Gå til innhold
  • Bli medlem
  • blogginnlegg
    11
  • kommentarer
    51
  • visninger
    10 162

Om denne bloggen

Fermate sine betraktninger om liv og levned i Hjemmeautomasjons hobbyen

Blogginnlegg i bloggen

Sensor på peisspjeldet

På kjøkkenet har jeg en peis.     med et spjeld     når jeg fyrer opp og åpner spjeldet glemmer jeg alltid å lukke det igjen, så når jeg kommer ned om morgenen etter er det iskaldt på kjøkkenet for pipa har suget ut all varmen (den trekker veldig bra) og panelovnene har fyrt hele natta for kråka     Alexa burde ha advart meg når jeg gikk og la meg, på samme måte som hun varsler om at jeg ikke har låst døra eller lukket garasjeporten osv. Eller HomeSeer burde har gitt meg en advarsel over Squeezeboksene etter 3-4 timer.   Jeg trengte altså en sensor på spjeldet!   En microbryter eller en tiltsensor ville nok kunne monteres men en kabel derfra til en sender ville bli skjemmende.   Løsningen ble en boks rundt selve spjeld stanga:     Inne i boksen puttet jeg en microbryter, en borstopp på akslingen og av plasshensyn måtte jeg slakte en Nexa WBT-912 sender:
Nexa er ikke det foretrukne fordi de sender så lange signaler og blokkerer all (433MHz) radio trafikk men siden spjeldet åpnes og lukkes såpass sjeldent fikk det duge        En skrue i fugen på pipa stabiliserte det hele nok:     Også var det hele på plass:   IMG_0409.MOV   PS:
JA jeg har sjekket at ikke stanga blir for varm for plasten og elektronikken    

Fermate

Fermate

Smarter FridgeCam

Da Smarter annonserte preorder på kjøleskapkamera måtte jeg selvsagt bestille 2 stk.   Dette var 5 september 2016!    Det er greit at folk sliter med å få produktet til å virke osv men problemet her var at Smarter sendte stadig ut mailer av typen:     Alle sammen hadde tydelig tekst om at en kunne trekke seg fra kjøpet og etterhvert fikk jeg en følelse av at det var det de håpet på siden det aldri kom noe kamera.   Jeg maste og klaget jevnt og trutt og fikk riktignok først en refund på £20, en rabbat i butikken deres på 20% (som jeg kjøpte 4 kaffetraktere på) og tilslutt en £25 refusjon på toppen av det hele så det var kanskje ikke så verst. Poenget mitt er at det er greit å være forsinket men en skal ikke stadig love at nå er det like før når det ikke er det.   Men denne uka kom de altså og her er de første inntrykkene:   Esken er merket med IFTTT og Alexa men IFTTT implementasjonen av Kaffetrakteren deres er et sørgelig kapittel så jeg venter meg ikke så mye av det der...     Inni esken finnes dette:     Kameraet lades med USB og står på en vridbar fot:       Det skal settes i døra:       Så begynner konfigurasjonen i appen der jeg allerede har kaffetrakter både hjemme og på hytta:        Den husker SSID og passord til WiFi fra trakteren og foreslår dette           Flere plasser kommer det slike "Er du fremdeles på riktig vei?" spørsmål:     Overføringen av SSID og passord til WiFi er på samme måte som kaffetrakteren:          Det funker jo men jeg må si at Amazon sin bruk av Bluetooth til dette på CloudCam'ene sine er MYE mer elegant.   Etter firmware update er vi connected:       Så begynner posisjoneringen:       

Midt i det hele timer kamera ut og jeg må ta det av festet og vekke det igjen       Nå skal den vinkelen på døren som gir best bilde lagres:     og så "lukket modus"          Og så er det første bildet tatt (tar litt tid før det kommer):        Når (mens) kjøleskapdøra lukkes tennes lyset og tar et bilde akkurat i den riktige vinkelen: (En kan altså ikke kikke live inn i kjøleskapet men se hvordan det så ut når en siste lukket døra)       Så forsøker vi "add item to inventory":         La oss tracke den ved å dra opp en firkant rundt den på bildet:       Fløten klarer den fint å holde styr på (se tracking merket med hvit runding) men smøret var ikke igjenkjennbart på en ny hylle:       Så vi lager en shopping liste. Tanken er at det skal bestilles automatisk på Tesco men her må vi nok vente på at Rema1000 kommer på banen (?!)              Jeg har ikke kikket igjennom alle setningene ennå og heller ikke testet IFTTT, men "door left open" var bare å skru av etter en par dager...        Multicam (ett kamera til for å se det som er i døra) er i beta som en kan melde seg på.   Jeg kommer nok foreløpig til å bruke kamera kun "live" (se siste bilde) når jeg er i butikken for å huske om "vi hadde rømme eller ikke". Det er kult å se tracking teknologien men så lenge varene kan stå bak hverandre blir det foreløpig litt mye feil i forhold til tjeneste.   MEN sånn var jo talestyringen i starten også og nå kan jeg nesten ikke tenke meg huset uten.

Fermate

Fermate

 

Smarter Coffee 2dn Gen

Jeg kunne starte med å si mye stygt om Smarter firmaet men det får bli til en annen gang..   Etter en lang histiorie kjøpte jeg altså en Smarter Coffee 2 gen fra ELKjøp.
De leverte imponerende raskt: Bestillt i går kl 08:00, kunne hentes på Kiwi (post i butikk) i dag kl 14:00   Skal ikke si så mye om det mekaniske for det er helt likt som Gen 1   Tar likevel med ett par tips når du skal skifte dekslene foran (for å få den fargen som passer kjøkkenet  ) Festene ser slik ut:     Den øverste venstre knappen ser ut som om den er plassert av Citroen og er helt umulig å få tak i bak filterholderen. Prøv med en liten kniv eller bøyd binders:     I bruksanvisningen finner jeg altså et hint om den nye teknologien: (The fabulous BlinkUp technology -, glis)     Og her er altså det nye, en LED (og en fotoLED) på panelet:      Når du setter opp trakteren må du ikke lengre logge deg på en lokal WiFI (som på Amazon Echo) men du holder telefonen inntil LEDen og så blinker telefonen SSID og passord over til trakteren. (Og det er jo enklere)   Appen er oppdatert til å håndere flere steder (hus), flere devicer (også av samme type) og gi dem device navn. Men det har vært noen UI designere inne i bildet og fjernet nesten alt fra førstesiden bortsett fra antall kopper, vann og start:     Det aller aller første jeg testet var jo om koden for å styre den fra @Moskus sin plugin fremdeles funket..... NEI DET GJØR DEN IKKE   De har endret protokollen og den svarer ikke på broadcast en gang så vidt jeg kan se. (lover å teste mer så fort jeg får opp VS på min nye hjemme PC)   Men så til det positive da:   Det er kommet en forvarmings instilling og displayet er oppgradert med en "gjenstående tid" og mye bedre oversikt over "keep warm" modusen:               Og når du sjenker kaffe står den slik og venter på kanna:     OK Så viker ikke  @Moskus sin plugin, men hva om Alexa plugin'en gjør (nesten) det samme? Installerer plugin, ser veldig få kommandoer beskrevet... "Alexa Detect my devices".... aha Device navnet ble brukt her akkurat som en lyspære. Men hva er kommandoene?!? Lager en Routine og...WHAT?! Bare AV og PÅ ?!?!?!?!   Så jeg kryper til IFTTT korset (foretrekker jo å ha minst mulig i skyen jeg) og finner at disse kommandoene er gjort tilgjengelig der:     Og disse tingene kan jeg teste på:     (Jeg har riktig nok ikek fått "kaffen ferdig til å kjøre ennå)   Tja, her er det jo ingen mulighet til å få et varsel om at det er for lite vann  og i det heletatt savner jeg CoffeeSeer plugin'en veldig.   Konklusjon: Mekanisk den samme som 1 Gen Oppgradert prosessor funksjonalitet og parring Bedre display funksjoner UKJENT PROTOKOLL (Kommandoer og status bytes fra 1.gen, ser ikke ut til å funke) Bare Av og PÅ i gjennom Alexa skill Basic funksjonalitet gjennom IFTTT   Vi må få noen til å kjøre Wireshark mot denne
I mens må vi alle be om at de ikke har kryptert trafikken 

Fermate

Fermate

 

Vi pakker opp Echo Show

Fikk inn 2 stk Echo Show i går.   Her er opplevelsen av å pakke dem opp:         Knapper på toppen     Så starter vi opp     Velge WiFi     -og angi passord, kan en gjøre direkte på touch skjermen så en slipper veien om App'en (PC'en)       Jøss den fant kontoen min direkte??       Tja det er lettere sagt enn gjort å laste ned en Alexa app uten amerikansk kredittkort....         Og så en liten FW update       og SÅ er vi klar     Hm må sette Metric og Celsius ser jeg, men det går greit.     Men å gjøre video calls med den har jeg til gode.   Noen som har fått til det?    

Fermate

Fermate

 

CeBIT 2017

Her er en kort oppsummering fra mitt besøk på årets CeBIT i Hannover.     En hall mindre enn i fjor     Det første jeg møter på er klær (!)     scanner kroppen     og viser deg mulige modeller i augmented reality     klærne du velger blir så printet (!) på stoff i store haller med printere (beklager at jeg ikke fikk med bilde av det, det var helt overveldende)     Toyota viser en EL-scooter med 50km rekkevidde     Denne karen gir meg en følelse av å være på E3 i LA og ikke CeBIT i Hannover       mens noen roboter er ekte:     Så snubler jeg over Thomas Kubitza fra Universtity of Stutgart     Han snakker om at folk blir lei av å styre ting fra en haug med APPer på telefonen Så de har definert ett nytt felles lag på toppen av det hele uavhengig av teknologi og protokoller     De har mulighet til å gi devicer funksjonalitet som de i utgangspunktet ikke har, med augmentet reality som farger på pæra fra denne zwave bryteren     Eller en av og på bryter på denne BT vibratoren (alarm dings)     Appen deres var context sensitive og viste forskjellige kontroller avhengig av hvor du var (tracker armbånd)     Disse bryterne fra BroadLink var jo pene     Tenk, å kunne styre alt fra en app, wow       Veldig mange stands hadde med en DOT i år     Amazon var på plass med sin Cloud     Og jeg spurte de 3 spørsmålene: 1 Når releaser dere i Europa? 2 Når kommer den på Norsk? 3 Kan vi lage en plugin som ikke går til en skytjeneste men direkte hjem til meg?   Og svarene var som forventet. 1 og 2: Vet ikke, og om jeg visste ville jeg ikke kunne fortelle det 3 Nei.     Inne i startup hallen fant jeg en kar fra Otrema som hadde en veldig kul radiator termostat. Den kunne stilles lokalt og viste temp i farger. -Vil varme opp til 28     - Innstilt temp er 27 (og det er det i rommet nå)     - 26 er laver enn rom temp så jeg skrur av.   Den er BT med USB lading     Dette blir min nye 3D printer tror jeg fra TRIDITIVE Må bare skrape sammen 36 000 Kr først...     Lenge siden jeg lekte med robot-Lego, hadde ikke fått med meg den siste prosessoren deres     Denne var bygget for å demonstrere IoT men egentlig demonstrerte den bare at de kunne snakke med LEGO boksen over TCP     HOMEMATIC var der med samme store stand som i fjor og er like propritær som før. En av underleverandørene sa at de på siste brukerkonferanse hadde lovet å åpne opp gateway APIet sitt men at det ikke var skjedd ennå. - tenk det, at kundene ønsket et åpent API       Alexa var også med her     Så snublet jeg over disse gutta her som hadde hele bordet fullt av godsaker Alt på bordet er ZigBee HA     Relativt dimmehjul, skulle prises ca 30 Euro     DIN relee     Med manuell knapp     Gatewayen deres     Som jeg selvfølgelig maste om å få APIet til. Eller at de i det minste skrev en HS plugin til (De har lovet å følge meg opp på dette)   De forventer å kunne selge tingene på nett om 2 måneder. Til retail om 2 uker.     Noen droner var store     Noen var farlige (Tyske forsvaret hadde stor stand)     Alle (bortsett fra Nordmenn) svermet rundt Teslaen som bier rundt en blomst (Eller fluer rundt en ku-ruke?)     En app for urin analyse?     En emotion analyse i sanntid:     Lengter du etter din gamle Remington?     Gamer stol     Det var veldig mye VR i år     På fredag klarte jeg å komme meg inn på Retail avdelingen der bla Fibaro holdt til i år. -"Har dere noe nytt å vise meg?"     Denne skulle kunne ta klikk, dobbel og trippel klikk og long-klikk på alle 6 tastene.     Co sensor     En z-wave keypad fra POPP. Den så jo flott ut.     Schwaiger lager ting både i zwave og ZigBee. (Men Fibaro mannen mente ZigBee var uinteressant...  )     Popp hadde også en solcelle sirene til utendørsbruk     Nixdorf viste ett bus-system         Enda en med proprietær protokoll og hemmelig API     Dikene bli stadig større     Winchester forklarte fargekodene slik:     Gøy å se en disk i drift og se lese armen bevege seg     "JA vi har ZigBee, øh.. ZLL, HA - hva er det?" "APIet? Ja jeg tror det er åpent.. Vil du ikke bruke Clouden da?" osv       EZWIZ hadde 433Mhz dingser som skakket med en gateway til WiFi. Fra øverst venstre: Sirene, røykvarsler, bevegelse, dørsensor vannsensor, gateway, keyfob, dørsensor Han påstod at gateway api'et var åpent     Det var som vanlig en del biler for å trekke folk. Jeg tror jeg telte 4 Formel1     KNX viste bare en vegg full av partner logoer, og der var jammen HDL også gitt     Mye kasser og kjølere. Denne går visst på melk ?     @iblis har lest denne så kanskje jeg burde låne den av ham?     Jeg har også et lite smarthus som jeg bruker til foredrag men mitt er ikke så fint (men litt mere mobilt da)     Allerede kl 12 på fredag begynte standene å tømme seg. Det er litt dårlig når messa varer helt til 18 men folk er sikkert lei etter en uke     På vei ut gikk jeg forbi DRONEMASTERS konkurransen. Det er dritkult men jeg så masse av det i fjor.     Robotene til hjemmet kommer i flere størrelser og fasonger men minner fremdeles mest om leketøy     Så var det takk for i år Og til neste år blir det på sommeren        

Fermate

Fermate

 

Smarte hjem og bygg

Bedre sent enn aldri! Her kommer bilder fra TUs konferanse "Smarte hjem og bygg 2016" inkl. kåringen av "Norges Smarteste Hjem" sammen med noen korte personlige kommentarer fra hjemmeautomasjon.no's utskremte medarbeider   Erik Newth startet i fin stil med tekno-entertainment om sin selvbyggede Arduino styrte kattemater og plantevanner. -Ikke dårlig, dette tegnet jo riktig bra.     Så kom Tarjei Vassbotn fra Disruptive Technologies som en mild bris fra California med velfunderte (hans tidligere arbeidsgiver er jo ikke noen hvemsomhelst) betraktninger og superkuul teknologi (sensorer som går 15 år på innebygget batteri)       Så en kar fra et litt mindre firma, men med en god forretnings ide.     I pausen kikket vi på utstillerne, de var ikke så mange og det var skuffende lite dingser å se på (som jeg synes er morsomst) (Hvorfor var ikke Tronika der forresten?) Men det var da noen stands og det er en god begynnelse.             Så var det parallelle sesjoner og jeg kikket litt på en NTNU professor som snakket om et forskningsprosjekt om minimalisering av klimagasser. Etter litt tid prøvde jeg det andre løpet som viste fram en trygghets alarm slik som moren min på 94 år har rundt halsen på gamlehjemmet. Jeg velger å ikke kommentere noen av de foredragene...     Jeg kikket litt på Onny Eikhaug fra DOGA som fortalte oss at design er veldig viktig.     Tror jeg har sett slike budskap før.     Jeg er jo generelt enig i at designere er en god ide, -alltid, -og særlig der hvor teknologer og ingeniører tramper hodeløst fram. Men jeg syntes kanskje ikke at koblingen mot smarte hjem og bygg kom helt klart fram i dette foredraget.   Så var det GET. Det var jeg veldig spent på siden jeg kjenner veldig mange folk som har veldig lite godt å si om GET. Heldigvis oppfylte de mitt forutinntatte standpunkt og hadde ingen fornuftig ting å si om smarthus, utenom en amerikansk undersøkelse. Ambisjonene er altså. "en knapp for å slukke alt lys når du legger deg", "senarioer" og bevegelsesdetektorer.     Rådet om 20mm rør var også veldig bra å få med seg og om du skal ha 3 eller flere tjenester bør det altså være 2 stk 20mm rør:   Etter en god lunch hadde Smartly 2 gode nyheter: #1 Vi er ikke konk     #2 Den andre var at de kom med dedikerte løsninger for El-Bil lading:     Salen gjorde høflig oppmerksom på at den første som forlater stimen blir spist først, mens min sidemann tørt bemerket at en Yellowfin tuna svømmer mye raskere enn en hai..     Etter debatten var det Schneider sin tur. De startet med noen dype funderinger på smarte byer, men brukte en god del av tiden på å snakke om lading av el-biler.     Men så kom høydepunktet: Kåringen av "Norges Smarteste hjem"     Og gjett hvem som vant?     Oi et starter kit for hjemme automasjon!     -Det trenger jeg virkelig!     Heldigvis fikk vinneren en mikrofon så han kunne fortelle salen at vi er dritt lei proprietære løsninger og ønsker oss ting som kan brukes om hverandre. Godt sakt Moskus!     Når jeg leser igjennom dette så slår det meg at jeg kan høres en smule sarkastisk ut. Det er selvfølgelig meningen som en god konferanse-kritiker.   -Alt for mye vyer og bla-bla, alt for like teknologi og hard-facts.   MEN DET ER JO IKKE Teknisk Ukeblad SIN SKYLD! Sånn er jo markedet akkurat nå.   Neida: Heia TU, kjør på videre! Dette kan bli en riktig flott konferanse etter hvert.   - Inviter utstillere med skikkelig hardware
- få noen hardcore nerder til å vise hvordan en teknisk gjør det med; OpenHAB, HS, Fibaro HC, Homekit, Vera osv - få noen brukere til å vise hva en kan få til av LØSNINGER og TJENESTER med denne teknologien. - få noen folk med skikkelig framtids meldinger ala Disruptive til å peke framover - få noen folk fra de STORE GUTTA (om dere får tak i dem) til å fortelle hva de tenker om saken (Google, Amazon, Apple MS osv) Fyll gjerne på med litt politikk, lovgivning og litt moro og tull og tøys.   Jeg kommer... (Enten som deltaker eller som foredragsholder?)   Delegasjonen fra hjemmeautomasjon.no var veldig fornøyd med dagen og dro hjem til @Fermate for å feire sammen med @iblis.    

Fermate

Fermate

 

Et ur bare...

Etter at vi bygde garasjen ble det fort klart at det store tomme feltet over døra burde dekoreres med noe. - Et monogram ? - Et "tårn ur" kanskje ?   Men det er vanskelig å finne et urverk som kan drive så store visere og som kan fungere i snø og kulde.   Jeg vurderte laser men vinkelen mellom huset og garasjen ville by på en del justerings problematikk som kunne bli en hodepine.   Jeg husker en gang på Epcot at det var støpt ned lysfiber i bakken som lyste veldig sterkt i Florida natta og gled sakte over i nye lyspunkter ettersom lyskilden aktiverte stadig flere fibere. Men her måtte jo hvert punkt adresseres separat, -det var verre.   Jeg fant et hyggelig firma på Vestlandet som kunne selge meg fiber men etter å ha testet å mate fiberen med separate lysdioder (og litt felt testing) fant jeg ut at jeg skulle gå for separate lysdioder.   Jeg bygget et prototype med LED på papp og koblet det hele sammen med en Arduino Mega (den har jo mange PWM porter som kunne brukes til dimming). Spec'en var sånn: 12 Dioder som lyser svakt for å vise de 12 "tallene" Times viseren lyser fast med sterkt lys Minutt viserer blinker i sekund takt med sterkt lys. 12 dioder mellom de 12 hoved diodene for å kunne vise "halv åtte" Når kort og lang viser faller sammen så starter sekund viser å blinke i 1/2 sekund takt Litt ekstra fest blink på hel og halv time   Arduinoen ble bygget inn i en boks sammen med en klokke chip (DS3231) og LED motstandene:     Det hele så veldig bra ut så jeg kjøpte en stor klokke på Jysk og slaktet den for å få ut den store metallringen. Den ble malt hvit og det ble boret inn 24 lysdioder i den.     24 kabler er mye så 3 x Rj45 ble brukt for koblingen til Mikroprosessoren     Resultatet ble litt for lite i forhold til visjonen jeg hadde og klokka ble hengende inne i garasjen i et år (for liksom å teste at den tålte vintertemperaturene eller noe sånn...)     Men i høst tok jeg meg sammen og boret 24 hull i garasjeveggen og monterte diodene i noen fine plastrør jeg hadde fått tak i på Maxbo på Hvam:     Hver diode ble loddet og krympet på pluss beinet.     Og krympet totalt:     Til sammenkoblingen brukte jeg noen "telefon plint" som jeg hadde funnet på jobben.     Nå står klokka der og lyser og det ser ganske bra ut, både i mørket og i dagslys  (Diodene er på 13000 mcd)   Her er klokka 20 minutter over 7 :     Og her er den 20:10 :     På hel og halv time skjer dette:     Og når minutt og time faller sammen starter sekund blinkene (her blir klokka 21:15) :       Jeg legger ved source koden om noen er interessert : LED_Klokke_Arduino_Mega.txt  

Fermate

Fermate

 

URBANISE.COM ?

Var på et seminar der Forsvarsbygg fortalte om sine erfaringer med Incit (FDV system) her om dagen. Plutselig trekker svensken opp en dings av lomma og sender rundt mens han forteller om de fantastiske mulighetene når alle hus blir pepret med sånne små sensorer. Han hadde den med fra Dubai sa han, men visste ikke noe om det var Z-wave eller en annen protokoll. Ser på Urbanise sin web side at de har flere typer.   Noen som vet noe mer?        

Fermate

Fermate

 

Eliaden 2016

Siden jeg bor rett bak Norges varemesse var det greit å stikke innom en tur. Onsdag hadde langåpent og jeg satte av tida fra 16 til stengetid kl 19.   Det har blitt noen messer opp gjennom årene både som utstiller og som besøkende og jeg får raskt "messefølelsen" i kroppen: Veksle mellom å gå metodisk opp korridor etter korridor for å få med meg alt eller å vase u-planmessig rundt å la farger, lyd og damer trekke meg som det faller seg.   Noen stands har selgere som står som gribber og bare venter på å kaste seg over deg mens på andre står selgerne å snakker med hverandre i en stor flokk med ryggen til og du føler du egentlig ikke har noe her å gjøre. (Når en er opp i årene som meg så tillater jeg meg å si "Beklager om jeg er til bry men er det noen her som kan vise meg noe?")   Noen stands er trøstesløse med noen plakater på veggene og kun en person som sitter på en stol og fikler med mobilen sin og for lengst har gitt opp å se på folkene som passerer mens andre er bygget som små slott og viser at her er det et konsern som har budsjetter for slikt.   Elko er nok en av disse     og som vanlig er det ikke her en finner de mest fantastiske produktene:     Jeg registrerer at det forrige systemet dere glimrer med sitt fravær og regner med at avløseren kommer til å lide samme skjebne siden de fremdeles hardnakket ønsker å finne opp så mye krutt som mulig.   Kjære ELKO: Hvorfor i all verden kan ikke dere lage en dobbel kontakt med innebygget Z-wave ??? - både utenpåliggende og innfellbar, i kjent ELKO kvalitet!   Eller en dobbeltbryter med Z-wave sender som passer inn i rammene deres? Så vi slipper å bruke en bryter til 16A for å bryte noen få miliampere som styrestrøm til en Fibaro eller Aeon med alt for små kontaktskruer og som fyller hele veggboksen full.   Gjerne en batteriversjon og en med tilkobling av 220V og med 16A releer. Den trådløse batteri dimmer senderen deres som dere viste (sorry ingen bilde) er et bra utgangspunkt for størrelse og feste.   Så jeg vandrer videre, forbi Malmberg som ikke har tid til å se på meg.
(Jeg har dessuten ikke dress og slips så en svenske vil nok uansett anse meg for useriøs...)     Stopper litt hos ABB som viser meg sitt alternativ til KNX: free@home     Poenget her er at en skal slippe å kjøpe ETS verktøyet og gå på $$ kurs osv og kunne endre programmeringen selv i ett pek og klikk Interface:     Alt sammen er selvfølgelig lukket og proprietært og fyren som demonstrerer er hyggelig og jeg tar meg voldsomt sammen for ikke å være spydig... (det er dessverre en lei uvane jeg har som jeg forsøker å legge av meg)   Da er det mye hyggeligere på standen til HDL: Her er det andre toner: JA vi har vårt egen trådbaserte buss-system men om kunden ønsker noe spesielt så interfacer vi det meste. Det er bare å koble på. Z-wave, SigBee osv.     "Snart kommer vår nye dørtelefon. Er ikke designet flott?" (For øyeblikket en papp plate  )       Jeg innrømmer at om jeg ikke hadde det så behagelig som jeg har det i den jobben jeg har nå ville HDL være et spennende alternativ..   Også måtte jeg jo svinge innom standen og hilse på FutureHome folket:     Etter hvert dukket Stian opp også og jeg fikk en innføring i FutureHome sin forretningsmodell. Meget interessant!   Det var deilig å besøke standen til Steinel og oppdage at de IKKE har tenkt å kaste seg på "vi vil også ha vårt eget proprietære smarthus system" bølgen, men isteden følge "skomaker bli ved din lest", - gjør det du er god til, og lage bevegelsesdetektorer til andres systemer. Riktignok fant jeg ikke Z-wave men bare KNX og eNet.     Hm eNet? Hva er det? Jo det finner du på Gira sin stand:     Her finner jeg en hyggelig kar som åpen innrømmer: "Ja vi er proprietære"     Men elektrikeren må gjerne gi bort passordet så kunde kan programmere selv men det anbefaler vi ikke å gjøre . Det blir det bare rot av og dessuten slutter garantien å virke da. (Jeg tenker i mitt stille sinn at jeg er glad kona ikke anser det som en garantisak hver gang systemet vårt ikke gjøre som hun vil..)     Til slutt må jeg jo bortom Eaton og XConfort  Der finner jeg en flokk med blåskjorter i ivrig diskusjon med hverandre og jeg må BE om å få en demonstrasjon.   En kunnskapsrik fyr struttende av selvtillit forklarer meg at "nei, ikke bare videresending til en node (som Moskus har fortalt meg) men et fullt mesh system akkurat som Z-wave"     Han viser også stolt fram den nye dimmeren som kan dimme hva som helst selv finner ut hva det er av type pærer.     Så var det Interface da. Joda det finnes en USB stick og et API. En må bare søke om å få programmere mot det....   Og så er klokka 18:45 og det er på tide å lete etter @Øyvind og @Håvardgj   Mens jeg ruslet rundt passet jeg selvfølgelig å spørre om folket hadde kommet seg på Norges nettsamfunn for hjemmeautomasjon. - Ikke det? Vel her er en liten flyer som du kan bruke som huskelapp til du kommer på kontoret igjen:     Du ser den på bordet til FutureHome        

Fermate

Fermate

 

Gardena Online?

På flyet i helga kom jeg over dette i Lufthansa sitt magasin:       med ett raskt søk kom jeg kun over den tyske linken: http://www.gardena.com/de/rasenpflege/smartsystem/   For meg er det særlig fuktighets sensoren som er interessant, for robot klipper har jeg allerede    

Fermate

Fermate

 

CeBit 2016

Undertegnede og en par stykker fra jobben fikk endelig kommet oss på CeBit i år. Vi hadde snakket om det i mange år men enten var den akkurat over eller så var det så lange til at det ble glemt igjen før vi fikk booket noe. Vi tok oss kun råd til å ta Torsdag og Fredag fri fra jobben men ble ut helga for å kikke på Hannover når vi først var der.   Messe området i Hannover er jo et voldsomt anlegg. Om vi sier at Norges Varemesse er 3 haller så har altså Deutsche Messe 26 haller med 450 000 m2 inne areal og 58 000 m2 uteareal og har bla. egen brannstasjon.    Konferansen kjørte foredrag fra 3 sener parallelt alle dagene i tillegg til selve utstillingene og jeg fikk assosiasjoner til E3, GDC og Siggraph fra den tiden jeg var i spillbransjen.   Som software utvikler og it-sjef var det jo interessant å rusle rundt å kikke på produkter og høre på foredrag men jeg må jo innrømme at jeg var mest interessert i å kikke på Smarthus produkter   Så jeg skyndte meg bort på IoT avdelingen og fant ganske fort Fibaro standen:     Der var det en del gamle nyheter som fremdeles kun var på plakater:       og en mulighet til å teste denne, "kodepanel, kamera, intercom" saken:     Nå var denne standen egentlig en felles stand for Z-wave Europa så på en av stasjonene fant jeg denne fra z.wave.me     Den virket veldig lovende for en DIY mann som meg og jeg klarte derfor å overtale mannen til å selge meg demoversjonen sistedagen. Se annen posting i forumet for test av denne.   Ellers virket det noen ganger som om alle skulle kaste seg på hjemmeautomasjon:     Det var flere kina fabrikker som søkte etter agenter for Z-wave og WiFi switcher:     Noen av dem var riktig så slanke     men mange hadde tenkt seg å "erobre markedet" med lukkede protokoller hvor du skulle kjøpe både HW og SW fra dem og bare dem     Noen riktig interessante alternativer til Rollertroll:     men her snakker vi om minimum ordre på 200- 5000 stk     Ellers var det jo alt mellom himmel og (IT) jord av vanlige PC og serverting.   Og en del forbrukselektronikk, iPhone deksler, ladere osv osv. - den store greia i år var nok disse ståhjulingene     og det var litt sært å se asiatiske dresskledde karer suse rundt på messa med dem   Til slutt var det masse god mat og godt øl... -en tur i dyreparken og på loppemarked.   Neste år reiser jeg nok privat.. kanskje med noen herfra forumet...  
 

Fermate

Fermate

×