Gå til innhold
 • Bli medlem

iceball

Medlemmer
 • Innholdsteller

  708
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  14

iceball vant dagen sist 22. august 2018

iceball hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

190 Excellent

Om iceball

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

1 959 profilvisninger
 1. Svaret avhenger av mange faktorer, men man kjøper ikke plissegardiner primært for å forbedre U-verdien (minske varmetapet), det er i så fall en bonus hvis forholdene ligger til rette for det. Hvorvidt du skal montere så nærme glasset du kommer eller ikke avhenger som sagt av mange faktorer: størrelse på vinduer, himmelretning, sted (klima), åpnings art vindu, luftespalte, må den være helt lukket hele tiden, er det montert for blending eller innsyn osv. Følger du ikke produsentens råd og ruta skulle sprekke e.l. så dekker de ikke skaden (men det er sikkert vanskelig å få dekket selv om du følger anvisning), samtidig har de en felles anbefaling som gjelder hele landet så er det er sannsynlig stor sikkerhetsrisiko med mindre forholdene er veldig gunstige for solinnstråling.
 2. Jeg fikk kabel ut i overbygg over inngangsdøren. Løsnet karm/bord rundt døra, la kabel nedover sprekk mellom dørkarm og veggpanel. Pluggen fra Doorbird sin PoE adapter er litt stor, så kuttet bort deler av et bord mot dørkarmen. La et lite horisontalt snitt i bakkant av karmen til kabling, før jeg satt karmen tilbake med adapter bak og D101s montert tett inntil karmen. Fant dessverre ikke bilder som beskriver det bedre [emoji3061]
 3. Takker for script! Fungerte også for meg etter at jeg byttet ut gammelt kommunenummer hos vegvesenet (0231 Skedsmo) med nytt (3030 Lillestrøm).
 4. Skal man ha total mørklegging må man normalt kjøpe dyrere produkter etter mål. Beste løsningen med Ikea er kanskje å monterer utenfor karmen/smyger hvis man skal ha veldig mørkt, men det blir ofte ikke like pent.
 5. Husk at man får vel et mellomrom på 4 cm ca, siden bredden på én er 4 cm bredere enn duken. Fordel om man har en bred, vertikal spross.
 6. iceball

  ID-Lock V2

  @toonwolf Nå står det kun x i serienummer for utfylling, så det hadde nok lite å si som Moskus tippet. https://idlock.no/z-wave_updater/
 7. Nei. Purret nå, men de kunne ikke love noe.
 8. I dag begynte også min Lenovo Smart Display å snakke og vise norsk på skjermen. Virker ikke som det fungerer helt 100% enda, men det er vel fortsatt en drøy uke til lansering av Google Nest hub på norsk, så regner med de jobber på spreng [emoji4]
 9. Samme her. Skjedde etter oppdatering av HS3.
 10. Høres ut som de skal melke litt penger uten at de har særlig mye nytt å tilby?
 11. Selvfølgelig! Men, akkurat nå er jo hele integrasjonen på nærmest beta stadium, så det gjenstår nok en stund før dette er klart. For de som lurer eller skal innstallere lader selv, så sjekk https://www.easee.no/support/, da manualen som ligger i esken sannsynligvis er utdatert. Mine ladere ville heller ikke lade før de plutselig fikk en OTA firmware oppdatering. Andre punkter jeg fant ut i dag som man kanskje trodde var på plass: - Muligheten til å koble laderoboten til et lokalt wifi-nett kommer i April. Foreløpig kommer laderoboten seg online via det innebygde 4G-modemet. - Vil dere komme med en egen easee app? Ja, men vi vet ikke helt når enda. Foreløpig vil du kunne benytte deg av Tibber sin app for styring av laderoboten, det krever ikke et abonnement. (dette fungerte ikke i min Tibber app, men Tibber er på saken). - Kan jeg låse laderoboten min slik at den er utilgjengelig for andre? Ja, ved å holde inne touch knappen i 5 sekunder får du tilgang til et lokalt brukerinterface. Det vil også være mulig å benytte RFID, denne funksjonaliteten vil bli implementert ila de neste månedene.
 12. Fikk installert mine to Easee ladere med lastbalansering i dag og integrasjon til Tibber er nå aktivert. Smartlading rulles ut fortløpende står det. Ellers er ikke oppdatering av effekt under hver lader særlig god, mulig det skyldes at laderne kjører på 4G foreløpig. Får håpe Tibber også justerer ikonene til å vise effekten direkte på hjem skjermen.
 13. Tja, noen kanskje. Jeg tenker det viktigste er at man installerer en tank som vil fungere bra for huset/leiligheten ift. anbefalinger (antall personer huset er laget for + eventuelt unormalt forbruk av tenåringer). Normalt anbefales vel ekspress tanker for familier som har begrenset med plass (får ikke plass til 300 L tank for eksempel) eller hvis det er veldig mange som skal dusje "samtidig", gjerne om morgenen og på kvelden. Skal man rekke å varme nok vann igjen mellom kl 10 og 16, så kanskje noen må ha ekspresstank. Vi har eksempelvis 2 dusjer + svært badekar, men med to små barn så er det badekaret som er mest brukt og som forbruker desidert mest. Flere kolber = mer som kan gå i stykker også, men samtidig så har man en fortsatt fungerende tank hvis en kolbe skulle ryke (men fortrinnsvis bør den nederste fungere vil jeg tro).
 14. Han mener nok "vanlig" varmtvannsbereder vs. vanlig bereder med 2-3 ganger ekstra effekt. Eksempel fra Oso Hotwater 200 liters beredere. 2 kW vs 6 kW. Dvs. ikke direkte 100 % oppvarming ved forbruk som gassvarmere de gjerne bruker sør i Europa. Største fordelen med ekstra effekt, er som med elbil lader, du kan guffe på mer og utnytte de aller rimeligste tidspunktene noe mer. Besparelsen blir nok ikke all verden, samtidig så kan den sannsynlige innføringen av effektledd for private gjøre styringen vesentlig mer komplisert, gitt du skal lade elbil(er) osv.
 15. iceball

  ID-Lock V2

  Vel..fra ID-Lock:
×
×
 • Opprett ny...