Gå til innhold
 • Bli medlem
 • blogginnlegg
  12
 • kommentarer
  82
 • visninger
  18 740

Om denne bloggen

Fermate sine betraktninger om liv og levned i Hjemmeautomasjons hobbyen

Blogginnlegg i bloggen

Flexit Ventil med Servo Åpning og PC Vifte

Kona vil ha frisk luft på soverommet, mens jeg synes det blir for kaldt i løpet av natta. Jeg forsøkte meg med en Fakro ZWS230 for å lukke vinduet automatisk, men den bråket for mye (WAF=0).   Jeg ønsket derfor å forsøke meg på en servostyrt ventil med en vifte i som kunne blåse frisk luft inn, men lukkes automatisk dersom det blir for kaldt. Vifta skulle være en lydsvak PC vifte med høyt volum, og hastigheten skulle kunne reguleres trinnløst med PWM.   Siden dette sku

Fermate

Fermate i DIY

Sensor på peisspjeldet

På kjøkkenet har jeg en peis.     med et spjeld     når jeg fyrer opp og åpner spjeldet glemmer jeg alltid å lukke det igjen, så når jeg kommer ned om morgenen etter er det iskaldt på kjøkkenet for pipa har suget ut all varmen (den trekker veldig bra) og panelovnene har fyrt hele natta for kråka     Alexa burde ha advart meg når jeg gikk og la meg, på samme måte som hun varsler om at jeg ikke har låst døra eller lukket garasjeporten osv. El

Fermate

Fermate

Smarter FridgeCam

Da Smarter annonserte preorder på kjøleskapkamera måtte jeg selvsagt bestille 2 stk.   Dette var 5 september 2016!    Det er greit at folk sliter med å få produktet til å virke osv men problemet her var at Smarter sendte stadig ut mailer av typen:     Alle sammen hadde tydelig tekst om at en kunne trekke seg fra kjøpet og etterhvert fikk jeg en følelse av at det var det de håpet på siden det aldri kom noe kamera.   Jeg maste og klaget jevnt og trutt

Fermate

Fermate

Smarter Coffee 2dn Gen

Jeg kunne starte med å si mye stygt om Smarter firmaet men det får bli til en annen gang..   Etter en lang histiorie kjøpte jeg altså en Smarter Coffee 2 gen fra ELKjøp. De leverte imponerende raskt: Bestillt i går kl 08:00, kunne hentes på Kiwi (post i butikk) i dag kl 14:00   Skal ikke si så mye om det mekaniske for det er helt likt som Gen 1   Tar likevel med ett par tips når du skal skifte dekslene foran (for å få den fargen som passer kjøkkenet  ) Festen

Fermate

Fermate

Vi pakker opp Echo Show

Fikk inn 2 stk Echo Show i går.   Her er opplevelsen av å pakke dem opp:         Knapper på toppen     Så starter vi opp     Velge WiFi     -og angi passord, kan en gjøre direkte på touch skjermen så en slipper veien om App'en (PC'en)       Jøss den fant kontoen min direkte??       Tja det er lettere sagt enn gjort å laste ned e

Fermate

Fermate

CeBIT 2017

Her er en kort oppsummering fra mitt besøk på årets CeBIT i Hannover.     En hall mindre enn i fjor     Det første jeg møter på er klær (!)     scanner kroppen     og viser deg mulige modeller i augmented reality     klærne du velger blir så printet (!) på stoff i store haller med printere (beklager at jeg ikke fikk med bilde av det, det var helt overveldende)     Toyota viser

Fermate

Fermate

Smarte hjem og bygg

Bedre sent enn aldri! Her kommer bilder fra TUs konferanse "Smarte hjem og bygg 2016" inkl. kåringen av "Norges Smarteste Hjem" sammen med noen korte personlige kommentarer fra hjemmeautomasjon.no's utskremte medarbeider   Erik Newth startet i fin stil med tekno-entertainment om sin selvbyggede Arduino styrte kattemater og plantevanner. -Ikke dårlig, dette tegnet jo riktig bra.     Så kom Tarjei Vassbotn fra Disruptive Technologies som en mild bris fra Californ

Fermate

Fermate

Et ur bare...

Etter at vi bygde garasjen ble det fort klart at det store tomme feltet over døra burde dekoreres med noe. - Et monogram ? - Et "tårn ur" kanskje ?   Men det er vanskelig å finne et urverk som kan drive så store visere og som kan fungere i snø og kulde.   Jeg vurderte laser men vinkelen mellom huset og garasjen ville by på en del justerings problematikk som kunne bli en hodepine.   Jeg husker en gang på Epcot at det var støpt ned lysfiber i bakken som lyst

Fermate

Fermate

URBANISE.COM ?

Var på et seminar der Forsvarsbygg fortalte om sine erfaringer med Incit (FDV system) her om dagen. Plutselig trekker svensken opp en dings av lomma og sender rundt mens han forteller om de fantastiske mulighetene når alle hus blir pepret med sånne små sensorer. Han hadde den med fra Dubai sa han, men visste ikke noe om det var Z-wave eller en annen protokoll. Ser på Urbanise sin web side at de har flere typer.   Noen som vet noe mer?      

Fermate

Fermate

Eliaden 2016

Siden jeg bor rett bak Norges varemesse var det greit å stikke innom en tur. Onsdag hadde langåpent og jeg satte av tida fra 16 til stengetid kl 19.   Det har blitt noen messer opp gjennom årene både som utstiller og som besøkende og jeg får raskt "messefølelsen" i kroppen: Veksle mellom å gå metodisk opp korridor etter korridor for å få med meg alt eller å vase u-planmessig rundt å la farger, lyd og damer trekke meg som det faller seg.   Noen stands har selgere som står

Fermate

Fermate

Gardena Online?

På flyet i helga kom jeg over dette i Lufthansa sitt magasin:       med ett raskt søk kom jeg kun over den tyske linken: http://www.gardena.com/de/rasenpflege/smartsystem/   For meg er det særlig fuktighets sensoren som er interessant, for robot klipper har jeg allerede    

Fermate

Fermate

CeBit 2016

Undertegnede og en par stykker fra jobben fikk endelig kommet oss på CeBit i år. Vi hadde snakket om det i mange år men enten var den akkurat over eller så var det så lange til at det ble glemt igjen før vi fikk booket noe. Vi tok oss kun råd til å ta Torsdag og Fredag fri fra jobben men ble ut helga for å kikke på Hannover når vi først var der.   Messe området i Hannover er jo et voldsomt anlegg. Om vi sier at Norges Varemesse er 3 haller så har altså Deutsche Messe 26 halle

Fermate

Fermate

×
×
 • Opprett ny...