonen som klipperen opererer når den er dokket. På den måten så kan en se om den er i ladestasjonen eller klipper. Dersom den er ute av ladestasjonen mer enn 2 timer så kan en generere en melding som forteller deg at den med stor sannsynlighet sitter fast. St1-R
 10. Homey - Everything at home connected

  Ser ut som det fungerer likevel. Standarden for Z-Wave + sier vel at dette skal støttes. https://forum.athom.com/discussion/477/migration-path https://forum.athom.com/discussion/1288/how-to-z-wave-devices/p2 St1-R.
 11. Homey - Everything at home connected

  Prøver å finne ut om det er mulig å sette opp Homey som slave til en annen Z-Wave kontroller. Det ville gjøre at en kunne teste ut Homey før en gjør en kontroller shift.Er litt lite lysten på å sette opp hele nettverket på nytt fra grunnen av. St1-R.
 12. Homey - Everything at home connected

  Ikke noe fornuftig å bruke den til ? Er den så simpel at den ikke kan erstatte en Fibaro Homecenter eller Vera Z-Wave kontroller? Potensialet med mange radioer er jo rimelig greit, men det hjelper ikke dersom automatiseringen er dårlig. St1-R.
 13. Hva tror folket om denne? https://www.tronika.no/en/zwave-gateway/1018-homey.html https://www.athom.com/en/homey/devices/ Z-Wave Plus, ZigBee*, Bluetooth LE/Smart*, RF433MHz, RF868MHz, NFC, Wi-Fi, IR and internal speaker skulle gjøre denne rimelig allsidig St1-R.
 14. Lover og forskrifter for sjølmekkere.

  Tja... Vedkommende er ikke blitt straffet fordi han har gjort arbeid selv, men for uriktig å ha oppgitt at arbeidet var utført av autorisert installatør, samt for å ha forfalsket dokumentasjon på dette. Tviler på at han hadde blitt dømt dersom han i salgsoppgaven hadde oppgitt at arbeidet var utført av ufaglærte. Vedkommende er med andre ord ikke dømt for å ha utført arbeide på det elektriske anlegget som ufaglært, men er dømt for ikke å ha opplyst om dette ved salg av bolig. St1-R.
 15. Hei! Som ALLE vet så kan Ikke-faglærte kun utføre "mindre arbeider" på elektriske anlegg og elektrisk utstyr som ikke er veggfast. Kan de av dere som er faglærte henvise til LOV hvor dette er beskrevet. Ser at mye av dette er regulert i diverse FORSKRIFTER, og at disse forskriftene i stor grad er innrettet mot næringsvirksomhet. Finnes det eksempler på at privatpersoner faktisk er blitt straffet for å arbeide på elektrisk anlegg i eget hus? Hva er strafferamme? Dette er ikke en oppfordring til ikke-faglærte til å mekke sjøl, men det virker som om det er mye sysning om temaet, og det hadde vært kjekt med litt harde facts! St1-R.
×