Gå til innhold
 • Bli medlem

Moskus

Administrator
 • Innholdsteller

  12 708
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  470

Alt skrevet av Moskus

 1. Hmrf, alltid er det noe! Jaja, må man så må man. Elektrikeren vil høyst sannsynlig si at risiko = 0, men skal det vurderes så er det jo uansett slik. Kan man evt. legge noe på utsiden istedenfor?
 2. De gummimattene vi vanligvis ser er brannhemmende, og skal tåle overraskende mye før de bukker under (rørisolasjon skal branntestes også). De er høyst sannsynlig ikke kunne være årsaken til brannen, og om noe, vil de sannsynligvis gjøre sikringsskapet mer brannsikkert. Ikke mindre. Har ikke sjekket statistikken, men det er vel som oftest ikke i selve sikringsskapet branner starter? Bra. Et eller to lag gips? Er det et problem i dette rommet?
 3. Poenget med det registeret er vel å slippe akkurat det? https://www.toll.no/no/netthandel/1.april/voec/
 4. Det står i bod-veggen, med betjening fra gangen? Ja, da så. Da ville jeg prøvd å dempe døren også, ja. Er det kledd på baksiden, dvs inne i boden? Slike matter virker utmerket! Vi foreskriver bruk til støydemping offshore og på skip, men da som et tiltak etter at utstyret er vibrasjonsisolert.
 5. Jeg ser at du og jeg ikke har helt like assosiasjoner satt opp. Har du prøvd med Endpoint 1 til Group 1? Det måtte jeg ha på Fibaro RGBW Controller 2 for at knappetrykk og strømforbruk skulle rapporteres riktig. Mulig du skal rette skrivefeilen i tråden. Det er jo versjon "3.0.2.0", ikke "2.0.3.0"...
 6. Jeg har ingen slike selv, men foreløpig har jeg bare hørt gode ting. Takk, da blir både jeg og @ZoRaC takknemlig. Jeg vil finne ut om det er trygt å oppdatere, for jeg bruker S2 til litt forskjellig som vil gå ut over WAF hvis den fjernes...
 7. Ja, du har nok hatt utrolig uflaks. Men det hender. Klokkene i disse sensorene er ikke perfekte så time drift vil sørge for at problemet løser seg selv etter en relativt liten stund. Men du har oppdaget ulempen med signaler på 433 MHz. Med Oregon Scientific-sensorer, som vi enda har en del av i drift, kan man velge mellom tre forskjellige kanaler. Da er det enda mer usannsynlig at det blir kollisjon.
 8. Sånn var det med vår gamle Samsung også. Ny LG har ikke det samme problemet, men bruker Harmony uansett.
 9. Se der, ja, den var jo litt spennende. Muligens litt overkill å analysere den hvert 5. minutt, men det er nok alle detaljene ser det ut til...
 10. Det er vel fordi datagrunnlaget kommer i rykk og napp. Hvis det hadde blitt rapportert en gang pr. døgn så hadde det blitt jevnere.
 11. Jeg har fulgt litt med på dette i det siste, og det er ikke ut til å være noe problemer med JSON-filen fra VG. Andre som ser det samme som meg?
 12. Sist jeg kontrollerte en Samsung TV via nettverket var det muligheten, dvs. kun av og et par andre små elementer. Stalltrikset er å kjøpe en Harmony Hub, så får du stålkontroll på alt AV-utstyret ditt via "hva som helst", også Home Assistant og HomeBridge.
 13. Jeg tror motsatt. Her på forumet taler vi tydelig for at det absolutt er et marked for det, men når det kun er én tilbyder i praksis så er det selvfølgelig veldig enkelt å velge. Microtemp har jo nærmest monopol på "denne delen" markedet alene i en årrekke, men får nå endelig konkurranse av HeatIt. Multireg/HeatIt har jo klart å bli relativt store innen relativt kort tid på smarte termostater, og det har utelukkende kommet av at de har laget integrerbare termostater som folk vil ha. Termostatene er ikke perfekte, men de er fort det beste alternativet. Hvis Microtemp er våkne i timen så forstår de dette. Vil de henge med får de lage en termostat med Z-wave eller Zigbee, eller fortrinnsvis begge deler, så tar de fort andeler fra HeatIt. Men de må ville det.
 14. Minner om regelen om kun én post pr. medlem. Det er ingen grunn til å generere nye linker, for linkene kan brukes mange ganger.
 15. Ja, fordi det er mye lettere når man skal skru det av og på.
 16. Ja, det er håpet. Problemet er at hvis alle gjør det på samme måten så er det "bare slik det er", og ingenting skjer...
 17. Tror det var Multisensor som var spørsmålet...
 18. Det hadde jeg gjort. To forslag: 1. En counter som du øker med 1 til den når MAX, og så begynner på 1 (eller 0) igjen. Så et script som henter ferdig definerte fargekoder og setter fargen ut fra tabellen. 2. En ny random farge med mitt script: Sub Main(ByVal params As String) 'Moskus 2017 Dim input() As String = params.Split(",") Dim customRef As Integer = input(0) Dim generator As New Random Dim color(2) As Integer For i As Integer = 0 To color.GetLength(0) - 1 color(i) = generator.Next(0, 255) Next 'Dim colorString = "#" & color(0).ToString("X2") & color(1).ToString("X2") & color(2).ToString("X2") Dim colorString = color(0).ToString("X2") & color(1).ToString("X2") & color(2).ToString("X2") Dim cc As HomeSeerAPI.CAPI.CAPIControl = hs.CAPIGetSingleControl(customRef, True, "Custom Color(value)", False, False) cc.ControlString = colorString Dim ret = hs.CAPIControlHandler(cc) End Sub Input er en "custom RGB" device ref, som denne: ... og er egentlig tilhørende en Fibaro RGBW-controller. Nå husker jeg ikke i farten om Ikea-pærene har det samme muligheten, men da må vi bare omprogrammere litt.
 19. Jeg mener det er dette som mer enn noe annet begrenser utvidelsen av "smarte hjem" til verdens befolkning. Og det irriterer noe så helt hinsides! Det er ingenting som blir "smart" av å kunne styres fra en mobiltelefon, det blir bare "fjernstyrt". For å bli smart, må det kunne settes i et større system. Utstyret må nødvendigvis ikke snakke sammen direkte, men de må kunne snakke med en "smarthushjerne" som kan ta beslutninger for alt utstyret.
 20. Pass. Alle mine er koblet til fast strøm, noe som også er en fordel med Multisensor6. Da kan du skru opp rapporteringshyppigheten noe uten at det går ut over batteriet, samt at noden da blir en aktiv del av mesh-nettverket (batterinoder er kun passiver, de lytter ikke etter beskjeder).
 21. La røykvarslerne være røykvarslere. Men du kan kombinere bevegelsessensor, RH, temperatur og Lux i en Multisensor 6.
 22. I utgangspunktet ikke. Det er kabel som vanligvis er løsningen. Men hvilket gulv er det? Varmekabler, sannsynligvis, men er det betong? Fliser? Parkett? Teppe? BIngo. En av dem har vel en mulighet for ekstern styring på et vis (via "pilot wire" som det heter på en HeatIt), men hvis jeg ikke husker feil er det ganske mye dilldall med å få det til å fungere. Han jeg vet om tror jeg ikke fikk det til, iallfall ikke på en måte som elektrikeren ville godkjent... Lurer på om prosjektet ble skrinlagt.
×
×
 • Opprett ny...