Fermate

Administrator
 • Innholdsteller

  1 124
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  60

Fermate vant dagen sist på juli 20

Fermate hadde mest likt innhold!

Mottatte likerpoeng

562 Excellent

Om Fermate

 • Rang
  Avansert medlem
 • Bursdag januar 31

Nylige profilbesøk

1 573 profilvisninger
 1. IKEA pærene oppfører seg slik: Om du skrur av strømmen og så skrur den på igjen vil pærene tenne uansett om de var av eller på. MEN de vil gå til siste satte DIM Level! Dersom siste dim var til 0% vil de gå til 1% Jeg vil derfor foreslå at du bytter ut den "dim til 0%" {"3311":[{"5851":0}]} du i dag har på OFF med en IKEA OFF {"3311":[{"5850":0}]} Du kan også da lage ON LAST LEVEL som en IKEA ON {"3311":[{"5850":1]}j Fordelen med dette vil være at en kan gjøre ting som jeg gjør her på hytta: Utelampene tenner 30 min etter solnedgang på 1% Kl 01:00 Dimmer de til 99% og skrus av (OFF) Om noen ønsker å skru dem på manuelt om natta kan de skru bryteren av og på og så vil de tenne for fullt.
 2. Vi gratulerer @Moskus med dagen!
 3. Hm når jeg tenker meg om så husker jeg at jeg selv la inn de greiene i feil felt for en uke siden og at jeg slettet 2-3 Trådfri HUBer i dag for å få systemet til å kjøre så her er det nok ingen bug som skal fikses. Heller at vi lengter etter litt bedre kontroll på hvilke HUB'er som er hvem utfra MAC adresser. Men det haster ikke i forhold til andre ting
 4. Burde kanskje snart få en egen "system" kategori om dette.. Jeg skal bare nevne at fordi jeg ikke har tilgang til så mye Z-wave utstyr her nede på hytta i Danmark så kjøpte jeg en Trådfri bevegelses detektor og koblet opp på en av rommene i går. Den er usannsynlig treg når den skal skru på lyset Bruker nesten 4 sekunder fra jeg kommer inn til lyset tennes. Til sammenligning har jeg en AEON detektor i gangen som skrur på Trådfri pærer med Moskus til HS plugin og den tenner lyset etter 1-1,5 sekunder.
 5. Blir gøy å høre hvordan du kommer i gang med dette. Du er klar over at den Zigbee trafikken er kryptert og følger HA/Light-link profilene?
 6. Hadde en litt rar opplevelse nå. Plugin'en begynte å krasje på hver oppstart. Ette rå ha prøvd lit forskjellige ting kikket jeg i INI filen. Der hadde IP og KEY byttet plass ?!? Etter å ha byttet tilbake startet den fint.
 7. Nord Skjælland, nær Gilleleie
 8. OK Da har jeg testet litt og funnet følgende: Det er lett å liste ut alle grupper. ("/15004" gir deg en liste) Du kan spørre på hver gruppe på samme måte som du spør på devicer (/15004/<gruppenr>) Gruppene har et (IKEA) navn akkurat som Devicene ("9001") Gruppens medlemmer er lette å liste ut men dette er muligens ikke relevant ennå (?) Men viktigst: Du kan sette Dim Level og On/off på samme måte som på et Device (5850 og 5851) DETTE HAR JEG VERIFISET Antakeligvis kan du også sette farge og dim speed på samme måte også men det har jeg ikke testet ennå. (Nå kom sola ) Ser vi da for oss "IKEA gruppe devicer" i HS med ON/OFF knapper og Dim slidere på samme måte som en pære? (Og farge og transient subdevice om det funker)
 9. Skjønner. Personlig er jeg ikke så glad i sånne scann greier men folk er jo forskjellig, så da kan en jo la det være opp til den enkelte på config pagen: Update IKEA Devices With HS device names <Checkboks:> Automatically every <Tidsangivelse, med 24 timer som default og default checked off> <button> Update Now
 10. Får ikke plugin'en beskjed om det? Om den får så kan vi ha en Checkboks i Trådfri Config page: X Update IKEA Devicenames when HS Devicenames changes Om ikke kan vi ha en knapp i Config page: Update all IKEA devices with names from HS (root) Devicees Flott takk. Jeg tenkte jeg skulle legge inn noen timer på dette nå siden været er grått...
 11. Trigge? Annen enn hva da? Det finnes i hvert fall kommando for å sette IKEA navnet. Men det kan vi komme tilbake til. For å forske litt i grupper må jeg streemline debug verktøyet mitt litt. Finnes det en oppdatert versjon av InitCOAP og PerformQuery rutinene som fungerer bedre (på timeout?) enn den jeg tok utgangspunkt i fra consolapplikasjonen ?
 12. Men legg inn dimme-transient-tid imens du. Jeg savner faktisk den. Smooth overgang virker mer luksuriøst
 13. Ja tenker på å dimme en gruppe direke
 14. Ja jeg kan godt kikke på det. Må bare lage en DK versjon av test verktøyet mitt. Ikke SÅ viktig men hadde også være greit at navnene fulgte hverandre. Men jeg er ikke sikker på hvilken vei Oppdater navn fra IKEA til HS ? Oppdater navn fra HS til IKEA ? Når en legger inn nye pærer og sjekker hvem som er hvem er det greit å kunne gå rundt med IKEA appen... Men etterpå er det bedre at det er HS som oppdaterer IKEA.. Egentlig er det jo bare å la være å lese nye pærer fra HS før du har gitt dem identifiserbare navn....
 15. Ja grupper blir viktig merker jeg etter å ha montert 9 pærer i korridoren... Det vil også forenkle dimming fra Alexa (?)