Gå til innhold
 • Bli medlem

Decibel

Medlemmer
 • Innholdsteller

  17
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Decibel

 1. Jeg har behov for en Z-wave dongle til, og lurer på om noen har erfaring med noen gode alternativer? Jeg tenker jo først og fremst UZB, men kanskje er det noen som har andre gode produkter de kan anbefale?
 2. Etter å ha brukt et stadig mer ustabilt system i noen år, så har jeg nå endelig tatt jobben med å gjøre noe drastisk. Jeg har altså hatt problemer med min HS3/HS4 i flere år, men problemene har akkurat vært såpass små at de har vært levelige. Men de siste månedene har problemene blitt større, og jeg har derfor satt opp en ny server med trial-lisens. Men så kommer da selvfølgelig jobben med å flytte over flere hundre enheter med Z-wave, Zigbee, wifi og RFX-enheter. For saken er den at det er uaktuelt å flytte over en kopi fra den gamle maskinen. Jeg er redd for å dra med meg alle de feilene som kan ha bygget seg opp der over tid. DVS Zigbee og RFX har jo fungert. Planen er å flytte alle z-wave-enhetene over til ny server, en av gangen. Zigbee og RFX håper jeg å kunne flytte samlet, siden disse har fungert. Wifi setter jeg bare opp på nytt, siden det er såpass få enheter. Plugins kunne jeg tenke meg å flytte, siden det ligger mye statistikk og innstillinger. Til slutt tenkte jeg å legge inn min permanente lisens når jeg er ferdig med flyttingen. Høres dette ut som en gjennomførbar plan? Eller er det noen som har gjort noe tilsvarende tidligere, og kan anbefale en bedre metode? Selvfølgelig takknemlig for all hjelp 🙂
 3. Jeg ønsket å friske opp forbindelsen mellom Google Home og Homeseer, etter at har lagt til flere enheter. Da kom det derimot en feilmelding fra google home-appen, nemlig "Could not reach Homeseer. Pleasy try again" Jeg har selvfølgelig prøvd igjen. Mange ganger. Uten hell. Jeg fjernet hele forbindelsen, og forsøkte å legge den til på nytt, uten hell. Er det noen som har vært ute for samme problemet? Hadde håpet å sette opp Google Home på nytt, men det er vel kanskje neste steg 😞 Gjelder HS4 Pro, for øvrig..
 4. Kjører på en liten PC. Skal være mer enn kraftig nok.
 5. Har testet ut forskjellige browsere. Ingen forskjell.
 6. Etter at jeg oppgraderte til HS4 så har jeg merket meg et problem, og det er at systemet har en tendens til å fryse. Eller nærmere bestemt så er det HTML-biten som fryser. Jeg merket det litt med HS3 også, men etter at jeg oppgraderte har jeg merket det tydeligere. Det som skjer er at dersom jeg trykker på en av device'ne (altså at jeg vil inn å redigere den), så skjer det ikke noe. Og uansett hva jeg trykker på etter dette, så er HTML låst. Browseren står bare å laster websiden, men blir ikke ferdig. Systemet er tydeligvis oppe og kjører, siden brytere fungerer og jeg kan logge inn via mobilen. Men dersom jeg forsøker å gå inn via ip-adressen så skjer det ikke noe. Jeg begynner å lure på om dette kan være en mer omfattende feil. Jeg har hatt mange rare feil på systemet, som ikke er helt enkle å finne ut av. Deriblant har Z-wave vært kranglete å få online i flere år, og CPS Tuya sluttet helt å fungere for noen måneder siden. Flere av disse feilene har blitt sjekket av support-avdelingen til Homeseer, men uten at de har funnet noe feil. Mens jeg har skrevet dette innlegget, så har browseren prøvd å laste websiden uten hell. Så nå er det vel bare å gjøre det eneste som fungerer, nemlig å avslutte homeseer, og starte programmet på nytt. Dersom noen har tips til hva som kan være problemet så er det bare å rope ut!
 7. Overskriften min er kanskje ikke så lett å forså, men det jeg holder på med er altså å opprette noen virtuelle enheter. I HS3 opptok disse en enkel variabel, og således en linje i device-listen. Etter å ha gått over til HS4 ble mine tidligere virtuelle enheter kopiert med som forventet. Men når jeg nå ønsker å opprette nye enheter i HS4, så kommer disse med 2 linjer. En av de er system-informasjon, eller enhets-informasjon om du vil. En linje som ikke kan endres, og som kun inneholder litt informasjon. Den andre linjen inneholder selve variabelen, slik som før. Men hvorfor er det slik? Mine gamle virtuelle enheter fungerer fremdeles, og disse tar mye mindre plass i listen! Jeg har prøvd å kopiere disse, men det går tydeligvis ikke an 😞 Er det noen som har en forklaring på hvorfor de har valgt å gjøre det slik, og om det er måter man kan unngå at det dannes flere linjer enn nødvendig?
 8. Jeg har sjekket nøye gjennom Tuya plugin, og kan ikke finne noe sted der det er mulig å legge til en enhet ved hjelp av IP-adressen. Hvis det går, så vil jeg gjerne høre om det 🙂
 9. Jeg har funnet 2 enheter som IP-scanneren finner, og som ikke står på lista til routeren. Regner med at det er disse 2, siden jeg har 2 lyspærer lagt til i appen. Men hvordan skal dette hjelpe? Det er jo ikke mulig å legge til lyspærer i Tuya-plugin kun med en ip-adresse..
 10. De Tuya-enhetene jeg har fra før av gjennom "CPS Tuya", har alle fått en lokal IP. De enhetene jeg har registrert gjennom appen "Tuya smart" kan jeg ikke se på listen til routeren. I appen finner jeg de med en helt annen IP-range, som tilhører min ISP, Telenor. Men det er tydelig at de bruker routeren for kontakt med internett. (Dersom denne skrus av så fungerer ikke lampene) En av enhetene har IP 88.88.161.193 (I følge appen) Routeren gir ut IP i serien 192.168.1.xx Har også diskutert saken i det internasjonale homeseer-forumet, uten resultat. Problemet er sendt videre til Homeseer support, foreløpig uten resultat.
 11. Etter at CPS Tuya (Plugin til Homeseer) sluttet å legge til nye enheter, og designeren ikke har kunnet/villet gjøre noe, så gikk jeg til slutt til det skritt å oppgradere til HS4, siden den har innebygget støtte for Tuya. Ved første øyekast virket dette bra. Slik jeg forstod det så måtte enhetene legges inn i Tuya-appen på telefonen, og deretter ville Homeseer hente informasjonen fra skyen. Man skulle til og med ha muligheten for direkte kommunikasjon, etter å ha importert fra skyen. Alt så bra ut. Enheter ble lagt til i appen, og Homeseer logget på i skyen til Tuya. Men enhetene uteble! Jeg har nå sjekket det meste, men finner ingen grunn til at enhetene ikke dukker opp i Homeseer. Det virker som 2 sannsynlige alternativer: Enten laster ikke appen opp til skyen, eller så laster ikke Homeseer ned i fra skyen. Jeg har merket meg at når jeg legger til enhetene i appen, så kommer ip-adressene i en annen serie. Jeg regner med at dette kan bety at mobilen kommuniserer direkte med Tuya-enhetene, og ikke via routeren (Google nest wifi). Kan det være at enhetene ikke kopieres over fordi de ikke kan nåes gjennom husets wifi, men kun gjennom mobilen? Når jeg tidligere har lagt til enheter via CPS Tuya (Som ikke fungerer lenger), så har jo dette gått smertefritt. Så det er tydelig at routeren kan! Jeg har også prøvd å legge til enheter mens telefonen er tilkoblet wifi over 2.4 Ghz-båndet, uten at det ser ut til hjelp. Er det noen som har vært borti lignende problemer, eller som har erfaring nok til at de kan peke meg i riktig retning? Det er jo ganske irriterende å ha gjort en såpass stor oppgradering, uten at resultatet har blitt som forventet..
 12. Jeg føler meg for tiden tvunget mot en oppgradering av mitt system, siden CPS Tuya plugin ikke legger til nye enheter. Det er ingen videreutvikling eller support, siden HS4 har inkludert støtte for Tuya. Spørsmålet blir da om jeg skal oppgradere til HS4 Standard eller HS4 pro? Prisforskjellen er ganske stor, og jeg lurer på om den kan kan forsvares. Jeg har fra før av kjøpt Designer separat, så det at den er inkludert i HS4 pro betyr ikke så mye. Det samme gjelder en mengde plugins, selv om det kanskje ikke er sikkert at disse fungerer med HS4. Hva synes folket? Er HS4 pro verdt de ekstra pengene?
 13. Jeg vurderer å bytte fra HS3 til HS4, men vil gjerne høre litt om andres erfaringer før jeg tar steget. Siden jeg har mange plugins, så er jeg jeg spesielt interessert i erfaringer rundt dette med plugins som er laget for HS3. Hvor mye må kjøpes på nytt, og hvor mye kan man bruke som før? Ting som f.eks "HS3 Designer" er jo ikke akkurat gratis, og det blir fort dyrt å bytte dersom alt må kjøpes på nytt. Hva synes dere, nå som HS4 har vært ute en stund?
 14. Jeg bruker CPS Tuya til å kommunisere med en del lyspærer via Wifi, men i går sluttet den plutselig å virke. Det kommer feilmelding" Error: An unknown error has occured, please check for an exception file in the HomeSeer directory." når jeg forsøker å gå inn på config-siden. I oversikten over plugins så står den med status OK. Noen andre som har samme problemet? Finnes det eventuelt andre plugins som gjør samme nytten?
 15. Jeg tror dessverre du har rett.. Det største problemet er jo at feilmeldingene fortsetter å komme selv om eventene er disablet. Da er det jo umulig å finne feil, med mindre man sletter eventen totalt! Jeg gjorde en liten test med å fjerne en schedule. Da kom det selvfølgelig feilmelding. Når jeg så disablet den aktuelle eventen så fortsatte feilmeldingene å komme. Det tyder på at feilmeldingene kommer selv for eventer som er disablet, noe som gjør feilsøking mye vanskeligere..
 16. En liten oppdatering. Jeg har nå disablet absolutt alle event's som bruker easytrigger, og feilmeldingene kommer fremdeles. Kan virkelig easytrigger gi feilmeldinger på eventer som er disablet??
 17. Jeg har den siste tiden fått opp jevnlige feilmeldinger i loggen i fra Easytrigger. Meldingen er "ERROR HSEventAux callback. 0 er en ugyldig verdi for intervallet. Den må være større enn 0." Denne feilmeldingen synes jeg ikke gir så mye informasjon, og jeg har derfor spurt inne på Homeseer-forumet, i håp om at den som har laget Easytigger (eller andre) kanskje kunne peke meg i riktig retning. Så langt har jeg ikke fått noen tips til hva problemet kan være. Jeg har derfor tatt den store jobben med å gå gjennom alle eventer som bruker Easytrigger. Jeg har ca 100 eventer som bruker den, så det tok litt tid. Jeg delte de inn i grupper, og disablet en og en gruppe. Fremdeles kom feilmeldingene jevnt og trutt. Jeg har derfor gått til det skritt å disable alle eventer som bruker Easytrigger. Og feilmeldingene kommer fremdeles! Det er kun en måte jeg har klart å fjerne feilmeldingene på, og det er ved å skru av hele Easytrigger, og det har jeg jo svært lite lyst til. Jeg bruker flere av funksjonene aktivt, så nå som alle funksjonene er disablet så er huset ganske "dumt". Er det noen her inne som har vært borti denne feilmeldingen, og som har en anelse om hva som kan forårsake den?
×
×
 • Opprett ny...