Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

ChrisD

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av ChrisD

  1. "Har ellers litt huielamper i leiligheten. Så noe som er kompatibelt med de er en bonus" Ikke for å være vanskelig, men namron går inn i hue hubben og man kan assosiere de med andre lys fra hue. Så jeg ser det som spesifikt at han synes det er en bonus at det funker med hue
  2. ChrisD

    En plass må man begynne

    Her er det noen som deler en del erfaring og logging av oppførsel til stikken. Forklarer også godt hvorfor den ikke funker på pi4. Slik jeg forstår det så drar aeotec stikken ujevnt med strøm under oppstart, +5V og dropper til 4.V etter 20ms. - https://github.com/raspberrypi/linux/issues/3027 Kan bekrefte at denne her hubben også fungerer knirkefritt - https://www.jula.no/catalog/hjem-og-husholdning/hjemmeelektronikk/datatilbehor/usb-hubber/usb-hub-929201/
  3. ChrisD

    En plass må man begynne

    Ser mange her nevner at aeotec sin zwave stikke ikke fungerer på rpi4. Dette er feil, da en enkel workaround er å plugge en usb hub til 50kr i pi'en og aeotec'en i hubben. Kjører selv dette oppsettet med homeassistant og det funker fjell.
  4. Jeg skal si meg helt enig i den påstanden. Har selv bestilt en god del fibaro walli dimmere for å teste på kjellerprosjektet her. Er jeg fornøyd går alt av elko plus rammer på finn.no ? Men, for Guds skyld, jeg skal ikke si at jeg er misfornøyd med namron zigbee dimmerene. Den gjør jobben på en utmerket måte. Jeg har nok bare fått opp øynene for z-wave plus ?
  5. Tenkte siden han har en del hue lamper fra før, og sikkert nok kun bruker hue appen akkurat nå. Da er det ganske gunstig å gå for zigbee, så man slipper en ny kontroller med en gang ?
  6. Namron sin zigbee dimmer kan kobles rett inn i hue-appen om du ønsker det. Kjører den selv i home-assistant med deconz. Sklir rett inn i elko plus ramme, og WAF forholder seg på rett plass. Edit: link til dimmeren https://www.elektroimportoren.no/led-dimmer-zigbee-200w/1402755/Product.html?Event=livesearch
  7. Her kommer min: Hei! Jeg bruker Tibber, appen som erstatter strømselskapet og gjør strømregningen lavere med teknologi. Blir du også kunde, får vi begge 500 kr å handle smarte dingser for: https://invite.tibber.com/b83bf824
  8. Fått installert zigbee led dimmer 200w fra Namron nå - fungerer ypperlig! Passer også nesten rett inn i elko pluss deksel, måtte bare gjøre små modifikasjoner. Koblet den inn i Philips hue appen. Dette blir dog endret når jeg får hass.io på føttene.
  9. https://www.elektroimportoren.no/led-dimmer-zigbee-200w/1402755/Product.html?Path=2000000&Event=pathlist https://www.elektroimportoren.no/led-dimmer-z-wave-200w/1402756/Product.html?Path=002000000&Event=pathlist Tror det var disse!
  10. Kjører selv pærer fra tradfri/hue alle punkter hvor det er sokkeltilkobling. Dette funker helt fint da de fra før er hverken styrt av dimmer eller bryter på vegg. Men som poengtert tidligere, det er uaktuelt for meg å bytte ut warmdim ledspottene. Var innom elektroimportøren nå, og de kunne fortelle at de har fått produsert en egen dimmer som går på zigbee (kommer inn til butikk neste onsdag) Disse passer i elko pluss rammer og ser faktisk helt ok ut. Bestiller en av de og tester hvordan denne vil fungere - kanskje det løser mine «problemer» Bare 1 pol så langt, så må finne en annen løsning på dimmeren på badet!
  11. Hehe, da er jeg mer med noen som har testet produkter som https://iotty.com/iotty-smart-switch/tech-specs/ eller lignende? Ser det faktisk finnes noe som kan kobles over wifi og ser litt «futuristisk» ut. Estetikken er viktig for meg, da jeg ikke vil nedgradere med utseendemessig fra elko pluss. Det går igjen til absolutt alt i huset bortsett fra unidimmen (men den passer i en elko pluss ramme) Fra stikkontakter til Ethernet/coax.
  12. https://www.elektroimportoren.no/unidim-duo-2x100w-faseavsnitt/1405908/Product.html?Event=livesearch
  13. Kjører også en unidim dimmer som styrer spottene på spisestue og kjøkken. Av praktiske årsaker lar det seg ikke gjøre å sette inn 2 dimmere som kan kjøre hvert sitt rom, så måtte ha en unidim! Noen som vet om det finnes en slik løsning for en wifi dimmer? Ser det amerikanske markedet har et hav av muligheter her, men alt jeg finner som kan passe i en elko/schneider boks er kinavarer jeg ikke kommer til å få installert uansett. Ser det er dårlig med CE merking også! Ser disse : https://iotty.com/iotty-smart-switch/tech-specs/ er inne på noe, men fortsatt ikke mulighet til å dimme manuelt!
  14. Gode argumenter. Jeg har et hav av warmdim LED spotter, og er strålende fornøyd med de. Uaktuelt å bytte de ut til GU spotter! Et snev av håp om at det var mulig å koble bak elko sine hadde jeg fordi de er ganske «smarte» i utgangspunktet. Oppdaterer jo firmware med sd-kort på de, og den er jo elektronisk styrt, ikke «mekanisk»? Uansett så drar jeg å skaffer meg en Heatit Z-Dim etterpå for å teste. :)
  15. Hei. Ganske fersk i dette gamet, så fyrer løs et lite rookie spørsmål. Er det mulig å gjøre Elko Plus DIMMER 315GLE PH smart? Har disse i hele huset, bortsett fra badet hvor en Elko 316 GLED Plus dimmer PH står. Vil det funke å koble en Fibaro Dimmer 2 eller lignende produkter bak for å inkludere disse i smartsystemet? Alle dimmere har blå lysring som aktiveres når dimmeren er avslått. Dette, og muligheten til å opererere dimmeren manuelt er noe vi ønsker å ha muligheten til i tillegg. Å bytte ut 12 dimmere til den nye Elko trådløse kan være en løsning, men kjipt å bla opp 20 000 til på dimmere
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.