Jump to content

Moskus

Administrator
 • Content Count

  13,726
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  534

Everything posted by Moskus

 1. Kjører siste versjon av Z-wave plugin'en? Har du ellers mye (unødvendig) trafikk på nettverket? (Sjekk det f.eks. sånn)
 2. Dette endte jeg opp med for desimaltall og bytte mellom punktum og komma.
 3. Det står i manualen: ... men jeg har til gode å høre noen faktisk gjøre det e praksis. Men i teorien skal det være enkelt.
 4. Hvis du ikke har et behov, så er det jo enkelt. Jeg hadde overraskende mange tjenester der, så for meg var det enkelt. Jeg har selvfølgelig Home Connect, Fing, Facebook/Instagram, Knocki, OneDrive, OneNote, Ring, Reddit, og det handler om knytte sammen tjenester enkelt som ellers krever litt for mye innsats å få til (om det er mulig).
 5. Ser ikke slik ut, nei. Iallfall ikke foreløpig. De "nye" dimmerne har nye SKU-numre, termostatene har de samme som før.
 6. Poenget er integrerbarhet. Færre og færre smarthussystemer støtter 433 Mhz (dessverre), og dermed er det ikke like enkelt å integrere. Og man kommer nødvendigvis ikke til dekket bord da heller. En mottaker må jo tross alt lytte til signaler, og det bruker også en del strøm. Sensorer er enklere for de bruker bare strøm når de må og sender i blinde. Jeg prøvde å lage en mottaker i 2008-2009... fikk det ikke til, men det har nok like mye med kunnskap å gjøre. 😁
 7. "Dette"? Ja, de nye enhetene er Zigbee 3.0, men termostaten er vel ikke det?
 8. Homey tror jeg snakker med Homekit rett ut av esken. Ellers er det mange andre. Jeg bruker HomeSeer (som snakker med Homekit via homebridge, hvis du vil), andre (som nok har mer tid enn meg) liker Home Assistant, og det finnes mange andre også (SmartThings, FutureHome, OpenHAB, Fibaro Home Center, etc).
 9. Tja... Det er et spørsmål om definisjoner. Jeg hadde glimrende stabilitet på systemet jeg hadde for 10-12 år siden (som i hovedsak var en kombinasjon av X10 og 433 MHz), men det var plagsomt å ikke være 100% sikker på at alt fungerte som det skulle. Z-wave (og Zigbee) sender bekreftelser og man kan sjekke statusen. Det ER bedre.
 10. Svarte på diskusjon.no også. Switchen du linket til er HomeKit. Den skal du kunne legge til uten problemer. Dimmeren er Z-wave (og er en veldig vanlig dimmer her på forumet). For å bruke den trenger du noe som bruker Z-wave-protokollen.
 11. Det er ikke en god idé å ha både manually triggered og automatiske trigger i samme event. Men hvis betingelsene er like kan du fjerne den øverste IF og AND IF. Hvis ikke må du lage to eventer.
 12. Joda. Pakkene dukker opp. Etter hvert. Det har bare tatt opptil 6 mndr. Det er bedre nå. Nei, samme vurdering her. Jeg har ingen problemer med å betale 25% mva på enkle motorer, brytere og andre enkle moduler. F.eks. koster en NodeMCU rundt 30 kr, dvs. 37,60 kr med mva. Det er helt rimelig. Men at den plutselig koster 187,50 fordi det må betale tollgebyr er bortkastet.
 13. Den er ikke like lett å finne, men den finner du ved å bruke følgende knapp (under Status/Graphics):
 14. Jeg er usikker på hvilke "smarte" muligheter man har i Hue-appen, men med det utstyret burde det også kunne styres fra et system som faktisk er smartere. Så du kommer nok i mål, men må muligens gå veien via HomeSeer, Homey, Home Assistant el.l.
 15. ... og ikke koble til en ovn med for høy belastning. Det liker Wall Plug'ene dårlig.
 16. Homey er mer avansert enn Google Home, men det er i prinsippet alle løsninger. Jeg har ikke testet Hue med en Namron-dimmer, men har tenkt å gjøre det.
 17. Taleassistenter er festlige hjelpemidler, men det er ikke der jeg hadde lagt all automasjonen. Verken Alexa eller Google Home (eller Homekit) er egentlig særlig smarte, men de er utmerket til å kunne styre noe annet smart. Hvis du vil ha noe enkelt, kan man se på f.eks. Homey. Eller FutureHome. Og så kjøper man utstyr som er støttet av det. Både Homey, FutureHome, HomeSeer, Home Assitant og mange flere støtter Google Home (og Alexa), og det er en enklere måte å styre det på.
 18. Første bud er vel å sjekke om assosiasjonene er riktig. Nå er det mange år siden jeg har satt opp en selv, så jeg husker det ikke. Jeg bruker Multisensor6 koblet til fast strøm. Godt fornøyd med dem, de rapporterer jevnlig.
 19. .... hvilken Fibaro-enhet er det vi snakker om?
 20. Wow! Din snik! Jeg hadde tenkt jeg skulle se på det, men nå slipper jeg. Jeg skal teste denne de nærmeste dagene.
 21. Det du spør om hvis A blir skrudd av og B allerede er av, så må du (som du gjør) også sjekke for hvis B blir skrudd av og A allerede er av. Det skal vel stemme det.
 22. Hva? Hvorfor gjorde han det? Hue går på 230V. Evt. får du bygge deg en svakstrøm-løsning selv. WLED er faktisk enkelt å bruke.
×
×
 • Create New...