Gå til innhold
 • Bli medlem

SteinarH

Medlemmer
 • Innholdsteller

  62
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

10 Good

Om SteinarH

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. SteinarH

  Verisure Plugin

  Tidligere i denne posten, så skrev du at de var veldig positive til denne integrasjonen, og heller ønsket det velkommen. Kan det være noen grunn til at de skal ha endret dette?
 2. SteinarH

  Verisure Plugin

  Ehh.. Og her Tør jeg tippe på et felles problem?
 3. SteinarH

  HS Touch og symboler

  Har så vidt startet med HS Touch og kjenner jeg meg selv rett, så er ikke grafikkkunnskapene de beste. Men finner vel løsninger etter hvert. Det jeg lurer på, er om det finnes noen (nett)steder å hente mer relevante symboler for hjemmeautomasjon til å bruke i layouten? Jeg har sett at det er en del symboler med HS Touch, men leter etter noen litt mer enhetlige utgaver. Lurer også på om det er mulig å lage flere "undermenyer" til appen, som man kommer til ved å trykke på f. eks et rom eller gruppe? Kanskje noen som har gode tips og triks?
 4. SteinarH

  Hafslund - åpning av HAN-port

  Dette er nok mer en misforståelse/fortolkning av hva NVE skrev i sin opprinnelige informasjon på nettsidene. NVE skrev i sin informasjon at de oppfordret alle selskapene til å åpne så fort de hadde det klart, men at det var opp til hvert enkelt selskap å vurdere når de var klare (forstått som: før fristen). Uansett var kravet at se skulle de være klare innen fristen.
 5. SteinarH

  Hafslund - åpning av HAN-port

  Jeg fikk akkurat samme tilbakemelding (e-post) før jul. Gjenstår å se om dette blir slik..
 6. SteinarH

  TIBBER som strømleverandør

  Ok. Men da er jo nesten alt i sin skjønneste orden. Jeg hadde fått en forståelse av at det som ble sendt ut på porten, ikke samsvarte i innhold og språk med det som er kravet. Da legger jeg ballen død.
 7. SteinarH

  TIBBER som strømleverandør

  Men er det riktig informasjon? På rett måte?
 8. SteinarH

  TIBBER som strømleverandør

  Hvis det er slik at det er nettleverandørene som holder både NVE og oss forbrukere for narr, så er jo ikke det bra. Jeg fikk imidlertid en klar oppfatning av at NVE mente at det lå hos Aidon, men dette behøver ikke nødvendigvis være tilfelle. Jeg har informert NVE om hvilket nettselskap som har åpnet, så blir det jo interessant å få en tilbakemelding om status. Det som tilsynelatende ser ut som en fellesnevner, er at et er de store selskapene med Aidon-målere som "sliter"; Lyse, Hafslund og Eidsiva (flere?). Jeg har hatt samtaler med Aidon, og den senere tid er de svært så tilbakeholden, nærmest avvisende med informasjon, og har antagelig fått munnkurv fra selskapene. Kanskje litt i overkant, men står vi egentlig ovenfor en trenering fra disse selskapene, i kraft av at de ikke ønsker at forbrukerne skal kunne tilegne seg forbruksinformasjonen?
 9. SteinarH

  TIBBER som strømleverandør

  Jeg skrev dette under et annet emne før i dag: Jeg har nå omsider snakket med Grøtterud/NVE, og verden er ikke så svart som den kan tolkes i teksten på NVEs sider. For det første erkjenner NVE at de har uttrykt seg dårlig i formuleringen av teksten. De jobber akkurat nå med å få endret denne, slik at den formidler det som er realiteten og ikke skal kunne fortolkes. Når det gjelder kravet om åpning av HAN-porten, så er det ingen realitetsendring i forhold til forskriften. NVE har ikke gitt dispensasjon eller på annen måte gjort vedtak som utsetter kravet om at HAN-porten skal åpnes 1. januar 2019. Kravet er fortsatt gyldig altså. Realiteten, etter NVEs oppfatning, er imidlertid at det er fremlagt problemer med å klare å få til en løsning fra enkelte leverandører (Les: Aidon). Det er etter deres oppfatning, ikke nettselskapene som er problemet. Dette vil de fortsatt følge nært opp. Likevel: Når vi vet at @bjornepappa har fått tilgang til riktig avlesning via HAN-porten, var dette svært så interessant for henne, og ønsket informasjon om hvilket selskap dette er. Kan dette bli opplyst, så har jeg avtalt å sende henne en e-post.
 10. SteinarH

  TIBBER som strømleverandør

  Kan du dele hvilket nettselskap du har? Som du kanskje så, så har jeg i dag snakket med NVE: Ikke helt sikkert dette er helt rett. Se linken.
 11. SteinarH

  Hafslund - åpning av HAN-port

  Jeg har nå omsider snakket med Grøtterud/NVE, og verden er ikke så svart som den kan tolkes i teksten på NVEs sider. For det første erkjenner NVE at de har uttrykt seg dårlig i formuleringen av teksten. De jobber akkurat nå med å få endret denne, slik at den formidler det som er realiteten og ikke skal kunne fortolkes. Når det gjelder kravet om åpning av HAN-porten, så er det ingen realitetsendring i forhold til forskriften. NVE har ikke gitt dispensasjon eller på annen måte gjort vedtak som utsetter kravet om at HAN-porten skal åpnes 1. januar 2019. Kravet er fortsatt gyldig altså. Realiteten, etter NVEs oppfatning, er imidlertid at det er fremlagt problemer med å klare å få til en løsning fra enkelte leverandører (Les: Aidon). Det er etter deres oppfatning, ikke nettselskapene som er problemet. Dette vil de fortsatt følge nært opp. Likevel: Når vi vet at @bjornepappa har fått tilgang til riktig avlesning via HAN-porten, var dette svært så interessant for henne, og ønsket informasjon om hvilket selskap dette er. Kan dette bli opplyst, så har jeg avtalt å sende henne en e-post.
 12. SteinarH

  TIBBER som strømleverandør

  Det er jo klart, men ut fra det jeg forsto, så lå litt av problematikken hos produsenten. Får håpe jeg tar feil. Jeg er i full gang.. Og enn så lenge har jeg automatisert ventilasjonsanlegget og lyset på badet 😀... Og litt mer.. Men mer skal det bli. Mange gode forbilder her inne 😊
 13. SteinarH

  TIBBER som strømleverandør

  I know.. men til riktig tid, hadde jeg håpet. Ja, det er jo positivt. Da er det kanskje håp for oss andre med Aidon også..
 14. SteinarH

  TIBBER som strømleverandør

  AMS-måler er på plass, og nettselskapet avleser og oversender til strømleverandør timesforbruket. Ved den strømleverandør jeg har hatt i det siste, så faktureres jeg månedsforbuk jevnt fordelt (uten forbruksmønster) og til en beregnet snittpris for måneden. Forutsigbart og veldig greit, og prisen er ikke høyere enn Tibber. Ved overgang til Tibber, så vil de fakturere basert på timesforbruket. Jeg er av den tro da, at kostnadene vil gå opp. Selvfølgelig kan jeg daglig sjekke hvordan strømprisene blir neste dag, og så passe på å dra hjem fra jobb og koble ut det som muligens ligger inne, når prisene kommer over et gitt nivå. Men da har jeg lite inne på dette forumet å gjøre . Bakgrunnen for et ønske om å ta i bruk informasjonen fra HAN-porten, er foreløpig kun for å få kontroll på maksimalforbruket med større oppløsning enn timebasis. Mener du med dette, at du har en Aidon-måler som både er åpen og sender ut det som den skal etter forskriften?? I så fall, hvilket nettselskap har du? Tilbakemelding fra nettselskapet, Aidon og NVE, er at Aidon ikke klart klart software som ivaretar kravene som er satt med hensyn til personvern, og dermed ikke kan åpne HAN.porten.
 15. SteinarH

  HomeSeer-skolen #6: Devicer

  Er dette tilgjengelig noe sted?
×