Gå til innhold
 • Bli medlem

SteinarH

Medlemmer
 • Innholdsteller

  128
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

SteinarH vant dagen sist Februar 9

SteinarH hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

14 Good

Om SteinarH

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. SteinarH

  Verisure Plugin

  Takk. Da prøver vi det
 2. SteinarH

  Verisure Plugin

  I dag får jeg disse meldingene: Fortsatt noe jeg ikke har satt opp rett?
 3. SteinarH

  Røykvarslere for smartsystemer

  Ja, det var det jeg tenkte på. Tenkte bare det kunne være greit å sette litt søkelys på det, sånn at hver enkelt kan gjøre en vurdering av kravene, innen det er for sent. Nei, det er nok riktig. Jeg er nok mest opptatt av det som gjelder i Norge, siden vi bor der. Er flere land som ikke har krav om hjelm når man kjører motorsykkel, men er nok en grunn til at vi har krav om det her i Norge
 4. SteinarH

  Røykvarslere for smartsystemer

  Spørsmålet jeg stiller meg til dette, er om dette er seriekobling i forskriftens forstand? Sannsynligvis ikke, da man er avhengig av et hovedsystem må være fungerende for at "seriekoblingen" skal fungere. De vil også mangle kravet om driftsspenning fra et sentralt sted.
 5. SteinarH

  Røykvarslere for smartsystemer

  Dette er en røykvarsler som jeg faktisk ikke har funnet i min leting. Men bruk av denne, er noe helt annet enn de andre som jeg har lest om. Og jeg forstår at din elektriker ikke har noe problem med å bruke disse. Fireangel ser ut å ha de to egenskapene som jeg mener er et utelukkende krav: Fast driftsspenning direkte eller indirekte, og sammenkobling via kabel. Det skal også være backup via batteri, enten lokalt eller sentralt plassert. Et veldig interessant valg, @Moskus Jeg er mer usikker på de andre leverandørene, f.eks. Fibaro
 6. SteinarH

  Verisure Plugin

  Etter litt frem og tilbake, så kom den. Da ser det ut til å være i orden likevel. Bare mine ferdigheter som er litt svake.. :-)
 7. SteinarH

  Verisure Plugin

  Men ser ikke hvor jeg skal gjøre det heller lenger..
 8. SteinarH

  Verisure Plugin

  Selvfølgelig.. Hadde glemt den :-)
 9. SteinarH

  Verisure Plugin

  Da tok jeg også sjansen på å legge inn siste versjon, men jeg får ikke opp annet enn Verisure status. Plug-in står med "ingen lokasjon hentet enda". Har satt visning av alt i alle variable, men sikkert noe jeg gjør galt. Spørsmålet er bare hva?
 10. SteinarH

  Røykvarslere for smartsystemer

  Jeg ser det mange av dere som velger røykvarslere som skal sende signaler over Zwave, og jeg skjønner jo at det er forlokkende. Men er det tilrådelig, og ikke minst lovlig? For de av dere som har en eksisterende bolig med ordinære, gammeldagse røykvarslere og som ikke er "seriekoblet", så vil jo situasjonen ikke endre seg ved å gå over til en Zwave-enhet. Systemet blir hverken bedre eller dårlige, men man får oversikt over hvor det er utløst alarm i smarthussystemet og også en beskjed på smartvarsling. Man har også en fordel i at detektorene også kan avlese temperatur og muligens andre ting. For de av dere som bygger nytt eller renoverer et eldre hus, slår det imidlertid noen krav inn. De er regulert i Tek17 (teknisk forskrift), og setter krav både til strømforsyning, og sammenkobling (seriekobling). Det settes også krav til signalstyrke ved forskjellige rom i huset. Det er ikke nærmere spesifisering av kravene, men det er henvising til at FG-godkjente alarmanlegg tilfredsstiller kravene. FG-godkjenning ligger igjen i NS 3960:2013. Jeg har ikke lest denne enda, så usikker på hvordan den definerer krav. Jeg har søkt litt rundt de forskjellige røykvarslere som finnes på markedet og som kan tilkobles via Zwave, og undres om noen av disse tilfredsstiller kravene i Tek17. Noen som har noen meninger og fakta rundt dette?
 11. SteinarH

  Problemer med å inkludere HeatIt TRM2fx

  Etter en uønsket restart av HS-maskinen, oppdager jeg nå at mine to av fx-varianten, ikke lenger kommuniserer med HS. En slik restart krever litt omsorg for Z-wavenettverket ved stopp og start av plugin, og ut og inn med sticken, men det er gjort og alt annet fungerer som det skal. Det er bare fx-versjonen som ikke har kontakt. Jeg har også tre av den første typen (ikke TRM), og fungerer også som "normalt". Uavhengig av restart, er det her bare uønsket rapportering av On/Off hvert ca. 4-5 sekund, uten at det har noe som helst relevans for ellers aktivitet i termostaten. Releet er helt rolig.. Om releet trigger, så sender den naturlig nok også On/Off. Og hva svarer Thermo-Floor?? Joda: Aldri vært borte problemet; termostaten er Z-wavesertifisert.. Og takk til de Enda mer interessant at de også mener at de ikke stiller garanti for integrasjon mot andre systemer. Jeg mener da vitterlig det står som del av produktinformasjonen at enhetene er ment for å kople opp mot diverse systemer via Z-wave, og deriblant HS. Står det noe sted i vilkårene at de ikke tar et slikt ansvar, og spesielt ikke ansvar for hva termostatene rapporterer? At de ikke kan ta ansvar for feil med selve systemene, kan man jo forstå, men hvis det er problemer med enhetene som gjør at de ikke spiller mot systemer, er det for enkelt å fraskrive seg et ansvar. DIsse produktene vil jeg påstå er bare søppel. Et salgsapparat som ikke tar ansvar når det begynner å bli vanskelig, er heller ikke en seriøs aktør. Jeg vet at Thermo-Floor har vært i kontakt med Homeseer om mitt ene problem, og gjort noen undersøkelser, så litt gjør de. Men å fraskrive seg ansvar, er ikke bra.
 12. Når jeg opplever disse problemene, relaterer det seg som oftest til at UZB-sticken er "maltraktert/korrupt". Som oftest etter at maskinen "umotivert" har restartet mens Plug-in er i drift. Etter godt innspill fra andre her, så er min løsning å dekativere plug-in, for så å nappe ut sticken, vente litt og så sette den inn igjen. Venter enda litt, og så sette i gang Plug-in. Da fungerer alt som det skal. Dette har du forresten sikkert gjort mange ganger 😊
 13. SteinarH

  deCONZ

  Ok.. Skjønner ikke helt dette med porter heller..men det kommer vel etterhvert. Ser at Unifi, som også nevnt kjører her, bruker mange porter, men ikke 81..
 14. SteinarH

  deCONZ

  Høres bra ut.. Da er det bare å tørre som står for tur. Port 81, er det den du tenker er greiest å bruke? Eller bør jeg bruke en annen. Leser at 81 brukes av WWW, og at det er sikrere å bruke fra 1000 og oppover.. Noen mening?
 15. SteinarH

  deCONZ

  Tja.. mangler jo .exe, men er en slik fil
×