Jump to content
 • Sign Up
Støtt hjemmeautomasjon.no!

aleks

Members
 • Posts

  759
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

aleks last won the day on July 10 2020

aleks had the most liked content!

1 Follower

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

aleks's Achievements

Kodemaker

Kodemaker (11/16)

 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • First post
 • Reacting Well
 • Very Popular Rare

Recent Badges

125

Reputation

 1. På andre fora har vi hatt utlån av diverse utstyr mellom oss. Er det noen som sitter på en Datacolor Spyder X2 (den nye), som enten ønsker å selge, eller låne ut? Hvis ingen har, er det interesse for at vi går sammen, og kjøper et sett, slik alle kan kalibrere TV og andre skjermer? Et fullt kit er ca 500EUR, og delt på 5-6 personer eller flere blir det ikke så mye pr person, og siden vi trenger den bare etter oppdateringer på tv-ene så er det en fin ting å låne rundt.
 2. Noen vil kanskje kalle meg en klager, men uten å nevne navn (enda). Jeg laget for noen år siden en komponent til Home Assistant under GPL-lisensen, som ligger på GitHub. Et større norsk firma spurte meg om de kunne bruke koden, og ettersom det er GPL har jeg ikke noe i mot det. De spurte meg også i flere titalls eposter om hvordan x og y fungerte, før de releaset integrasjonen i sin app på rekordtid. Nå i etterkant har jeg sett de aldri har akkreditert eller linket til GPL-lisensen, og det gjør meg ganske så forbannet. Jeg bruker tid på å finne endpoints, hvordan login, keepalive, struktur etc, så bruker noen andre koden, og gir ikke forfatteren akkreditering. Jeg sendte dem en epost for en ukes tid siden når jeg ble oppmerksom på de ikke har akkreditert meg, og de sa det er ikke noe de kommer til å gjøre, fordi de mente de bare brukte det som inspirasjon, og hadde endret på koden, så de mente de ikke var bundet på GPL eller i det minste ha folkeskikk til å akkreditere. Hva tenker dere? Er det greit en norsk bedrift, som har penger nok til å ansette en utvikler bruker kode fra GitHub uten å følge GPL-lisensen (dele tilbake), eller i det minste skrive en setning x person har skrevet grunnkoden til dette? Personlig synes jeg det er skammelig, og eneste jeg kan gjøre nå er å evt. avsløre hvilke bedrift som har gjort dette, men det er en større bedrift som leverer tjenester de aller fleste her har brukt på en tid i historien (kanskje mindre nå).
 3. aleks

  Yale Doorman L3

  Jeg tror du kan bruke begge, men bare kjør den gjennom HA via proxyer, og aktiver konstant tilkobling. Bruker mer batteri, men ekstremt responsiv. Nå når verisure kutter ut dørmodul uten at du betaler abbonoment (som jeg tror er et juridisk problematisk område), kanskje de blir noe åpning av zigbee og zwave-donglene. De finnes jo, bare låst her i Norge til de som betaler assot nok "lommepenger". Jeg mener konkurransetilsynet skulle steppe inn og kreve åpning av noe som helt klart er et styrt monopol fra alarmselskapene. Ellers har jeg sett en del aldre låser som ser minst like lovende ut. Når det er sagt har jeg hatt flaks med at jeg ikke har hatt noen særlig problemer med hverken yale 2 eller 3, utenom den grusomme rekkevidden på blutooth
 4. Jeg kan jo gi en oppdatering. Jeg er enig med de som sier en proff må inn, særlig for å ta for seg en kontroll og kalibrering. Jeg har gjort noe overhaling selv nå. Byttet ut begge viftene/motorene til nye som jeg kjøpte fra en grossist her i Stavanger (koster ca 1300 pr stk), pluss skiftet begge kondensatorene og nye filter. Det fikk systemet til å faktisk fungere, noe jeg tror den ikke har gjort på over 10 år. Motoren som var ødelagt hadde et helt rent kammer, og ser ikke til å ha gått mye. Jeg testet med ny kondensator for å se om det var grunnen, men det var det ikke. Derfor skiftet jeg begge viftene og begge kondensatorene slik begge er like sterke. Det neste jeg tenker å skifte er på ombyggingssettet til rotormotoren (mer stille enn originalen). Nå har jeg vannbåren varme så usikker på hvor mye det er å tjene på å skru på varmegjenvinneren. Har skrudd den av for nå for å teste det grunnleggende. En av grunnene til jeg ble usikker på hvor det var inn eller utlufting var at i manualen stod det de så forskjellige ut, men de har brukt samme "deksel" til både inn og utluftingseventiler. Derfor er det utsug på kjøkken, vaskerom og bad, og utlufting i stuen, kontoret (soverom2), og hovedsoverom. Tok av alle ventilene og tok en inspeksjon og alle rørene er HELT rene. Ser helt nye ut. Derfor tror jeg de aldri har fungert. Forrige eier var en gjerrigknark så forundrer meg ikke om han ikke gadd å bruke pengene på å fikse anlegget. Men operasjonen med å skifte motor/vifter, pluss fikse vibrasjonsføttene og rengjøre hele maskinen er noe som er gjennomførbart for de fleste her inne. Tok meg en times tid da du bare kjøper selveste viften, og gjenbruker huset så er noen skruer, men ganske rett frem. Nå skal jeg la anlegget gå en stund. Er så sterkt nå jeg hører suget i ventilene (på nivå 2 av 3, slik som det står i manualen), så skal jeg bestille inn en person til å rengjøre (selv om det ser rent ut) og kalibrere hele anlegget, men tror det kan være smart viftene får kjørt seg inn et par-tre uker først Jeg la også merke til på denne siden (hvor jeg kjøpte de andre tingene) https://ventdel.no/butikk/reservedeler/systemair-villavent-1/balansert-ventilasjon/vegg-modell/roterende-varmeveksler/vr-serien/vr-300-tk-b at det er en 1-2-3 bryter. Er det noe som er mulig å bruke til automatisere? Den styres jo fra viftehetten, men forstår jeg det slik det er mulig å overstyre denne fra den 1-2-3 bryteren? I såfall burde det vel gå Ann å finne ut en måte å kunne styre dette med home assistant? Kunne være greit å kjøre den opp til nummer 3 automatisk hvis noen dusjer (med mw-sensor har det jo blitt kjempelett å automatisere badet.)
 5. Nå tror jeg at jeg vet en god del mer om dette systemet. Åpnet det opp mens det kjørte, noe jeg ikke gjorde første gang, og så umiddelbart to ting. 1. Den ene viften går ikke i heletatt, men den er glodvarm. Plugget den der den andre viften er, og fungerte ikke der heller, så det utelukker strømproblem. 2. Den ene platspaceren til motoren til varmegjenvinneren har knekt, så den vil aldri fungere skikkelig. Noen som har ide hva jeg skal gjøre? Kjøpe nye deler (skal jeg skifte begge viftene eller bare den ene?), lage en ny spacer til gjenvinning? Eller finne en deleversjon? Da vet jeg ikke historien til den. eller siste valg er å kjøpe en ny "motordel". Usikker på om de nye og gamle passer om hverandre mtp rørene over
 6. Jeg har spurt en del om Villavent VR-300 TK/B /2 som jeg mener fungerer absolutt elendig. Tiltakene jeg har gjort er å - skifte filter (som var ekstremt skittent fra gamle eiere som hadde ikke vært overrasket om dette har ødelagt noe) - visuell inspeksjon og rengjøring av "sentalen". Alt ser visuelt greit ut, men vet ikke hva jeg skal se etter enn at ting høres og ser greit ut - Sjekket inntaket, og det var ikke skittent - Passet på ventilatoren står på nummer 2, etter manualen. nummer 3 (maks er for bråktete og gir marginalt bedre effekt). Det ser ut som de fleste rom har sug, så sug på to soverom, bad, kjøkken og vaskerom, samt en tilbakeføringsventil i stua. Suget i vaskerommet er i samme rom som "hovedenheten", og hvis jeg tar av "koppen", kan jeg veldig svakt føle et sug, men temperaturen inne på vaskerommet er alltid rundt 30 grader, uten noe varme kjørende (vannbåren varme er der, men uttrekkviften burde klare å dra ut den varmen). Ellers er hele huset ekstremt varmt, rundt 30 grader i hvert eneste rom selv om det er 15 grader ute. Det virker rett og slett ikke normalt. Selveste hovedenheten er fra 2007, og hører ingen ulyd, men hvis suget fra taksuget er så dårlig den ikke klarer å dra ut den varme luften raskt nok så må det være enten hovedenheten eller viften som ikke er god nok. Hvilke opsjoner har jeg her? - Er det mulig å gjøre viften mer effektiv? - Er det andre inspisering som er mulig å gjøre - Er det mulig å skfite motor uten å skfite hele greia - Hvis jeg vurderer å bytte hele enheten mot en ny villavent, er det "plug and play", og er det er verdt å kjøpe brukt eller ny? Hører disse sentralenhtene er ekstremt dyre? Jeg finner heller ingen med kompetanse på dette, så er veldig på tynn is, men nå begynner det å bli uutholdelig med så varmt. Prøvde også å lukke ALLE sugventilene i huset, utenom den i vaskerommet, og det hjalp så vidt, men enda ikke godt nok til å trekke ut den varme luften. Det _eneste_ som er rart er det dugger ikke på badet, så noe skjer. Legger jeg hånden mot avtrekkviften føler jeg null sug.
 7. Har enda de 8 til salgs. Hvis du ønsker dem, by her og ikke på finn, da på finn tar jeg 3500, men prisen dere får her er 3000, som er 1500 under utsalgspris
 8. aleks

  Yale Doorman L3

  Jeg har hatt mest flaks med å bruke esphome proxies for L3 yale doorman. De fungerer svært godt vs en BT dongle (faktisk offisielt anbefalt å bruke proxy over dongle da proxy er raskere). Det du ikke må glemme er å klikke på settings på integrasjonen og aktiver konstant tilkobling. Da reagerer den lynraskt. Den bruker mer batteri når den står i den modusen, men er i hvert fall svært rask respons. Ikke umulig å sette en automasjon som slår av den konstante tilkoblingen når en sover og er borte slik den ikke står og holder på tilkoblingen.
 9. Da var 4 versjonen solgt, og tenkte å gi forumpris på den med med 8 kameraer... 3000 for 8 lisenser, slå til, ekstremt greit å ha noen ekstra kameraer på systemet!
 10. Jeg har lagt ut jobber på å legge kabel fra vaskerommet hvor det kommer inn tre kabler fra gata, en grov CAT, en Coax og en Fiber. Jeg har hatt en grusomt arbeid å få ledningsnettet utlevert, og fikk det nå om dagen, men det er litt uklart hvor de kommer inn. Det er to scenarioer er basert på flaks. Siden det går tre kabler fra nettverkskap og ut, og jeg trenger bare fiberen. Den ene er en cat6/7 og tredje en coax. Enten trekke dem ut og dra nytt eller bruke cat kabelen. Jeg tror den er for grov til å trekkes ut, så tenkte å kutte den og patche den ute. Da slipper jeg å dra ledning gjennom vegger. Jeg TROR de kommer inn i huset der fjernvarmen kommer inn, men ledningskartet er litt upresist. Hvis det ikke er mulig må kabel strekkes fra vaskerom og ut. Det blir da 2 hull for å komme ut, en inn i rommet de skal til og en fra rommet og inn der fjernvarmen står (skal overvåke) så best case to hull, worst case fire. Er det noen med noe erfaring å lese sånne kart har noen ide hvordan jeg skal gjøre det, og evt vet om elektrikere eller folk i Rogaland (bor på Sola) som er flinke til slik? Jeg kan gjøre det selv, men jeg er ikke glad i å borre i tykke yttervegger. Så hvis jeg kunne få tre typer svar. 1. Du er erfaren og kan gjøre det så send meg gjerne en PM 2. Du vet om et fint firma som gjør nettverk eller elektriker (er jo iofs det samme, jeg patcher selv) så anbefal gjerne! 3. Andre tanker om hvordan dette kan gjøres Legger ved bildene jeg la på anbudene. Der ser du kabelkartet. Jeg bor i nummer 16, og den boksen på fremsiden er hvor fjernvarmen kommer inn. Jeg har bare tilgang til den øvre delen, da den nedre er naglet, og må evt nagle den på plass igjen hvis jeg skal sjekke. https://drive.google.com/drive/folders/1Hv74FXTjlx3HSBL6zR6Ppjyp_UmbFid6?usp=sharing
 11. En god den med komponenter fra Verisure. Disse er ikke bundet til et abonnent, slik som 99% av de andre so er kjøpt her. Jeg kjøpte selv fra et konkursbo til en montør så Verisure har ikke bundet disse enhetene. Vi flytter uansett verisure-kontoen min på din epost slik du kan gjøre hva du vil. Dette er utstyr til over 10.000, og alt kan brukes uten å betale abonnent/månedspris. Hvis du har verisure fra før kan du legge disse til gratis. For 1500 får du ALT på bildet
 12. Selger en Home Assistant Yellow POE-versionen. Følger med z-wavekort for 1600
 13. SIden jeg er mye på forumet gir jeg rabatt slik det vil koste 5000 for begge!
 14. Selger en 8pack lisens til Synology Surveilance station Tar 3500 for lisensen. Den kan dessverre ikke deles opp da det er slik de selger dem. Ekstremt godt NVR-programvare, og en veldig god pris for lisensene 8 kamera: 3500,- Dette er over 1000 under ebay-pris, og disse er aldri på tilbud
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.