Jump to content
 • Sign Up
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Trash2000

Members
 • Posts

  118
 • Joined

 • Last visited

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Trash2000's Achievements

WAF-maker

WAF-maker (8/16)

 • Dedicated Rare
 • Collaborator
 • First post
 • Reacting Well
 • Conversation Starter

Recent Badges

7

Reputation

 1. Veldig godt jobbet, @ottob! Deilig å få inn ferske Entso-E-data igjen 🙂 Et innspill: Hadde det vært mulig/en idè å legge konfigurasjonen i db eller et sted hvor den overskrives ved hver oppdatering? Evt. en merknad i release note om det er endringer i config-fila.
 2. Gir denne meldingen noe mening, @ottob? Log: Initializing plug-in(2): PowerControl Instance::Value cannot be null. Parameter name: valueSTACK: Server stack trace: Exception rethrown at [0]: at System.Runtime.Remoting.Proxies.RealProxy.PrivateInvoke (System.Runtime.Remoting.Proxies.RealProxy rp, System.Runtime.Remoting.Messaging.IMessage msg, System.Exception& exc, System.Object[]& out_args) [0x0014d] in :0 at (wrapper managed-to-native) System.Object.__icall_wrapper_mono_remoting_wrapper(intptr,intptr) at (wrapper remoting-invoke) HomeSeerAPI.IPlugInAPI.InitIO(string) at Scheduler.PluginHolder.InitIO (System.String PortNumber) [0x0000b] in :0 at HSCore.clsHSPI.CheckInterfaces () [0x000bc] in :0 Plugin-siden: WARNING: Failed getting InterfaceStatus from PowerControl - the interface was not found in the list of active interfaces, the list may need to be refreshed. Får den etter oppgradering til 1.2.0.0. Ikke feilsøkt veldig mye, men kan jo være at det er breaking changes som Linux ikke er veldig glad i. (Slettet plugin-et i GUI-et, og lastet filene inn på nytt. Dukker ikke opp på nytt i GUI-et)
 3. Den er utviklet for Windows ja, men kjører ganske greit. Eneste justering så langt er at jeg måtte omdøpe Bin-mappa til bin. Ikke testet voldsomt mye, men kjører enhet for vvb som gir signal om dyre timer.
 4. Powercontrol kjører fint i HS på Linux!
 5. Vet ikke om jeg ble helt klok på dokumentasjonen 😅 Men blir dette riktig? Jeg tar utgangspunkt i at: Strømstøtte gis ikke før strømpris per kwh gjennom måneden er 70 øre Strømstøtten er på 90 prosent Jeg stoler ganske blindt på verdien etter den 16. i måneden Jeg har startet litt ut i måneden, og setter dermed månedssnitt til 155 øre og antar at den om sju dager vil være 150 øre. Basert på inndataene burde vel estimated support bli 59 øre, ikke 139 øre? Hva misser jeg på? 😇
 6. Liten feedback: Vet ikke om pluginet er testet på Linux, eller kun på Windows. Init-biten av pluginet hang inntil jeg flyttet PowerControl-mappa fra Bin-mappa til bin-mappa. Mulig HS4 på Linux er mer case sensitive på små og store bokstaver enn Windows 🙂
 7. Uten å ha studert API-et til Tibber veldig: Finnes det noe data for å beregne pris-snitt over tid? Referanse til denne artikkelen - https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/veA3ml/natt-til-fredag-kunne-du-tjene-penger-paa-aa-bruke-stroem: "Vi kan ikke vite hva strømstøtten for september blir før hele måneden har gått. I VGs eksempel har vi beregnet strømstøtte ut fra snittprisen de siste fire ukene. I virkeligheten kan den bli både høyere og lavere." Hadde vært pent å kunne bruke snitt siste fire uker som signal for å regne potensiell strømstøtte inn i eventene. Et annet spørsmål etter å ha kikket på dataene i TibberSeer, Norpool, VGs strømspesial og i Tibber-appen. Prisene uten avgifter og nettleie for samme område stemmer jo ikke? Tibber-API-et (og følgelig da også Tibberseer) gir nå klokka 22 meg prisen 198,0 øre i NO2. Tibber-appen gir meg prisen 158,0 øre, mens VGs strømspesial gir meg 157,60 øre.
 8. Pluginet TibberSeer til Homeseer, eller tilsvarende plugin til HomeAssistant gir deg den informasjonen. Ellers kan du også hente dagens og morgendagens priser gjennom Tibbers API: developer.tibber.com.
 9. Interessant og betimelig tråd. Har stusset på prosessen rundt HS4 helt siden den ble annonsert. Graden av manglende modenhet da HS4 ble sluppet, sier noe om ganske skrikende mangel på produkt- og utviklingsressurser. For en del brukere som kan skrive egen kode og/eller har evne og vilje til å nyttiggjøre seg mer avanserte funksjoner, så leverer HS selvsagt ei knallgod kraftpakke. Spørsmålet om det er nok. Et konkret eksempel: Våren 2021 endret Google / Nest Home-universet integrasjonsmodellen sin. Tross en haug av supportmeldinger og lovnader om fiks, så har Homeseer enda ikke evnet å sikre samme funksjonalitet som før endringen. Konkurrentene har tilsynelatende ikke samme problemer. Den siste tiden har HS "kastet" 50 prosent rabatt mot oss som kunder. Mulig at jeg ikke har fulgt med, men mener å huske at det stort sett er rundt Black Friday at HS har hatt slike kampanjer tidligere. Ikke sikkert at det stemmer, men hyppige salgskampanjer kan jo være et signal om at likviditeten ikke er der den bør være. Skal Homeseer overleve med dagens modell, hvor man kjøper Homeseer og mottar fremtidige oppdateringer kostnadsfritt, må de selge på volum blant avanserte brukere. Hvor mange slike brukere finnes? Hvis Home Assistant og andre aktører fremstår som mer attraktiv for sluttbrukerne uten vilje og evne til å ta i bruk et produkt med såpass høy terskel, så tror løpet på ikke altfor lang sikt er kjørt for Homeseer. Hilsen nylig oppgradert bruker fra HS4 -> HS4 Pro som har dratt opp en LXC-container med Home Assistant av ren nysgjerrighet...
 10. Smarthubbene til Homeseer er overprisede maskiner med dårlige specs. Vanskelig å si om du kan kjøre HS4 på dagens hardware uten noe info om specs, men HS4 er ikke veldig mye mer kravstor enn HS3.
 11. Og DaikinSeer gjør det smooth å koble Daikin mot Homeseer!
 12. "Do not log" er ikke krysset av - derfor jeg stusset litt. Men kan jo være at Device History løser problemet enklere enn å scripe virtuelle devices basert på verdiene som skrives i console! Takk, @Moskus
 13. Logger ikke RFXCOM-pluginet endringer på devices til Homeseer-loggen, slik Z-Wave-pluginet gjør? Har forsøkt å sette logging til 0, 1 og 2 i General-innstillingene, men uten suksess. Har forsøkt å Google meg fram til svaret, men finner ingen gode svar. På forhånd takk (Ønsker å logge døgnets varmeste og kaldeste temperatur fra ulike temperatursensorer)
 14. Tror det løste seg. Temperature Measurement Information styrer tydeligvis dette. Kjørte Min og Max til 600 og Reportable Change til 1. Rapporter sjeldnere nå. Takk for god hjelp!
 15. Kjøpte et par Develco / Cavius røykvarsler (elektroimportoren.no/develco-roeykvarsler/4514708/Product.html) fra Elektroimportøren for en måneds tid siden. Røykvarsleren leveres med Duracell 3 volt, CR123A litium batteri som ifølge denne siden (https://www.sikkerheten-selv.no/produkter/brann-og-sikkerhet/roykvarsler/brannpakka/cavius-brannpakka/brannpakka-10-stk-cavius-optisk-tradlos-roykvarsler) skal ha fem års levetid. Manualen "lover" to års levetid. Batteriene som fulgte med holdt i to uker, før varslerne begynner å pipe hvert minutt. Begge røykvarslerne ble montert samme dag. Tok noen timer fra første til den andre varsleren begynte å pipe jevnlig. Antok at de medfølgende batteriene var dårlige. Byttet til nye batterier. Gikk et par uker, så begynte røykvarslerne å pipe igjen. Kjører ikke Cavius-hub, men via Zigbee -> deCONZ -> Homeseer. Devicen i Homeseer oppgir at batteriet skal stå på 80 prosent. Ifølge manualen til røykvarsleren rapporter den temperatur hvert 2. minutt. Høres umiddelbart ut som noe som er ganske batterikrevende. Så til spørsmålet: 1. Noen som vet om det er mulig å konfigurere røykvarsleren til å levere temperatur hvert skuddår, eller lignende? 2. Noen som har lignende erfaringer med Develco-varsleren? 3. What to do? Kjøre en reklamasjon eller noen som har forslag til hvordan jeg kan få de ellers fine røykvarslerne til å fungere?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.