Gå til innhold
 • Bli medlem

Moskus

Administrator
 • Innholdsteller

  15 350
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  637

Alt skrevet av Moskus

 1. Er dette utstyr som du har kjøpt brukt eller nytt? Utstyr som tror det er inkludert i et Z-wave nettverk vil ikke la seg inkludere i et annet uten at det er blitt ekskludert først eller at man nullstiller dem tilbake til fabrikkinnstillinger.
 2. Det burde nå være mulig å hente dette ut automatisk, men da jeg started med Pulse var det ikke det. Jeg skal sjekke litt.
 3. Nå er det alltid en viss fare med å være påståelig, spesielt siden jeg på ingen måte er noen batteriekspert jeg heller. Vi har imidlertid gått fra alkaliske batterier til Li-Ion-batterier på alle målerne våre på jobb. Og det har for det meste vært en positiv overgang. De holder lenger, og instrumentet oppfører seg som før. Strøm er vel tross alt strøm. Eneste ulempen når folk husker å sette batteriene i laderen, men glemmer å skru på laderen...
 4. Har du lagt inn HomeID'en til Pulse i TibberSeer -> Configuration?
 5. På søndag hadde Tibber store problemer med servene sine, noe etterslep på mandag, etter det jeg kunne erfare. Støttes. Noen må gjøre en jobb...
 6. Ingen IR-kameraer har vel farge om natten uansett...?
 7. Moskus

  Par dumme spørsmål

  Elko er jo generelt sett bra. Sies det, iallfall. Jeg har veggen fulle av Fibaro dimmere i Z-wave-format, og hadde valgt det en gang til.
 8. Alle bekker små! Tenker jeg ikke skal drive det til vanvidd. Jentene skal få bade hvis de vil, lys skal få stå på ved behov (for det er jo automatisert fra før) og det er lov å ikke ha det kaldt hos oss. Men å flytte laster som ikke ikke gir noen praktisk forskjell på bruken av huset er innafor.
 9. Ikke pr. dags dato, nei. Det er noe skins-muligheter, men HStouch er laget for å settes opp per installasjon. Det er litt jobb... Men kjekt når det er gjort.
 10. Det vet jeg ikke om du får en elektriker til å koble opp Det beste er nok å bruke assosiasjon (det er slik det er ment til å være). EDIT: Ser nå jeg svarer på et spørsmål som er besvart...
 11. Haha, ja. Gikk litt fort i svingene. Ja. Nei, slike innebyggingsmoduler krever brytere foran.
 12. Jeg har skrudd på automasjon av VVB igjen. Nå lønner det seg faktisk ganske mye...
 13. Der måtte jeg bruke en god del tid, for det kan variere fra versjon til versjon (av aggregatet).
 14. Dette er ikke en god løsning. Du må ENTEN bruke en smart-dimmer ELLER bruke smarte dimmere. Du kan evt. bruke smarte brytere men da går du jo over bekken etter vann.
 15. Hvem i all verden har vært hos deg, da? Noen må jo ha bommet.
 16. Tror ikke du kommer til å få noen som vil passe nøyaktig på millimeteren, det vil alltid være en glipe. Det gjelder stort sett alle rullegardiner og tilsvarende løsninger. Skjer det samme hvis du trekker lamellene 3-5 cm fra den ene kanten?
 17. Når du "minimerer" hendelsene/triggerne (trykker på den gule pilen til venstre for dem), så vil du se at de ser ganske like ut som @Jarle F sine.
 18. Ja, det ser jo absolutt lovende ut. Men i USA hender det at de legger opp "to kurser" parallelt når de trenger mer strøm, så noe 220V utstyr har de. Bare sjekke at det også tåler 50Hz, så går det nok bra.
 19. Et godt poeng. Som en VVS-ingeniør sa til meg relativt nylig: "Hadde det ikke vært for legionella hadde det ikke vært nødvendig med en VVB som går opp til 65-70 grader. Så varmt vann har man egentlig ikke bruk for. Kjenner du noen som dusjer i 50 graders vann?" Men nå er legionella en ting som finnes, og det er dessverre ikke noe å kimse av... Men det holder at man er sikker på at temperaturen er over 65-70 grader en gang i uka for å ikke ta noen sjanser.
 20. Tipper ut fra lenken at butikken er for USA, og de bruker 110V. Så sannsynligvis ikke.
 21. Utfordringen er at man ikke kan ha et fast mønster, man må få smarthuset til å lage en plan for seg. Jeg har det, men ser at VVB stort sett står på alltid fordi det er så relativt lite variasjon i strømprisen nå at det ikke betyr noe. Det var kulere for et par år siden... I aller høyeste grad, men det kan nok muligens gjøres enklere. F.eks. gjør det ikke noe om VVB er av i de verste timene når alle kommer hjem, lager middag, vasker klær og lader elbilene sine. Har man gulvvarme i betong, så kan det også være en god idé å skru dem av akkurat når det står på som verst. Til og med vanlige panelovner kan fint være av den verste halvtimen, selv vinterstid.
 22. Da, @Erling, er det offisielt. Luxaflex plisségardiner er bestilt.
 23. Ah, da er svaret at det finnes selvfølgelig. Men litt avhengig av plattform du har, jeg er usikker på om du finner det til Telldus.
 24. Skulle tro vi hadde samme oppsett. VVB sparer man sannsynligvis ikke penger av å slå av på natten, heller det motsatte for historisk sett er strømmen billigst da. Iallfall tidligere var det noen kroner å spare på å la VVB være av mellom 06-09 og heller skru den på igjen kl 10. Da har man flyttet et par-tre kWh til et billigere tidspunkt. Men nå om dagen er det ikke så mye å spare. Å magasinere varme i betonggulv som bruker varmekabler lar seg gjøre, men det er mange omstendigheter som betyr noe. F.eks. bør man da ha betong overalt, og man bør ha et veldig godt isolert hus. Ellers tror jeg vinningen går opp i spinningen, og da ender man bare opp med å bruke mer penger på oppvarming.
 25. For meg ser det ut til at Remote Desktop på Pi'en starter en annen sesjon for brukeren (eller logger på med en annen bruker, deConz-ikonet mangler for RDP). Remote Desktop speiler nødvendigvis ikke det som skjer på skjermen. Men VNC gjør.
×
×
 • Opprett ny...