Gå til innhold
 • Bli medlem

Ares

Medlemmer
 • Innholdsteller

  24
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Ares vant dagen sist 9. juni 2019

Ares hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

4 Neutral

Om Ares

 • Rang
  Nybegynner

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Da blir det en slik løsning 👌
 2. Vurderer å sette inn en kanalvifte fra Biltema i garasjen. Kan jeg styre denne (av/på) med f.eks. en Qubino Flush 1 Relay?
 3. Supert. Da bestiller jeg en Flush 2 så får elektrikeren vurdere hvorvidt jeg må ha 2-polt brudd eller ikke 🙂
 4. Det er snakk om LED-downlights. Men jeg må vell ha to-polt brudd på de siden de står utendørs? Forslag til hvordan det kobles i så fall ved bruk av 2-polet brudd? Skal ha elektriker til å fikse dette altså, men må finne ut hva som er mulig før jeg kjøper inn utstyr. I tillegg er det greit å ha ett løsningsforslag når elektriker kommer for å koble det opp.
 5. Har en to-polt bryter til utendørs downlights og en en-polt bryter til innendørs armatur ovenfor hverandre. Kan jeg benytte en Qubino Flush 2 Relay her til å styre disse to på to forskjellige kanaler? Eller må jeg ha to separate fjernstrømbrytere?
 6. Har lenge irritert meg over at Chromecast alltid starter på 100% volum. Fikk derfor en idé om å la HA ta jobben med å justere volumet når jeg starter en casting. Løste dette med automasjonen under. Her justerer HA volumet automatisk til 30% når casting starter, dvs. når Chromecast går fra passiv modus (off) til bufring/avspilling (idle/paused/playing). - alias: Chromecast auto volume trigger: - entity_id: media_player.chromecast_stua from: 'off' platform: state to: idle - entity_id: media_player.chromecast_stua from: 'off' platform: state to: playing - entity_id: media_player.chromecast_stua from: 'off' platform: state to: paused condition: [] action: - data: entity_id: media_player.chromecast_stua volume_level: 0.3 service: media_player.volume_set
 7. Ta en titt på forumet til byggebolig.no. Der er det mange tråder om emnet ventilasjon, også miniventilasjon.
 8. Og nettopp derfor er det feil sted å plassere en avtrekksvifte.
 9. Hva har du av ventilasjon fra før? Om du bare er ute etter å bedre inneluften i enkelte rom kan du ta en titt på miniventilasjon. Om du setter inn rene avtrekksvifter rundt om i huset, så pass på hvordan luftstrømmen går. Å plassere en avtrekksvifte på soverom er lite lurt, siden all dårlig luft dermed blir styrt ditover. Vi har mekanisk ventilasjon som styres av Home Assistant med automasjoner basert på luftfuktighet, CO2-nivå og temperaturer. Kanaler/ventiler i alle vindu og luftspalter under dører.
 10. Den stod som sagt på ett bad, og av varmekilder der så er det kun varme i gulv. Og ja; den rapporterte fortsatt hyppig selv med parameter 4 på level 1. Utålmodig som jeg er, så byttet jeg den ut med en annen multisensor jeg har - bare for å se om den oppførte seg likt. Den har nå stått i ett døgn uten antydning til falsk deteksjon av bevegelse.
 11. Sliter med en Multisensor 6 som periodevis rapporterer om bevegelse flere ganger i timen på ett bad uten at der er bevegelse. Kan være helt fint i noen dager, før det plutselig er påan igjen. Mistenkte en stund at den detekterte bevegsele gjennom vinduet fra trær dersom det blåste ute, men slik den står nå så er det ikke mulig. Likevel rapporterer den om bevegelse. Kan det være andre ting som forstyrrer? Har forsøkt å justere sensitiviteten uten at det har hjulpet.
 12. Og svaret på det ble ja. Fungerer fint 😊
 13. Er det mulig å sette en bryter med impulsfjær på dimmeren fra Qubino for å kunne betjene/regulere vifta uten å gå via smarthuset?
 14. Med mindre du får tak i en billig brukt frekvensomformer så skal det vell godt gjøres å komme billigere ut av det enn dette. Omron sin ligger vell på 1500,- på eBay pluss frakt, fortolling og mva. Edit: selvsagt forbeholdt at du skal skifte vifta uansett. Beholder du den gamle så forstår jeg regnestykket 😀
×
×
 • Opprett ny...