Gå til innhold
 • Bli medlem

aleks

Medlemmer
 • Innholdsteller

  602
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  7

aleks vant dagen sist Juli 31 2019

aleks hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

90 Excellent

1 følger

Om aleks

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Ubrukt listens inkl hs4 4500,-
 2. Alt som fungerer med VS fungerer med denne - har ikke prøvd kameraene deres, men alt fra kodelåser, sensorer, plugger, sirener, sos, yale, app, home assistant fungerer som om jeg skulle være medlem / betale. Hadde jeg dog funnet noe med tilsvarende design utenom VS-verden med ekte API evt modbus el hadde jeg dropper VS.
 3. Tanken var å legge den i f.eks boksene de selger for en hundrelapp. Der får en plass til 4-5 plugger
 4. Er det ikke enklere med en wifi-plugg som f.eks TP-Link HS110 . fungerer i hvert fall med home assistant (kanskje andre også), toveiskommunikasjon og kan pensjonere 433-mhz styret.
 5. Har en elektriker koblet til, ikke skru det opp selv. Da sliter du med reklamasjon. 1. Hører du ikke releet er det reklamasjon 2. sjekk hvilke modus den står i, sjekk den står i heat og ikke eco etc (kan jo være eco står lavere) 3. skru av sikringen til termostaten i 3-4 timer 4. resett den, men ikke før du har latt den stått totalt uten strøm i flere timer
 6. Nesten litt self sell her, men hvis du som spør om dette vil replikere dette PM meg da jeg har et par APC Smart-UPS (rack-versjoner) til salgs
 7. Er det noen som har solgt bolig, og følt smarthjem har lønnet seg i salget? Nå ligger jo det meste av de "dumme" tingene i skuffen, og vi vurderer å selge, men lurer enda på om det kunne være smart å fjerne de dyreste smarttingene som termostater, hue-lamper etc og bruke disse i neste bolig. For meg virker det som mange ikke bryr seg særlig om det står en ring doorbell eller dørklokke, id-lock eller dørlås når vi snakker om totalen en kan spare inn 50-60k på neste hus ved å ta med seg de mest avanserte tingene.
 8. Prisen er nå 2500,- det er 1000 under utsalgspris
 9. Det er lenge siden vi diskuterte dette, men jeg nektet å betale regning fra Hafslund fra original NVE frist til hafslund åpnet HAN-porten. Saken ble sendt til inkasso og bestridelse ble fremlagt. Etter Hafslund regelrett løy om de hadde dispensasjon (jeg hadde epost fra NVE de ikke hadde det) ble kravet avvist fra inkassoselskapet og hafslund har frafalt kravet med grunnlag i brudd på de ikke hadde bevis på dispensasjon i å ikke åpne porten før senere på året. Jeg oppforderer dere til å kreve tilbakebetalt for perioden HAN-porten var stengt utover hva som var nedfelt i retningslinjene.
 10. Har Sunricher, og er ikke noen følelse av kvalitet, og vanskelig å justere lysstyrken (virker lite responsiv fra hjulet). Hadde ikke kjøpt dem igjen, men kan være jeg som er pirkete. Liker heller ikke den har trykk-koblinger og er da holder potensielt dårligere på kablene enn "tradisjonell" terminal med skrue
 11. Kjører du homeseer, uten jeg har prøvd dette (noen kan kanskje spille inn her hvis dere har prøvd) - å lage et github repo, så klone den der du faktisk kjører homeseer, og en gang i blandt kjører du bare git commit, eller via et script, så har du kontinuerlig backup av filsystemet med historiske data. Det er slik jeg backer opp home assistant, og veldig greit å kunne se alt som har skjedd, kunne sjekke ut hvilke versjon jeg vil og på samme tid ha en automatisk endringslogg vha file diffs.
 12. Vel du kan jo ha et privat github repo hvor du legger backup før hver endring, samt logger endringene enten in wiki eller som en "issue"
 13. Ha en SMS dongle på smarthjemmet, eller rett og slett host smarthjemmet på en laptop så har du innebygget "UPS" - da kan du lett sjekke mellom flere konaktpunkter for å finne ut hva som er nede, evt hva gjøre med det (starte generator etc) og sende sms om problemet. Derfor er laptop fine greier noen ganger til å kjøre smarthjem.
×
×
 • Opprett ny...