Gå til innhold
 • Bli medlem

Bjørn Mork

Medlemmer
 • Innholdsteller

  84
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4

Bjørn Mork vant dagen sist 7. juni

Bjørn Mork hadde mest likt innhold!

Hjemmeautomasjon

 • System
  Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Bjørn Mork's Achievements

Medlem

Medlem (2/3)

37

Nettsamfunnsomdømme

 1. Den inkluderer også temperatursensor for berederen i følge monteringsinstruksjonene. Det er jo en stor fordel. Men så var det det der med wifi og skybasert api, da. Litt mindre fordelaktig etter min smak.
 2. Bjørn Mork

  Astrour utelys, tips?

  Hytta hadde en del utelamper med ordinære E27-pærer. Satte i IKEA trådfri pærer og lot HA ta seg av av/på ved soloppgang/solnedgang. Et astrour så enkelt som det er mulig å få det, spør du meg. Og helt uavhengig av hvordan utelampene er kablet opp til forskjellige kurser og brytere. Men det forutsetter selvsagt at utebelysningen har løse pærer og at du har en zigbee controller med et forhold til solhøyde.
 3. Du kan fint kjøre en broker på samme boks som du kjører f.eks HA på. Det synes kanskje litt poengløst ut i forhold til å bare koble seg "direkte" inn i HA. Men som @SveinHa påpeker så gir det ekstra laget en fleksibilitet som forenkler veldig mange ting. mosquitto er jo en helt utmerket broker for dette, og krever ytterst lite av konfigurasjon
 4. Huh? Den mangler vel ikke mer WiFi enn du velger å kjøpe? Du velger selv hvilken CM4 variant du installerer. Hvis du får tak i en.... Men en RPi4 er kanskje enklere og mer tilgjengelig. Særlig når du allerede har donglene du trenger. Hvor mye video den takler vet jeg ikke. Vil anbefale å tenke på aktiv kjøling hvis du skal gjøre transkoding i stor stil.
 5. Det skal ikke være nødvendig med så mye magi for T-We, men som med andre multicast-løsninger så trenger du igmp snooping på alle switcher og igmp proxy på routeren din. Alt dette er faktisk dokumentert, selv om det er klin umulig å finne dokumentet hvis du ikke allerede vet at det eksisterer: https://www.telenor.no/binaries/privat/kundeservice/tvhjelp/utstyr/tredjeparts-utstyr/IPTV tredjepart veiledning juni 2020.pdf
 6. Evt bare fjerne ISPens boks helt. På Telenor fiber kan du plugge wan-porten på din egen router rett i ONTen. På Altibox fiber kan du plugge fiberen i en SFP-port på din egen roiter, gjerne med SFPen tatt fra Altibox sin "VMG". Internett er på VLAN 102. Skal du også ha multicast-TV så er det litt mer styr, men oppskriftene ligger jo på nett. Ikke det at jeg mener det er noe galt med ISPene sine bokser (sitter i glasshus der). Men dersom du uansett vil bruke din egen ruter, så er de jo helt undøvendige. Og unødvendig utstyr er det best å fjerne fra nettet.
 7. Samme produsent og dermed noen likheter mht default passord osv. Men egentlig flere forskjeller enn likheter. VMG er en Broadcom-boks med CFE og tilhørende vanskeligheter. NR7101 er en Mediatek-boks med u-boot. Nå trenger du ikke lodde for konsoll-tilgang på noen av disse. ZyXEL er alltid rimelig greie der og har allerede montert en pin-header. Men jeg skjønner at konsoll ikke er så interessant. Bare å få lokal web-administrasjon. Jeg vil tro det lar seg gjøre. Men jeg vet ikke om det er verdt bryet. Er jo ekstremt mye lettere og sikrere å bare bytte til din egen boks av en eller annen type. Du kan velge å beholde VMG i "bridge mode". eller du kan erstatte den med et eller annet med en SFP-port. Du kan i så fall gjenbruke SFPen som sitter i VMGen.
 8. Amen! En opptelling i backupene viser at hjemmeserveren er nå på sin 8. Debian stable uten re-installasjon. All hardware er selvsagt erstattet undervies - opptil flere ganger - men rot-filsystemet med Debian-installasjonen er det samme.
 9. Jeg bruker et par Wall Switch Module med zigbee2mqtt. De har en device_mode som kan settes til enten "rocker" eller "push button" i enkel eller dobbel versjon: { "access": 7, "name": "device_mode", "property": "device_mode", "type": "enum", "values": [ "single_rocker", "single_push_button", "dual_rocker", "dual_push_button" ] }, Så ja, du kan bruke dem med impulsfjær. Uansett modus så trigges det en "press" og "press_release" action for hvert trykk. I rocker modus får du begge hver gang tilstanden endres. { "access": 1, "description": "Triggered action (e.g. a button click)", "name": "action", "property": "action", "type": "enum", "values": [ "left_press", "left_press_release", "right_press", "right_press_release" ] }, Regner med at Hue Bridge enkelt og greit lar deg sette opp dette til å styre dimming. Min største innvendig mot disse er at de tilsynelatende ikke virker med binding (fint om noen andre kan bekrefte/avkrefte?), slik at du er helt avhengig av en fungerende bridge av et eller annet slag. Bortsett fra det er erfaringene bra. Funker stabilit og gjør det de skal.
 10. Jeg ville ikke stolt på firmware i et modem for noe som helst. Men å ha en egen brannmure-boks for det der høres ut som ekstrem overkill. Det kan du vel lett begrenset med et par iptables (eller tilsvarende) regler. Regner med du husker DNS, NTP og evt annet som systemet trenger i tillegg til de URLene. Når det gjelder NAT/brannmur-funksjonalitet så får du jo også det fra operatøren ved å velge et APN der dette er enablet. Alt som er beregnet for mobiltelefoner er f.eks. innemurt til de grader. Det høres ut som om det er noe som dekker ditt behov og gir litt ekstra beskyttelse. Men det skader uansett ikke med iptables på RPien.
 11. Tja... Det spørs litt hva du kan leve med. E3372 har kommet i en rekke varianter med både ruter-firmware og normal firmware. Det du får kjøpt i dag er nok utelukkende ruter vil jeg tro. Se f.eks https://www.0xf8.org/2017/01/flashing-a-huawei-e3372h-4g-lte-stick-from-hilink-to-stick-mode/ for detaljer. Men det er klart det går an å bruke dette uansett. Det dukker opp som et usb-tilkoblet ethernet interface du kan konfigurere med dhcp. Alt av modem-innstillinger gjøres da i web-guiet til modemet. Men det trenger du jo normalt ikke røre så det er vel bare en engangsgreie å legge inn APN. Eneste ulempe som er igjen da er NATingen. Men det er vel mest et filosofisk spørsmål. Jeg er nok mer enn normalt opptatt av å få tilgang til et QMI eller MBIM grensesnitt.
 12. Det er vanskelig å få kjøpt USB pinne-modem som funker, uavhengig av PI eller OS De aller fleste har nå ruter-funksjonaltet med NAT og web-gui i firmware. Det kan nok fikles til og scriptes, men det er og blir en jalla løsning. Der har du MF823, og dessverre det meste annet som er til salgs nå. Har aldri prøvd, så ingen garantier. Men jeg tror kanskje denne kan funke: https://www.kjell.com//no/produkter/mobilt/mobilt-bredband/modem-mobilt-bredband/4g-modem/d-link-dwm-222-4g-modem-p61613 Ut fra https://osmocom.org/projects/quectel-modems/wiki/D-Link_DWM-222_stick/10 så skal firmware eksponere 4 ttyUSBx serieporter og en QMI/RMNET funksjon. Det betyr at det burde virke flott med f.eks. ModemManager på Pien. Det er jo også et godt tegn at D-Link dokumenterer Linux-bruk, selv om de fokuserer unødig mye på ppp: https://eu.dlink.com/uk/en/support/faq/routers/mobile-routers/how-to-install-my-dwm-222-on-ubuntu Et STORT forbehold: Det er ikke uvanlig at 4G modemer kommer med forskjellig firmware med vidt forskjellig oppførsel og grensesnitt. Det er helt umulig å vite hva du får ut av Kjell uten å prøve...
 13. Anbefaler en USB minnepinne i mikro-variant i stedet for minnekort. Null kabel-salat og ytelse oppimot det du får fra en SSD via USB. Enklere å skrive til fra de fleste PCer også
 14. Huh? Hvor da? Link? Jeg finner bare 8GB varianten til 990. Det er vel OK, men ikke super, pris. Hovedproblemet er at den ikke er på lager - samme som overalt ellers. Ellers har jeg ha på en RPi4 med 4GB RAM og ser ikke noe reellt behov for mer. Kjører 64bits Debian på den, med z2m, mosquitto, nginx, rtl_433, conserver, noe hjemmesnekra python, og ikke minst motion med et par kameraer tilkoblet. Det eneste som drar ressurser av betydning er jo som forventet transkodingen av video-strømmene og bevegelsesdeteksjonen. Samme boks fungerer også som router i nettverket, med dhcp, nat, lokal dns-cache og all annen herlighet som følger med. Det er bortimot uendelig med ressurser i en slik liten dings. Kan lett sammenlignes med det vi kalte server for 10 år siden.
×
×
 • Opprett ny...