Jump to content

Dustehuset

Members
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Dustehuset

 • Rank
  Newbie

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei! Jeg bruker Tibber, appen som erstatter strømselskapet og gjør strømregningen lavere med teknologi. Blir du også kunde, får vi begge 500 kr å handle smarte dingser for: https://invite.tibber.com/2124e7a9
 2. Takk Jarle F for svært nyttig info. Varmekablene var lagt når vi kjøpte huset og jeg vet dessverre ikke så mye om type etc. , men de var koblet til to forskjellige innekurser så jeg fikk lagt opp egen kurs for det nå. Hva slags 433 fuktsensorer bruker du?
 3. Utfordringen er at det kan henge snø over bare deler av takrenna. Det er bare når snøen ligger over eller i takrenna at det har noe for seg å fyre der.
 4. Nei, dessverre. Elektrikeren ville at qubinoreléet skulle styre en "dum" kontaktor.
 5. Hvordan vil en laser og sensor fungere over 12 meter i dagslys?
 6. Har tenk en eller annen optisk sensor for det. Evt bildegjenkjenning for mye eller lite snø.
 7. Jeg har varmekabler i takrennene for å forhindre istapper og smelte snø som ellers ville ligget over takrenna. De går på egen kurs som styres av et z-waverelé. Huben er Home Assistant. Jeg er ute etter input på hvilke kriterier man kan automatisere dette ut fra. Utemperatur ved/under frysepunktet er selvfølgelig et kriterie, men det vil ofte være unødvendig da det egentlig kun er behov for varme i takrenna når det er snø etc. eller smelting. Er det f.eks noen egnede sensorer jeg burde vite om?
 8. Ja det kan ha vært den siden jeg så vidt tittet på og så bestilte en RF Bridge. Har i ettertid lest hele og ut fra det jeg kan forstå er det ihvertfall ikke bare bare å kjøre RFLINK på Sonoff RF Bridge.
 9. Jeg har landet på NEXA FS-558/RF. Det ser ut som den støttes i RFLINK og at RFLINK funker mot Home Assistant. Gikk i en felle og fikk det for meg at jeg kunne flashe RFLINK på en Sonoff RF Bridge, men når jeg fikk den i hus var jeg ikke kar om å finne igjen siden der jeg tror jeg hadde sett at det var mulig. Venter nå på RFLINK shield og setter opp en Arduino mot Raspberry'en. Da får jeg forhåpentligvis muligheten til å plukke opp at alarmen går i Home Assistant og røykvarslerene vil fungere i serie selv om Home Assistant er ute av drift.
 10. Nest er, så vidt jeg kan forstå ut fra å ha lest litt rundtomkring, i ferd med å stenge for tredjeparts-løsninger. Så derfor er Nest uaktuelt.
 11. Glemte selvfølgelig å si at kablet løsning ikke er aktuelt. Så derfor utgår Fireangel. Har sett noen hacks hvor det henges på "noe mer", ved et inngrep i selve røykvarsleren, som en bro til automasjonsystemet. Men vet ikke helt hvor stuerent det er, i henhold til forsikringsselskap, med en røykvarsler som det er tuklet med. Dersom ulykken skulle inntreffe og huset brenner ned. Tror derfor en løsning basert på å fange opp fra en 433MHz, eller noe lignende, er å foretrekke.
 12. Jeg trenger åtte røykvarslere med funksjonen "varsler én varsler alle uavhengig av hub“, men hvor det også mulig at Home Assistant plukker opp at det går en alarm. Ønsker dette for at alle røykvarslerne alltid skal varsle uavhengig om hjemmeautomasjonsystemet er i drift eller ikke. Har allerede testet FIBARO z-wave, som kun kan seriekobles via z-wave. Har lest en del tråder her hvor det antydes at ett av produktene fra Popp kan seriekobles med mer enn 3 enheter. Kontaktet Popp for å avklare hvilke av deres produkter som løser mitt behov og fik svar at alle deres røykvarslere
×
×
 • Create New...