Gå til innhold
 • Bli medlem

Moskus

Administrator
 • Innlegg

  16 407
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  741

Alt skrevet av Moskus

 1. Moskus

  Energimåler varmekrets

  ... får man kjøpt dem som privatperson?
 2. Hvis det er lyskilder som kan dimmes, så er det jo grei skuring. Enkelte er ikke glad i Dimmer 2, selv om man setter dem instant på og av. Men da kan det være mulig å bytte lampe...
 3. Hvordan virker det som det? De er ganske stille rundt det i så fall.
 4. Det må vel i så fall være første gang i historien at det skjer...
 5. Mange her gjør det samme. Jeg har AeoTech Heavy Duty (40A) for å være garantert at ikke releet takker for seg etter noen års bruk. Så lenge man varmer vannet opp til over 70 grader en gang i uka skal det ikke være noe problem med legionella (). Gjør man det daglig er det garantert ikke noe problem. Varmtvann må man jo ha. Men det man gjør er å varme opp vannet på en tid på døgnet hvor det ikke er like dyrt som andre tidspunkt.
 6. Siden Tibber-diskusjonen kanskje ikke er "Off topic" (snarere tvert i mot), så finner du diskusjonen her:
 7. Jeg er faktisk uenig, da jeg ikke ser hva det oppnår... det vil ikke hjelpe noe som helst, bare kaste bort politiets ressurser.
 8. Det er masse stråling i mikrobølgeområdet i sollys også. Tror også det er relativt høyt bakgrunnsstøynivå generelt rundt oss selv uten sol. Å montere en slik sensor blir jo ikke som å sitte i en mikrobølgeovn. Men forsåvidt ikke uenig i at hjemmehacking fort blir hakket mindre pålitelig enn fra en leverandør som må ha papirene i orden...
 9. Moskus

  Energimåler varmekrets

  Hva er en "varmekrets" i denne sammenhengen? En kurs i huset som brukes til oppvarming, eller er det faktisk varmekablene som er koblet til en termostat? Her brukes ofte termostater som er "smarte" og måler dette for oss. F.eks. HeatIt Z-TRM3 gjør det.
 10. Den døren er jo åpen for alle, men det er jo ikke bare-bare...
 11. De gamle kan fort "bli ødelagt". De er iallfall på tilbud med jevne mellomrom, jeg har prisvarsel.
 12. Tronika.no fungerer her. Litt synd om vi ikke klarer å beholde spesialbutikkene, da ender vi alle opp med de samme varene...
 13. Julelys 2022! Reinsdyret er ferdig! Den berøringsfrie sensoren (som egentlig er en avstandssensor) er flyttet ned med ed 3D-printet cover. Fungerer bedre, og gir betydelig færre feil-triggere.
 14. Siden det kan være så veldig variasjon, må man gjøre det beste fra dag til dag. I 97% av alle dager holder det å sammenligne som vi gjør, det er akkurat når det er månedsskifte det blir en utfordring, som i tillegg er omtrent umulig å spå...
 15. Aha. Hvis du har en egen router, så kan du med fordel sette DNS til denne, så slipper du det problemet.
 16. Bugen ble meldt til tibber i går, og de jobber med saken. Skal sies at dette er første gang på 3-4 år at dette er et problem for TibberSeer, så jeg gidder ikke lage failsafe.
 17. Det er mulig at TibberSeer 0.0.3.0 sine realtime-data faller ut i morgen. Jeg har kjørende en test-versjon her nå for 0.0.3.1. Den fungerer nå. Men jeg har ikke fått morgendagens priser fra Tibber. Andre med samme problem?
 18. Har det vært sånn en stund? Det kan være at MyHS bruker litt tid på å re-registrere koblingen, men det burde ikke gå mer enn en time eller så... Prøvd en restart...?
 19. Anser batteriene ikke som et enormt problem, men det er litt rart at de ikke har tenkt at oppladbare batterier er ei høyst aktuell greie i 2022. Ikke for det, Danalock bruker jo til og med CR123! 😮 AA er betydelig bedre, iallfall for lommeboken...
 20. Se etter Twinkly på salg etter jul. Twinkly er wifi, men ingen sky. Du kan styre det fra Home Assistant eller HomeSeer, eller via http. Ellers kjører jeg WLED på en ESP32 med WS2812B. Det fungerer supert! Men skal man ha IP44-plugger, så koster de vel litt nesten uansett, dessverre.
 21. Den så jo faktisk litt spennende ut. Får vel finne ut hvor lenge batteriet skal vare.
 22. Aha, jeg forstår. Mulig jeg hadde valgt annerledes, men det får bli neste gang du handler utstyr. Er det noen apper til Homey som støtter KD-101 som finnes i en million varianter? Garantert de billigste du finner.
 23. Moskus

  Støykilder

  Hmmm! Jeg har to av dem, men har ikke merket noe. Kanskje jeg skal fjerne batteriet og sjekke.
×
×
 • Opprett ny...