Jump to content
 • Sign Up
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Fredrick

Members
 • Posts

  497
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Other groups

Sølv

Fredrick last won the day on December 30 2022

Fredrick had the most liked content!

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant

Recent Profile Visitors

1,984 profile views

Fredrick's Achievements

Loddebolt

Loddebolt (10/16)

 • Dedicated Rare
 • First post
 • Collaborator
 • Very Popular Rare
 • Reacting Well

Recent Badges

128

Reputation

 1. Hei, Opplever at lyset på kjøkkenet "blinker" med ujevne mellomrom, særlig når det er litt dimmet ned (45% hos meg), plutselig så blinker det kort. Spottene er fra Gyro: https://www.onninen.no/en/unilamp-gyro-frame-warmdim-2-matt-hvit/p/CCT065 Det er koblet til en Fibaro Dimmer 2 med den last-dingsen deres. Er det noen som har råd? Bør dimmeren byttes ut? Dette ble koblet av elektriker for ca. 2,5 år siden og har fungert greit.. Litt flimmer har jeg merket, og noen av spottene har en svak glød når de skulle vært skrudd av, men problemet med blinkingen har kommet gradvis.
 2. Kult! Og takk for at du bidrar! 🙂 Hmm ja det er vel kanske noe av "problemet" her, at det fortsatt må kodes på en veldig "Hvis LaStrada sier XXX gjør YYY", at det ikke er koblet med en språkmodell med logisk sans, synonymbehandling og åpning for tolkning av fraser. Det var forsåvidt noe jeg lurte på, så veldig fint å få en bekreftelse på det. Lover ingenting, men jeg skal se hva jeg får til. Har du en link til dokumentasjonen på hvordan disse yaml-filene brukes? La meg prøve et eksempel for disse screensene - jeg antar den da plukker opp filene ´cover_HassTurnOn.yaml`og `cover_HassTurnOff.yaml`. Der ser det ut til at den leter etter <åpne> og <lukke> for å initiere. Funker det å endre dette til <åpne_hev> og <lukk_lukke_senk> for å legge til disse som synonymer? Og når jeg har en cover_enhet i HA som heter "Stue - Screen" med alias "Solskjerming", den er plassert i området "Stue" - burde ikke den kunne styres akkurat nå ved at jeg sier "Åpne solskjerming i stue"? For når jeg ber google home om det så får jeg bare et dustete nettsøk på Kjells markiser 😄 EDIT: Home Assistants assistent får det til riktig, så da er det vel noe med Google Home integrasjonen som prøver seg på egne ben:
 3. Dette er vi helt enige om, og det er en veldig god illustrasjon av det jeg lurte på her - og det jeg mener er problemet. Hvis jeg må endre språket mitt i stor grad, og lære folk i husstanden at "Du må si lukke gardinen selv om det ikke er en gardin, men det skjønner ikke Google" så blir det for herkete og jeg fortsetter som vi har. For at dette skal bli interessent (for meg) så må den forstå så naturlig språk som mulig rett og slett.
 4. Her jeg vet :D nå heter det (såvidt jeg vet) screens på norsk og da - og der hjalp ikke å gi den alias 'solskjerming' i HA heller
 5. Hvordan får dere tale-til-HA med lokal taleassistent? Er det en ESP-variant dere bruker? Appen på telefon? Jeg har nettopp startet en trial på Home Assistant Cloud i håp om at Google Assitant da kunne bli brukanes uten for mye mikkmakkerier. Noen som har tips til meg? Jeg har lagt til screens i håp om at jeg kunne styre de med "Ta ned screens i stua" men da tar jo bare den dumme assistenten screenshot av mobilen min... Er det ikke modent for primetime enda, eller er det noe jeg gjør galt? EDIT: Jeg vet jeg kan lage routines i Google Home appen for "Hvis jeg sier 'Ta ned screens i stua' eller 'Senk solskjermin' eller 'Mørklegg stua'->Senk denne devicen", men jeg håper å slippe så mye klikking og manuell kuking i appen for å få det til..
 6. Jeg kjenner ikke til hvordan lastbalanseringen til Tibber fungerer, men at den tar ut en del marginer på elbilladeren er vel ikke så unaturlig? Du prøver å unngå å gå over 10kWh effekt-ledd? Da kan du skru på Tibber-labs under profilen din og heller bruke effektbalansering. Da vil du i perioder kunne lade f.eks 15kW på slutten av timen (forutsatt at lader og bil støtter det) for å "bruke opp" inntil 10kWh den timen.
 7. Bare av nysgjerrighet.. Hvor mye sitter dere igjen med til drift her? Altså hvor mye forsvinner til Paypal/Invision/etc.?
 8. Takk, og ikke minst takk til @daniel.h.iversen Litt skuffet over resultatet, men da er det i all fall et mål å slå det fremover. Merker at med 2 elbiler så er det mye lading til ugunstige tider for å i det hele tatt få nok strøm på bilene, da hjelper ikke smartladingen så mye. Akkurat denne måneden med såpass svingninger i strømpris ville det nok lønt seg å gå for 15kW effektledd fremfor å tyne det innenfor 10kW..
 9. Det får du vel også med Explorer? Her har du noen av mine "spammy" enheter som i løpet av kort tid har flere titalls meldinger:
 10. Høres forlokkende ut som løsning det, jeg bare prøver å redusere antall avhengigheter til diverse plugins etc. til HomeAssistant. Det har gitt meg litt trøbbel tidligere Takk for tips, jeg skal se nærmere på det (og kjenner jeg meg selv rett så blir det nok den løsningen.. )
 11. Hei, Jeg har en Mitsubishi VP koblet til Tibber som PowerUp, og satt den opp med nattsenk der. Den ser ut til å forsøke å være litt smartere enn en standard "reduser med 2 grader etter 23:00" tilnærming. Blant annet ved at den kan gå enda lavere i dyre timer, eller varme opp litt ekstra i billige timer. Og smart liker vi jo! Jeg har i HomeAssistant nå "linket" øvrige gulvvarmetermostater til varmepumpens settpunkt. Altså at gulvvarmen f.eks i stuen er 2 grader lavere enn VP, og når Tibber senker for natten så vil også gulvvarmen følge etter. Fungerer bra Det gir oss også enklere manuell styring ved at vi kan redusere "alt" ved å skru ned varmepumpen. Tibber har også muligheter for dagsenk, men der er jeg litt mer varsom fordi bruksmønsteret her ikke er så A4 som appen legger opp til. Eksempelvis sporadisk hjemmekontor, tidlig hjemme osv. Jeg skulle gjerne aktivert dagsenksenk (og forsåvidt nattsenk) fra HomeAssistant. Er det mulig å aktivere / deaktivere natt- og dagsenk fra Tibber API kanskje? Jeg snoket litt rundt i APIet, men fant det ikke selv. Er det noen av dere herlige geeks som kan hjelpe eller har andre forslag?
 12. Hmm.. Jo det funker faktisk for å oppdatere den, men da oppdaget jeg samtidig et annet problem. Hvis jeg oppdaterer settpunkt ved å trykke på selve termostaten så oppdaterer den ikke i HomeAssistant. "Temperature" blir bare stående til det jeg satte den til sist. Selv om jeg prøver en zwave_js.refresh_value. Tips til det? EDIT: Det funker når jeg i zwave_js trykker refresh values der på thermostat setpoint. I HomeAssistant så blir jo flere entities her samlet i én "climate" device, så jeg tipper det er der det går i krøll (altså at service.zwave_js.refresh_value ikke treffer "riktig" entity i ZwaveJS EDIT2: Jeg har også sjekket Assiciations, og dette skal slik jeg forstår det stemme:
 13. Hei, Jeg skulle gjerne hatt en automasjon som bare øker/senker settpunkt fra nivået de står på. Må dette gjøres avansert for jeg finner ikke noen enkel måte å gjøre det på? Syns det er greit å kunne styre litt fra panel på vegg, men vil gjerne kunne sett f.eks -2 grader når vi forlater huset.
 14. Takk for tips! Twinkly ser ut som et fint system, men sliter litt med å forsvare investeringen når vi allerede er så godt i gang Sjekket prishistorikk, og det ser jo ikke ut som om det blir så billig på nyåret heller, men skal følge med
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.