Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

TASan

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

TASan sine prestasjoner

Smartplugger

Smartplugger (4/16)

  • Uke én ferdig
  • Første innlegg
  • Samtalestarter

Nylige merker

2

Nettsamfunnsomdømme

  1. Det er her jeg tolker Tibber sin løsning som litt mer avansert der man kan kombinere dette med nattsenking og dagsenking, og ønsket temperatur. Så om de billigste timene er midt på natten er jeg jo lite interessert i å ha på varmekablene (på dagtemperatur), og selv om de dyreste timene er på dagen så er jeg interessert i å ha dem på når jeg er hjemme. Men kanskje ikke konstant, det kommer jo an på denne varmelagringskapasiteten osv. Det var her jeg følte at Tibber hadde tenkt ut noe smart og at jeg derfor bare vil bestemme ønsket temperatur Tibber skal styre mot 😊
  2. Da tror jeg at jeg har fått til dette! Måtte først installere drivere for DSM 7.2 da USB-støtte er fjernet fra versjon 7.0+. Deretter fulgte jeg en guide på YouTube og har nå Z2M installert på Home Assistant klart til å koble til enheter. Så da blir det spennede å se om jeg klarer å få til noen enheter da!
  3. Absolutt, har klart å få ut alt av API-et, men hele dagen kan jo potensielt være på en level som tilsier ovner avslått.
  4. Det har jeg også sett ja. Men det er slik at om jeg har eldre firmware enn dette så må jeg ikke flashe noe på selve dongelen? Jeg installerer bare zigbee2mqtt på HA?
  5. Mitt spesifikke scenario er Mill-ovner og Ebeco-termostater. Jeg bare tenker at det er en liten kneik å komme over å kode opp logikken som styrer temperaturen både basert på pris, vær, varmelagringskapasitet osv. Jeg vil jo for eksempel ikke ha ovnene av en hel lørdag fordi prisen er dyr hele dagen. Det er noen ekstra lag logikk her som Tibber allerede har funnet ut av som man i så fall må kode opp på nytt. Ikke at det ikke lar seg gjøre, men...
  6. Tar opp denne gamle tråden fordi jeg ser på akkurat samme utfordring. Fant du ut av dette?
  7. Takk, der er også noe jeg har tenkt på! Har lest litt, men skjønner ikke helt om jeg må flashe noe på Conbee for at zigbee2mqtt skal funke? Det blir i så fall det jeg går for. Testet bare Deconz nå på morgenen i en ledig stund, men det er jo ikke vits å bruke mengder med tid på å feilsøke om jeg uansett skal kjøre på noe annet.
  8. Hei! Jeg er ny her og starter på min hjemmeautomasjonsreise. Jeg er ganske teknisk av meg, men er ganske ny når det kommer til Linux, Docker, Home Assistant og den type ting og konfigurasjoner. Etter litt undersøkelser fant jeg ut at jeg skulle hoppe i det i går og bare kjøpe det som var tilgjengelig av hardware slik at jeg bare kunne starte. Jeg fant en Conbee II på Kjell og kjøpte noen enkle temperatursensorer. Mye om og men senere har jeg fått hacket til Home Assistant Supervised via Docker på min Synology DS220+. Den har bare 2 GB RAM, så jeg får ikke kjørt noe supported installasjon som for eksempel HAOS uten å oppgradere RAM. Mulig jeg gjør det senere, men nå vil jeg bare komme i gang. Jeg har fått opp Deconz og koblet til Conbee II via en USB2.0 forlengerkabel da jeg har lest at det kan være trøbbel på USB3. Synology-dashboardet sier den finner enheten: Dessverre sier Deconz noe helt annet, og jeg må velge en av disse: Har søkt litt på nettet og skal da tydeligvis kjøre denne kommandoen: ls -al /dev/serial/by-id Dessverre: ls: cannot access '/dev/serial/by-id': No such file or directory Graver litt mer og kjører lsusb: |__usb1 1d6b:0002:0404 09 2.00 480MBit/s 0mA 1IF (Linux 4.4.302+ xhci-hcd xHCI Host Controller 0000:00:15.0) hub |__1-1 1cf1:0030:0100 02 2.01 12MBit/s 100mA 2IFs (dresden elektronik ingenieurtechnik GmbH ConBee II DE2458104) |__1-4 f400:f400:0100 00 2.00 480MBit/s 200mA 1IF (Synology DiskStation 650025EB9681C634) |__usb2 1d6b:0003:0404 09 3.00 5000MBit/s 0mA 1IF (Linux 4.4.302+ xhci-hcd xHCI Host Controller 0000:00:15.0) hub Så der ligger den jo. Og da var jeg kommet til det punktet der jeg selv ikke har bakgrunnskunnskaper nok til å vite hvor jeg skal lete videre. Dermed laget jeg en bruker her, og starter da også reisen på forumet! 🙂 Har noen vært borti dette og kan veilede meg litt? På forhånd takk og ha en fin søndag!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.