Gå til innhold
 • Bli medlem

Tukun

Medlemmer
 • Innholdsteller

  73
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

3 Neutral

Om Tukun

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Homey

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. F.eks denne https://www.thermo-floor.no/thermo-floor-as/5430127/ekstern-kapslet-føler-ip-20-54-10-kohm-innen-og-utendørs-bruk
 2. Har du prøvd å sette opp en Homey? Sette i kontakta og lage en bruker? Trur faktisk bestemor hadde klart det. I tillegg sier den hva du skal gjøre automatisk. Trenger ikke å lese eller gå noen skole for å komme i gang. Jeg forstår at alle kan lese og bruke tid på å sette seg inn i et system. Men mener du at det da er enkelt?
 3. Hvordan lager man automasjoner i yaml uten å kunne noe som helst om det? Jeg vet de har kommet med muligheter til å lage automasjoner i ui'et men dette er meget begrenset. Umulig å lage lange og\eller kompliserte automasjoner der.
 4. Ja, hun klarer å bruke det. Men aldri i verden at hun klarer å sette det opp. Det er det jeg skal frem til.
 5. Nei, begge deler er ikke innafor hva som går under begrepet "enkelt og brukervennlig som mulig (enkelt å sette og/enkelt for andre å bruke)". Man trenger ganske mye datakunnskaper i både Homesser og Home Assistant da begge deler krever programmering.
 6. Helt seriøst tilbake, han spurte om tips... Siterer det han spør om: "Ønsker en fremtidsrettet løsning som støtter "alt" av produkter og som har "alle" muligheter. Samtidig ønsker jeg at det skal være så enkelt og brukervennlig som mulig (enkelt å sette og/enkelt for andre å bruke)". Tipset mitt er at at han ikke burde gå for HomeSeer hvor du trenger å lese side opp og side ned i en guide du har laget bare for å komme i gang. Da er det vel ikke enkelt og brukervennlig? Jo, det er dessverre stygt. Har enda til gode å komme over noe som ikke ser ut som 1997-1998. Det at man kan sitte i sofaen eller hvor som helst å lage en automasjon via app er også en stor fordel spør du meg. Du kan se litt av UI'et her:
 7. Jeg hadde definitivt ikke gått for HomeSeer om du ønsker det enkelt. Det har minst like bratt læringskurve som Home Assistant. Kan anbefale Homey Pro på det varmeste om du ønsker det enkelt. Det er veldig lett å lage automasjoner og du trenger ingen erfaring fra koding eller lignende. Ting jeg brukte 40 minutter med ren koding i YAML (Home Assistant) tar nå 3-4 minutter i Homey. I tillegg om du er opptatt av det visuelle så er ikke HomeSeer veldig pent for å si det mildt. Alle punktene du nevner styres helt fint via Homey. Styrer mye av det samme i mitt system, jeg bruker dog Google og ikke Siri, men burde fungere på samme måte. Om du lurer på om noe er støttet kan det søkes opp på Homey sine sider: https://homey.app/en-us/talks-with-homey/. I værste fall kan man skrive egen app om enheten du har ikke er støttet, det skal vistnok være ganske så enkelt.
 8. Du har ikke pluss typen. Du har som du skriver Airthings Wave Radonmåler som er denne: https://www.komplett.no/product/975655/hjem-fritid/smarte-hjem/alarm-sikkerhet/luftkvalitetsmaalere/airthings-wave-radonmaaler Appen er foreløpig bare for Plus: https://www.komplett.no/product/1012158/hjem-fritid/smarte-hjem/alarm-sikkerhet/luftkvalitetsmaalere/airthings-wave-plus-luftkvalitetsmaaler
 9. Med andre ord har ikke Homey gjort noe med Z-wave antennen i det hele tatt. Det er bare pga secure nettverk. Dette gjelder også HomeSeer, se under:
 10. Same! Vil veldig gjerne se hvordan du løste dette.
 11. ztrm2fx har ikke romsensor, denne har kun gulvsensor. Om det er ztrm2 (uten fx) han snakker om er det en helt annen sak...
×
×
 • Opprett ny...