Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Piero

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Piero

  1. Jo da, absolutt. For min del, med 4 barn og en kone som er vant til å bruke eksisterende fysisk dimmer på kjøkken/bad/soverom, måtte valget bli smartdimmere. På andre mindre lyskilder, som ofte står på 24/7, er det fortsatt Zigbee-pærere som gjelder. 🙂
  2. Takk for tipset - det argumentet tar jeg med meg. 🙂
  3. Helt enig med deg. En elektriker burde skjønt dette - uavhengig av om det er en Namron eller et annet merke. Når fakturaen kommer vil jeg lufte muligheten for å fjerne siste halvtimen, men spørs om jeg kommer noe vei med det.
  4. Det trengte han heldigvis ikke. I hver boks hadde jeg en gjeng med blå N-ledninger. Disse satt godt fast i koblingsklemme - som ble byttet ut med Wago.
  5. Omtrent. Egentlig var det 3 timer totalt for å installere 5 stk Heatit, 1 stk Namron og endring av en eksisterende stikkontakt/kabling. Namron dimmeren ble overraskende problematisk (og dyr for meg) da elektrikeren først trodde den var død. Løsningen, som kom cirka 30 min på overtid, var bare å sette i lyspæren. Uten pæren var det visst nok ingen strøm/spenning å måle der - noe han forventet.
  6. Takk for hjelpen @roadrune, jeg startet egentlig å skrive et lenger svar i dag tidlig men ble avbrutt av at elektriker ringte på døren. Kunne ikke passet bedre! I korte trekk hadde jeg en ambisjon om å koble opp alt på forhånd for å deretter få det godkjent og dokumentert av elektriker. Men, når det ikke var samme oppsett som på de gamle Elko/Namron la jeg bare ballen død. Elektrikeren installerte 5 stk Heatit på 2,5 timer. Det ble langt dyrere enn forventet, men jeg er meget fornøyd med kvalitetsfølelsen og hvordan de har funket hittil. Takk @Hillmar Nå ble ikke disse kjøpt på Elektroimportøren, men når du først er inne på de så synes jeg de alltid er tydelige på at de ikke kan gi råd rundt hvordan ting skal installeres. Opplever de som meget profesjonelle.
  7. Hei! Jeg kjøpte en gjeng av disse Heatit Z-Dim Z-Wave for et par uker siden og er nå klar for å installere de. Slik jeg fikk det beskrevet i butikk var det bare å trekke ut de to ledningene på mine gamle Elko og plassere de på samme sted på Heatit. At det skulle være så enkelt var et tungt salgsargument for å velge disse. Akkurat som Namron - bortsett fra at Heatit tar mye mindre plass i veggen. Nå i ettertid kan det se ut som jeg heller må koble til en tredje kabel (N) i tillegg. Noen som bekrefte/avkrefte dette, eller eventuelt gi et fasitsvar? Når jeg slår på strømmen er det ingen reaksjon i hverken dimmer eller pære. På forhånd takk for hjelpen!
  8. Hei @JonasJonas, slik jeg forstår etter tilbakemelding fra Tibbergjengen så har de ikke en integrert løsning tilsvarende den de har for f.eks varmepumper og termostater. Så skal man styre VVB etter pris etc. så må man selv sette opp en flow. Det har jeg ikke fått gjort. Foreløpig har jeg bare slått av VVB manuelt når prisen vært som mest ekstrem - og kanskje maks 2-4 timer. Spørs når på døgnet det er. Kunne sikkert hatt den slått av lenger, men med 4 barn som dusjer nesten hver dag ønsker jeg ikke å dra det så langt at jeg må varme opp hele VVB på nytt. En ting er at det tar relativt lang tid, men jeg ser også at den står å jobber på maks effekt i flere timer før den er ferdig varmet opp.
  9. Med fare for at dette emnet sikkert kunne vært opprettet i en annen kategori. I mitt smarthjem (Homey) bruker jeg Google Nest høyttaler i hvert rom. Ønsket er å kunne trigge talemeldinger på en gitt høyttaler basert på en gitt hendelse, f.eks bevegelsessensor eller lys av/på. Er det noen som har klart dette, og kan dele sin erfaring? 🙂 (Mener å ha lest et sted at dette er et Flow-kort på Sonos One).
  10. Etter at jeg brukt maange timer på mine 6 stk EcoDim Smart Vridimmer Z-Wave Pro siste måneden, har jeg herved landet på å returnere de. Jeg kan ikke si jeg er sikker på hvor feilen ligger, men det er det samme når jeg opplever at jeg noen dager ikke får kontakt med enkelte dimmere. Opplever i tillegg at en taklampe med tre spotlights kun lyser på to . Her ble jeg så frustrert at jeg først kjøpe nye pærer, og til slutt en ny taklampe. Konklusjon - akkurat der vil jeg tro at feilen skyldes EcoDim. Nå skal jeg heller gå for et annet merke - og på ZigBee, men det finner jeg sikkert ut av i en annen tråd. 🙂 Takk for hjelpen dere!
  11. Hei @Haggis, Siden sist har jeg funnet ut at jeg kan gå inn på https://tools.developer.homey.app/tools/zwave for å sjekke hvordan mine noder er satt opp og om noe feiler. Der kunne jeg se at EcoDim hadde høy "Tx Error" i tillegg til at to andre noder (Heatit Z-TRM3) var uten forbindelse. Dette hadde jeg ikke registrert før. Ut fra datoen oppstod det høyst sannsynlig når jeg installerte EcoDim for første gang. Løsningen for meg var å installere alle Z-Wave devicer på nytt en etter en. Etter det har jeg ikke opplevd noen feilmeldinger på 2 uker - frem til i går kveld. Da opplevde jeg for første gang at jeg ikke fikk skrudd på et av mine 6 EcoDim. Heller ikke den fysiske knappen fungerte på det tidspunktet(!) Jeg sjekket nodene og der så alt riktig ut, så jeg vet ikke hvorfor jeg mistet forbindelsen på kun en av de. Kanskje er EcoDim litt ustabile i utgangspunkt. Jeg er blitt enig med ELdirekte at jeg gir de en sjanse til, men hvis det oppstår nye feil kommer jeg å returnere de på reklamasjon. Mitt tips til deg er å sjekke om Homeseer kan vise tilsvarende oversikt over alle Z-Wave-noder. Løsningen kan kanskje være å ta i bruk en repeater. Del gjerne din erfaring her hvis du finner ut av det.
  12. Takk for tips GAS. Ja jeg sendte en mail til selskapet i Nederland for et par dager siden. Ivrig som jeg er, ringte jeg de i dag. Skal visst nok bli oppringt ila uken. Jeg kan dele resultatet her så fort jeg er blitt klokere.
  13. Ingen som har noen tanker om problemet her? Bortsett fra at jeg nå opplever denne feilen må jeg ellers melde at jeg er svært fonøyd med den fysiske dimmeren. Den har god respons, er behagelig å skru av/på, og har ikke noe flimmer eller lavfrekvent lyd. Enten kjøper jeg flere eller så returnerer jeg de 6 jeg kjøpt hittil. 🤣
  14. Hei, håper noen kan hjelpe meg med denne feilmeldingen. Har googlet meg opp og ned og forstår at det er feil på kommunikasjonen mellom devicen og Homey, men finner ikke selve løsningen. I korte trekk: jeg installerte 3 stk EcoDim Smart Vridimmer Z-Wave Pro for et par uker siden. Hver og en tok cirka 5 min å inkludere og sette opp – alt fungerte som forventet. Men få dager senere mistet jeg kontakten via Homey-appen. Prøver jeg å slå på/av en dimmer får jeg feilmeldingen «Transmit complete no ack» etter cirka 5 sek. Jeg har prøvd å ekskludere og inkludere på nytt, dvs. ved å ha Homey 10 cm fra dimmern. Først fungerer det, men etter cirka 2-3 min mister jeg igjen kontakten. Homey står nå 3 meter fra disse 3 dimmers så jeg kan ikke forstå hvorfor det feiler. Er det noen som kan fortelle meg hva jeg må gjøre?
  15. Takk for flere innspill og refleksjoner. Siden sist har jeg bygget på med flere andre devicer – mest dimmers, så det med varmtvannsberederen har fått vente. I tillegg har jeg tatt en liten pause fra Tibber og prøvd en 2 mnd fastprisavtale, men nå som den snart er over og jeg skal tilbake til Tibber vil jeg først prøve Tibbers egen algoritme for VVB. Noen som har erfaring med den? Jeg tipper den tar hensyn til strømprisen og enten booster eller slår av når det er hhv. lav og høy pris.
  16. Takk for rådet også til deg @Guahtdim - dette med konsekvensen hvis/når man står uten nett hadde jeg ikke tenkt på. Jeg landet til slutt på en Homey Pro som nå begynner å komme seg med flere smarte devicer. Det seneste er "Heatit Z-TRM3 termostat" på bad og i entre - samt en "Aeotec Heavy Duty bryterrelé" koblet til en ny varmtvannsbereder Oso Saga 300. Intensjonen her er å ta ned temperaturen når det ikke er behov for samme komfort - og på den måten spare noen kwh. Neste steg blir å finne den optimale flowen da vinningen fort går opp i spinningen hvis man tar ned temperaturen for mye og deretter må bruke masse energi for å komme tilbake på samme komfort. Her vil jeg nok starte med noe enkelt, f.eks ved å la termostatene senke temperaturen i gulvet med 1-2 grader mellom f.eks kl.22 og 06. Kanskje også noen timer midt på dagen. Når det gjelder varmtvannsberederen avventer jeg med å gjøre noe som helst før jeg finner mer informasjon om hva som er trygt. Senker man temperaturen for lavt her risikerer man jo legionella. Har sendt en mail til Oso for å høre om de kan gi noen tips eller råd. Snakket med de kort i sommer om hvorvidt et bryterrelé er lønnsomt eller ikke, og fikk da en klar tilbakemelding på at det absolutt er lønnsomt når man som vi er en familie på 6 - og hvor barna i tillegg er jenter som dusjer 1-2 ggr i døgnet. Uansett er det sånn passe nerdete og spennende å kunne følge med på forbruket. Det går helt sikkert i pluss en gang før 2040. 😄 Hvis noen har tips eller erfaring med bruk av bryterrelé på varmtvannsbereder så del det gjerne.
  17. Takk for tips Moskus! Jeg var ikke klar over at jeg kan snu på det - altså heller integrere Tibber. Det der må jeg prøve å finne mer info om slik at jeg også forstår det. 🙂 Jeg planlegger ikke mye automasjon, men har helt klart ønske om å sette opp noen relativt enkle flows. Skal se nærmere på alternativene du nevner her. Bra forslag også på dimmere - skal sterkt vurderes.
  18. Hei! Ny bruker her på forumet. Mye lærerikt å lese, men jeg er fortsatt ikke sikker på hvilken hardware jeg skal velge i mitt neste steg. Hadde derfor satt stor pris på forslag og kommentarer. Først litt om dagens oppsett: Eldre hus med Tibber m. Pulse, Tesla integrasjon, flere Sensibo og Philips Hue devicer ++ Målet er å samle mest mulig i Tibber, bruke mer varmestyring ("Aeotec - Heavy Duty Switch" (for varmtvannstanken) og "Heatit Z-TRM3" (for gulv)) - for å på den måten få mer kontroll på energibruken samtidig som det selvfølgelig er gøy og nerdete. For å komme dit må jeg selvfølgelig ha hjelp fra elektriker - men før det vil jeg lande på system og kjøpe inn utstyret. Her kommer til slutt det jeg spør etter: Hvilket system er mest fremtidsrettet og har den støtten jeg trenger for å integrere med Tibber? Min foreløpige konklusjon er Homey - eller Homey Pro. Hvilken smart dimmer er rimelig og god nok når man skal bytte ut gamle ELKO 315GLE? Homey skal i tilfelle plasseres i etg. 2 mens dimmere brukes i etg. 1 og 3. Hva tenker dere om denne dimmeren: https://www.proshop.no/Smarthus/Jumitech-Zigbee-Dimmer/2938989 Hvilken trådløs bryter bør jeg velge? Ser ut som de koster mer enn selve dimmeren. På forhånd tusen takk for eventuelle svar!
  19. Har du kikket på kameraene fra Avtech? Det er kanskje litt overkill da de hovedsakelig er rettet mot bedriftsmarkedet, men så får du også det noe av det beste ift. nattsyn, oppløsning og fps. Selv bruker jeg en https://www.overvakningsbutikken.no/produkt/avtech-avz592m-kraftfull-ptz-kamera/ sammen med tre https://www.overvakningsbutikken.no/produkt/avm542/. Det eneste jeg kan savne noen ganger er støtte for Google/Alexa. Det hadde vært litt gøy men slikt er nok ikke ment for bedrifter.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.