Gå til innhold
 • Bli medlem

Guahtdim

Medlemmer
 • Innholdsteller

  412
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  9

Guahtdim vant dagen sist Januar 4

Guahtdim hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

177 Excellent

Om Guahtdim

 • Rang
  Avansert medlem
 • Bursdag 23. okt. 1971

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

795 profilvisninger
 1. Guahtdim

  Jørgens Home Assistant forsøk

  Kanskje du skal koble den i en wallplug som du slår av og på med jevne mellomrom?
 2. Guahtdim

  Helt fersk i gamet: Røykvarslere og ovner i byleilighet

  Hva er det du ønsker å gjøre? Hvor mye tid har du til rådighet? Hvor teknisk er du? Hvorfor en app? I så fall hva ønsker du å kunne utføre med appen? Det er ganske mange variabler her. Jeg ville nok ha begynt i det små. Billigste veien er en avdanket nesten lydløs pc, evt. kjøpe en billig NUC og en RFXtrx433e. Eventuelt en Homey? Gitt at ovnene dine holder samme temperatur etter strømbrudd. I tillegg termometre som går over 433MHz og RFXtrx kjenner + f.eks. og av/på plugger som også bruker 433MHz (Nexa eller noe lignende). Bare pass på at pluggene tåler høyere antall watt enn ovnene drar. Da kan du benytte tempen fra termometre til å slå av pluggene (bare pass på at "slå på" temp ligger noen grader under "slå av" temp så du slipper tilstander hvor pluggene går av og på med sekunders mellomrom) Etter du har kommet igang med dette er det bare å la det vokse....
 3. Guahtdim

  Helt fersk i gamet: Røykvarslere og ovner i byleilighet

  Du kan bare glemme vektertjeneste hvis det er du som velger røykvarslere og de ikke er i firmaets sortiment. Det er iallefall beskjedene jeg har fått når det har vært selgere på døra.
 4. Guahtdim

  Alt plutselig borte?

  Det er sikkert ikke vanskelig å lage noe automagisk backup, men min erfaring når man driver med utvikling er at slike ting fort blir glemt siden man har mer enn nok å gjøre med alt det andre som "bare skal funke". Og når det i tillegg er eksterne som har laget en gratis plugin for slikt så tror jeg at man stryker det fra lista. Jeg håper det er så enkelt som Moskus foreslår, men uansett hva du gjør så: Start med å ta en kopi av hele HomeSeer katalogen med alle underkataloger og legg kopien på ett annet sted(minnepinne/skyen/anne disk)!
 5. Guahtdim

  Hjelp med OAuth2 mot Nibe Uplink API

  Hvis det er standard OAuth så skjønner jeg ikke at de skal bli sure. Dette er jo noe som mange benytter seg av og selve prosessen er ikke hemmelig.
 6. Guahtdim

  Alt plutselig borte?

  Har du noen backup? Det kjekke med HomeSeer er at man kan bare ta en fullstendig kopi av hele katalogen så har man en backup. Om/når du får det opp igjen så anbefaler jeg deg å ha en backup-rutine.
 7. Guahtdim

  Hjemmeautomasjon for studenten?

  Ikke glem Domoticz med tanke på hjemmeautomasjonssystemer. http://www.domoticz.com/ Det fungerer utmerket i Windows og legger seg inn som en service (hører dere HomeSeer utviklere?!?!). Jeg hadde det oppe før jeg gikk over til HomeSeer. Hadde det ikke vært for at HomeSeer gir meg mulighet til å utvikle plugins i C# så hadde jeg muligens fortsatt kjørt det. Domoticz benytter seg av Lua (javascript avart tror jeg) for script. Eventuelt du kan kaste deg inn i repo og prøve litt (C++).
 8. Guahtdim

  Hjelp med OAuth2 mot Nibe Uplink API

  Jeg ser at de ikke har dokumentasjonen åpen, men siden du skriver om callback så er det desverre ikke umulig at du må ha en service eller lignende som lytter på en url du har oppgitt for de slik at data kommer tilbake til deg når de velger å sende. Med andre ord gjør de push/utsending når de har endringer istedenfor at du kan gjøre en periodisk pull/forespørsel for å se om det har skjedd noe.
 9. Guahtdim

  Backup Hvordan og med hva

  Jeg ble nysgjerrig selv og måtte søke litt. Da fant jeg dette fra Blade selv: The purpose of the frequence is for when you do an event backup and do not specify a folder to backup. It will back them all up but according to their frequency The destination folder in the event will override the others. The backup folder on the options page is the global one - it will be used if nothing is supplied in the event action or the folder when you add it. Med andre ord setter du opp en event som starter plugin, men den bruker det du har satt i plugin til å avgjøre hva som skal kjøres hvis du har noen krav som ville ført til mer enn en event.
 10. Etter å ha testet litt så ser jeg at en Apple kalender i Google ikke oppfører seg som vanlige google kalendere. Jeg får se litt på det når jeg har bedre tid. Akkurat nå har ikke døgnet nok timer.
 11. Jeg kan skrive det inn i ønskelisten, men jeg er usikker på om det lar seg gjøre. Hadde det blitt behandlet som en normal google kalender så haddde du allerede hatt tilgang.
 12. iCloud høres veldig ut som Apple. Hvordan får du den opp? Jeg er egentlig overrasket over at du får den som valg.
 13. Guahtdim

  Trådløs Relestyring Long range

  Hva skal du lage?
 14. Ikke umulig at det hadde fikset seg med AndAlso (som jeg ikke var klar over før igår ettermiddag) og litt bedre bruk av parenteser, men problemet er at jeg ikke har drevet med vb.net så syntax sitter ikke i ryggmargen. Det merkelige er at det er så forskjell mellom å kjøre i Linux og Windows. Vi kom uansett i mål ved å droppe else if og heller lage litt mer if setninger. Ikke optimalt, men siden det ikke er store kodesnutten så er det greit for min del. Mulig jeg drar igang en større sjekk på dette når jeg ikke har så mye annet å gjøre. Sånn i 2035 eller noe sånt 😉
×