Gå til innhold
 • Bli medlem

Guahtdim

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1 372
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  59

Guahtdim vant dagen sist 13. mai

Guahtdim hadde mest likt innhold!

2 følgere

Om Guahtdim

 • Bursdag 23. okt. 1971

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

2 182 profilvisninger

Guahtdim's Achievements

Avansert medlem

Avansert medlem (3/3)

651

Nettsamfunnsomdømme

 1. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke har sett så mye på Neato. Firkantformen har nok sine pluss. Roborock har fått mye skryt av kollegaer. Roborock mopper. Det er en av hovedgrunnene til at det ble den. Med små barn som stadig søler på gulvet er det greit å ha noe som "gidder" å ta de heftige flekkene litt oftere enn hva jeg orker.
 2. Personlig så har jeg valgt ut fra hva som får best i test. Ikke hva som funker best i HomeSeer. Jeg har kjøpt siste versjon av Roborock med god mopping. Jeg vil heller ha en enhet som fungerer bra til det den skal enn at den absolutt må inn i HS.
 3. https://www.aliexpress.com/item/32820939183.html?spm=a2g0o.9042311.0.0.27424c4dqeD5Ly En ulempe kan være at de nyere versjonene ikke kommer med "glassrør-sensor"/reedbryter som lett kan erstattes med en annen type bryter , men en hallsensor som har innebygget magnetføling i en chip.
 4. Ofte er antennene en integrert del av kretskortet (iallefall de jeg har kikket på så langt). Min løsning ble å gjøre som SveinHa foreslo, bryter på innsiden og selv enheten på utsiden av postkassen.
 5. Litt klønete skrevet av meg. Det er en mobillader som jeg har plukket litt fra hverandre og gjort litt mindre.
 6. Jeg skal se om jeg skal skrive ned litt og ta noen bilder. Jeg tror ikke boksen jeg har det i hadde blitt godkjent av Nemko (220 volt inn som fordeles til en 24VAC transformator og 220V til USB. Grunnen til Zuno er fordi jeg har ett par liggende. Det kunne helt sikkert vært brukt MQTT til ESP32 (har en haug av disse liggende også).
 7. Jeg er igang med ett prosjekt her for å kunne automatisk vanne "åkeren" og to blomsterbed. Jeg har anskaffet 3 gardena ventiler som jeg skal styre ved hjelp av en Z-uno. Kostbart prosjekt, men hvis jeg får det til å fungere så blir det endel timer med hageslange som jeg ikke trenger å bruke denne sommeren. Planen er å ha "vannkontakter" (gardena pipeline) som kobles til Gardena microdrip. Tanken er at dette skal vanne i 1 time før soloppgang basert på bl.a. jordfuktighet og muligheter for regn. I første omgang tenkte jeg å gå "all in" på vanning av hele hagen, men har slått det fra meg inntil videre. Men kanskje det kommer etterhvert. Denne helgen blir det graving for å få på plass endel meter med vannledning. Og selvfølgelig ikke grave i stykker kabelen til gressklipperen. Styringsboks er allerede laget og testet ok.
 8. Takker for tipset, men litt debug-kjøring nå ikveld og ingen feil som jeg kan se. Mulig jeg må gjøre dette samtidig som jeg f.eks. tester postkassen. Kanskje det fremprovoserer noe.
 9. Jeg er klar over den, men det er ikke alle utviklere som er klar over den. Amerikanere har en tendens til å holde seg til US format eller så lar de OS bestemme. Desverre.
 10. Jeg skal sette det på listen over ting jeg må kikke på. Regionale settinger har en tendens til å ta livet av ting. Jeg skjønner ikke helt hvorfor ikke f.eks. oversending av tall og tid via web ikke kan ha en default setting som er uavhengig av hvilket land/språk man har satt opp i OS. Men slik at det vært i alle år så jeg kjører alltid US settings på "servere"
 11. Mulig jeg får bruke noen kvelder på å flytte fra HS3 til HS4 på den Nuc'en jeg kjøpte for 2 år siden. Den har bare stått og samlet støv siden jeg er så veldig lat. Kanskje det gjør ting litt bedre.
 12. Hvis du vil endre manuelt i config Under [CONFIG] Legger du inn HEATPUMPTIMERINTERVAL=20 Ulempen med så kort interval er at du kan spamme webserveren på varmepumpen. Personlig kjører jeg med 60 (ett minutt) Litt rart at du ikke får endret, men det er kanskje norsk Windows? Jeg opplever litt for ofte at Windows med noe annet enn US oppsett sender over noe helt annet enn forventet fra "standard komponenter" .
 13. Problemet mitt er ikke nettverket, men antagelig hvordan z-wave sensoren håndterer mange endringer på kort tid. Jeg opplever ofte at lokket er lukket, men siste registrerte melding er at lokket er åpent. Jeg har samme problem med andre typer z-wave dørsensorer.
 14. Min erfaring så langt er at z-wave sensoren er den minst pålitelige. Ofte melder den ikke noen status og blir stående som åpen. Det er litt det samme med noen andre dør-sensorer jeg har (Aeotec Dør/Vindussensor 6) som ofte ikke får med seg hvis det skjer mye samtidig (f.eks. ungene skal ta igjen døren, men den "spretter"). 433MHz sensoren (den dummeste siden den kun sender samme kommando uavhengig om det er åpnet eller lukket) ser ut til å fungere bortimot 100%.
 15. Det er nok ikke så lett å se av bildene, men for å kunne få levert selv ett lite brev så må luken på topp helt opp. Luken er laget i to deler slik at det ikke skal gå an å stjele fra postkassen. Litt på samme måte som f.eks. klesboksene til bl.a. Frelsesarmeen. Endebryterne treffes/brytes når luken er i bunnposisjon (lokket er lukket). Så normalt sett vil jeg få to meldinger fra postkassens z-wave sensor: 1. åpen 2. lukket 433MHz sensoren sender bare samme kommando når den åpnes eller lukkes.
×
×
 • Opprett ny...