Gå til innhold
 • Bli medlem

Ravn

Medlemmer
 • Innholdsteller

  50
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Ravn vant dagen sist 12. november 2021

Ravn hadde mest likt innhold!

Hjemmeautomasjon

 • System
  Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Ravn's Achievements

Medlem

Medlem (2/3)

32

Nettsamfunnsomdømme

 1. Jeg styrer bilen etter solproduksjon og strømpris fra eget smarthus. Så om bilen står tilkoblet og det er overproduksjon vil bilen lade med overskuddet (dyamisk 6-16A). Er bilen full tar den varmtvann og når det er varmt så fyller den husbatteriet. Når solen er nede så er det strømprisen som avgjør når bilen skal lades. Da velger den ut de billigste 3 timer før kl 07. Hadde også problem med bil som ikke ville starte lading på ny, derfor jeg laget kontrollerkortet med ett lite rele på CP og PP signalet for å stoppe ladingen. Bilen tror da den blir frakoblet og tilkoblet på ny. Kontrollerkort kan du få for 250 kr.
 2. Du har kommunikasjonstilkobling på bunnen, der er det 12V tilgjengelig og RS485-bus. Litt over den har du tilkobling for Pilot og Prox signal, hvis du bare skal slå av og på ladingen så ville jeg kjørt CP signalet (+/- 12V) gjennom ett rele du styrer. Eller du kan kjøpe ett kontrollerkort av meg selvfølgelig, som kan starte/stoppe lading og endre ladestyrke, via wifi.
 3. Hvis du kan klare deg med WIFI istedenfor kablet så kan du kjøpe deg en EO Mini Standard og en "smartmodul" fra meg, som gjør at den kan fjernstyres lokalt via http get/json (dynamisk sette ampere, starte, stoppe og lese ut status).
 4. Hvis noen på forumet har en EO Mini ladestasjon så har jeg moduler som "smartifiserer" disse. Laget til meg selv, men lager jo aldri bare en av noe Det er relativt plug'n play og gir følgende funksjoner: - Wifi - Simpelt web interface for dynamisk endring av ladestyrke, samt start og stopp. - Fjernstyr fra smarthus via http GET kommandoer (svar i json). - Helt "skyfritt" (Du kommuniserer direkte med ladestasjonen, ikke via internett). Selv bruker jeg den til å styre lading etter strømpris, totalbelastning og times peak (for å holde huset under 5kw/t). Modulen har ett signalrele som gjør at bilen tolker det som at kabel er koblet fra/til ved stop/start signal. Dette gjør at man kan tvinge biler til å restarte lading, kjekt med feks enkelte PSA biler som av og til stopper lading før de er ferdige. Send meg en PM om interressert.
 5. Har en panelovn (som står som frostvakt), den er helt hysterisk og lager veldig vanskelige grafer å lese...
 6. Trodde alle var inneforstått med at smarthus er mer en hobby enn sparetiltak? Lavær å kjøpe smarthus dubbedingser gir en høyere besparelse enn du klarer med tiltak. Selv med ny nettleiemodell og aktive grep så er det ekstremt lite en vanlig husstand kan gjøre. Kan spare like mye ved å gå fra 3 til 2 strømmetjenester feks. Men jeg glemmer fort utgiftene jeg har hatt med dingser når jeg skal beregne hvor mye jeg "tjener", regner med de fleste andre her er like.
 7. Hei. Forutenom Hue og yale så går alt på sitt eget wifi og styres av mitt eget system (blanding av python/php og c script, og emoncms som visualiseringsplattform). Er ett mål om at ingenting skal gå til/være avhengig av skya. For kapasitetsleddet er det varmtvann, elbil og panelovner jeg gjør grep. I tillegg til at jeg har en gammel ipad som kombinert bilderamme og "smarthusdisplay" som blir illsint om man paserer 4kwh, sånn at man kan gjøre andre grep (går man over 4,5 blir lyset i stua rødt ). Har også måling pr kurs slik at jeg lett kan se hva som bruker strøm. For elbil bruker jeg en EOmini ladestasjon hvor jeg har laget eget kontrollerkort (som jeg har skrevet om her:https://www.hjemmeautomasjon.no/forums/topic/7427-wifi-modul-til-eomini-ladestasjon/#comment-85059) For VVB har jeg en m5atom switch (https://shop.m5stack.com/collections/atom-series/products/atom-hub-switch-kit?variant=34859967676580) som styrer en større kontaktor som igjen styrer strømmen til vvb, samt at jeg har en tempsensor inntil tanken sånn at jeg har en viss pekepinn på temperaturen. For strømmåling bruker jeg Iotawatt (http://iotawatt.com/) Yale huben har jeg "hacket" slik at jeg får pushet meldinger fra alle dører via usb til serveren (skrev litt om det her https://www.hjemmeautomasjon.no/forums/topic/9166-hacking-av-yale-smart-hub/#comment-93146). Panelovnene styres av de billige wifipluggene til clas ohlson. Temperaturer henter jeg rett fra hue sensorene.
 8. Her er min "hack" for å styre Villavent system med CE panel. Prøvde først å basere meg på å kommunisere direkte mot styrekortet og kom så langt at jeg kunne endre viftehastighet, men fant for ut at det var for mye arbeid å knekke protokollen. Så istedenfor laget jeg meg ett "man in the middle" kort som ligger mellom CE panelet og kontrolleren. I tillegg la jeg til temperaturinngang hvor jeg har en sensor på innluft og en på ut. Features: - Non-invasive - Passer inn på ramma bak knappepanelet. - Wifi og MQTT - Manuelle kontroller fungerer fremdeles. - Men kan bruke led til andre signaleringer (feks blinker alle lysene ved wifi problem) - Kan gjøre og lese det samme over mqtt som fysisk på panalet (vis/styr viftehastighet, vis/styr temperaturvalg, les/reset filterlys, sommermodus, etc). - Lese inn og ut lufttemperatur via ekstra sensorer.
 9. Håper jeg omsider har skjønt meg på kapasitetsleddet på ny nettleie. Har nå lagt inn at når jeg passerer 2.5kwh innen klokketimen så juster elbilen seg ned (samt vvb, og varme i bod, m.m.) for å unngå å komme over 5kwh. Og selvfølgelig lading på nettene (med mindre jeg trykker inn en "override" knapp på laderen). (Gul er akumulert kwh tall til høyre, blå er elbil).
 10. Ser varmtvannsberederen og elbilen har hatt stafettløp i natt, hehe.
 11. Ja blir spennende å se hvordan "vanlige" folk skal forholde seg til dette. Jeg sendte like greit en forespørsel til Lyse elnett og bad om en avklaring, men jeg regner med at du har rett. Så la til i databasen at den lagrer hver time importert kwh nå - kwh for en time siden, og da bør det være den høyeste verdien i løpet av en måned som skal være under 5kwh?
 12. Greit å vite. Har en god nabo, så har skrevet om scriptet mitt nå slik at hvis entsoe ikke gir meg noe fornuftig så henter den prisene fra tibber med naboens apinøkkel. Men skulle tro at NVE kunne gjort prisene tilgjengelig for privatpersoner... Vi betaler jo for det.
 13. Uansett skal det være gjennomsnitt på en time, så 1ms med 200A blir ikke så mye. Men du er enig i at Lyse Elnett sin tekst gir ett annet bilde enn klepp energi, eller er det jeg som har tungt for det (Meget sannsynlig forklaring det og)
 14. Helt enig. Men nå er det vel litt opp til hvert enkelt nettselskap hvordan de skal innføre dette? På elvia sin nettside står det forumlert slik som stigvi sier, mens jeg leser noe annet ut fra teksten hos lyse. Om det er forskjellig eller bare dårlig språk/begreper vites ikke. Ja det får jo en helt annen mening.
 15. Da må de jo for pokker si det da. Takk for oppklaringen.
×
×
 • Opprett ny...