Gå til innhold
 • Bli medlem

SteinarH

Medlemmer
 • Innholdsteller

  167
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

SteinarH vant dagen sist 9. februar 2019

SteinarH hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

18 Good

Om SteinarH

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Svarer meg selv på denne: Ved å huke av for "Connect at startup", så løste mitt problem seg:
 2. Jeg slenger meg på denne; har problemer med at HSTouch Designer henger etter kun kort tid i bruk. Rører jeg den ikke etter oppstart, så går det fint, virker det som. Gjøre jeg endringer, så stopper det opp. Kommer altså ikke videre. Kjører Win10 Pro og lastet nettopp ned siste tilgjengelige versjon av HSTouch. Hva gjør man galt?
 3. Hva er det? 🙂 Har søkt litt, men har ikke blitt overbevist om at dette er en bærekraftig løsning. Det får testes.
 4. Hvis jeg har forstått det riktig, har ikke plugin til HS støtte for ESP32. Jeg kan heller ikke umiddelbart se at det kortet du linket til, har det antall innganger og utganger som jeg ønsker (her kan jeg ta feil). Det hadde vært interessant om det gikk an å tilkoble en ekstern antenne til NodeMCU. Da hadde nok løsningen vært innenfor. Men jeg har ikke fått nyss om en slik løsning pr. dd.
 5. Du mener da at det fra routeren, skal legges en nettverkskabel?
 6. Riktig.. Vel.. Det skal nok gjennom et vindu og en garasjeport.. sånn grovt sett. Så kan vel ikke påstå et det er helt direkte. Men nevnte router, skal også gjennom samme hindringer. Men er vel sannsynlig at antennemessig, er denne routeren bedre. Vel.. her kommer uerfarenheten inn igjen. Da må jeg sette meg inn i hvordan dette skal gjøres og brukes. Kom gjerne med mer informasjon 🙂
 7. Det er helt sant.. og i mange tilfeller dyrkjøpt. Men uansett, erfaring (les: kunnskap), er makt. Det er kun med det, verden går fremover, og dessverre i disse tider, også bakover 🤔 Men tilbake til NodeMCU, så er min erfaring i dag dessverre, at jeg ikke får tilstrekkelig WiFi-signal til garasjen, som denne enheten er tilfreds med. Dette til tross for at jeg har en UniFi-enhet som er plassert nettopp for å kunne gi signal dit, og avstanden er knapt 7-8 meter. Signal nok gir den imidlertid til en router i bridge mode, som leverer Lan til en PC som står der. Riktig nok i garasjens 2. etasje. Da er det ikke annet å gjøre enn å gå tilbake til "tegnebordet" og finne en annen løsning.
 8. Det er nok riktig oppfattelse. Har slettet kortet, lagd ny sketch og lastet denne inn. Da virker det stabilt. Godt å ha sånne som deg, som har vært i gamet en stund. Vi nykommere har mye å lære..
 9. Takk for svar. Det var veldig rart. Kan ikke se at jeg har gjort noe spesielt for at dette skal skje. Jeg får teste et annet kort, og se om det samme skjer.
 10. @Moskus Kan jeg spørre: Får du samme rapportering i loggen, for dine kort? Kommer ca. hvert 90 sekund. Tenkte først dette var en kontroll for å sjekke at kortet var med, men ut fra det som står, så kan en oppfatte at kortet tilkobler seg på nytt med det intervallet. Edit: Står til normal logging.
 11. Da fikk jeg etter utrolige ti dager, relekort bestilt på Ebay fra Kina. Bestilt på julaften, og levert i dag. Det må jeg si var raskt levert 🙂 Jeg har nå koplet dette 4-kanals releet opp mot NodeMCU med pinner D1 til D4, for å teste det som er diskutert her. Jeg opplever med en gang, at pinner annet enn D1 og D2, lever sitt eget liv ved boot (som beskrevet). Deretter stabiliserer D3 seg. Ved bruk mot HS3, vil D4 derimot, som også er beskrevet å ha samme funksjon som indikasjon på kortet (blå lysdiode), trigge en gang hvert 2 minutt med denne melingen i loggen: Jeg oppfatter dette som en kontroll for HS om at kortet henger med. Mulig dette går an å justere ned frekvensen på, men vil uansett da trigge D4, som da ikke vil egne seg til bruk som utgang. Noen med andre erfaringer?
 12. Ja, den er nok grei å bruke. Utfordringen er at den mangler i plugin til Homeseer. Ja, det stemmer, ut fra sånn det er satt opp i plugin i Homeseer. Er usikker på hvorfor det er gjort, og også om disse bør brukes som IO.
 13. Ja, dette er vel en bekreftelse på teorien og øvelsene i de linkene som er henvist til. Kan du ramse opp de innganger og utganger du har i bruk? Og hva tenker du om D8, D9 og D10?
 14. Har forresten også lest gjennom denne tidligere, noe som bekrefter problematikken.
×
×
 • Opprett ny...