Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Thomza

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Fibaro Home Center
    Futurehome

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Thomza sine prestasjoner

Smartplugger

Smartplugger (4/16)

  • Første innlegg
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Liten notis når det er diskusjon rundt tibber; ikke glem prisgarantien på elbillading da: garantert 20% billigere lading. Joda, mye kan styres selv etter rimeligere timer på døgnet, men hos meg utgjør dette ca 60 kr ut fra gjennomsnittspris på 0,85øre/kWh og 350kWh, har også to elbiler så hos meg dobles denne summen. Jeg har ikke fått med meg andre som tilbyr dette.
  2. Tilbake til trådens spørsmål: Jeg bruker selv Heatit z-relay. 2 temperaturinnganger, vannlekkasjeinngang dekker veldig godt behovet på VVB. Temperatursensor kan være gulvsensor, noen av disse er så små/smale at de får plass inni følerlommen sammen med original temperaturføler. Funker ikke det får du oftest veldig god avlesning ved å presse en temperatursensor innimellom tanken og isolasjonen.
  3. Det har jeg også regnet litt på, regnestykket her er litt enklere i den grad at det er så ekstreme forskjeller at man i utgangspunktet kan si at hybriden "alltid" er smart å lade, uavhengig av døgnvariasjon. De fleste er ikke helt klar over denne kostnadsforskjellen 😅 Veldig enkelt sagt; Eneste gangen det er smart å utsette lading på hybriden er når du vet helt sikkert at du ikke trenger å bruke den resten av døgnet. Slik er det selv med høye strømpriser og lave drivstoffpriser.
  4. Jeg er veldig enig med deg stigvi, vi har ingen kontroll på strømprisen, og den har jo dager hvor det er lite variasjoner i pris også. Men ofte er det litt variasjon, og da ser jeg at jeg drar nytte av det, spesielt hvis jeg lar nesten tom elbil lade på full fart de billigste timene, da henter den 7,2kW, men tar jo likevel 10+ timer. Har jeg 50% batteri bruker den rundt 5 timer. I tillegg har jeg hybridbil som lader på 3,3kW, og varmtvannsbereder på 3kW som lades på billigste timer, den bruker 4-5timer stort sett. Dette ladebehovet vil jo, om jeg struper ned til 5kW-trinnet, strekkes ut mye i tid, og i mange tilfeller gå ut i dyrere timer. De siste månedene har det iallefall vært så stor døgnvariasjon at det har vært lønnsomt, men man vet jo ikke hva som skjer resten av måneden. Jeg regnet på det for å få en pekepinn på hvordan tallene kan se ut, og jeg synes det er litt interessant at man ikke slavisk bør ofre masse for å slite seg ned under 5kW grensa. Bare så det er klart; dette er ingen kritikk av ditt arbeid med PID-regulatoren stigvi, det følger jeg med stor interesse 😊👍
  5. Jeg gjorde noen enkle beregninger på dette, og kun basert på billaderne hjemme siden de er enkle å skille ut forbruk på, og veldig enkle å styre mot billige timer. Hvis man også klarer å styre inn varmekilder og varmtvannsbereder på de billige timene er det enda mer å hente. Jeg er kunde i Norgesnett sin region, og her er det ca. 180kr forskjell på 5kW og 10kW, en skulle jo derfor tenke at gevinsten ligger i å holde seg mest mulig under 5kWh. Hos meg ser det derimot ut til at jeg sparer ca. 150kr/mnd selv om jeg slipper løs laderne opp mot det dyrere 10kWh trinnet, fordi jeg da klarer å hente ut mer energi fra nettet på billigere timer.
  6. Denne er direkte relatert til en breaking change hos apexcharts; "extend_to_end:" er erstattet med "extend_to:". Jeg tror kanskje ikke det er individuelle konfigurasjonsfeil, for denne feilen har nylig dukket opp hos ganske mange som har hatt det rullende i lang tid uten endring, tror det dukket opp med 2022.04 versjonen. Restart av HA løser det for noen dager, så dukker feilen dessverre opp igjen.
  7. Hei! Jeg bruker Tibber, appen som erstatter strømselskapet og gjør strømregningen lavere med teknologi. Blir du også kunde, får vi begge 500 kr å handle smarte dingser for: https://invite.tibber.com/22c0dcea
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.