Gå til innhold
 • Bli medlem

tronde

Medlemmer
 • Innholdsteller

  157
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

tronde vant dagen sist 12. februar

tronde hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

26 Excellent

Om tronde

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Telldus Live!
  Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Kan ikke si noe annet en at det funket helt fint å legge inn ny kode på D1 mini. Et ønske for en fremtidig versjon, hvis det ikke er for mye styr, er å vise reaktiv effekt i webgrensesnittet. Jeg har mekket en enkel sak for en pensjonert ingeniør som synes dette var en helt strålende sak å se på. Inntil videre er det bare en link i nettleseren, men det ender vel opp med å resirkulere en gammel telefon og klistre den på veggen som wattmeter. Han har ganske mye reaktiv akkumulert, så det er en intersse for å se i sanntid hva som gir den. Noe mer avansert enn nettleser tviler jeg på at er aktuelt, så å få det via web hadde vært fint.
 2. Husk på at ESP8266 ikke er 5V tolerant på pinnene. Det lille adapteret som nevnes finnes for både 3,3V som ESP-en forventer og 5V. Dessverre er flere av dem som kineserne selger som 3,3V feilbygd, så de gir ut 5V.... Noen ganger går det bra, andre ikke.
 3. Det er bra, for da er det ikke en ukjent feil som ligger og lurer. Grunnen til at jeg stresset litt med dette, er at det kunne være en mulighet for at ESP-en fikk litt mating fra Mbusadapterets dataledning HVIS noe var feil. Det er en veldig begrenset overspenningsbeskyttelse på inngangene på ESP-en som består av en diode som vil lede for høy spenning inn mot dens matespennig, og den er kun beregnet på kortvarige spenninger type statisk elektrisitet.
 4. Da betyr det at de 2,9V du nevnte kun hadde noe med det som vises i nettleseren å gjøre, og ikke noe du målte fysisk på kortet? Du måler ca. 3,3V fysisk på kortet uansett om det er koplet noe til datainngangen eller ikke? Jeg spør for å være helt sikker på at du ikke har problemer med den løsningen for å gjøre om fra 5V til 3,3V.
 5. Jeg bruker en Wemos D1 mini klon. Måler 3,295V fysisk og leser 3,25V i nettleser. Du skriver: "Får samme uten at noe er tilkoblet (annet enn strøm) ESP går ikke i grønn og ikke mer enn 2,9V ". Dette er uklart for meg. Betyr det at at du ikke måler mer enn 2,9V fysisk på kortet hvis du ikke har koplet til dataledningen fra Mbusadapteret? Eller mener du noe annet? Når det gjelder MQTT har jeg lite å bidra med. Fikk ut noe selv, men det var nok mer lykke enn forstand...
 6. Hvis du måler 3,3V mellom en av 3,3V-pinnene og jord, er det korrekt. Noen andre får svare på hvordan ESP-en leser matespenningen, og hvor nøyaktig den kan leses. Det er ikke noe som tyder på at strømforsyningen til den er feil. Det du måler på datainngangen høres fornuftig ut. Det er firkantpulser med varierende puls-pauseforhold, og da vil det bli en verdi som er et eller annet mellom 0 og 3,3V. Med oscilloscope ville du sett at den går mellom 3,3V og svært nær 0. Hva mener du konkret med dette? "Får samme uten at noe er tilkoblet (annet enn strøm) ESP går ikke i grønn og ikke mer enn 2,9V "
 7. 3V er i utgangspunktet lavt, ja. Mål spenningen på en av 3,3V pinnene og se hva den er. Det er den som avgjør om ESP-en har det bra eller ikke.
 8. VIKTIG: Glemte spenningsdeleren. Den må du ha med.
 9. Jeg finner figuren din her: http://henrysbench.capnfatz.com/henrys-bench/arduino-projects-tips-and-more/powering-the-esp-12e-nodemcu-development-board/ Der ser det ut som om VU på skjemaet er USB Power på figuren din. Hvis du kun forsyner ESP-en med strøm fra USB, og måler spenningen mellom en eller annen ground og USB power og får ca. +5V, bør det være OK å tilføre +5V til USB power og ground. Hvis du tilfører spenning til VIN, vil det bli et spenningsfall siden det sitter en regulator der. Siden du har USB kabel på adapteret, er det mest fornuftig å mate strømmen via den
 10. Ja, du kan mate ESP og Mbusadapteret fra samme kilde. Sannsynligvis også Rpien hvis den gir ut nok. Det verste som kan skje hvis du har datakomm på USB er at den blander seg inn, men jeg kan ikke helt se at det blir et problem siden dette kun er enveiskomm inn. FT232-ICen leser den samme spenningen som du leser, og gjør om til USB. I tillegg styrer den den andre optokopleren (gul) med data fra USB. Hvis det går data ut fra USB, vil nok de dataene kunne blande seg på Mbusen og gi feil, men det ser du fort. Det skal ikke bli fysisk skade på noe. Adapteret ditt har optokoplere på RX og TX, og da skal det være isolert mellom HAN og USB hvis ikke kineserne har blemmet seg ut. Der du koplet deg inn er etter optokopleren, og der er 0V "jord" felles med USB. Hvis du mater ESP og adapteret fra samme kilden, vil de ha felles 0V, og du behøver kun den ene ledningen som er signalførende siden den andre (0V) allerede er der i strømforsyningen. Det som kan være tricky med USB og mating fra flere kilder, er hvis kildene har sjassis koplet til jord i stikkontakten, typisk stasjonær PC i blikkboks. Da kan man få sirkulerende strømmer i jord siden 0V vanligvis er koplet sammen med nettjord. Vanlig u-jordet utstyr har ikke dette problemet.
 11. Flott at du fikk det til. Gi lyd hvis det trøbler; det kan være andre muligheter også. Hva mener du med samme USB?
 12. Det ser lovende ut. Ser ut som om du har 2k også? Da kommer du nærmere 3,3V Hvis du har fått ut data med Rpi, er vel ikke enheten helt på jordet. Kople opp USB-saken din til HAN, og se om du kan finne ut om det er gul eller purpur som er data fra den. Spenningen skal gå fra 5 ned mot null når det kommer data. Når du skal kjøre den mot ESP-en er det nok en fordel om den kun mates fra lader slik at USB ikke blander seg for mye inn. Når du finner ut om det er gul eller purpur som gir ut data, lodder du en tynn ledning til det benet der hvor jeg har fargelagt. I tillegg må du få ut jord som av en eller annen grunn ser ut til å være den røde ledningen. Da kan du kople opp spenningsdeleren på breadboard. Det er ikke gitt at dette vil funke, men hvis du ender opp med mindre enn 3,3 V ut mot ESP skal du ikke drepe noe, gitt at du har kontroll på pluss og minus.
 13. Da har de nok funnet noen andre pinner enn RX og TX å kople diodene til. Det kan være at de leser status på USB fremfor serieporten. Jeg er nokså sikker på at vi skal inn på enten den gule eller purpurfargede. Du målte +5V der, og det er veldig sannsynlig at det står en motstand mellom det punktet og +5V. Når optokopleren som er den komponenten du målte på begynner å lede, vil spennigen falle ned mot 0. Det vi behøver, er noe som kan gjøre om 5V til de 3,3V som ESP-en vil ha. Det er mange muligheter, men det avhenger helt av hva du har liggende. Jeg har laget en tegning som viser noen alternativer. Det funket visst best å putte den inn i en pdf. 5V - 3,3V.pdf Vi kan lage en spenningsdeler med to motstander som deler 5V ned til 3,3V. Verdiene avhenger av hva du har. Vi kan bruke en 3,3V zenerdiode og en motstand. Vi kan bruke en blå lysdiode og en motstand. Vi kan bruke en annen farge og en eller flere dioder og en motstand. Vi kan bruke 4-5 dioder og en motstand. Alt avhenger av hva du har tilgang på. Du sier ikke så mye :-) , så jeg må spørre.
 14. Jeg ser det ikke godt nok på bildene dine, så det er fint hvis du kan prøve å finne ut litt om dette: Det ser ut som om ett av benene på den grønne dioden går til pinne 20 (blå) på FT232? Kan det være at ett av benene på den røde også går dit, enten direkte, eller via en motstand? Kan du finne ut om det andre benet på den grønne dioden ender opp i enten pinne 1 (gul) eller 5 (purpur) på FT232 enten direkte ellervia en motstand? Samme for den røde dioden? Det kan være at vi kan hente ut data på en av lysdiodene med ca. 3V. Har du tilgang til løse komponenter som motstander og / eller lysdioder? Jeg tar kvelden nå, men følger med i morgen.
 15. Det var dumt... Ser det ut som om en av lysdiodene blinker når det kommer data fra HAN?. Hvis Ja, hvem av dem?
×
×
 • Opprett ny...