Gå til innhold
 • Bli medlem

Danonym1

Medlemmer
 • Innholdsteller

  71
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Danonym1 vant dagen sist 23. november 2019

Danonym1 hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

30 Excellent

Om Danonym1

 • Rang
  Medlem
 • Bursdag 31. des. 1986

Hjemmeautomasjon

 • System
  openHAB

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Etter litt googling ser det ut til at det jeg trenger for å få til dette er en GPON modul til bruk i min ruter. Det kan funke men, for min del ser det ut som mer arbeid enn bryet verdt dette ? Usikker på om nettleverandør også ville tillatt dette.
 2. Trenger litt hjelp til å få koblet fiber rett i ruter eller switch (hvis det er mulig) Case: Har i dag fiber fra Telenor inn i huset, den går inn i en termineringsboksboks og så en liten fiber patchekabel som går over til en Fiber til kobber konverter (RJ45 uttak) fra Telenor/Alcatel. Mitt ønske er å sløyfe konverteren til Telenor og legge fiber rett inn i enten ruter eller switch. Jeg har per i dag en Mikrotik hAP ac som fungere som ruter (link), denne har en SFP port som jeg tror det burde være mulig å legge fiber inn i. Men kunnskapen min kommer til kort, jeg vet jeg trenger en
 3. Ble ferdig med en av julegavene til de to eldste i dag, en natt/stemmningslampe. Skulle tatt noen bilder når de er hengt opp, men det får bli etter julaften ? Det er brukt trådfri driver med ledlist. Følger også med en trådløs dimmebryter som ikke vises på bilde. Skal selvfølgelig kunne overstyres av Far i huset (via deconz/openHab)
 4. @stigla Ser du har laget en binding til Openhab, du hadde ikke vært interessert i å lage en Tibber binding også? ? Tror bounty er på 175$ nå.
 5. Ser ut som hjulene er igang, ligger nå en bounty. Så får en håpe at noe er villig til å bidra ? https://www.bountysource.com/issues/71944325-start-building-tibber-binding-for-openhab
 6. Med Tibber pulse nylig i hus hadde det vært svært ønskelig med en native binding til OpenHAB. OpenHAB har et bounty system for bindinger, er dette noe flere ville vært intressert i å bidra til, enten med penger eller enda bedre med utvikling av binding. Jeg selv har begrenset kunnskap på programmering av denne typen og ville nødvendigvis helst kunne bidra med penger og testing. Se også denne liken: https://community.openhab.org/t/tibber-binding/67019 PS. Ja jeg har sett den ene posten i dette forumet på hvordan det kan løses, men ønsker en dedikert binding.
 7. Nå funket det rett etter "Client to Client Forwarding" ble aktivert. Sånn rett etter jeg trykket apply (uten restarte eller noe) Men tuller det seg til igjen så skal tipset ditt hvertfall prøves ut ?
 8. Du kan være inne på noe. Mikrotik har også dette, «default forward» kalles det. Jeg tror dere er inne på det. Jeg var inne å kikket i CAPsMAN configen og fant ett parameter som hette "Client to Client Forwarding". Etter å ha enablet denne så ser det ut som ting har løst seg... Krysser fingrer. Takk for gode innspill ?
 9. Har fått problemer med Sonos høytalerene mine etter at jeg installerte et stk CAPac fra Mikrotik. Problemet består av at jeg ikke oppdager de forskjellige høytalerene i Sonos appen. Jeg kan som regel alltid spille direkte fra Spotify via spotify connect, men dette begrenser bruken en god del. Jeg tror problemet ligger i hvordan Sonos håndterer kommunikasjonen mellom hverandre og at det er noe instillinger som jeg må endre på ruteren . Eneste endringen jeg gjorde med nytt AP var at jeg lasgde en CAPSman config og appliet denne til router AP og CAPac AP. Antar at det er noen and
 10. Missa denne da Proshop ikke har den i sitt sortiment. Tror jeg absolutt skal vurdere en cAP ac. Ellers ser jeg at hAP ac nettop ble sluppet i en versjon 2 som har støtte for gigabit Ethernet, men finner ikke den i noen norske nettbutikker.
 11. Etter litt undersøkelser lurer jeg på om denne faktisk dekker mitt behov: https://www.proshop.no/Access-Point/MikroTik-RouterBOARD-hAP-ac-lite-RB952UI-5AC2ND/2626763 Er en god del billigere. Mangler POE tilførsel og "utendørsbruk" men det er ikke noe jeg i utgangspunktet har bruk for.
 12. Har en Mikrotik hAP AC som jeg er godt fornøyd med, men sliter fortsatt med dekning av deler av huset da ruter står helt i ene enden av huset. Så jeg tenkte å kjøpe et rent AP fra Mikrotik, men sliter med å navigere med rundt i produktene deres. Er dette f.eks noe jeg kunne gått for? https://www.proshop.no/Access-Point/MikroTik-RouterBOARD-wAP-ac-White/2620140 Prøver meg på hjelp fra.. @Lazarus
 13. Tusen takk for en flott guide Kjører selv OpenHAB så ble i tillegg nødt til å bruke socat på Ubuntu 16.04 VM installasjonen. For andre i liggnende situasjon som meg så ligger det også en veldig bra guide på openhab forumet.
 14. @iblis Kjører du interfacet mot OPenHab via MQTT eller openHAB addon til z-way? Ser at loggen på z-way er ekstremt stor 100MB pluss, og den er stort sett fylt med openhab observer logger... Jeg er nå igang med virtualisering, har fått satt opp et Ubuntu VM og planen er å få alle "smarthus" programmer over på denne. Får se hvordan det går :-)
 15. Trodde det var good nå, men i natt har det stoppet å virke igjen :-/ Har ikke hatt tid til å se på loggen hva som har stoppet det denne gangen. Litt frustrerende dette her... Kan jo prøve å installere det på en raspberry og se om det blir noe bedre. Finnes det noen ferdig image alla openhabian for dette? Og hvilke foldere/filer er det som bør backes opp og legges inn på ny installasjon?
×
×
 • Opprett ny...