Gå til innhold
 • Bli medlem

Asterix

Medlemmer
 • Innholdsteller

  110
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Asterix vant dagen sist Mars 5 2017

Asterix hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

15 Good

Om Asterix

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer
  Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jo, ulempen er strømforsyning. Ingenting i 230VAC?
 2. kanskje du @Moskus har noen ideer på alternativer? ?
 3. Hei, Har brukt HAC01 (https://products.z-wavealliance.org/products/694) med denne scenario: "connect this module to any traditional wire sensor which has NC/NO manual switch input output, and this will easily convert those wire sensors into wireless Z-wave sensors." Det har stortsett fungert bra, men i det siste har jeg fått et problem med en av devicene. Problemet er at det har blitt umulig å finne devicen for salg... Kjenner dere et alternartiv? Min 'use case' er ganske trivielt; jeg vil utnytte en eksisterende wired dry contact (NO/NC). når den er lukket, ønsker jeg å sende info at den er lukket via Zwave, så jeg kan utnytte og bruke den informasjon for å vise feks status av kontakten (lukket eller åpent). Zwave dingsen skal helst har power input 230VAC (ikke batteri) slik at den er på hele tiden. Hadde satt stor pris på tips om lignende produkter!
 4. Hei! Jeg har noen Everspring HAC01 enheter som jeg bruker for å konvertere dry-contact (alarm signal - høy nivå) til Z-Wave. En av de fungerer ikke som forventet (feil med 2 veis kommunikasjon). Ser at HAC01 har blitt vanskeligere å få tak i, så tenker at jeg kunne erstatte med noe annet, som må ha tilsvarende spesifikasjoner: 230V power, dry contact input. Den gir meg status på kontakten. Lurer på om jeg kan oppnå det samme med feks en Qubino flush 1 relay (selv om jeg egentlig ikke trenger relay funksjon!)? Noen som har råd / anbefalinger for min use-case? Takker ?
 5. Har noen få RTS, men de fleste er Somfy IO (2 veis protokoll). Den er mye bedre , pga retur av informasjon, og mulighet til å sende ordrer som feks "open screen 37%". Men er et lukket protokoll. Da blir Somfy IFTTT (og eventuelt Tahoma Api) veldig praktisk :-)
 6. Problemet er at det du foreslår fungerer ikke for Somfy IO protokoll. Jeg har de fleste Screens hjemme som bruker IO fra Somfy. Noen har Velux (IO også). Da blir ifttt (eller Tahoma Api) av stor nyte ? !
 7. Jeg har fått denne eposten fra Somfy nylig. Du kan også åpne IFTTT app å søke etter Somfy/Tahoma :-). " Med IFTTT blir TaHoma kompatibel (4 desember) med mange andre produkter og tjenester som er knyttet til IFTTT. Bla til ifttt.com eller last ned "IFTTT app" og registrer deg. Du kan se etter eksisterende "Applets" (smarte programmer) som Somfy foreslår, eller applets laget av brukere, eller lag din egen! Din fantasi setter grensen. "Alexa, start, jeg kommer hjem". Og ditt hjem ønsker deg velkommen: lysene lyser, persienner og persienner løper opp og favorittmusikken din spiller. Med Alexa kan du kontrollere dine TaHoma scenarier med stemmen. Bare spør, og Amazon Alexa vil ta vare på det for deg. Kompatibilitet på grunn av tilgjengeligheten av Alexa-service i hvert land. Først ute er Storbritannia og Tyskland. Vennlig hilsenSmart Home teamet"
 8. Det kommer nå støtte for iftt tidlig desember ?
 9. Her kommer flere detaljer; det er 2 like installasjoner. Styringsskap med 2 alarmer hvert. 1 for overstrøm, 1 for høyt nivå. Med hjelp av hjelperelé, og 4 st. HAC01 fra Everspring (sender 1 veis, 240V), får jeg alarmsignaler på Homeseer via Z-Wave. Jeg slipper å tenke på batterier og senderen er alltid på. HAC01 er installert i kabelkanal under styringsskap, noe som har flere fordeler: det er ikke synlig, trengte ikke ekstra komponenter, og plast hindrer ikke trådløs signal! HAC01 utvider Z-Wave nettverket. I tillegg har jeg lagt 4 virtuelle devices i Homeseer. Grunnen til det, er at jeg får overstrøm signal kanskje i 1 sek. når pumpene starter. Jeg har lagt et enkelt script som sender SMS (tilgjengelig på dette forumet) når den virtuelle device har vært på i mer enn 10 sekunder, for å unngå falske alarmer. På et tidligere tidspunkt, og uten virtuelle devicer, klarte jeg å sende til meg selv mange SMS! ?... Nå fungerer dette perfekt, og jeg har allerede fått gevinst av installasjonen etter kort tid (luft i pumpen som gjorde at den fikk ikke pumpe ut kloakken...). Gitt timepris som Xylem bruker, er jeg veldig glad når jeg ikke trenger deres tjenester...!
 10. Skal poste flere detaljer så snart jeg er tilbake fra påskeferie ?
 11. Det var flottør fra før, og et kontrollskap ute av syn... Alt var tenkt for å ikke få beskjed i tilfelle noe var galt ?
 12. Nå har jeg fått, i flere anledninger, nyte av min alarm installasjon som overvåker pumpestasjon hjemme (drens, kloakk). Det har vært en del problemer med den ene pumpe, og det å få reagere i tide når det oppdages høy nivå i kloakk er virkelig et must. Er veldig takknemlig for å ha først oppdaget muligheter med å finne forumet hjemmeautomasjon, tilfeldigvis vedå Googlet litt ett år siden... På det tidspunktet ville leverandøren av pumpeutstyr selge meg en installasjon for å sende sms ved utløst alarm, for ca 10000kr...!
 13. Asterix

  Somfy

  Fordel med IO motor og Tahoma, er at du får åpne screens med høy presisjon, med eksakt posisjon. Så har Tahoma bra funksjonalitet, og ikke minst, ingen problemer med det i 6 år. Bare så dumt de ikke har noen API for IO/Tahoma. Da hadde jeg lagt styring fra Homeseer :-(
 14. Finnes det en link til artikkelen, for oss som ikke har papir versjon?
 15. @psv021 definerer du bare en range 77 - 253? Jeg ser at selv med det får jeg fortsatt den samme feilmelding 'index outside bounds...'. ?
×
×
 • Opprett ny...