Jump to content

Guahtdim

Members
 • Content Count

  1,017
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  38

Guahtdim last won the day on October 27

Guahtdim had the most liked content!

Community Reputation

489 Excellent

About Guahtdim

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 23/10/1971

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Recent Profile Visitors

1,524 profile views
 1. Tja, du har denne https://www.clasohlson.com/no/Victor-Smart-Kill,-WiFi-elektrisk-musefelle/p/31-9821 men jeg synes det blir kostbart. I tillegg krever det wifi på hytta (med det har du sikkert).
 2. Jeg kjenner desverre ikke så mye til SmartThings og Homey, men av de to har jeg forstått at Homey er den mest egnede selv om den har sine begrensninger.
 3. Så slik sett bør du først finne ut følgende: Skal jeg bruke tid på å lære meg ting eller skal jeg brenne av endel penger og få det fiks ferdig.
 4. Man kan dele inn systemene i følgende: Bruke penger istedenfor tid. Bruke tid (på å lære) istedenfor å bruke penger. Futurehome - ikke så mye å kunne lære seg. Det meste blir satt opp for deg. Men du har heller ikke noe store muligheter til å tilpasse etterhvert som du ønsker nye ting. Homey, Smartthings - Ferdige hubber med endel muligheter til å sette opp løsninger. Mye pek og klikke. HomeAssistang, HomeSeer - Du anskaffer/kjøper software og må sørge for all hardware selv. Her har du mye muligheter, men du må også lære deg veldig mye i tillegg t
 5. Sleep-greien er utfordrende. Så langt har jeg ikke lykkes de stedene hvor jeg har prøvd det.
 6. Første versjon av AdaxSeer er i mål og jeg kan nå fjernstyre min ene Adax wifi ovn ifra HomeSeer 3 (kan sikkert brukes i HS4).
 7. Dette er en HS3 plugin for å kunne koble Adax varmeovner opp i HomeSeer. Testet med Adax Cleo varmeovn (HS3 i Windows). HSPI_AdaxSeer_0001 Hvordan sette opp : VIKTIG!!! Stopp Homeseer og ta en kopi av hele katalogen til Homeseer (normalt "c:\program files (x86)\Homeseer HS3" for Windows) og legg kopien på ett trygt sted i tilfelle du trenger å gå tilbake. Pakk ut filen i din Homeseer katalog - pass på at du får følgende oppsett (katalogen "Homeseer HS3" skal inneholde 2 nye filer HSPI_AdaxSeer.exe og HSPI_AdaxSeer.exe.config, mens du i katalogen Homeseer HS
 8. NB: Du må kjøpe en plugin til HomeSeer for at den skal virke. RfxCom. Men den er verd pengene.
 9. RfLink er en greie som du antageligvis ender opp med å sette sammen selv. RfxTrx for du greit kjøpt hos Kjell. Tellstick kjenner jeg ikke så godt, men jeg innbiller meg at den er "bundet" til Telldus. Og jeg ser at den tidligere iallefall ikke klarte å måle seg mot RfxTrx. Hvis du skal drive med 433MHz ting så anbefaler jeg først og fremst RfxTrx. Enkel å få tak i og fungerer med mange forskjellige systemer.
 10. Hvis du skal ha Telldus termometre må du ha RfxTrx (eller Rflink) for å få inn signaler fra disse. Z-wave og Zigbee tar ikke inn 433MHz (Z-wave=868MHz, Zigbee=2,4GHz)
 11. Men han skriver 😉 "Jeg skal kjøpe inn 433MHz temperatursensorer"
 12. Personlig så liker jeg Telldus sine https://www.kjell.com/no/produkter/smarte-hjem/smarte-hjem-losninger/telldus-smarte-hjem/telldus-termometer-og-hygrometer-for-tellstick-1-pk.-p50433 Fordel: Liten, men med display. Viser også fuktighet. Tåler kulde greit (har en i fryseren som nå har fungert greit i 9 måneder uten å måtte bytte batteri. Ulempe: Man kan kun ha 8 stykker siden det kun er 8 mulige id på de (settes med dip-switch)
 13. Siden jeg er her før @Moskus. JA. Ser2Net. Z-wave og 433 MHz kan man greit kjøre opp på måten over. Jeg gjør det selv med 433MHz over RfLink. Zigbee kan man også gjøre, men det har jeg ikke helt prøvd selv. Mener at man kan ha deconz på en rpi og koble til HomeSeer.
 14. Jeg mener det er HomeSeer HS3\Data\skWare\DeviceHistory. Det skal være noen db3 filer der.
×
×
 • Create New...