Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Byelektrikeren

Medlemmer
  • Innlegg

    396
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    5

Innlegg skrevet av Byelektrikeren

  1. Moskus skrev (På 4.8.2023 den 10.22):

    Ser at disse kan "hackes" og kjøres med noe mer spennende, ettersom de kjører Android. Kunne absolutt vært interessant. 🙂 

    Hold meg gjerne i loopen hvis du foretar deg noe 🙂

  2. Jeg leverer i all hovedsak Fibaro i mine smarthus løsninger, uten de helt store utfordringene. Fra tid til annen vil du finne elektronikk produkter som blir defekt, eller slutter å reagere. Prøv å slette den og legg den inn igjen på nytt - det kan av og til hjelpe.

    • Like 1
  3. gladiåbygge skrev (17 timer siden):

    Kan man koble Easee Lite direkte til Tibber for full "smartstyring" uten å gå via Futurehome? 

    Slik jeg ser det kan du full integrere Easee Lite direkte med Tibber (tibber appen) uten å gå via Futurehome.
    Har bilen din støtte i Tibber appen, kan den også integreres.

  4. Ole Marius skrev (På 28.10.2023 den 18.04):

    Hei,

    Har Homey pr i dag hjemme og det funker tålelig greit når man får satt det opp. Men det er et helvete å få satt opp, samt når noen ting må byttes ut.

    Jeg begynner å bli gæren av dette systemet.

    Hvis du synes Homey er et helvete å få satt opp, har du en utfordring. Jeg har hatt Homeseer, Fibaro og Futurehome, og den desidert enkleste var Homey Pro, ja og i den nye får du også Advanced Flow med i pakken. Enkelt, kompatibelt med det meste, og alle mine smarthus kunder er fornøyd.

    Men som @SveinHa skriver, er det mye smak og behag, og hvor mye programmerings kunnskap du besitter, eller ønsker du å tilegne deg.

    • Like 1
  5. SveinHa skrev (På 11.11.2023 den 9.57):

    Kreves der 2-polt brudd "i alle ledd"? Altså, har du en 2-polt bryter på utsiden av døra slik der er i alle hus og så setter en 1-polt bryter etter denne burde sikkerheten være ivaretatt.

    Helt rett @SveinHa
    Vi kaller det ofte for en sikkerhetsbryter og det er ingenting i veien for å legge en "pille" bak denne bryteren, som kun bryter L-fasen (1-pol brudd).
    PS! Det har jeg selv 🙂

  6. SK951 skrev (20 timer siden):

    I utgangspunktet er vel dette en jobb jeg kan gjøre selv (lavspennings-anlegg?), eller bør jeg hyre inn elektriker her?

    Hei @Bjørn Mork I utgangspunktet er det bare å fjerne disse kablene, da de aldri vil bli tatt ibruk igjen (den sorte er som andre har sagt, tilførsel fra gamle Televerket).
    Når det gjelder opplegg av alt tele og data i ditt eget hus, finnes der egne krav til utførelsen av dette: https://www.nelfo.no/artikler/2020/krav-til-ekomnett-i-boliger/


     

  7. kjetilkl skrev (36 minutter siden):

    Men at du ikke kan styre over wifi er vel kanskje en sannhet med modifikasjoner, da jo de fleste enheter som bruker wifi har egen skytjeneste - antar at de offisielle appene for disse tjenesten integrerer mot denne, og da styres slik....

    Jeg antar at du ønsker å styre huset ditt, selv om du ikke har internet? Hjelper ikke med egne skytjenester når nettet er nede 🙂
    Å kunne styre huset uavhengig av internet, er etter min vurdering verd noen kroner ekstra.

  8. Oyvlil skrev (3 minutter siden):

    Så er kanskje svaret på de over et annet produkt som er mer egnet. Tar gjerne imot forslag her også. Men det må være en eller annen form for touch, samt kostnad spiller også en viktig brikke her. 

    @Oyvlil
    Du kan bruke en av disse, den ene trenger elektriker - styr dem ved hjelp av f.eks. borte/hjemme/natt/ferie flow:
    https://www.elektroimportoren.no/fibaro-veggplugg-hvit-schuko/4512446/Product.html
    https://www.elektroimportoren.no/fibaro-walli-outlet/4512586/Product.html

    • Like 1
  9. storeulv skrev (11 minutter siden):

    Når det er sagt så ville jeg nok uansett ha gått for en Homey Pro om jeg skulle ha valgt på nytt. Bridge er for lettbent og mangler en del CPU og minne til å ta unna når det blir litt volum på automasjonene om jeg forstår spesifikasjonene rett.

    @storeulv For ikke å glemme at du er avhengig av internet, da alt ligger i skyen 🙂

  10. NilsG skrev (19 timer siden):

    Måler 236 V mellom jord og ene fasen, og 0 V mellom jord og andre fasen. Da er det vel TN nett? 🤔

    Ja, det høres rett ut det. Litt rart å høre om å høy berøringspenning, men er nok "ingen Amp".
    Både i IT og TN nett er grensen for berøringspenning 50V, men jeg jegner med at hadde du brukt et analog måleinstrument hadde nok dette ikke gitt utslag.

  11. Jeg har historisk hatt en god del utfordringer med Namron dimmere og "piller", de jammet ned hele nettet - vet ikke om det er blitt bedre.

    Har fjernet alt Namron utenom noen Z-wave stikk til terrassevarmere som fungerer greit (treghet betyr lite her).

    Til orientering så leverer jeg ikke Namron produkter når jeg leverer "rehab smarthus" til mine kunder

    /Helge

  12. MrPilloft skrev (16 minutter siden):

     

    Du virker mer fornøyd enn artikkelen i tek.no 🙂 Jeg mener jeg leste at den hadde to layouts: knapper og SONOS (og har vel også sett temperaturstyring). Men kan jeg ha to "sider" med knapper? Har ikke lyst å blande styring av hovedstoppekran med lys av/på :- ) OG kan den vise en status fra en flow i Homey (jfr eksempelet mitt hvor jeg vil vite om noen av dørene er åpne (magnetsensorer)... ?

    Jeg har kun tatt ibruk ett bilde, og ikke tatt ibruk alle de nye funksjonene som er kommet etter artikkelen i tek.no fra 2022.
    Det som jeg liker best er at den blir automatisk oppdatert fra produsent, den er tilknyttet 230V direkt, kommuniserer på WiFi og fungerer utmerket med Homey

    Sjekk her, så får du nok svar på det meste: https://rithumhome.com/how-it-works/

     

    • Like 1
  13. Hei, jeg antar du skal bruke denne indikasjonen ifm. status setting på huset Hjemme, Borte, Natt, Ferie eller lignende.

    Jeg har laget det slik at ved å sette huset i f.eks. borte modus, så sjekker huset om noen av magnetkontaktene er åpne og gir beskjed om dette med lydmelding.

     

    Når det gjelder lys på i hele huset bruker jeg Violet Smartswitch 230V og Wifi: https://www.elektroimportoren.no/violet-smartswitch-lite/4506020/Product.html

     

    Samme bruker jeg også til å sette huset i natt modus, slå sirene av/på manuelt og samt sette skall sikring på/av (se vedlagt bilde)

     

    Kan dette være en løsning?

    Violett bryter.jpg

  14. Counterpointer skrev (På 17.8.2023 den 14.23):

    Har undersøkt og lest endel nå og alle huber har utfordringer slik jeg tolker det. Synes det virker som nye versjonen er vesentlig bedre. Men det vil jo vise seg etterhvert når en faktisk bruker den.

    Det viktigste er å definere behovet ditt, er det godt nok med en proprietær løsning (slik som Futurehome), eller en mer åpen løsning slik som Homeseer, Homey, etc.

     

    • Thanks 1
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.