Gå til innhold
 • Bli medlem

aleks

Medlemmer
 • Innholdsteller

  123
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

5 Neutral

Om aleks

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. aleks

  Homeseer og pris

  Jeg gikk fra HA til HS etter mye frem og tilbake. Skal ikke si HS er bedre enn HA, særlig på design. Men ting fungerer bra, og de fleste viktige plugins har aktive utviklere. De et er mulig å få ting billigere. F.eks jeg har fått de fleste plugins gratis ved å hjelpe utviklere å debugge dem, inkl gratislisenser på pro (2x) fra HS, så de er samarbeidsvillige.
 2. Noen som har erfaring med produkter for utendørs solblending m zwave / ZigBee? Kan være innendørs, men utendørs mot vindu hadde vert ideelt Å kjøpe fra firma koster skjorta så må være noe diy (ikke audrino må være ferdiglaget motor etc)
 3. aleks

  Smartifisering av ringeklokke

  Er det ikke like så greit å bruke en Nexa LML-710 så slipper en hele relegreiene? Disse fungerer jo direkte mot alle smartsystemer, inkl teldus.
 4. aleks

  RFXCOM

  Eneste jeg har merket med dem er de kan være ustabile med lang USB kabel, og må restartes. Usikker på om dette er et kjent problem. FW kan leses ut i softwaren - jeg bruker ext2-versjonen som fungerer på f.eks nexa (har ikke prøvd de andre fw typene). Det skader jo normalt sett ikke å oppgradere, men det ligger noe i hvis det fungerer, ikke rør det.
 5. Hvis en elektriker har latt strømførende ledning ligge eksponert og så eksponert at vann får tilgang burde du jo nesten melde dem til tilsynet? Jeg hadde sagt lukter den brent er det bedre å være på den sikre siden, men kosten burde jo være på elektrikerfirmaet? Dette kan jo ta liv pluss gi jordfeil his naboer. Det skal jo bare en med pacemaker eller noe slik til nabo og jordfeil på ditt nett så har en et liv på samvittigheten
 6. aleks

  Newbie - hvilken hub anbefaler dere?

  Aeon har vel også back og restore på Windows. Tror ikke det er så ekstrem forskjell på fem. Kanskje uzb1 har noen flere innebygget funksjoner i ha, mens aeon hard batteri slik de en kan kjøre i flere dager. Hvis noen har stabilitet og kompibalitet sammenligning hadde det vært mer interessant
 7. aleks

  Newbie - hvilken hub anbefaler dere?

  Ja, det er vel et annet alternativ. Tenkte bare på en USB-dongle jeg kjente til, som jeg vet fungerer (den har jo batteri etc).
 8. aleks

  Newbie - hvilken hub anbefaler dere?

  Ellers kan du kjøpe en del zwave hos elektroimportøren (f.eks fibaro). På ebay finner du neocool som er kopier av fibaro. Kjøper du der, sjekk merket - de billigste er normalt sett kopier, men de av neocool-merket koster litt mer på ebay, men er av bedre kvalitet.
 9. aleks

  Newbie - hvilken hub anbefaler dere?

  Aeon Labs Z-stick gen5 er nok den mest brukte i norge https://www.prisjakt.no/product.php?p=3201969
 10. aleks

  Newbie - hvilken hub anbefaler dere?

  Vil tenke meg de bruker kode fra openzwave og alt som støttes der støttes nok av HS. Vil regne med det ikke er noen problemer med noe zwave-utstyr kjøpt i Norge (bare ikke kjøp zwave-ustyr i USA da de bruker annen frekvens). Fibaro, NeoCool, iTerm etc fungerer fint med HS
 11. aleks

  Newbie - hvilken hub anbefaler dere?

  Spørsmålet er vel hva du vil oppnå? Jeg har gått gjennom denne jungelen og kjøpte alt separat (dongler etc) og ikke den peneste løsningen, men i hvert fall fleksibel mtp fremtidig utvikling. Så kommer jo prisklasse inn i bildet På bunnen har du HASS / Home Assistant som har "pent" UI, men det meste av konfigurasjonen skjer med filer. Automatikk kan du bruke Node Red til og fungerer veldig bra. Problemer med HASS er det er mye cutting edge, og rundt 1000 vilkårlig oppdaterte plugins (det er ikke sett alle plugins er stabile) - med bunnen mener jeg ikke det er den dårligste løsningen, men jeg vil si det er det beste low cost-systemet en har Hvis du vil ha en full hub har du Homey (sexy, alt integrert inkl "gamle" prototkoller), men dårlig HW og de kutter ut web UI i v2-releasen. HomeSeer er for meg et litt betent tema; Jeg har prøvd "alle", kjøpte til og med en Homey, og returnerte hele greia og kjøpte HomeSeer. HomeSeer er et tyrani på pris - det er dyrt, det er gammelt, det har et sterkt, men rotete API, og "alle" plugins koster deg fra 20-50USD. Det positive er prisen vil kunne motivere utviklere til å lage bedre plugins, og føler et større ansvar. Når det er sagt har HS pr dags dato et grusomt UI, og web appene er noe som egentlig er designet for Windows CE (uttalelse fra HS selv) - den nye appen har potensiale og regner med den ikke er lagt fra release, samt de har oppdatert forumet, og begynt å snakke mye om en modernisering av UI-en. Min anbefaling er å sende dem en epost og spørre om en 50%-kupong og gå for HomeSeer. Etter en del knoting er jeg mer fornøyd med HS enn de andre, selv om jeg hater UI-en (ja, dere som ikke ser på UI-en, det er opp til dere, for min del er det viktig), men den fungerer og fungerer bra. Jeg har nå hjulpet utvikleren av JowieHue til å kunne kontrollere fargelamper i appen sin, så det blir et stort fremsteg (vi ble ferdig i går med å gå det til).
 12. aleks

  Lesing av AMS data (AMS/HAN -> IoT)

  Tenker du på hele flowen eller bare hvordan jeg fysisk hentet det ut? I denne sendte jeg bare slip data til en MQTT-stream, brukte MQTT->buffer i Node red og brukte binærdekodingspluginet. Det er ikke umulig jeg har en kopi av hele flowen (sluttet på med Node Red og pørver å kjøre det native i HS), men hvis du vil ha flowen kan jeg sikkert hente det ut fra HomeSeer-backupen og legge inn her
 13. aleks

  Mqtt klient i script

  Så kreve en plugin noen andre har laget til HS og bruke den klienten?
 14. aleks

  Mqtt klient i script

  Jeg er iofs ikke vb scripter, men en her som sitter på et eksempel på å koble deg til en mqtt broker of hente ut / overvåke et topic i vb .net (script eller plugin) for hs3 uten å knytte seg til en annen plugin.
 15. aleks

  Alarmsystem og Homeseer

  Er alternativ er jo å bruke push notification eller e-post som de har til hurtigere oppdateringer ved spesielle hendelser. Noen som har sjekket console porten?
×