Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Automo

Medlemmer
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Automo

  1. Jeg tenkte å selge HS3/HS4-lisensen min. Følger da plugin’ene jeg har betalt for (automatisk) med også?
  2. Fant du noensinne ut av dette, eller gav du opp? Har akkurat samme problemet med mine to 2-polete zerodim’s. Ganske irriterende når jeg nå prøver å bruke off-statusen til å slå av et annet lys…
  3. Takk for svar. Spørs om jeg ikke bare får gå for dobbelt zigbee-mesh da. Forresten, kom på en mulighet til: Hvis jeg kjører alt via deCONZ, vil det fortsatt være mulig å styre lysene på barnerommene med Philips Hue appen via bluetooth? Og vil HS få oppdatert status hvis noe overstyres på denne måten? Andre ulemper med en slik løsning?
  4. Fant en app som heter Hue Essentials som tilsynelatende skal kunne styre Hue lys via deCONZ, men den har bare to stjerner i app store. Noen som bruker denne og er fornøyd?
  5. Ingen innspill på noen av disse? Hvis jeg har lagt innlegget i feil underforum er det bare å flytte det.
  6. Har kun brukt z-wave hittil, men skal nå utvide med noen Philips Hue pærer og ledstrips. Men sliter med å bestemme meg for om jeg skal bruke Philips Hue eller Conbee/deCONZ som interface. Har søkt og lest en del, men sitter igjen med noen spørsmål som jeg ikke finner svar på, eller som jeg kun finner litt eldre svar på. - Hvis man går for deCONZ, kan man fortsatt bruke Philips Hue appen? Barna har nemlig lyst å kunne styre farger på rommene sine selv, mens i resten av huset skal ting gå mest på automatikk. - Leser litt forskjellig erfaringer med IKEA Trådfri og Philips Hue, men mange av trådene er gamle. Hva er gjeldende status ang kompatibilitet? Får jeg inn alt fra IKEA via Philips Hue eller er det begrensninger? Har bl.a. tenkt å kjøpe noen Trådfri rullegardiner. - Hvis jeg begynner med Philips Hue, men senere trenger deCONZ for noe annet likevel - er det noen ulemper med å kjøre to zigbee mesh parallelt? Skjønner at jeg må ha nok devicer i begge nettene for at dekningen skal bli god, men er det risiko for at de kan forstyrre hverandre? - Har lest en del tråder om stabilitetsproblemer/bugs med deCONZ, er det fortsatt tilfelle eller er det blitt modent nå? - Har lest at hvis man skal bruke Philips Hue bevegelsessensor til å styre z-wave devicer kan det bli en forsinkelse fordi Philips Hue mangler noe som kalles webhooks. Er dette fortsatt tilfelle? Setter pris på alle svar!
  7. Skal få installert en z-dim i en trapp hvor det i dag er en standard endevender. Men skjønner ikke helt symbolet for den andre bryteren i koblingsskjemaet: kan jeg bruke den endevender-bryteren som står der i dag (med bare en av lederne koblet opp mot S)?
  8. Altså en 2+1 bryter? Får man plass til det i en standard boks eller må man fore den ut da? Selv om den brukes som en switch (ren av/på)? Stemmer. Sent from my iPhone using Tapatalk
  9. Finner en god del innlegg om temaet, men klarer ikke å bli helt sikker på følgende: Jeg har tre 12V lys over speilet på badet, med integrert trafo og stikkontakt som en del av armaturen. Kan ikke finne et såkalt SELV symbol som er nevnt i flere tråder. Kan noen bekrefte om jeg kan bruke en vanlig Fibaro-dimmer bak en en-polet bryter for å styre dette lyset?
  10. Vet ikke om du fant ut av dette, men jeg har lenge hatt samme problemet, men fant til slutt ut at jeg hadde definert hjemme-nettverket som public i W10 og var derfor forhindret fra å «oppdage» andre enheter. Det løste seg når jeg endret det til private.
  11. Det så ut til å løse det ja, vet ikke helt hva jeg har gjort for å få to stk. Takk for hjelpen!
  12. Det hjalp ikke dessverre. Har forresten følgende RFXCOM devices, er det normalt? Ser ut som det er den øverste som skaper problemer.
  13. Jeg får følgende feilmelding i loggen ca en gang i minuttet: des-10 23:08:53 RFXCOM Error: 40 (CheckTransmitters) error :Error while connecting transmitter on COM3 , des-10 23:08:53 RFXCOM 40 (Close) RS232Port status is not open Men de tilkoblede 433Mhz-bryterne virker som de skal når jeg skrur dem av og på. Og ingen feil på COM3 i device manager. Noen som vet hva som er feil?
  14. Jeg har en Proove EWR1003 on/off switch som jeg har brukt med en Tellstick som jeg nå prøver å få inn i HomeSeer. Men klarer ikke å finne ut hvilken protokoll den bruker. Noen som vet?
  15. Ja, det er ikke så dumt. Altså at dimmeren er koblet opp som om det var to brytere der, bare at det ikke ligger noe event bak knapp 2? Med andre ord slik at man ikke trenger elektriker når man bytter fra en til to vippebrytere?
  16. Den er god, takk for svar. Vil dere si det er fornuftig å montere dobbeltbrytere foran alle fibaro-dimmerne, eller bare der jeg har et konkret behov for å trigge andre events?
  17. Jeg har huset fullt av vanlige enkle elko-brytere og har planer om å installere en del Fibaro dimmer 2. Jeg har forstått det slik at med denne dimmeren kan man ha to brytere, en som slår lyset av og på som vanlig, og en som kan trigge en eller annen passende event. Riktig forstått? Spørsmålet er hva jeg må gjøre for å gå fra enkel til dobbel bryter. Har fjernet et av bryterdekslene og ser at det er to «vippedingser» bak, hvor den ene har et markert knepp når man slår av og på, mens den andre er helt løs og bare følger med bevegelsen til den andre uten noen funksjon. Hva trenger jeg for å gå fra enkelt til dobbelt bryter? Må jeg bytte hele bryteren eller kan jeg bruke det jeg har med noen tilleggsdeler? Skikkelig noob spørsmål her altså...
  18. Automo

    Bygge videre på nexa.

    Jeg er nybegynner selv, så ta alt jeg sier med en klype salt, men hvis det er fjernstyring av huset via app du ønsker så fungerer Telldus utmerket til dette. Jeg har selv hatt det en stund både hjemme og på hytten og det har vært en enkel og pålitelig løsning. Telldus har også en tellstick som støtter både 433Mhz og zwave. Denne løsningen har flere fordeler som billige komponenter og superenkel installasjon. Kjempelett å stille inn f.eks. Julelys som slår seg på når solen går ned direkte i appen. Når det er sagt har jeg selv akkurat bestemt meg for å gå over til HomeSeer. Hovedgrunnen til det er at jeg har tenkt å utvide med stadig mer z-wave, så da trengte jeg uansett en ny kontrollenhet. Dessuten har jeg lyst til å integrere mer enn bare lys og varme etterhvert. Og ikke minst har jeg planer om å gå over fra fjernstyring til automatisering og da har jeg forstått det som at Telldus etterhvert kan bli litt begrensende. Men dette har så langt vært en temmelig bratt lærekurve med mye å sette seg inn i, så det kommer mye an på hvor motivert du er til «nerding». Så fra en nybegynner til en annen - dette er mine «erfaringer» så langt.
  19. Bare så jeg er sikker på at jeg forstår det riktig; denne z-wave assosiasjonen er en fullgod «seriekobling»? I så fall virker denne røykvarsleren som en av de få som ikke har noen av de vanlige begrensningene. Den støtter: - Seriekobling uavhengig av hub (i motsetning til Fibaro?) - Ingen begrensning på antall enheter (i motsetning til Popp?) - Mulighet for integrasjon i smarthjem (i motsetning til Nest med stengt API) - Varsling av hvilken røykvarsler som trigget først (i motsetning til KD101 / Nexa) - Batteri drift hvis man ønsker det (i motsetning til Fireangel) Ulempen er selvfølgelig en stiv pris...
  20. Spurte Futurehome om dette og fikk følgende svar:
  21. Har sett en del tråder på dette temaet som «konkluderer» med at RFXtrx433(XL) er den beste for å inkludere 433MHz-brytere i HS, men de fleste av disse trådene er ganske gamle. Er det noe nytt her, eller er RFX-kontrolleren fortsatt den klart beste løsningen? Jeg har lest at en av de største ulempene med tellstick er at man må gå via skyen for å kommunisere med enhetene, noe som medfører forsinkelse og økt risiko for nedetid. Er dette fortsatt tilfelle eller finnes det noen lokale muligheter nå? Grunnen til at jeg spør er selvfølgelig at jeg allerede sitter med en tellstick, og lurer på om jeg bør/må ut med en drøy tusenlapp for en RFX-kontroller...
  22. Ok, det høres jo ikke avskrekkende ut. Interessant! Hvilken versjon/lisens bruker du?
  23. Jeg mener video, men i et begrenset omfang. Har ikke tenkt ut detaljene enda, men ser for meg et eller flere kameraer hvor man manuelt kan sjekke en live-feed, men som også lagrer en snutt på noen minutter basert på definerte hendelser. Det kan være røykvarsler, feil kode tastet på smartlås eller andre ting. Ser da for meg at denne snutten bare blir lagret i en definert periode til man har fått sett på den og at man så sletter. En annen mulighet er selvfølgelig en kontinuerlig lagring av en gitt periode som så overskrives automatisk. Fordelen med det er jo at man kan få sett forløpet til hendelsen også. For alt jeg vet finnes det kanskje ferdige løsninger/tjenester for slikt som man lett kan plugge inn i HS? Uansett, tror jeg går for denne maskinen, så får jeg heller utvide lagringskapasitetet etter hvert..
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.