Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

MartinHL

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

MartinHL sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Har akkurat montert en Z-dim selv og slet med det samme. Fikk det til å fungere ved å endre "COMMAND_CLASS_CENTRAL_SCENE" for noden. La inn følgene: <CommandClass id="91" name="COMMAND_CLASS_CENTRAL_SCENE" version="1" request_flags="4" innif="true" scenecount="0"> <Instance index="1" /> <Value type="int" genre="system" instance="1" index="0" label="Scene Count" units="" read_only="true" write_only="false" verify_changes="false" poll_intensity="0" min="-2147483648" max="2147483647" value="0" /> <Value type="int" genre="user" instance="1" index="1" label="Button 1" units="" read_only="true" write_only="false" verify_changes="false" poll_intensity="0" min="-2147483648" max="2147483647" value="0" /> <Value type="int" genre="user" instance="1" index="2" label="Button 2" units="" read_only="true" write_only="false" verify_changes="false" poll_intensity="0" min="-2147483648" max="2147483647" value="0" /> </CommandClass> Jeg tror riktignok at bare første Button 1 er nødvendig. Da alle scener trigger på samme scene_id men med forskjellige scene_data så vidt jeg ser. Husk at HA må være av når du endrer zwcfg. Eksempel på automasjon som fungerer for meg: - alias: Z-dim scene double click id: zdim_double_click trigger: platform: event event_type: zwave.scene_activated event_data: entity_id: zwave.thermofloor_as_heatit_z_dim scene_id: 1 scene_data: 7860 action: - service: notify.martin data: message: "Double click" - service: light.toggle entity_id: light.soverom - alias: Z-dim scene tripple click id: zdim_tripple_click trigger: platform: event event_type: zwave.scene_activated event_data: entity_id: zwave.thermofloor_as_heatit_z_dim scene_id: 1 scene_data: 7920 action: - service: notify.martin data: message: "Tripple click" - service: light.toggle entity_id: light.wled_bed
  2. Såpass ja. Hørte du om andre muligheter for lesing av data? Vi har vell krav på å kunne hente ut data rett fra måleren via RJ45?
  3. Har igjen vært i kontakt med Ringerikskraft-nett. Det viser seg at modulen kommuniserer via Zigbee eller Z-wave. Dette var nå kun et pilotprosjekt, men jeg skulle få mer informasjon snart. Noen som har sett spec på slik modul til Kamstrup måler? Fant denne ved litt rask googling: https://www.develcoproducts.com/media/2085/kamstrup-meter-interface-flyer_v13.pdf
  4. Har akkurat kjøpt 2stk lysarmatur for å ha i garasjen: https://www.jula.no/catalog/el-artikler-og-belysning/armaturer/innendorsbelysning/lysrorarmaturer/lysrorarmatur-424063/ Har det kommet noen nye erfaringer rundt dette? Ser at Nexa LCMR-1000 skal takle det, men kjører ingenting på 433 Mhz så mye jobb kun for en bryter. Hadde i utgangspunktet tenkt å bruke fibaro relay, men virker som erfaringene med disse var dårlige? Har noen Sonoff med tasmota liggende, men stoler ikke nok på disse til å brukte de her. Enheter som kommuniserer over Wifi, Z-wave eller Zigbee er mest aktuelt.
  5. Ja, det er planen. Det interessante er jo at de nevner en trådløs modul, så kan jo virke som det er en annen modul enn den som ble linket over her. Kan bli spennende å se hvordan denne fungerer. Har etterspurt mer info om den. "Vi har tilgjengelig et modul som kommuniserer trådløst med en router som må settes opp hos deg"
  6. Stemmer at det er målere fra Kamstrup. Er en seks-pins kontakt bak dekselet i toppen av måleren, antar at man kan sette inn modul her.
  7. Etterspurte akkurat informasjon fra Ringeriks-Kraft Nett, ang åpning av HAN port og fikk da dette svaret: "Grensesnittet for HAN-port er åpnet og data skal være tilgjengelig her. Utfordringen for våre typer målere, er at disse ikke har grensesnitt med RJ45. Bakgrunn for dette er at vi opphandlet disse før endelig kravspekk var satt for denne kommunikasjonen. Vi har tilgjengelig et modul som kommuniserer trådløst med en router som må settes opp hos deg." Noen som har erfaring med lignende løsninger?
  8. Hva slag ventil bruker du for å lukke tilførselen?
  9. Nå som våren er på vei tenkte jeg å se på mulighetene for å automatisere vanning av hekk og plen. Tanken er å ha type "svetteslange" i hekk og vannspreder på plenen, som begge får vann fra vanlig uttak på yttervegg. Så langt har jeg to ideer: 1. Bruke noe lignende Gardena Smart Water Control: https://www.gardena.com/no/produkter/vanning/vanning-kontroll/gardena-smart-water-control/967045101/ Denne har så vidt jeg har sett ikke åpent API og ingen mulighet for å styre fra Home Assistant. 2. Sette opp en ESP8266 med en 12VDC ventil som kobles på etter vannuttaket på ytterveggen, som kontrollerer om vannet skal renne eller ikke. Styres via MQTT. Har noen erfaringer eller forslag til løsninger? Litt info: Kjører Home Assistant på RPi3 med lokal MQTT server. Har lys fra Ikea Trådfri, ZWave dimmere for lysekroner etc som ikke kan bruke Trådfri pærer. Xiaomi dørsensorer, bevegelses sensorer og switcher.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.