Gå til innhold
 • Bli medlem

Fermate

Administrator
 • Innholdsteller

  1 763
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  109

Fermate vant dagen sist 1. september

Fermate hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Fermate

 • Bursdag 31. januar

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

7 273 profilvisninger

Fermate's Achievements

Avansert medlem

Avansert medlem (3/3)

1k

Nettsamfunnsomdømme

 1. Nå tok en av Rollertol'ene kvelden Noe som har en 18mm 12V 433MHz slik liggende? Som kunne tenke seg å selge den? Kan ikke se at de selger den modellen lengre? Eller 18mm i det heletatt?
 2. Stilig! Før du maler den helt med gull; prøv med en nesten tørr pensel og bare legg på litt litt "her og der"
 3. Hva er det for en Device du har der? En pad? Stor det "Lenovo" på den?
 4. https://support.google.com/maps/answer/18539 Finn koordinatene til et sted Åpne Google Maps på datamaskinen. Høyreklikk på det aktuelle stedet eller området på kartet. Velg breddegrad og lengdegrad. Da kopieres koordinatene automatisk.
 5. Takk for kode! #1 Ser du velger å "gå i frø" om MQTT ikke starter, er det noen grunn til at du ikke gjør noe RETRY på det? #2 Hvilken MQTT plugin til HS4 er det du viser der?
 6. Del gjerne kode. Kanskje andre kan plukke sammen fra din løsning
 7. Vil det si at du da gjør det "lovlig" siden du går via ENTSO-E ? Norpool er jo litt vrange her: Ikke det at JEG er noen "det må du ikke gjøre for det er ikke lov, og siden jeg ikke tør å gjøre det synes jeg ikke du skal gjøre det heller" type, men jeg er litt interessert i at tjenester jeg bruker ikke plutselig blir borte fordi de blir stengt.
 8. Kult! Til info har jeg nå hatt flere iPad2 stående på lading kontinuerlig i 5 år for å kjøre HST
 9. Amazon sitt CloudCam trigger Alexa som igjen kan trigge HS Har person deteksjon og alarm dersom den hører "knust glass" eller "Røykvarsler lyd"
 10. Jeg har bare så vidt begynt å teste ZigBee på HS4'en hjemme. Kjører deConz, Conbee og JowiHUE på hytta i Danmark (for der er det ikke plass til Fibaro piller i veggboksene så jeg må bruke IKEA pærer isteden ) Blir kanskje litt eksprimentering der nede i sommer.
 11. Jeg slenger alikevel ut kode for denne løsningen i tilfelle noen ønsker å se på den eller bruke den til noe annet. Den er 98% ferdig men ikke ryddet for å se profesjonell ut ... (Det er også lov å kommentere spørre eller kritisere) Fikk 2 ESP32 av @Moskus i posten (han bestikker meg for at koden min skal bli kjørbar på hans billigere prosessorer ) så det kan også hende at koden nå blir skrevet om til å kjøre mer rettet mot disse...
 12. For noen uker siden var neste prototype klar til test. Den var super optimalisert på plass og hadde fått plass til trykk knapper for å styre den manuelt. (De henger i kablene på dette bildet) Boksen som elektronikken skulle pakkes inn i var ikke klar men den var tiltenkt å ligge separat bak skinnen som en lang lav boks og kunne lages senere. Alt ble hektet sammen på en gardin som er montert på "braketter" slik at jeg kan teste: Alt ble kjørt med MQTT og devicer i HomeSeer og hadde følgende funksjoner: Learn Devicen hadde følgende to funksjoner (men jeg har ikke funnet ut hvordan jeg får knapper på dem enda): På de trykk-knappene kunne en da i "learn turn_start" mode, kjøre stepper motoren + / - til start punkt. Når posisjonen var korrekt kvitetrte en med den 3dje knappen. Antall stepp til det andre endepunktet kunne like godt hardkodes siden det ikke endret seg. I "Learn pull_time" modus kom en føst i en mode for å justere startpunktet (altså + / - på DC motoren som drar gardinene) og så trykket en på den 3dje knappen som kjørte gardinen over mens den målte opp tiden det tok før du kvitterte igjen når den var helt over. Denne tiden ble lagret. I drift modus var knappene: 1 Vri høyre 2 Vri venstre 3 Toggle åpne / lukke (ikke mulig å la gardinen stå halvåpen da det ikke gir noe mening for meg på panelgardiner) Fra HS kunne en Åpne og Lukke og anngi vridning i % Alle statuser ble lagret i Flash memony slik at dersom strømmen gikk kunne det hentes oppigjen når den kom tilbake. (Dette vil da IKKE fungere dersom strømmen går akkurat når du kjører men det er akseptebelt (du må da kjøre LEARN på nytt)) Alt fungerte kjempefint bortsett fra EN liten ting: 59 sekrunder kjøring (skinna er ca 250 cm) av DC motor fra venstre til høyre var IKKE det samme som 59 sekunder andre veien Det manglet 2-3 sekunder på tilbaketuren hver gang. Skitt!!! Det var såpass regelmessig at det var fristende å bare kode inn 3 sekunder ekstra men perfeksjonisten i meg måtte bare innrømme: Å bruke TIDEN som parameter holder desverre ikke. Og jeg regner med at det å bruke en steppermotor og telle stepps vil gi samme problemet; det ligger i snora og friksjon og sånn. Synd! OK Da må jeg inn med endebrytere i begge ender. Back to the drawingboard... brb
 13. Du må ikke la deg skremme av mine langtekkelige prosjekter der jeg diskuterer med meg selv. Jeg hadde et råttent system som trengte å starte fra bunn og tanken var og ikke bare dele de tekniske trinnene i prosessen men også hvilke vurderinger og betrakninger som jeg gjorde meg underveis. Det finnes andre som har opplevd konverteringen som klikk og kjør:
 14. OK Da er det (som vanlig) jeg som ikke følger med. Det jeg opplevde i starten var altfor tregt. På tide å prøve igjen da kanskje.
×
×
 • Opprett ny...