Gå til innhold
 • Bli medlem

Kardemomme

Medlemmer
 • Innholdsteller

  5
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant

Kardemomme's Achievements

Nybegynner

Nybegynner (1/3)

4

Nettsamfunnsomdømme

 1. Hmm. Kanskje en god løsning det Dette viste jeg ikke. Det hjelper jo at en kan lage eget program så en får en DIY følelse av det Takk for tipset
 2. Jeg leker med tanken på om jeg kan styre noen lys (lysrør 1x 30W eller 2x15W) ved hjelp av en ESP 8266 og ett rele. Jeg er klar over at jeg kan bytte ut disse gamle lysrørene med nyere led versjoner, og da få noe som er mer IOT tilrettelagt. Men det er jo ikke noe gøy. Så jeg håpet å kunne gjøre det som et DIY prosjekt. Jeg har begynt å kikke på deler og oppsett. Det er ikke noen naturlig plass i nærheten hvor jeg kan sette inn en usb lader og trekke ut strøm til ESP'en. Jeg planlegger derfor å lage et kort med strømforsyning. Det er ganske god plass inne i lysarmaturen, så tenkte å plassere alt der. ESP'en jeg har, kan kun gå på 3.3V. Men har ikke funnet noe godt oppsett med strømforsyning og reler på kun 3,3V. Jeg har derfor gått for 230VAC -> 5VDC -> 3,3VDC. Jeg er naturligvis litt skeptisk til kvaliteten på noen utenlanske billige butikker, så tenkte å kjøpe en AC/DC transformer som garanter ikke er noe billig kopi. Tenker da på en slik kanskje: RAC03-05SK - AC/DC Converter 3W 5V 600mA PC Pins, Recom fra Elfa Distrelec. Videre så skjønner jeg at det ikke alltid er like greit å bruke rele til lysrør, så tenkte å bruke noe kvalitet der også: AQG22105 - Solid State Relay AQG, SPST-NO, 2A, 264V, THT, Panasonic også fra Elfa Distrelec (men håper å kanskje finne noe litt rimeligere en dette). (Denne har null svisjing og snubber) Det elektriske skjemaet slik det ser ut foreløbig: PDF utgaven:Power relay.pdf Har også lagd et utkast til PCB'en. Det er ganske sikkert at det ikke vil bli seende slik ut til slutt, så dette er mer for å se hvor mye plass jeg trenger. (Tanken jeg her lekt meg litt med, er at jeg skulle kunne kutte kortet i to, for å trekke ut ESP'en om wifi signalet ble dårlig inne i lys armaturen) Om dette eventuelt blir lagd, så blir jeg å lage en 3D printet boks som kortet blir stående i. Tenker også å kjøre det utendørs en finværsdag på høy last, for å forsikre meg om at det ikke blir noe varmgang i noen av komponentene. Toppen av kortet: Og en liten 3D rendring: Om noen har noen synspunkter på et slikt prosjekt så vil jeg gjerne høre det Og om noen har erfaring med disse komponentene, eller anbefaler andre, så vil jeg gjerne høre det også. Edit: Lagt til noe mer forklaring.
 3. Der fikk jeg jo svar på det meste Ja, jeg mente selvfølgelig spenningsovervåkeren U3 (TPS3808). Har tydeligvis ikke klart å finne databladet som refererte til de spenningene. Jeg fant bare 3.0V som minste spenning (Men da kikket jeg kun på ESP-12F'en som jeg har installert). Jeg vet nå hvordan dere kom frem til den verdien, så jeg er fornøyd. Jeg tror også at jeg skjønner hvorfor jeg hadde et lite avvik på min beregning. Du har satt "Vsense" til 0.405 V. Selv så har jeg satt den til synkende på 0.400 og stigende på 0.406 ihht til denne: Igjen så vil jeg presisere at dette er flisespikeri og greia er det at jeg går igjennom dette for egentrening. Og så litt selvskryt: Jeg har klart å få mitt eget kort til å fungere. Legger ved et bilde da det ofte er gøy: Dette er selvfølgelig en "piratkopi" av kortet til ArnieO. Så tusen takk for hjelpen til deg og til de som har lagd softwaren. Og jeg må også si at den lodding var et h@#.... Aldri sett så små komponenter før 😁 Men definitivt lært mye nytt ved å prøve dette selv.
 4. Jeg driver å kikker på kretsen og prøver å forstå og lære meg litt om elektronikken i samme slengen. Så i den forbindelsen så har jeg et spørsmål om spennings regulator kretsen som blir brukt i dette prosjektet. Det blir satt en verdi på 2.6V, som "deaktiverer" ESP'en. Hvorfor er denne verdien valg? I henhold til databladet til ESP-12F som jeg har lest, skal den ha mellom 3.0 og 3.6V. Så hvorfor ikke ha en cut-off på fallende verdi rundt 3.0 - 2.9V? Er dette basert på erfaringer eller testing. Eller er det bare sånn ca verdi som høres fornuftig ut på grunn av generell kompetanse du/dere har? Eller faller verdien på under 3V så ofte, at det ikke er praktisk mulig? Videre så har jeg prøvd å regne meg frem til verdiene for egen trenings skyld. Databladet som det blir linket til har denne kretsen: Jeg tolker det hit hen at motstand "Rp" tilsvarer motstand "R1" på rev 1.0 av kortet. Jeg får et bitte lite avvik på mine beregninger på cut-off'en. Det står 2.62V i flytskjema-et, mens min kalkulerte verdi er 3.20V og 2.59V. (Dette betyr jo ingenting, men jeg spør mest for å finne ut av om jeg klarte å sette opp regnearket mitt riktig) "Rp" i databladet er satt til 100K. Mens "R1" på kortet er 10K. Om jeg endrer "R1" til 100k, så stemmer beregningen mine bedre med det som står i flytskjema-et. Om jeg har regnet riktig, har det blitt brukt feil verdi på "R1"? Eller er dette et bevist valg for å få færre forskjellige motstandere? Mange spørsmål dette her. Uansett så er det gøy å følge med utviklingen på kortet.
 5. Wow! Detter er jo superproft. Håper virkelig du får tid til å lage et par kort som du kan selge. For jeg helt klart interessert. Hadde jeg hatt et hobby rom eller verksted, eller verktøy (loddebolt og slikt) så kunne det ha vært gøy å prøvd å lage det selv. Men for nå så nøyer jeg meg med å følge med i denne tråden og se hvordan prosjektet ditt utvikler seg. Lykke til.
×
×
 • Opprett ny...