Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Anbefaling av termostat og multisensor


bjornepappa

Anbefalte innlegg

Er så smått i gang med HomeSeer, har så langt automatisert utkobling av vv-tanken og montert ein dimmer (som enno ikkje er automatisert).

 

Neste blir å skifte ut termostaten til varmekabel på badet med ein Z-wave-kompatibel. Vil ha dette for å kunne senke eit par grader (=utkobling) ved dei høgaste straumprisane.

Ser at Heatit er ein som blir nevnt her inne, er dette ein som er blant dei bedre? Ev. andre anbefalingar? Den må ha golvføler, men også fordel at den i tilegg kan styrast av ein multisensor under taket  som f.eks senkar dersom badet blir varmt pga. tørketrommel.

Neste komponent er multisensor, i første omgang for styring av avtrekksvifte. Den må minimum detektere bevegelse, luftfuktigheit og temperatur, og den må (dessverre) gå på batteri. Ser bl.a. at Tronika har denne, men der det blir kommentert at den kanskje bruker litt mykje batteri. Erfaringer, ev. andre forslag?

Relé til vifta: Har allerede montert dette på vv-tanken, og det fungerer eksemplarisk. Men er open for alternative forslag, om nokon veit om andre som er like bra og samtidig litt billigare. Har tross alt ikkje behov for 12,5A på vifta. Vil ha muligheit for å gi ein manuell startkommando som f.eks køyrer vifta 30 minutt, via ein standard 2+1-230V-brytar, slik at inngang for denne impulsbrytaren må kunne ta i mot 230V AC.

 

Takk for alle svar og tilbakemeldingar :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 4.5.2018 den 13.12, bjornepappa skrev:

men også fordel at den i tilegg kan styrast av ein multisensor under taket  som f.eks senkar dersom badet blir varmt pga. tørketrommel.

Ja, men nei. Det er ikke mulig direkte til termostaten, du må i så fall gjøre det i HomeSeer.

 

Vent til HeatIt v2, det burde ikke være lenge til nå.

Ellers kan du også se på Heltun sin.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for det!

Ingen problem å gjere det i HS. Men, eg valgte ein økonomiløysning denne gangen, droppar å kjøpe ny termostat før eventuelt seinare. Har bestilt eit relé med to utgangar som i kombinasjon med nevnte sensor kan styre eksisterande termostat og vifte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.