Gå til innhold
 • Bli medlem

Tukun

Medlemmer
 • Innholdsteller

  49
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Om Tukun

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hei, Jeg bruker Google Say til å fortelle meg hvor mange grader det er ute når jeg står opp om morningen. TTS gir meg temperatur på en sensor som står utendørs, problemet jeg har er at desimaler på hass.io vises som punktum og ikke komma. Når den da gir meg temperatur og det er f.eks 4.5 grad ute så sierden fjerde fem. Har prøvd å bruke en template sensor men får det ikke helt til. Skrev inn dette - platform: template sensors: temp: value_template: "{{ states('sensor.27_temperature')|replace(',', '.') }}" Om jeg tester dette i template editor i hass den gir meg fortsatt . og ikke , Kan ikke legge denne template sensoren i configuration heller, da får jeg opp denne feilmeldingen: Invalid config for [sensor.template]: invalid slug Temp (try temp) for dictionary value @ data['sensors']. Got OrderedDict([('Temp', OrderedDict([('value_template', "{{ states('sensor.aeotec_zw100_multisensor_6_temperature')|replace(',', '.') }}")]))]). (See ?, line ?). Om noen kan hjelpe meg hadde jeg satt stor pris på det
 2. Man kan oppdatere termostaten med Aeotec sin z-stick. Om du har pc benytter du Z-Wave PC controller til å flashe med.
 3. Tukun

  Homey nub

  Nå skal det sies at alle noder blir lagt til på Homey som secure. Når man inkluderer en enhet som secure sender den mye mer informasjon og oftere enn om enheten ikke var inkludert som secure. Man har uansett ikke mulighet til å velge mellom normal og secure mode. Noe som medfører at z-wave nettverket blir tregere og tregere jo fler enheter man har. Legger man i tillegg til enheter som ikke er Z-wave+ stopper nettverket helt opp. Usikker hvorfor de kun har mulighet til å legge til noder som secure...
 4. Tukun

  Beste Z-Wave stick for tiden?

  Hvis selve usb pinnen tar kvelden eller blir korrupt Da sliter man. Skal man bruke Home Assistant er Aeotec sin nok det beste valget, siden den har nevnte backup program. Hvorfor sliter man da? Om pinnen skulle slutte å fungere kjøper man en ny en og kjører en recover av snapshot. Alt vil bli som før. All informasjon ligger i separate yaml filer.
 5. Tukun

  Beste Z-Wave stick for tiden?

  Hvorfor skal man ta backup av pinnen? Man tar jo bare backup av hele systemet (snapshot) også kjører en recover fra det? Min Home Assistant tok kvelden fordi elektriker drev å tok strømmen av og på alt for mange ganger. Måtte da formatere SD kortet og kjøre en snapshot. Tok kanskje 10 minutter og alt var som før.
 6. Tukun

  Beste Z-Wave stick for tiden?

  Hvilke backup-funksjoner?
 7. Perfekt! Takk Veldig bra integrasjon @Olav
 8. Hei @Olav Jeg tenkte å prøve ut Nordpool integrasjonen din men skjønner ikke helt hva jeg gjør feil. Jeg får bare opp YAML file /config/configuration.yaml contains duplicate key "sensor". Har en Ruter sensor allerede noe som gjør at det blir to linjer som heter sensor. Hvordan skal jeg formatere dette riktig? # Buss timetable sensor buss: platform: ruter stopid: 2130501 destination: 'Drøbak-Seiersten' # Electricity price sensor: - platform: nordpool currency: 'NOK' region: 'Oslo' name: 'Strømpris'
 9. Tukun

  Hjelp meg å finne en ny varmepumpe!

  Hmmm, mener jeg har lest det et eller annet sted, men finner det selvfølgelig ikke igen. Mulig jeg har blingset!
 10. Har folk fått Z-trm2 til å fungere normalt i Home Assistant?
 11. Hva skal man assosiere mot? Det er det jeg ikke forstår. Du sier at 5 skal være on\off og ikke floor sensor. Hvordan får vi ordnet dette?
 12. Nei, Jeg har fjernet termostaten helt fra hassio, fordi den henger seg opp og lager badstue temperatur. Spørsmålet er hvordan jeg skal få oppdatert til siste config fil for Z-Trm2. Ser jo ut som den benytter gammel template\config fil hver gang jeg inkluderer. Er dette fremgangsmåten: Inkludere på nytt (gammel template) Gå inn i zwcfg og slette alt som har med denne noden å gjøre Starte hassio på nytt?
 13. @geirra Termostaten er ikke inkludert lenger siden den lager badstue på gulvet. Hvordan går man frem da, MÅ jeg inkludere den på nytt for så å fjerne bolken i zwcfg?
 14. Ja, det kan jo stemme det. Før følelsen var akkurat det samme som når jeg prøvde å inkludere den første gangen. Det som er rart er at filen zwcfg_0xecdfe849 har siste dato (i dag), burde ikke denne være oppdatert med siste versjon av config oppsettet? Noen annen vei å gjøre dette? F.eks laste den ned og manuelt adde den inn eller noe.
×