Gå til innhold
 • Bli medlem

Moskus

Administrator
 • Innholdsteller

  15 017
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  600

Alt skrevet av Moskus

 1. Se her: https://github.com/marthoc/homeseer fra denne tråden: https://forums.homeseer.com/forum/homeseer-products-services/system-software-controllers/hs3-hs3pro-software/hs3-hs3pro-discussion/1384566-homeseer-with-home-assistant-front-end
 2. Forskjellene mellom HS3 og HS4 er for deg stort sett kosmetiske. Du kan gjøre det mye likere ved å trykke på "List View" (som jeg personlig foretrekker) øverst til høyre: Men: Z-wave deles inn i regioner, for det bruker forskjellige frekvenser. Jeg tipper at du nå har Z-wave for US, og det kan du i praksis (og lovlig) bruke i Norge: Du trenger et Z-wave interface. UZB1 går fint. Det samme med AeoTech Z-stick (5. gen). Og derfor har du dette problemet: MEN (igjen): Det er ikke bare
 3. Hvis du ikke har mye utstyr, så kan en første clean install være OK. Har du mye, så kan det være verdt å bruke backup. Jeg kommer ikke til å orke å starte fra begynnelsen igjen...
 4. For én boks betyr det ikke så mye. For et halvt hus begynte det faktisk å bli en del kroner av det... Jeg skulle ha Big Box overalt! Men gikk bort fra det. Det viste seg også å ikke være nødvendig.
 5. Hvis data er tilgjengelig, så hadde det nok heller vært et spørsmål om tid enn spørsmål om innsats+ risiko.
 6. ... det har man faktisk stort sett i vanlige bokser, med mindre elektrikeren legger opp til "stjerneformasjoner" (det har sikkert et bedre navn, jeg er ikke elektriker) i noen bokser. Det mener jeg man bør unngå, og heller trekke flere rør.
 7. Du må ha en elektriker til å montere det, men det skal ikke være et problem. @stigvi har fagbrev, så han har det enklere enn vi andre.
 8. Det tror jeg er smak og behag. Z-wave fungerer iallfall fint for oss, glir rett inn i HomeSeer.
 9. Hvorfor det? At det "faller på sin egen urimelighet" er som å si at "disse bilene er umulig å stjele for det krever så mye forståelse for teknologi å gjøre det, så det skjer ikke". Og så skjer det likevel. I stor skala. Det er klart at det er ikke den narkomane mannen i nabolaget ditt som gjør dette, han bruker en stein og går gjennom vinduet ditt som vanlig. Men det betyr ikke at det ikke kan skje.
 10. Et argument for å unngå at strømdata havner på ville veier er at det er relativt enkelt å finne ut mer om husstanden. Når står den opp, når lager den middag, har den elbil, legger de seg. Og er de på hytta i helgen eller ferien...? Hvis en person veier seg hvert 15. minutt og poster det online, så vil vi alle lære ganske mye om denne personen. Og mye av det er utilsiktet som kan utledes fordi vi kjenner menneskets natur. I større skala blir det jo bare verre. Med tilgang til mye data og litt enkel dataanalyse , så kan man jo bare plukke de eneboligene som står tomme i h
 11. Netatmo kjører en del statistikk på brukernes data, og jeg tipper at å tillate flere enheter (som ofte bli brukt til andre ting enn vær) ville potensielt ødelagt for det. Men SmartThings kan vel logge dette for deg?
 12. Jeg tester dem gjerne jeg også. Kan du liste dem opp her?
 13. Noe har skjedd, men jeg kan ikke fortelle deg hva. Eller hvordan det skal fikses. Det er faktisk ganske merkelig. Hvor langt tilbake har du backup... ?
 14. Da får vi mase! De pleier jo faktisk å høre på kundene sine.
 15. Jeg kjøper slikt på Ali stort sett: https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=AS_20210504080130&SearchText=esp32+devkit+v1
 16. Samme opplevelse her. Instantant rapportering (som forøvrig skal være støttet, se parameter 90-92) har jeg aldri fått til å fungere, men jeg ønsker meg det. Ikke for VVB, men jeg har en på koketoppen...
 17. Høres rart ut. Kan du prøve med 5 (som da skal være Watts + Volt)?
 18. Tja... jeg er ikke interessert i at andre skal få tak i varmtvannsforbruket, for det kan si litt om husholdningen. Om ikke annet til å bedømme hjemme/borte-status. Men risikoen for at det blir misbrukt på den måten er nok forsvinnende lav.
 19. Spennende! Men hvorfor gå omveien via sky? La oss håpe på lokal kontroll!
 20. Jeg? Du! Kan gjøre det sånn: ... men jeg tror det er kjappere å sette opp virtuelle devicer. Dessuten er da alt konfigurerbart i HS.
 21. Ikke bombesikker på det, jeg tror den sender uansett, men devicen vil ikke bli oppdatert med mindre du har huket bort det alternativet.
 22. Ja, det er i enheten (tror jeg også). Spørsmål: Er det faktisk koblet noe til slik at strømforbruket har noe å rapportere?
×
×
 • Opprett ny...