Gå til innhold
 • Bli medlem

Fredrick

Medlemmer
 • Innholdsteller

  216
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Fredrick vant dagen sist November 25 2017

Fredrick hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

45 Excellent

Om Fredrick

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

497 profilvisninger
 1. Fredrick

  ID-Lock V2

  Det er smurt med silikon som de også har angitt som et alternativ. Jeg hadde ikke lithiumfett tilgjengelig. Som du kan se av videoen over er karmen på døren min ekstremt tynn bak sluttstykket (egentlig bare finér) - som har sprukket. For å redusere avstanden må jeg forsterke karmen først. Jeg ser også for meg at å redusere denne avstanden egentlig bare vil forsterke problemet da sensorfallen må trykkes lenger inn for lukking av dør. Jeg har kontaktet ID-lock så får vi se hva de sier EDIT: svaret kom lynraskt (2 minutter)
 2. Fredrick

  ID-Lock V2

  Takk for svar. Svaret på begge spørsmål er ja. Jeg har valgt venstrehengslet dør - uten at jeg kan se hvordan det påvirker sensorfallen? Jeg har også justert sluttstykke, men det gjøres ingen justeringer mhp sensorfallen der?
 3. Fredrick

  ID-Lock V2

  Da er min lås montert, men tydeligvis noe jeg ikke har forstått/får til.. Det er montert med 4mm avstand låskasse-sluttstykk, noe mer får jeg ikke uten å herje med karmen som er ganske uaktuelt. Likevel får jeg ikke sensorfallen til å "gå inn" av seg selv, jeg må manuelt hjelpe den inn mens jeg lukker døren. Og da får jeg jo bare lukket utenfra som er ganske utbrukelig. Jeg har smurt med silikon, og både fall og rail beveger seg fint. Noen tips? EDIT: Video:
 4. Fredrick

  ID-Lock V2

  Bare for å være sikker på at jeg ikke driter meg ut med kjøp.. Det er "ID Lock 150" som er det trådtittelen kaller "V2"? Eller er det fremdeles ikke kommet?
 5. Øhh. Bare sånn den kom rett fra barnearbeiderne. Hvordan det? EDIT: Koden for de som måtte være interessert. Beklager hvis den er skitten/dårlig.
 6. Vi er i gang med tilbygg, og ila høsten/vinteren skal vi montere balansert ventilasjon. Hadde et ledig øyeblikk, så jeg forberedte litt temperaturmåling i kanalene som også kan brukes til å beregne grov virkningsgrad ESP8266 med 4stk DS18B20 følere Imponert over hvor nøyaktig disse følerne var. Dette er selvsagt kun testmåling der de ligger som på bildet over. Maks 0,15c i forskjell på målerne. EDIT: Dataene sendes via MQTT så det er relativt enkelt å fange de opp i Homeseer for eventuell bruk der.
 7. Fredrick

  TibberSeer for Pulse

  @Moskus prøver å bruke vervekoden din, men den "Få din bonus" lenken går bare direkte til forsiden deres. Noe du vet om? EDIT: Fant hvordan jeg la det inn i selve appen under "My Profile -> Invite a friend"
 8. Fredrick

  MQTT - Topics forsvinner

  Det er innstillingen inne i Homeseer som blir borte, så jeg forstår ikke hvordan dette kan skyldes broker? Bruker MQTT-docker til Unraid som såvidt jeg forstår er fra Mosquito-kodebase.
 9. Fredrick

  MQTT - Topics forsvinner

  Bra forslag, var ikke klar over at det fantes alternativ! Setter det i gang seinere i dag, så får vi håpe på litt mer kontinuerlig logging
 10. Fredrick

  MQTT - Topics forsvinner

  Bumper her i håp om at noen har opplevd det samme eller i det hele tatt kan ha fjerne forslag. Utvikleren kan (forståelig nok) ikke hjelpe meg uten logs, og det er ingenting i loggen som tilsier noe som helst om problemet. Topics bare forsvinner. Det som gjør ting enda mer merkelig er at jeg hadde problemet på en Windows 7 VM, reinstallerte alt, byttet disk og installerte på Windows 10. Samme problem. Jeg legger til topics, også etter et par dager er det bare fjernet fra innstillingene i MQTT-pluginen i Homeseer.
 11. Fredrick

  Mønstergjenkjenning Smarthus

  Lyst til å rapportere funn/dele masteroppgaven din?
 12. Har du testet med "Heat" modus istedenfor "Energy save heat"? Min erfaring er at den da oppdaterer mye sjeldnere, og generelt er mer slik jeg ville forventet at den skulle være.
 13. Fredrick

  Smarthus for funksjonshemmet

  Er en subjektiv faktor som kan variere fra person til person
 14. Fredrick

  Smarthus for funksjonshemmet

  La meg først si velkommen til forumet, og at dette er noe av det jeg syns er mest spennende med smarthusteknologi, nemlig velferds-biten! Gevinsten i hverdagen ved at funksjonsfriske kan slippe å trykke på en lysbryter eller tilsvarende er forsvinnende liten sammenlignet med en person som tidligere måtte ha hjelp til å få på lyset. Dette er mulig med stort sett alle systemer. Jeg tror du kanskje blander (med forbehold om at jeg også kanskje blander) systemer og protokoller. Homeseer/Futurehome/Smartthings/Homekit etc er eksempler på systemer. Disse snakker i ulik grad med de forskjellige protokollene som Z-wave, Zigbee, KNX, 433Mhz osv. Hvert system har sine fordeler og ulemper, og tilsvarende har hver protokoll fordeler og ulemper. Det er en jungel som det ikke er godt å bli klok på, men det finnes mange Tarzaner her inne som trives godt i jungelen og som gjerne svarer på spørsmål. Jeg forstår det, men for deg vil jeg tro dette kan være en stor hjelp og som er viktig å ta med i beregningen når du velger system. Det er stor forskjell på hvor godt de ulike fungerer, men her har jeg dessverre lite innsikt. Man vil alltid ha muligheten til å overstyre fra pad/PC/mobil KNX er i den dyre enden av spekteret, men til gjengeld kan man utstyr som er godt testet og som blir ferdig satt opp slik at du ikke trenger å ha det som daglig hobby slik mange her inne holder på med. Ettersom du skal bygge hus ville jeg i alle fall vurdert å legge inn tomrør slik at du kan installere et kablet system senere dersom du ønsker det. Trådløse systemer er populære fordi de er enkle å ettermontere, og utvalget er godt. Ulempen er naturligvis batterier på frittstående utstyr, og noen kan oppleve ustabiliteter avhengig av valgt protokoll. Dette er nok en kombinasjon som kan medføre mye hodebry, og jeg tviler på at du finner ferdigprodukter som fungerer glatt sammen. Det er vel som du sier begrenset med valgmuligheter fra Hjelpemiddelsentralen, og sannsynligheten for at de bruker åpne standarder som støttes av andre systemer er forsvinnende liten. Det finnes alltids MacGyver løsninger med reléer/IR-sender/universalsensorer etc. Her er det kun programmeringen og personlig fantasi som setter grenser. Alt du skriver kan løses med programmering. Merk at når jeg skriver programmering så kan det bety noe så enkelt som å velge funksjoner i en nedtrekks-meny i noen systemer, til "Homeseer-programmering" som du har sett i Homeseer skolen, og til ren dataspråk-programmering.
×