Gå til innhold

MbenzNo

Medlemmer
 • Innholdsteller

  28
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

16 Good

Om MbenzNo

 • Rang
  Nybegynner

Hjemmeautomasjon

 • System
  Vera
 1. Linke Google Home til Homey

  Fant ut av det! Startet Google Assistant på telefonen (Ikke Google Home) Valgte den blå menyknappen oppe til høyre. Søkte på Homey og valgte resultat. På Homey infosiden kunne jeg nå skrolle ned og unlinke kontoene (som i utgangspunktet ikke var linket). Nå kunne jeg spørre Google Home "Let me talk to Homey" og prosessen med å linke i Google Home appen virket nå som den skulle.
 2. Linke Google Home til Homey

  Hei! Noen her på berget som har klart å linke Google Home til Homey? Jeg kommer ikke lenger enn til at jeg får opp "link to Homey" kortet i Home appen, men så skjer det ikke mer. Ref: Link til spørsmål på Google Home support forum Link til Connect Google home to homey i Homey forum St1-R
 3. Hva har du kjøpt idag

  Hvor får dere kjøpt ID lock 150? Hjemmesiden sier bare at den er tilgjengelig tidlig 2018... St1-R
 4. Svaret til Alexander dekker vel det meste. Poenget er at en vanlig dimmer er uegnet til å regulere hastigheten på en vekselstrømsvifte. Du vil fort oppdage at vifta begynner å bråke før du har fått regulert hastigheten så lavt som du ønsker. Med en frekvensregulator så kan du trinnløst regulere vifta fra nesten 0 RPM til 100 % uten at selve vifta begynner å bråke.
 5. Fornøyd?

  Idlock er nå blitt oppdatert slik at den i tillegg til låst/ulåst, viser åpen/lukket, batteri alarm, brannalarm og tamper alarm. Sistnevnte er riktignok i alarm hele tiden,men blir nok fixet snart.
 6. Fornøyd?

  Den viser status åpen eller lukket, og en kan bruke dette som trigger for flows En kan også åpne eller lukke fra app/flow. St1-R.
 7. Fornøyd?

  IDLock har vært støttet en måneds tid nå. Du må riktignok installere appen manuelt via CLI, men basic funksjonalitet fungerer helt strålende. St1-R
 8. Hva har du kjøpt idag

  Gikk på en aldri så liten Google smell og kom hjem med 2 stk Google Home mini. Har fra før en vanlig Google Home. Har også 3 stk Alexa dot's som er min primære stemmeassistent, siden denne foreløpig er Google overlegen for styring av huset via min Athom Homey. Håper at Google etterhvert vil ta igjen Alexa på dette området, da jeg i utgangspunktet liker Google sin stemme gjenkjenning bedre, og jeg vil anta at de kommer først på Norsk.
 9. Anbefaling robotgressklipper

  Pluggen min rapporterer 0 i strømtrekk når batteriet er fullt eller når den er ute å klipper. Det virker som om den ikke er spesielt nøyaktig på lave strømtrekk. For ikke å få alarm for at den sitter fast så blir jeg nødt til i scenene å ta høyde for periodene den ikke arbeider.
 10. Anbefaling robotgressklipper

  Hva bruker du til å måle strømmen med? Jeg monterte en magnetbryter på gressklipperen for å vite om den var i ladestasjonen eller ikke. Denne var ikke å stole på grunnet rekkeviddeproblemer, og jeg bruker nå en Neo CoolCam Wallplug for å måle strømtrekk når den lader. Problemet er at når batteriet er fulladet, så rapporteres det 0A/0W i strømtrekk noe som da i utgangspunktet skulle bety at roboten klipper. Dette blir da selvfølgelig feil dersom en ikke lager en scene som tar hensyn til periodene det ikke skal klippes i.
 11. Robotfinger!

  Tror dette er et produkt for spesielt interesserte. Jeg ser ikke helt for meg at jeg vil ha en dings montert oppå bryter for manuell operasjon. Automatisering skal ikke være synlig.
 12. Robotfinger!

  Her er løsningen for å automatisere "dumme" enheter hvor en må trykke på en knapp for å aktivere: Microbot push a robotic finger for Your buttins: Diskusjon på Homey forum: St1-R.
 13. Robotklipper, bryter til kantledning

  Husqvarna sine roboter kan definitivt dette. Tolket trådstarte slik at han hadde en Robomow gressklipper.
 14. Robotklipper, bryter til kantledning

  Jeg kjenner ikke til hvordan robomower settes opp, men har litt erfaring fra Gardena og Husquarna sine gressklippere. På disse så kan en spesifisere hvor langt og hvor ofte gressklipperen skal følge guide (1-3 stk alt etter hvor dyr modell) eller begrensingskabel høyre eller venstre. Selv med bare en guidekabel lagt opp litt smart så kan en lede klipperen til å starte i like ofte i de forskjellige sonene, alternativt oftere der det vokser mest eller der den av forskjellige årsaker klipper minst.
 15. Anbefaling robotgressklipper

  Vil tro at enhver forhandler slik som f.eks Eik Senteret kan skaffe deler. Har ladestasjonen stått ute i vinter? Kan være dårlig kontakt i tilkoblingene til antenneledningen som er i bunnplata. disse/denne er koblet til noe elektronikk (sender) i ladestasjonen. Dersom ladestasjonen har stått under snø med strøm tilkoblet så har nok elektronikken tatt kvelden. Lett å sjekke da det som regel er tydelige spor etter hvilken komponent som har brent opp. St1-R
×