Gå til innhold
 • Bli medlem

Fermate

Administrator
 • Innholdsteller

  1 502
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  81

Fermate vant dagen sist Oktober 28

Fermate hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

794 Excellent

Om Fermate

 • Rang
  Avansert medlem
 • Bursdag Januar 31

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

2 868 profilvisninger
 1. De gamle glassfront ovnene til Biltema puttet jeg Fibaro switcher inn i for mange år siden: Dette fungerte fint og displayet kunne fremdeles brukes til å avlese lokal temperatur. Den innebygde termostaten ble satt til 26 grader som en ekstra sikkerhet. Disse ble tilbakekalt for en tid siden fordi de var brannfarlige men jeg gjorde ikke noe med det fordi jeg manglet et brukbart alternativ. Nå så jeg at Biltema hadde begynt å selge en ny modell så i helga byttet jeg alle sammen og fikk tilbake pengene. De nye modellene er enklere å åpne enn de gamle (som var limt med silikon). Glassplata har ører som er skrudd i ovnen: De er riktig nok skrudd med spesialskruer med "3 spor" og krever tilsvarende bits: Elektronikken sitter i en egen boks som er enkel å åpne: Her er det god plass til en Fibaro, Aeon eller tilsvarende: Denne gangen har jeg imidlertid ikke tenkt å putte noe inn i ovnene men bruke ekstern styring. Problemet med dette er, som med de gamle, at de piper når strømmen kommer på. (De nye piper 10 ganger !) Tanken var å lodde ut selve piperen: Men med en tang var det lett å demontere den uten å ødelegge den: (Den kan settes sammen igjen uten problemer om en senere skulle ønske det) OBS Før ovnene kan tas ibruk må elementet "brennes rent" for olje og smuss fra produksjonen. Dette avgir en sterk lukt i 30-40 minutter, som jeg får vondt i halsen og hodet av og gjøres best ute: Disclamer: Om du ønsker å modifisere ovnene dine gjør du det på eget ansvar og egen risiko. Hjemmeautomasjon.no har ingen ansvar for en slik modifikasjon.
 2. Jeg fikk en mail fra Jon00 i kveld som jeg sender videre til dere med en gang: Har ikke tid til å teste dette før til helga men synes dette ser dritkult ut!
 3. Fermate

  Vi tester Smarter FridgeCam

  Her er en liten test av Smarter sitt nye kjøleskap kamera.
 4. Fermate

  Vi tester Smarter FridgeCam

  Her er en liten test av Smarter sitt nye kjøleskap kamera. Vis full oppføring
 5. Fermate

  Smarter FridgeCam

  Da Smarter annonserte preorder på kjøleskapkamera måtte jeg selvsagt bestille 2 stk. Dette var 5 september 2016! Det er greit at folk sliter med å få produktet til å virke osv men problemet her var at Smarter sendte stadig ut mailer av typen: Alle sammen hadde tydelig tekst om at en kunne trekke seg fra kjøpet og etterhvert fikk jeg en følelse av at det var det de håpet på siden det aldri kom noe kamera. Jeg maste og klaget jevnt og trutt og fikk riktignok først en refund på £20, en rabbat i butikken deres på 20% (som jeg kjøpte 4 kaffetraktere på) og tilslutt en £25 refusjon på toppen av det hele så det var kanskje ikke så verst. Poenget mitt er at det er greit å være forsinket men en skal ikke stadig love at nå er det like før når det ikke er det. Men denne uka kom de altså og her er de første inntrykkene: Esken er merket med IFTTT og Alexa men IFTTT implementasjonen av Kaffetrakteren deres er et sørgelig kapittel så jeg venter meg ikke så mye av det der... Inni esken finnes dette: Kameraet lades med USB og står på en vridbar fot: Det skal settes i døra: Så begynner konfigurasjonen i appen der jeg allerede har kaffetrakter både hjemme og på hytta: Den husker SSID og passord til WiFi fra trakteren og foreslår dette Flere plasser kommer det slike "Er du fremdeles på riktig vei?" spørsmål: Overføringen av SSID og passord til WiFi er på samme måte som kaffetrakteren: Det funker jo men jeg må si at Amazon sin bruk av Bluetooth til dette på CloudCam'ene sine er MYE mer elegant. Etter firmware update er vi connected: Så begynner posisjoneringen: Midt i det hele timer kamera ut og jeg må ta det av festet og vekke det igjen Nå skal den vinkelen på døren som gir best bilde lagres: og så "lukket modus" Og så er det første bildet tatt (tar litt tid før det kommer): Når (mens) kjøleskapdøra lukkes tennes lyset og tar et bilde akkurat i den riktige vinkelen: (En kan altså ikke kikke live inn i kjøleskapet men se hvordan det så ut når en siste lukket døra) Så forsøker vi "add item to inventory": La oss tracke den ved å dra opp en firkant rundt den på bildet: Fløten klarer den fint å holde styr på (se tracking merket med hvit runding) men smøret var ikke igjenkjennbart på en ny hylle: Så vi lager en shopping liste. Tanken er at det skal bestilles automatisk på Tesco men her må vi nok vente på at Rema1000 kommer på banen (?!) Jeg har ikke kikket igjennom alle setningene ennå og heller ikke testet IFTTT, men "door left open" var bare å skru av etter en par dager... Multicam (ett kamera til for å se det som er i døra) er i beta som en kan melde seg på. Jeg kommer nok foreløpig til å bruke kamera kun "live" (se siste bilde) når jeg er i butikken for å huske om "vi hadde rømme eller ikke". Det er kult å se tracking teknologien men så lenge varene kan stå bak hverandre blir det foreløpig litt mye feil i forhold til tjeneste. MEN sånn var jo talestyringen i starten også og nå kan jeg nesten ikke tenke meg huset uten.
 6. Fermate

  Hva har du kjøpt idag

  Skal være litt spenende vet du Skal prøve å lage en litt mer ordentlig test...
 7. Fermate

  Hva har du kjøpt idag

  Så kom de da. Endelig etter 2 år... Mer senere
 8. Fermate

  "smart" vaske- og tørkemsskin

  ja det gjør jeg på Kia'en. Vet om den lader, er ferdigladet eller varmer opp kupeen om morgenen
 9. Fermate

  DMX anyone?

  Du mener håpet å SLIPPE å kode et eget bibliotek? Kjøpte en brukt DMX pult for å teste litt her på hytta i DK Har også testet Venue Magic som ser ut til å passe meg utmerket MEN dersom jeg skal bruke (den eminente) Art-Net - DMXking øker lisensen fra $55 til $679 !!! Her er et eksempel der kulene "eksploderer i hvitt så i gult og så fader ut i rødt :
 10. Tror det er ham jeg har snakket med også. Hyggelig kar. Ja sjekk om det er greit å distribuere først (og når de forventer den offisielle) så kanskje vi sparer litt tid. Du kan jo tipse om at de kan bruke forumet her til å finne og kommunisere med Beta testere
 11. Jeg hadde god kontakt med en kar fra Thermofloor selv. Hvem snakker du med der oppe? Forumet burde jo ha en slik kabel til utlån Hvor mye kostet kabelen?
 12. Har ganske mange slike. Hvordan gjorde du oppdateringen? Er det ikke en kabel som må brukes til det? Har du en slik?
 13. Fermate

  DMX anyone?

  Har du kikket på denne? https://github.com/MikeCodesDotNET/ArtNet.Net
 14. Fermate

  DMX anyone?

  Ja jeg vet du ønsker det men jeg vil ikke vise noe før jeg får animeringen til å gå som jeg vil. (Driver å bytter ting jeg ikke er fornøyd med.. Dere skal få hele historien til slutt) Her er noen stillbilder inntil da: Et par av 40cm kulene i terrenget: En 60cm ved siden av vanntønna: Samme kule med rødt lys om natta:
 15. Er i Montenegro hele september så dette kan jeg ikke gå på dessverre. Håper at noen fra forumet skriver et referat derfra for oss som ikke kommer.
×