Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Bjørn Mork

Medlemmer
  • Innlegg

    238
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    19

Other groups

Bronse

Bjørn Mork vant dagen sist 16. mars

Bjørn Mork hadde mest likt innhold!

1 følger

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Bjørn Mork sine prestasjoner

Bitfikler

Bitfikler (9/16)

  • Dedikert Sjeldent
  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter

Nylige merker

97

Nettsamfunnsomdømme

  1. Vanskelig å si uten å vite hvilken versjon du har 😀 Du kjører update.sh scriptet. Evt leser det og utfører kommandoene som står der, evt med tilpasninger til din installasjon (f.eks. hvis du ikke bruker systemd). Se https://github.com/Koenkk/zigbee2mqtt/blob/master/update.sh for siste versjon. Prinsippet har vært det samme i lang tid, men jeg tror det er flikket litt på scriptet underveis.
  2. Jeg har også sett det problemet der en gang i blant og er interessert i hva de kom fram til. Skjer heldigvis ikke ofte nok til at jeg ser det som noe stort problem. Mest irriterende ved at det gir automatiserings-skeptikerne vann på mølla 😀
  3. Det er slik struct tm er spesifisert. tm_year er "year minus 1900". Se f.eks https://man7.org/linux/man-pages/man3/tm.3type.html
  4. Kan ikke huske å ha sett et uttak som ligner på den tegningen. Det jeg har hatt av cat 5e og cat 6 uttak har sett ut som bildet ditt. Det er uansett enklere å koble etter fargemerkingen enn å bruke noen manual.
  5. Jeg trakk en del slik 28 AWG "slim" cat6a i nykjøpt hus i fjor. Vil absolutt anbefale det hvis du har mye 16mm rør, eller behov for å trekke veldig mange parallelle strekk slik jeg hadde (gjenbrukte gamle tv-koaks rør og bokser, og de var ikke konfigurert i stjerne). Det er en drøm å jobbe med 4mm kabel når du trekker. Når det gjelder termineringen så er trikset å bruke materiell som er laget for 28 AWG. Du får både plugger og keystone-moduler som passer, og som er like enkle å jobbe med som annet cat6a-utsyr. Se f.eks https://www.direktronik.no/direktronik/kablar-5ba094bc/adapterepluggerdeksler/plugger/keystone-for-awg28/ https://www.direktronik.no/direktronik/kablar-5ba094bc/adapterepluggerdeksler/plugger/modular-kontakt3/ (merk at pluggen kommer uten bøyebskyttelse - det må kjøpes separat). Av estetiske årsaker terminerte jeg også i noen vanlige doble Elko cat6-uttak. Det gikk såvidt, men er nok ikke helt å anbefale. Måtte ha et par forsøk på et par av dem. Det er ikke et godt tegn. Ting som jeg prøvde og som abolutt ikke går: Vanlige plugger (cat5 eller cat6 spiller ingen rolle). Selv med dyp konsentrasjon og mye sikting så er det klin umulig å få 8 ledere til å holde seg på riktig plass når de er så tynne at de kan flytte seg sideveis mellom hullene mens du klemmer på tanga. Bruker PoE både her og der, men har ikke noe utstyr som trekker særlig mye. Det verste er vel wifi-aksesspunktene som peaker på en 10-15 W. Det er ingen grunn til å droppe slim kabel for slik bruk.
  6. Omtrent som en zigbee lyspære som er slått av altså. Men i litt mindre praktisk innpakning for utendørs bruk, spør du meg.
  7. Opplevde nettopp noe rart med en av disse dimmerne. Fikk ikke skrudd opp lysstyrken til mer enn en slags lunk. Hverken via zigbee, dimmehjulet eller trykknappen som er koblet til den aktuelle dimmeren. Lysstyrken bare stanset på nokså moderat lys, og spenningsmålingen viste ca 85 V. Dette er dimmeren som er montert uten N (aka den andre fasen). Ante ikke helt hvor jeg skulle starte feilsøkingen, men prøvde sikring av/på. Og det løste problemet. Men hva skjedde? Firmware-bug? Noen andre som har sett noe lignende?
  8. Bruk mosquitto. Dønn stabil og relativt enkel å konfigurere akkurat som du vil ha den Har også god erfaring med vernemq når du trenger å støtte et stort antall sesjoner (hundretusener/ millioner). Men mye mer krøkkete å sette opp. Og erlang er ikke mitt førstevalg når noe må fikses på... Så jeg bruker mosquitto hjemme
  9. Jeg gjetter støy eller strømunderskudd. RPi og usb radioer kan være litt små-kranglete. Ta en kikk på kernel loggen og se hvilke hint du finner der. Hvis det er stadige usb disconnects så får mest sannsynlig ikke donglen nok elektroner fra usb porten Både z2m og sonoff dongle-p er dønn stabile etter min erfaring.
  10. Som @stigvi nevnte i en annen tråd ( ) , men som er mer relevant her: oppdatert z2m dokumentasjon forklarer hvordan dette skal gjøres Nå har jeg endelig testet, og det virker på en måte. Jeg kom dog bare så langt i oppskriften at jeg skulle binde brytermodulen til gruppen. Trigget bryteren for å være sikker på at den var våken, og lyset slo seg på Altså uten at bryteren er bundet til pærene/gruppen. Jeg kom bare så langt at jeg la til brytermodulen i samme gruppe som pærene, og gjorde unbind på coordinator. Legge til i gruppen ga bare feilmelding og brytermodulen dukker ikke opp som medlem. Men ettersom instruksjonen sier "Note that this device might not show up in the group, but this step is important." så tenkte jeg det var forventet og fortsatte. Unbind fra coordiator var vellykket. Dermed er altså status nå at brytermodulen hverken synes som medlem av gruppen eller som bundet til noe som helst. Men den styrer pærene like fullt... Veldig rare dingser.
  11. Flotte saker. Der var jo https://docs.libretiny.eu/boards/cb3s/ også så da er esphome-sikringen sikret
  12. Kanskje bare formfaktor? Ser ut til å være eksakt samme brikke og features: https://solution.tuya.com/hardware/detail/81001 https://solution.tuya.com/hardware/detail/82001
  13. Ser ut til å være en slik: https://fcc.report/FCC-ID/2ANDL-CB3S/5246533.pdf
  14. Ja. Du kan få inn TV selv om du bytter ut Telenor-ruteren med en annen ruter. Å legge inn OpenWrt på en Telenor-ruter blir i praksis det samme som å bytte ut ruteren. Da har du ikke noen Telenor-ruter lenger.
  15. Dette er faktisk en av tingene som var veldig vanskelig å håndtere med lokal web-grensesnitt. Firmware-oppdatering er nødvendig. Slik er det bare. Hvorvidt innstillinger overlever eller ikke blir ofte litt bingo. Ved å overta management-grensesnittet kan vi tilby permanent lagring av alle innstillinger helt uavhengig av hva ruteren finner på. I de avanserte innstillingen på https://wifi.telenor.no finner du en "Tildel statisk IP til ditt ustyr" link under "DHCP". Der får du opp en oversikt over alle tilkoblede dingser og hvilken adresse de har fått. Krysser du av for "Statisk IP-adresse" så kan du endre den adressen til det du vil (innenfor det valgte subnettet selvsagt). Trykk "Lagre" og det blir med etter alle oppgraderinger, factory reset eller til og med bytte av ruter. Slik lagring i en database hos oss er selvsagt en opt-in greie.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.