Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

OlavJ

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

OlavJ sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • En måned senere
  • Reagerer godt
  • Første innlegg
  • Uke én ferdig
  • Samtalestarter

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Støtter Futurehome 2 Z-Wave 800? Skal også kjøpe smarttermostat. 5 stk. Usikker på om jeg bør vente til en kan få en Wifi-termostat med Matter-støtte. Ser Elko sier de vil støtte Matter, men Wifi-versjonen deres av smarttermostaten kan foreløpig kun brukes med Elkos egen hub, og det er litt skummelt. Har Futurehome 2 hub som ikke er satt opp enda. Noen fordel ved å kjøpe Futurehomes egne termostat i stedet for Elkos for eksempel? Har vurdert Heatit, men Tibber har kun sorte.
  2. OlavJ

    Valg av smartsystem

    Takk for svar. Kan ikke programmering, og har ikke tid til å sette meg inn i det. Kan til nød laste ned custom støtte for et produkt på en side og legge det til manuelt på en hub, men programmering er ikke aktuelt. Kan ikke det, og har ikke tid til å sette meg inn i det. Systemet skal brukes hos mindre foreldre på 64 som bare vil at ting skal funke. De trenger jo ikke et veldig avansert system, kun termostat for gulv som kobles opp mot Nordpool samt styring av Mill-ovner på samme måte. Så hadde det vært fint om systemet var fremtidsrettet. Elko har Wifi-produkter og sier de vil støtte Matter i fremtiden, men veldig vanskelig å vite, siden de nå stenger ute alt annet enn Elko fra hubben sin. Wifi-termostatene funker kun direkte med Elko tror jeg. Det beste hadde kanskje vært Wifi-termostat med Matter støtte, og som fungerte med andre hubber - slik at de kunne brukes om Elko legger ned tjenesten sin.
  3. OlavJ

    Valg av smartsystem

    Hei. Jeg har et hus uten noen smartprodukter foruen Easee elbillader. Har fire termostater til gulvvarme. Tre i stua/tv-stue, og en i gangen. Burde holdt med to en i gang, en i stue og en i tv-stue. Trenger et enkelt system for dette. Har vurdert Elko sine nye termostater. Forstår at jeg låser meg ved å kjøpe deres Wifi-løsning, da smarthubben kun støtter Elko-produkter. Hva er billig, enkelt og samtidig framtidsrettet? Sikkert ikke dumt om det støtter Thread/Matter. Har sett litt på Futurehome 2. Kan få det for 1500. Vil det fungere greit med Zigbee termostater? Har også sett på Heat-it. De koster 1250 i hvit nå, mot Elko 950 på tilbud. Systemet skal brukes av mine foreldre som kan null om teknologi, så viktig at det fungerer svært enkelt. Kan Futurehome 2, 3-4x zigbee termostater og 1x elbillader kombineres med Tibber pulse? Får man da Enova-støtte? Takker for alle innspill!
  4. Takk for svar. Elko har Wifi-termostater som kan brukes med eller uten hub. Vet ikke helt hva fordelen er med ZigBee-varianten for dem? Litt usikker på hva som skal velges. Om de kun skal ha styring av varme trengs kanskje ikke noen hub? Når man evt kan starte med Wifi og så kjøpe hub i ettertid (og så legge til andre enheter), vet jeg ikke helt hva fordelen er med zigbee? Er det mest interessant for dem som vil bruke en annen hub enn Elko sin?
  5. Hei. Skal hjelpe mine foreldre å bestille smarttermostat. De har en tradisjonell termorstat i gang, og tre i stua. De vil gjerne ha et system der en kan styre dette med mobil, og der de automatiseres etter strømpriser fra Nordpool. Har sett Elko har en ny termostat. Finnes en Wifi-løsning og en med Zigbee. Ser Elko har fått støtte for priser fra NordPool. Hva anbefales? Ser Tibber har HeatIt, men innbiller meg at disse er noe utdatert..? Skulle helst hatt noe som støtter Apple Homekit, men det forstår jeg er vanskelig å finne. Det aller viktigste er at dette er et svært enkelt system. Smartthings og andre systemer der ting må legges til manuelt eller lignende utgår derfor. Dette må være et system der alt går av seg selv - også om strømmen går. Ser Elkos finnes i Wifi-løsning. Vet ikke om det er noen fordel med det? Først tenkte jeg at de da kunne klare seg uten en sentral i det hele tatt. Vil ikke tro de kommer til å legge til andre produkter. Et annet poeng er at det er fint om det er fremtidsrettet. Ser Elko sier de vil ha Matter-støtte. Viktig at disse vil fungere om 5 eller 10 år, og at man ikke da plutselig må kjøpe en ny sentral, eller at de skulle ha lagt ned hele smarthussatsingen. Elko er vel forholdsvis trygt da det er et stort norsk firma. Kort oppsummert: Trenger 3-4 smarttermostater som skal kunne styres fra mobil, ha støtte for nordpool, og være særdeles enkle i bruk samt være fremtidsrettede. Takknemlig for alle innspill og kommentarer! https://www.elektroimportoren.no/elko-smart-wifi-termostat-plus-rs-polarhvit/5491607/Product.html
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.