Gå til innhold
  • Bli medlem

Olex

Medlemmer
  • Innholdsteller

    85
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Olex vant dagen sist 25. januar

Olex hadde mest likt innhold!

Hjemmeautomasjon

  • System
    HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Olex's Achievements

Medlem

Medlem (2/3)

19

Nettsamfunnsomdømme

  1. Prøvde meg på å endre tidspunkt på kjøring av script til klokka 05:58 i dag, men fikk da følgende: VVB tanken skulle da slåes på klokka 05:00 men det blir vanskelig i ettertid... Hvordan unngå slike hendelser? Takk.
  2. Sikkert eit dumt spørsmål for racere på VB... Tester dette scriptet og kjører det klokka 06:00 hver morgen, "Dim hours As Double (antall timer som sammenhengende skal ha lavest snittpris) er satt til 2,5 timer som standard i scriptet. De fleste ganger når dette blir kjørt klokka 06:00, blir resultatet at billigste 2,5 deltimer starter klokka 06:00 og da skjer det ingenting, VVB blir ikkje slått på. Kjørte scriptet på nytt i dag klokka 07:55 og da blir resultatet at VVB starter klokka 15:29. Noe jeg gjør feil? Når ein ser på dagens strømpris, virker det logisk at "billigste 2,5 deltimer" blir satt til 06:00. Jeg kunne ha kjørt scriptet klokka 07:00 (eller satt "billigste deltimer" høyere enn 2,5) og starttidspunktet på VVB ville nok ha blitt dyttet over kneika på strømprisen rundt 10:00 og over til ettermiddagen. Men det skal vel ikke være slik at VVB ikkje skal starte opp når starttidspunkt er det samme som tidspunkt for kjøring av script?
  3. Det er noe "rusk" i maskineriet her. Denne får eg opp støtt og stadig, noe galt med serveren/systemet til Tibber?
  4. Ser ut som å virke igjen nå. Ser at samme feilen finnes igjen i loggen de siste dagene, 31.mars og 3.april. 3.april varte feilen frå rundt 13:00 til 19:00.
  5. Andre med feil på Tibberseer? Ingen oppdatering siden 16:00 i ettermiddag. HS 4.2.8 Feilmelding:
  6. Har ett problem med visning av trykk med denne. Yr rapporterer nå 1019 hPa. Netatmo viser 1016mbar i app (iPhone) og WebUI. UltraNetamo viser 1010 mb Har spurt på forumet til HS, men ingen respons frå utvikler. Har noen denne plugin installert og kan sjekke? Takk.
  7. Olex

    Aeotec multisensor 7

    Prøv nå, ser ut som det var feil på linken...
  8. Olex

    Aeotec multisensor 7

    Ny FW, 1.3.2, for de som trenger temperatur offset med parameter 201 ved USB strøm: https://help.aeotec.com/support/solutions/articles/6000255731-update-multisensor-7-v1-03
  9. Olex

    Aeotec multisensor 7

    Da har jeg fått testet ut siste FW for MS7. Ser ut som at detektering av bevegelse og temperatur threshold fungerer som det skal nå. Men, noe ser ut til å skurre på kompensasjon av temperatur. Jeg observerte at med gammel FW, var temperaturen nesten riktig når den ble kjørt på batteri, men viste rundt 2 grader for mye på USB strøm. Dette skulle fikses i ny FW, og det jeg da ser på mine to MS7 er dette: Kjørt på batteri viser den 0,3 grader for lite. Bruker da parameter 201 (temperatur offset) og setter den til 3, og temperaturen viser da riktig mot referanse som er Testo 608-H2 (0,5 graders nøyaktighet). Kjørt på USB strøm, viser min 0,5 grader for lite. Setter da parameter 201 til 5 og det skulle da vise riktig. Men det skjer ikke, det synes som at parameter 201 ikke har noe som helst effekt på temperaturvisningen. På min kan jeg sette P201 til hva som helst, for eksempel 20 (2 graders offset) og temperaturen på MS7 skulle da vise 2 grader for mye, men den endrer seg ikke i det hele tatt. Er det andre som opplever at parameter 201 ikke har noen effekt på temperaturvisningen når den blir kjørt på USB strøm? Edit: ingen grunn til å teste for andre, Aeotec har nettopp bekreftet mine mistanker: " I just got a chance to test Parameter 201 and noticed that it isn't working while its on USB power as well. The tweak they performed may have broken it on USB power which i didn't account for. I'll follow up with our engineering team to see if we can get a quick fix for this"
  10. Olex

    Aeotec multisensor 7

    Beklager, så ikkje den før nå. Nei, eg prøvde ikkje andre verdier som eksempelvis 0,3 eller 0,4. Men, gode (håper jeg) nyheter for de som har MS7, Aeotech har lansert ny FW som skal løse problemene. Changelogs V1.03 Resolves Threshold reporting calculations When re-powered, all values and sensor statuses are updated Resolves freeze issue on motion sensor Accounts for temperature increase on USB power to ensure accuracy when plugged in on USB power. Jeg opplevde ikkje problemer med detektering av bevegelse på mine. Men eg opplevde problemer med at den viste feil temperatur på USB strøm (temp økning fra powertrinnet?), det skal og nå være løst. Har ikke fått testet denne sjøl, tar det i kveld. https://help.aeotec.com/support/solutions/articles/6000255731-update-multisensor-7-v1-03
  11. Med MS6 kan det være greit og sjekke om den har siste FW, for tiden 1.15. Versjon 1.14 reduserte forsinkelsen ved detektering av bevegelse. OBS: har du FW 1.08 skal du IKKJE oppgradere til 1.09 eller senere! https://help.aeotec.com/support/solutions/folders/6000149641/page/2?url_locale= MS7: denne kan foreløpig IKKE anbefales hvis en skal sette egne terskelverdier på temperatur, og muligens fukt/lysnivå. Detektering av bevegelse synes å virke som det skal. Se her: https://www.hjemmeautomasjon.no/forums/topic/9628-aeotec-multisensor-7/#comment-97432
  12. Olex

    Aeotec multisensor 7

    En liten oppdatering… Har hatt en dialog med Aeotec siden slutten av november 21 for å løse problemene med MS7. Den tredje FW versjonen løste heller ikke problemet. Aeotec kunne ikke forstå dette, dette virket hos dem når de testet med en terskelverdi på 0,1 grader. Og det virket hos meg og, men med en terskelverdi på 0,5 grader fikk jeg ikke til å virke. Da Aeotec etter hvert testet med å sette terskelen til 0,5 grader, måtte de erkjenne at jeg hadde rett. I følge Aeotec virker MS7 kun ved lave terskelverdier men ikke nå de blir satt høyt, hvor grensen går vet jeg ikke. Har ventet i 14 dager på den fjerde FW versjonen med ikke sikkert at de får den ut før en eller annen lang kinesisk ferie som står for tur… Konklusjon: MS7 kan fremdeles ikke anbefales hvis en skal sette egne terskelverdier på temperatur, og muligens fukt/lysnivå. Detektering av bevegelse synes å virke som det skal.
  13. Olex

    Aeotec multisensor 7

    Når den rapporterer kun ved standard rapportering, hos meg en time, kan den ikkje brukes til varmestyring/termostat, temperaturen kan endre seg mye på den tiden. Nå er det riktig nok mulig å endre tiden for standard rapportering, men da vil den sende uansett endring eller ikkje. og belaster nettet unødvendig. Threshold funksjonen er nok det beste, men da må den være implementert riktig. Får legge til at Aeotec nettopp har respondert og sier at de og ser det samme som meg når de og (endelig) tester...
  14. Olex

    Aeotec multisensor 7

    Tja, da har eg fått testa FW 1.2.2 på MS7. Er lite imponert over Aeotec... Dette er den tredje FW versjonen dei sender meg, som dei mener skal virke. Sløvt at kunden er den som skal teste ut FW for dei. FW 1.2.2 ordnet opp i problemet med threshold for luminance. Når eg nå tester med å sette threshold til 5 LUX, rapporterer den endringer på 5 LUX og over som den skal. Men threshold for temperatur har dei ikkje klart å fikse opp i. Setter som før threshold til 0,5 grader og sjøl om temperaturen endrer seg ett par grader i mellom standard rapport per time, rapporter ikkje MS7 umiddelbart disse endringene. Den blir da ubrukelig for varmestyring. Venter i spenning på neste FW...
  15. Olex

    Aeotec multisensor 7

    Problemet mitt er at sensoren ikkje sender endringer som den skal. Eg har parameter 111 satt til default 3600, en time. Da sender den standard rapport en gang i timen. Men eg har satt parameter 41 til 5 og da skal den sende endringer på en halv grad uavhengig av standard rapport per time, noe den ikkje gjør. Hvis eg ser i loggen, kan temperaturen ha endret seg over en grad fra time til time, uten at sensoren da har rapportert dette som ein endring. Luminans verdiene er heller ikkje lik hos meg, men den rapporterer endringer på 1 lux selv om threshold er satt til 250 lux. Aeotech har endelig svart meg, dei vil sende meg FW 1.2.2 i løpet av kvelden.
×
×
  • Opprett ny...