MbenzNo

Medlemmer
 • Innholdsteller

  18
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

Mottatte likerpoeng

10 Good

Om MbenzNo

 • Rang
  Nybegynner

Hjemmeautomasjon

 • System
  Vera
 1. Tror dette er et produkt for spesielt interesserte. Jeg ser ikke helt for meg at jeg vil ha en dings montert oppå bryter for manuell operasjon. Automatisering skal ikke være synlig.
 2. Her er løsningen for å automatisere "dumme" enheter hvor en må trykke på en knapp for å aktivere: Microbot push a robotic finger for Your buttins: Diskusjon på Homey forum: St1-R.
 3. Husqvarna sine roboter kan definitivt dette. Tolket trådstarte slik at han hadde en Robomow gressklipper.
 4. Jeg kjenner ikke til hvordan robomower settes opp, men har litt erfaring fra Gardena og Husquarna sine gressklippere. På disse så kan en spesifisere hvor langt og hvor ofte gressklipperen skal følge guide (1-3 stk alt etter hvor dyr modell) eller begrensingskabel høyre eller venstre. Selv med bare en guidekabel lagt opp litt smart så kan en lede klipperen til å starte i like ofte i de forskjellige sonene, alternativt oftere der det vokser mest eller der den av forskjellige årsaker klipper minst.
 5. Vil tro at enhver forhandler slik som f.eks Eik Senteret kan skaffe deler. Har ladestasjonen stått ute i vinter? Kan være dårlig kontakt i tilkoblingene til antenneledningen som er i bunnplata. disse/denne er koblet til noe elektronikk (sender) i ladestasjonen. Dersom ladestasjonen har stått under snø med strøm tilkoblet så har nok elektronikken tatt kvelden. Lett å sjekke da det som regel er tydelige spor etter hvilken komponent som har brent opp. St1-R
 6. Robotgressklipperen klarer seg som regel fint selv. Det som er interessant er å vite om den sitter fast en eller annen plass. De klipperne som gjør dette er uforholdsmessig mye dyrere. En billig måte å fixe dette på er å montere en bryter eller magnetbryter på ladestasjonen som klipperen opererer når den er dokket. På den måten så kan en se om den er i ladestasjonen eller klipper. Dersom den er ute av ladestasjonen mer enn 2 timer så kan en generere en melding som forteller deg at den med stor sannsynlighet sitter fast. St1-R
 7. Ser ut som det fungerer likevel. Standarden for Z-Wave + sier vel at dette skal støttes. https://forum.athom.com/discussion/477/migration-path https://forum.athom.com/discussion/1288/how-to-z-wave-devices/p2 St1-R.
 8. Prøver å finne ut om det er mulig å sette opp Homey som slave til en annen Z-Wave kontroller. Det ville gjøre at en kunne teste ut Homey før en gjør en kontroller shift.Er litt lite lysten på å sette opp hele nettverket på nytt fra grunnen av. St1-R.
 9. Ikke noe fornuftig å bruke den til ? Er den så simpel at den ikke kan erstatte en Fibaro Homecenter eller Vera Z-Wave kontroller? Potensialet med mange radioer er jo rimelig greit, men det hjelper ikke dersom automatiseringen er dårlig. St1-R.
 10. Hva tror folket om denne? https://www.tronika.no/en/zwave-gateway/1018-homey.html https://www.athom.com/en/homey/devices/ Z-Wave Plus, ZigBee*, Bluetooth LE/Smart*, RF433MHz, RF868MHz, NFC, Wi-Fi, IR and internal speaker skulle gjøre denne rimelig allsidig St1-R.
 11. Tja... Vedkommende er ikke blitt straffet fordi han har gjort arbeid selv, men for uriktig å ha oppgitt at arbeidet var utført av autorisert installatør, samt for å ha forfalsket dokumentasjon på dette. Tviler på at han hadde blitt dømt dersom han i salgsoppgaven hadde oppgitt at arbeidet var utført av ufaglærte. Vedkommende er med andre ord ikke dømt for å ha utført arbeide på det elektriske anlegget som ufaglært, men er dømt for ikke å ha opplyst om dette ved salg av bolig. St1-R.
 12. Hei! Som ALLE vet så kan Ikke-faglærte kun utføre "mindre arbeider" på elektriske anlegg og elektrisk utstyr som ikke er veggfast. Kan de av dere som er faglærte henvise til LOV hvor dette er beskrevet. Ser at mye av dette er regulert i diverse FORSKRIFTER, og at disse forskriftene i stor grad er innrettet mot næringsvirksomhet. Finnes det eksempler på at privatpersoner faktisk er blitt straffet for å arbeide på elektrisk anlegg i eget hus? Hva er strafferamme? Dette er ikke en oppfordring til ikke-faglærte til å mekke sjøl, men det virker som om det er mye sysning om temaet, og det hadde vært kjekt med litt harde facts! St1-R.
 13. Neato har tydeligvis omsider insett at det er et fortrinn at produktene deres kan integreres mot forskjellige HA systemer. Min Botvac 85 Connected kan jeg nå sende ut på jobb via talekommando til Alexa. Ingen direkte integrasjon mot Vera enda, men har tro på at dette kommer snart. Siste firmwareoppdatering hvor en får opp kart over hvor den har støvsugd er også nyttig. St1-R
 14. For akkurat dette utstyret er det meste er rett fram med Power inn på R/L1 og S/L2 på regulatoren og vifta tilkobles U/T1 og V/T2. 0-10 V fra dimmeren inn på FR (+) og FC (-). For å bruke 0-10 V som styresignal så må parameter n03=2 i frekvensregulatoren. Personlig ville jeg hatt en egen dedikert kjøkkenventilator med vifte eller en vifte til stekehetta med eget rør ut av huset.
 15. Edit: Rettet ref. til fuktsensor. Ser at det er flere tråder som går på regulering av ventilasjonsvifter. Jeg kom over en OMRON frekvensregulator og har nå endelig fått på plass en løsning for å fuktstyre avtrekksvifta som trekker luft ut av bad og vaskerom. Vifta er en SystemAir/Villavent VV450 S som trekker ca 0,56A Denne hastighetsregulerer jeg med en Qubino 0-10 V dimmer som er koblet til en OMRON VS mini J7 frekvensregulator. Jeg fant ikke noe 12-24 V ut fra frekvensregulatoren, slik at Qubinoen er forsynt av en 12 VDC LED driver fra Biltema til 79,- kroner Som fuktsensor bruker jeg Philio PAT02-B som reagerer rimelig kjapt på endring i fuktnivå i rommene. Bruker så scener i Vera for å sette vifta til max når fuktighet stiger over 42% og regulerer ned til minimum når fuktnivået er under 40 % (Grenseverdiene blir sikkert justert etterhvert, men funker nå) Med en slik frekvensregulator så kan vifta reguleres helt ned til stans uten antydning til mekanisk støy som man får med en dimmer. 35% på Qubinoen gir ca 20 Hz ut på regulatoren og er en passelig grunnventilasjon fra våtrommene. Oppsettet mitt er helt støyfritt med unntak av luftstøy i ventilene med vifta på max. Deilig å slippe å huske på å skru opp vifta før en dusjer og skru den ned igjen etterpå! Frekvensregulator: http://www.ebay.co.uk/itm/Omron-VS-mini-J7-Frequency-converter-CIMR-J7AZB0P2-1PH-230V-0-25kW-/302194175444?hash=item465c2d2dd4:g:UgIAAOSwKtVWzs2q Qubino 0-10 V dimmer: https://www.tronika.no/no/lysstyring/975-dimmer-0-10v-zmnhvd1.html Philio Multisensor: https://www.tronika.no/no/zwave-sikkerhet/1004-multisensor-pat02-b.html LED driver: http://www.biltema.no/no/Bygg/Belysning-og-lamper/Tilbehor/LED-transformator-12-V-DC-2000038013/ Vifte: https://vvskomplett.no/villavent-standardvifte-vv450-s?gclid=Cj0KEQiAiMHEBRC034nx2ImB1J0BEiQA-r7ctsTtdWaq7YU3nCke4tT7nZuYOEcHtH7MA_DuwnKrnZYaAqTC8P8HAQ