Gå til innhold
 • Bli medlem

Moskus

Administrator
 • Innholdsteller

  15 928
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  689

Alt skrevet av Moskus

 1. Kanskje det er på tide å spørre om hva slags Z-wave interface du har, @Mads Martinussen?
 2. Min erfaring er at unsecure er en stor fordel med HeatIt Z-TRM...
 3. De sier så, men jeg vet ikke jeg. Mitt inntrykk er at de fleste stort sett gjør den samme jobben, men muligens på litt forskjellig måte. Det kriges nok litt mer i de laveste prisklassene, men hvis man har kommet opp på et visst nivå, får man stort sett det man betaler for (så lenge det ikke står "Miele" på den). Vi har en egen moppe-robot som dekker det behovet (kjøpt før Roborock kom på banen). Den bruker mindre vann enn Roborock, men det er fremdeles litt for mye på parkett... Fint på fliser, dog. Men HomeSeer-integrering setter jeg personlig over ganske mye. Fikk en bekreftelse på det i går. Den alle siste Neato'en har enda ikke blitt innlemmet i APIet deres ("det er på vei", jeg maser ukentlig), og da får man sånne dustete problemer som at robotstøvsugeren går på kl. 12:00 midt på dagen på 17. mai (fordi den bruker en vanlig schedule), dvs. når det ikke passer. Jeg liker at huset gjøres rent når vi ikke er der. Det er da det passer best. Men det er jo en personlig preferanse.
 4. ... via MQTT? EDIT: Ja, ser der ja. Da snakker den jo med alt.
 5. "Dessverre", du liksom! Me har jo te og me sol nå.
 6. Send til support, tror ikke vi kan gjøre noe.
 7. Supert! Det er min generelle opplevelse da jeg gikk fra UZB1 (som var bedre enn Z-stick, men det var i "gamle dager") til Z-NET. Rekkevidden ble plutselig enorm!
 8. Det er vel ikke øyeblikks-effekten man får ut? Det er vel snittet over de siste 2,5 sekunder. Da har man effekt og tid, og kan regne ut resten med en akkumulert sum.
 9. ... det kan du vel måle med et multimeter?
 10. Du har ikke endt opp med dobbelt NAT, da? Da skjer det fort at utstyr ikke lenger er på samme nettverk. Det sjekker du enklest med å se på IPadressen til HomeSeer-maskinen og på mobilen din.
 11. Jeg har nettopp kjøpt en enkel "Mele"-maskin. Den gjør en grei jobb som frontend for HStouch og medieavspiller (for HDMI-matrisen, etc). Burde ikke være noe problem å ha HS på den, hvis du ikke skal virkelig slite den ut. https://www.amazon.co.uk/dp/B08ZXS11KW/ref=pe_27063361_487055811_TE_dp_1
 12. ... lol. Jeg har testet Neato vs. naboens Roboroc (nest nyeste modell, visstnok). Av grunner jeg ikke klarer å forstå, så får de overraskende forskjellige score, men jeg klarer ikke se forskjell. Da er integreringen mye viktigere, og Neato scorer mange poeng over Roboroc der.
 13. Hvis du går inn på Root -> Z-wave'tab'en og trykker på knappen "Test Connetivity", hva får du da?
 14. Moskus

  FitbitSeer

  Absolutt ikke, det er jeg som er lat. Men jeg har fått varsel om å oppdatere APIene mot Fitbit, så det må jeg gjøre. Og da blir det vel Updater-versjon også.
 15. Begge deler fungerer, men under visse forutsetninger. Optimalisering skader ikke, men det går treigere enn å ikke optimalisere hvis du har et stort nettverk. Å optimalisere en node eller to vil derimot ikke skade (og kanskje hjelpe på de andre nodene). Backup fungerer også, men både UZB1 og AeoTec er litt grinete på hvordan dette skal gjøres. Kjøper du et HomeSeer Z-wave interface, så fungerer det rett ut av esken.
 16. Fordi de får data hvert 2,5 sekund. Resten er matematikk.
 17. Dette blir spennende, jeg ønsker meg mer info når du kommer i gang. Har du vurdert en forenkling via MQTT? Fungerer utmerket her. https://www.aliexpress.com/item/4000999069820.html?spm=a2g0o.order_list.0.0.4f7f1802hRRJJl
 18. (Det er VELDIG sært å ha baderomsbelysning som ikke er SELV-merket!) Men da kan man vel bytte forsyning til en som er SELV-merket, så vidt jeg vet.
 19. Ja. Gjelder for gjeldende klokketime. Så er klokka 16:05 så er det forbruket de siste 5 minutter, er klokka 16:50 gjelder det for de siste 50 minutter.
 20. Poenget er at du ikke trenger to-polet brudd! Det er ingenting der du skal drive service på selv, og så lenge det er SELV-isolert (og det må det være siden det er baderomsbelysning), så klarer du deg uten.
 21. ... det siste tallet er "sekunder" i klokkeslettet backupen ble tatt.
 22. Stemmer. Det er fordelene med å bruke assosiasjon, det fungerer selv om controller er nede. Grunnen er at det ikke alltid er 100% samsvar mellom komfort med å gå på et gulv og rom-temperaturen etter min erfaring. Dette varierer med overgulvet ditt. Og enkelte overgulv (f.eks. parkett) bør ha gulvføler for å ha en sikring mot at det blir for varmt (og dermed tørker ut og slår sprekker). Det er alltid bedre å ha en mulighet enn å ikke ha den.
 23. Trenger det være to-polet brudd, da? Det er ingenting der du kan bytte ut selv eller skal leke med uten elektriker til stede, så kravet om to-polet brudd faller vel bort. Jeg har selv kun en-polet brudd i våre to bad hvor det (bl.a.) er integrerte LED-lys i skap. Jeg tok det som en selvfølge at det måtte være to-polet brudd da vi satt i byggemøte og ba dem om å finne en løsning med å legge disse ekstra bruddene i kjelleren et sted, men ble korrigert av elektrikeren. Flink elektriker!
×
×
 • Opprett ny...